Šta je novo?

Raiffeisen bank

Nema vise potrebe za odlaskom u filijalu da bi se devizni racun vezao za kartice.

Pogledajte prilog 459111
Ja sam preko poruka na Mojambanka,tj aplikacije zavsio sve za 10-15 min. Pitao kako,sta? Oni mi trazili broj racuna i jednog i drugog,4 zadnja broja sa kartice i prosledili tamo nekoj sluzbi. Ubrzo kada sam proverio vidim da su mi i dinarski i devizni vezani za karticu.

@ za poznavaoce
Da li Visa revolving kreditnu karticu Rajf banke primaju svi u prodavnicama? I da li sa njome moze da se plati neki proizvod narucen preko neta u Srbiji?
Hvala.

Nije, napisao sam da smo uplacivali ranije. U aplikaciji i nema fizicke Dina kartice
Mora da bude u aplikaciji ako je Rajfajzen Dina. I pre nego što stigne u ruke.
Jedino da se proveri u banci.

Nisam još uvek našao gde ne primaju visu revolving, ni u zemlji ni preko. Možeš i inostranstvo ali po njihovom evro kursu ako se ne varam.

Visa Revolving je Visa, dakle prima se svugde gde se prima Visa. Revolving deo je izmedju banke i korisnika, prodavac taj deo ne vidi i ne utiče na njega.
Pozdrav
P.S. Radi preko interneta u Srbiji, a i preko.

Ja sam preko poruka na Mojambanka,tj aplikacije zavsio sve za 10-15 min. Pitao kako,sta? Oni mi trazili broj racuna i jednog i drugog,4 zadnja broja sa kartice i prosledili tamo nekoj sluzbi. Ubrzo kada sam proverio vidim da su mi i dinarski i devizni vezani za karticu.
Ovo su mi oni sami poslali na mail danas, otvorio sam devizni iRacun juce ili prekjuce. Upucuju isto na poruke i Inbox u aplikaciji da se svi podaci salju, sto je jako nezgodno, jer mora da se prepisuju podaci o karticama i racunima, a cim se izadje iz Inboxa sve se brise, nema cuvanja draft nezavrsene poruke. Neverovatno da nisu to resili jednim dugmetom "Povezi" pored svake kartice i ponudom za izbor racuna, ili bar neko "Posalji zahtev" dugme. Morao sam da se ulogujem na web pa tako da prepisujem brojeve kartica i racuna.
Paziti takodje da se sve dovoljno brzo uradi, jer sesija u aplikaciji istenke posle nekog vremena dok se pise ta citava poruka i dok se svi podaci prepisu.

Jos jedno iznenadjenje je bilo kada sam otvarao devizni iRacun pre koji dan, morao sam da prodjem ponovo citavu proceduru slanja dokumenata i video verifikacije. Mada pretpostavljam da je to vec poznato vecini ovde.

Jos jedno iznenadjenje je bilo kada sam otvarao devizni iRacun pre koji dan, morao sam da prodjem ponovo citavu proceduru slanja dokumenata i video verifikacije. Mada pretpostavljam da je to vec poznato vecini ovde.

i-Ra-un-Devizni.jpg

Ne treba opet video za devizni, a za pisanje poruke je tačno, ali otvori se neki dokument i ispiše šta treba.
Klikom na račune u aplikaciji oni se kopiraju pa ni to ne treba da se kuca :)

Evo da i to uprostimo - gotov sadržaj poruke, samo zamenite * sa vašim podacima :)

Poštovanje,
nakon čitanja Vašeg mejla dostavljam Vam potrebne podatke:

VAŠE IME PREZIME
JMBG: *************
Visa debit online: ******######****
Dinacard debit online: ******######****

Za sve transakcije napravljene mojom VISA/Mastercard karticom, bilo da su u inostranstvu ili u zemlji, želim da mi se zadužuje: dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije.

Broj dinarskog računa: ******************
Broj deviznog računa: ******************

Srdačan pozdrav,
VAŠE IME PREZIME

Poslednja izmena:
Nema vise potrebe za odlaskom u filijalu da bi se devizni racun vezao za kartice.

Pogledajte prilog 459111
Nisam ovo najbolje razumeo u delu gde stoji samo dinarski, pa samo devizni i u sledećoj rečenici dinarske za domaće a devizni za inostrane transakcije, ovde ne treba ništa birati nego to stoji samo tako kao navedeno?

