Šta je novo?

Raiffeisen bank

I kod mene stigao update, moram priznati fino izgleda.
Kad sam video koliko novca je otislo u kategoriju hrana i pice van kuce bolje da nisu izbacili update :ROFLMAO:
I meni se dopada update.
Plus za pravna lica Raiffeisen sada nudi integraciju mobilne aplikacije sa E fakturama servisom Ministarstva Finansija

Mogu da se pregledaju fakture i provere trenutni status i menjaju i plaćaju fakture

Evo i ja sam sad uvezao API ključ za eFakture pa se nadam da će to imati bolji uticaj na uplatu koju očekujem. Aplikacija nudi i otvaranje dodatnog računa za bolovanje ili kupoprodaju deviza bez odlaska u banku (doduše, namenski devizni račun Master kartice mi vrši istu funkciju pa mi nije potreban).

Naplacuju 350 za promenu pina. Meni je neverovatno naplacivanje za proveru stanja na Raif bankomatima, promene pina. Prepaid kartice 500 din.

Ako se neko ne seca pina ili je kartica blokirana, moze da se doda stara kartica u android i video bi se pin?

Naplacuju 350 za promenu pina.
Na blagajni da, na bankomatu ne.
Ako se neko ne seca pina ili je kartica blokirana, moze da se doda stara kartica u android i video bi se pin?
Samo ako je prethodno korišćena (podizanjem sa bankomata ili plaćanjem na prodajnom mestu). Kartica koja nikad nije bila upotrebljena ne može da se doda u RaiPay/ApplePay zbog blokiranog internet kanala (dodavanje se odbija). Takođe, kartice ex Credit Agricole ne mogu biti dodate.

Oni to valjda nazivaju reizdavanje pina (ako neko ne moze da se seti).

Reprint pina, tako je, to je 350. Pošto sam slučajno uzeo štampu potvrde, potražio sam u tarifniku. No, s obzirom na to da stoji za upit stanja 15 dinara, ali fusnota sa zvezdicama navodi besplatno na bankomatima Raiffeisen banke, onda tom logikom ne bi trebalo ni slip da se naplaćuje (iako mi realno nije potreban, nego se nešto oteglo i proteglo, a ja jedva čekao da završim).

Evo, ne znam ko je onda tu lud, da li banka što potencijalno nije regulisala ono što stoji u tarifniku ili mašine koje navodno rade po starom.
IMG_20240626_134447.jpg
IMG_20240626_134522.jpg

Nisam primjetio da se spominjalo u temi, ali koliko vidim izašla je nova RaiPay aplikacija na Google Playu i sada radi na Xiaomi HyperOS.

Reprint pina, tako je, to je 350. Pošto sam slučajno uzeo štampu potvrde, potražio sam u tarifniku. No, s obzirom na to da stoji za upit stanja 15 dinara, ali fusnota sa zvezdicama navodi besplatno na bankomatima Raiffeisen banke, onda tom logikom ne bi trebalo ni slip da se naplaćuje (iako mi realno nije potreban, nego se nešto oteglo i proteglo, a ja jedva čekao da završim).
Mislis na slip po upitu stanja?
Mozda ga ne naplacuju od kako su pametni bankomati, iako stoji u tarifniku.

Taj slip se ne naplacuje, jer su u obavezi jos uvek da ga izdaju kao potvrdu vrvt. I nema ga u cenovniku - ja sam to uvek uzimao, 20+ godina, nikad nije naplacivan.

• Like
Reagovanja: uji
ako je potrebno stanje pre obavljanja transakcije?
Probaš jedan iznos, neće, probaš manje i onda ti isplati. No, svejedno je bezveze, jer onda neko mora da piše prigovor i pokrene da se to u globalu ispravi.

1. Kako da resetujem lozinku a da ne kreiram novi nalog?
2. Kako da se logujem na drugi telefon (isti broj) bez da idem u poslovnicu?

Na ajfonu sam ulogovan, i na online banking ulazim preko jednokratne lozinke.

1. Kako da resetujem lozinku a da ne kreiram novi nalog?
2. Kako da se logujem na drugi telefon (isti broj) bez da idem u poslovnicu?

Na ajfonu sam ulogovan, i na online banking ulazim preko jednokratne lozinke.
1. Moraš novi nalog, zbog fishinga mislim da je privremeno ukinuta opcija već imam nalog tj da ti za nju neće stići kod.
2. Opet vezano za 1. napraviš tamo nalog na drugom telefonu

Hvala.
Još jedno pitanje. Šta provereno radi za NFC plaćanja u marketima preko Androida?
Pošto RaiPay ne radi... Apple Pay radio ko doxa,

Hvala.
Još jedno pitanje. Šta provereno radi za NFC plaćanja u marketima preko Androida?
Pošto RaiPay ne radi... Apple Pay radio ko doxa,
Raiffeisen neće prelaziti na Google Pay. Ako ti je otključan bootloader, svakako oba neće raditi.

Nema tu ničega apsolutnog. Nekome radi a nekome ne

• Like
Reagovanja: uji
Pa naravno da ne radi podrazumijevano ako se samo otključa bootloader i ništa ne preduzme. Ali ako se već otključava bootloader, nekako se i računa da će ta osoba odraditi i neke dodatne korake kako bi mu sve funkcionalo onako kako želi. Poenta je da se ne može reći da svakako neće raditi kad se otključa bootloader.

Nista ja nisam otkljucavao, ne bavim se time... S24 Ultra klot, od provajdera.

Pa naravno da ne radi podrazumijevano ako se samo otključa bootloader i ništa ne preduzme. Ali ako se već otključava bootloader, nekako se i računa da će ta osoba odraditi i neke dodatne korake kako bi mu sve funkcionalo onako kako želi. Poenta je da se ne može reći da svakako neće raditi kad se otključa bootloader.
Ne podrazumeva se. Nekima nam otključan bootloader služi da flešujemo Xeu rom i pobrišemo bloat preko twrp. Da ponovno zaključavanje ne stvara soft brick, ne bih ni trepnuo da ga opet zaključam. Magisk mi napravi više štete nego koristi, jer ne mogu da opozovem i vratim u pređašnje stanje kada flešujem neke skripte, a da iznova radim wipe data pa sve nanovo, neka hvala.

Onda je to tvoj problem i ne možeš reći da svakako neće raditi ako se otključa bootloader, zar ne?
I ja koristim xeu rom, ali i dodatne stvari koje mi otključan bootloader nudi.

Edit: nije potreban magisk da bi radio GPay na xeu romu btw. Za RaiPay nisam siguran, ali mislim da ne bi radio.

Poslednja izmena:
Da li stara Dina sa cipom moze da se menja za beskontaktnu? Na sajtu, ako se ne varam,i dalje vidim samo fotke stare.

Nazad
Vrh Dno