Šta je novo?

Raiffeisen bank

Za sad novu beskontaktnu Dinu izdaju Yettel.Bank, Erste Banka i Banka Poštanska štedionica

Ja imao taj bedak da su mi u "Intezi" pre tri nedelje izdate nove kartice. Naravno, Dina je i dalje old school kontaktna.

Problem sa RaiPay imaju oni koji otključavaju boot loader ili root-uju. A i u tim slučajevima neki nađu način da proradi.

U mom okruzenju je bio slucaj na jednom saomiju da je kupljen nov u regularnoj radnji kod nas i da nije radio RaiPay, tj aplikacija je radila i doda se kartica ali je konstanto bilo pending verification. Podrska iz banke je pokusavala svasta ali nista nije imalo efekta. Problem je resen sam od sebe posle nekog apdejta telefona nakon mesec dva od kupovine.

Kao što smo pisali prije, bilo je problema sa nekim Xioami telefonima na HyperOS nezavisno od toga da li je otključan bootloader ili je rootovan. Ali u nekoj od posljednjih verzija RaiPay je i to riješeno.

• Like
Reagovanja: nuk
Meni se danas pojavila u aplikaciji i druga dina iako stara istice za 3 meseca,nista ne pise i ne vidi se da li je beskontaktna.

Meni je istekla 30. juna i nema je ni u najavi na aplikaciji :)

Realno, ako nije ova nova, skupljaće prašinu u fioci, kao prethodna.

Meni stigla juce, nije nova...

• Like
Reagovanja: uji
Sad se bar vidi da vazi do 30.6.2028 iako stara vazi jos 3 meseca a ne vidi se da li je beskontaktna,posto je slika praistorijska.

Šta kažete za ovaj beskamatni kredit? Ja idem sutra da vidim dal je sve to istina da nema nikakvih troškova.

Sad se bar vidi da vazi do 30.6.2028 iako stara vazi jos 3 meseca a ne vidi se da li je beskontaktna,posto je slika praistorijska.
S obzirom na to da su Addiko, UniCredit i Alta zadržale isti dizajn, što će i RF najverovatnije, jedina razlika je samo oznaka za beskontaktno plaćanje, dok su Erste i Yettel beskontaktne kartice drugačijeg dizajna.

Izgleda im je bagovao sistem za iOS aplikaciju i morao sam da je reaktiviram sa novim nalogom, koji je sa identičnim korisničkim imenom 😁, aktivacionim kodom i još jednim zvanjem kontakt centra da ponovo otključaju novoinstaliranu aplikaciju. Veoma su talentovani 😁 Jedino je dobro što nije nikakvo dugo čekanje da se javi operater 😃

• Like
Reagovanja: uji
Normalno radi aplikacija kod mene.

Stigla nova Dina kartica danas. Sve isto, reljefna, nije beskontaktna, ostaje isti Pin... Nije blokirana u aplikaciji. Standard aktivacija pri prvoj upotrebi, ubodi i kucaj Pin.
Meni i odgovara da je ostala beskontaktna.

Sad sam pogledao, i meni se u aplikaciji pojavila nova DINA, iako je rok važenja stare do kraja avgusta. Piše da je rok važenja te nove do 30.6.2028. (kako ako stara važi do 30.8. 2024.???)
Izgleda da su svima kojima DINA ističe naredna 2-3 meseca požurili da joj skrate rok (?!?) i fiksirali ga do 30.6., kako ne bi bili u obavezi da izdaju novu beskontaktnu DINU. Kakav pilićarski potez.
Ako ne bude beskontaktna, a neće, pišem prigovor NBS-u istog dana po prijemu.

Mislim da moraš da se obratiš prvo RFB, pa ako nisi zadovoljan odgovorom, tek onda možeš da pišeš NBS.

Ako bude obicna vraticemo je i pisacemo zalbu nbs.

A koja je inace prednost te kartice u odnosu na visu i master za nas krajnje korisnike?

Nema prednosti, ali banka je imala obavezu da nešto uradi (izda novi format kartice), a s obzirom da oni sami rade kartice, verovatno imaju veliku količinu starih plastika, pa su rešili da ih potroše.

Imalo bi smisla samo ako bi tu beskontaknu Dinu bilo moguće ubaciti u RaiPay.

Nazad
Vrh Dno