Da li ovo pravi zbrku kad se kupuje na inostranim sajtovima a tamo je podešena valuta na primer RSD, možda u tom slučaju treba tamo podesiti na eure ako su već na ovom deviznom euri?

Da li naplaćuju nešto po valuti posebno kao što to radi mobi banka ili je besplatno održavanje računa koja god valuta je na njemu od mogućih, ako se recimo drži euro, dolar itd..?

i-Ra-un-Devizni.jpg

Ne treba opet video za devizni, a za pisanje poruke je tačno, ali otvori se neki dokument i ispiše šta treba.
Klikom na račune u aplikaciji oni se kopiraju pa ni to ne treba da se kuca :)
Da, video sam i ja to, zato sam i ocekivao da nece biti potrebna video verfikacija, ali mi je proces krenuo ispocetka standardnim tokom, pa je bila i video verifikacija. Kada sam pitao tu operaterku sto me je intervjuisala zasto opet video verifikacija kada cak i pise da ne treba ponovo jer sam registrovan korisnik, ona rece "tako je za sada, mora ispocetka video verifikacija i citava procedura".

Sto se tice pisanja poruke zahteva za devizni racun, naravno da moze da se snadje na vise nacina, ali steta da i taj deo nisu pojednostavili i automatizovali. Generalno citav proces je dobro osmisljen.
Takodje stata i za istek sesije iako mi je aplikacija otvorena sve vreme. No, vec sam navikao na takve probleme sa online servisima pa sam kopirao citavu poruku pre pokusaja submitovanja. Sto je sigurno sigurno. :)

Nisam ovo najbolje razumeo u delu gde stoji samo dinarski, pa samo devizni i u sledećoj rečenici dinarske za domaće a devizni za inostrane transakcije, ovde ne treba ništa birati nego to stoji samo tako kao navedeno?
U tom tekstu su ponudjeni primeri koje ti mozes da izaberes da napises u svojoj poruci njima. Ja sam naveo trecu opciju da zelim "dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije" za obe svoje VISA kartice (regularnu i digitalnu). Pa cu za sva dinarska placanja u zemlji koristiti Dina kartice, a za inostrana online i van zemlje Viza kartice.
Ako nekad budem koristio Viza karticu u zemlji, znam da ce mi skidati sa dinarskog racuna.

Kopiracu ispod taj ceo tekst koji su mi poslali u mailu.
(mada je Stock vec poslao skracenu verziju poruke za template)
Povežite svoje kartice za potrošnju (u inostranstvu i/ili u zemlji) po deviznom računu bez odlaska u filijalu

Poštovani,

Vaše kartice možete sada vezati za Vaš devizni račun kao partiju potrošnje za transakcije obavljene u inostranstvu (i/ili u zemlji).

Za plaćanja nastala korišćenjem kartice u zemlji i inostranstvu možete odabrati samo dinarski račun kao partiju potrošnje, zatim samo devizni račun, a možete odabrati tako da se za plaćanja u zemlji koristi isključivo dinarski račun, a za plaćanja u inostranstvu isključivo devizni račun.

Kako da podnesete zahtev?

Ulogujte se na svoju mobilnu aplikaciju (moja Mbanka) ili ROL i putem Inboxa podnesite zahtev.

U poruci navedite:

- Ime i prezime,

- JMBG,

- Maskiran broj platne kartice koji možete pronaći u sekciji „Kartice“ u moja mBanka aplikaciji _ _ _ _ _ _ ****** _ _ _ _

- Za sve transakcije napravljene mojom VISA/Mastercard karticom, bilo da su u inostranstvu ili u zemlji, želim da mi se zadužuje:

samo dinarski račun,

samo devizni račun,

dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije.

Broj dinarskog računa*

Ukoliko ne koristite Moja mBanka aplikaciju uputstvo za aktivaciju se nalazi ovde.

Nakon podnošenja zahteva, isti će biti prosleđen na dalje rešavanje u što kraćem roku. Kontaktiraćemo Vas o statusu Vašeg zahteva ili ukoliko nam budu potrebne dodatne informacije.

Srdačno,

Vaša Raiffeisen banka

Da li ovo pravi zbrku kad se kupuje na inostranim sajtovima a tamo je podešena valuta na primer RSD, možda u tom slučaju treba tamo podesiti na eure ako su već na ovom deviznom euri?
Ne znam kako ce se ponasati u tom slucaju, ali pretpostavljam da ce skidati valutu u kojoj je istaknuta cena (u ovom slucaju RSD), iako je procesor inostrani. Neke druge banke, konkretno Inteza, kada kupujem na Temu pravi konverziju kao da placam u stranoj valuti iako je cena istaknuta u dinarima.

Da li naplaćuju nešto po valuti posebno kao što to radi mobi banka ili je besplatno održavanje računa koja god valuta je na njemu od mogućih, ako se recimo drži euro, dolar itd..?
Koliko sam razumeo ne naplacuju, besplatno je odrzavanje deviznog racuna ma koja valuta da se drzi na njemu.
(Osim ako nisu mislili da je besplatno otvaranje, a odrzavanje nisu naveli :))

Sa njihovog sajta:

Uz Devizni iRačun, za 0 dinara dobijate brojne benefite

Jedan račun - 14 različitih valuta!​

Viševalutni Devizni iRačun omogućava Vam da raspolažete svojim novcem u 14 različitih valuta: EUR, USD, CHF, GBP, AUD, RUB, SEK, CAD, DKK, JPY, NOK, CNY, HUF, PLN.

Visa Revolving je Visa, dakle prima se svugde gde se prima Visa. Revolving deo je izmedju banke i korisnika, prodavac taj deo ne vidi i ne utiče na njega.
Pozdrav
P.S. Radi preko interneta u Srbiji, a i preko.

Jedno pitanje: Ako se u npr. Madjarskoj plaća, eto baš, Revolving karticom, kako ide konverzija valuta?

Visa kurs HUF->EUR (korektan kurs), a zatim RFB kurs EUR->RSD (dranje).
Plus još 1% kao posebna stavka, za proviziju.

Kod mene posle 12 dana stigla je samo Dina kartica u koverti, od vize ni traga ni glasa. Ponadao sam se da će stići istovremeno obe.

Šalju brzo - sve stiglo za par dana.
Kod Yettel banke je to bliže mesec dana :)

Je l' šalju i dalje pinove odvojeno u posebnim pošiljkama ?

Kod mene je sve stiglo iz 2 puta, a koliko pratim temu isto je bilo i kod većine drugih.

Meni je prošle godine, u julu mesecu, kada sam otvarao iRačun, stiglo 5 koverti odjednom u poštansko sanduče. 3 pina i 2 plastične kartice i to nedugo nakon otvaranja računa. Ne mogu tačno da se setim, ali je bilo negde između 7 i 14 dana od online otvaranja računa.

Kod mene poštar nije radio tri dana pa sam uspeo podići u pošti preostalu Visa karticu danas dođe 16ti dan od otvaranja računa. Ali još uvek mi pinovi nisu stigli ni za dinu ni za vizu.

Da

Prilozi

• push.jpg
    push.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 53
Ne primam platu više preko Raiffeisen računa, da li je moguće da sjašem sa Premium na iRačun(e)?

Ne primam platu više preko Raiffeisen računa, da li je moguće da sjašem sa Premium na iRačun(e)?
Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da bi morao da ga ugasiš i čekaš 6 meseci, pošto si promenio tip računa na onaj koji je ugovoren u papirnoj formi. Jedino ako je promena bila automatska, možda bi i moglo, ali to je pitanje za banku. Takođe imaj na umu da moraš da dođeš do pripadajućeg sektora u centrali koji je zadužen za to, pošto operateri nemaju previše saznanja, niti mogućnosti da vrše neke opširnije provere.

Može li neko da objasni, od pet koverata koje treba banka da pošalje u dve koverte se nalaze plastične kartice Dina i Visa, u preostale dve koverte se nalaze pinovi za ove dve kartice a za koju se pin nalazi u trećoj?

(Inače meni nisu stigli pinovi to jest nijedna koverta koja sadrži bilo kakav pin već samo dve koverte sa dve kartice a i to sam morao da jurim u pošti jer poštar ne radi danima)

Visa Digital (kada se doda u ApplePay/RaiPay i očita na bankomatu, odnosno terminal ga zatraži preko 5000 dinara).
Zar nema ovog Pina unutar raipay u detaljima kartice ? Mislim da sam ga tu našao. Gde je onda pin od dine digital?

Nazad
Vrh Dno