Šta je novo?

Raiffeisen bank

Koja, Visa ili Dina?
Nije stigla Visa blokirana. Regularno sve. Dina još nije stigla.

Kod mene je bila blokirana.

I kod mene je bila blokirana, a na papiru je pisalo da je potrebno odblokirati, zatim platiti nešto ubacivanjem kartice u POS i kucanjem starog pina. Aktivacijom nove kartice, stara prestaje da važi.

Jedino sto se ne secam pin-a🥴

Bolje da nisu uvodili opciju "Moje finansije"... 😂

Apple pay koristim za sada.

Koliko me nerviraju ovakve stvari.
Bacam pogled na telefon, dva SMS-a od rajfajzena.
"Rok za izmirenje nove obaveze u iznosu od xx.xx RSD je 30.06".
Datum dospeca rate mi je 30.06. pa mi nije bas najjasnije kako je rok i datum dospeca isti dan.
Nazovem korisnicku i kazu poruke su cirkularnog karaktera i sluze za podsecanje korisnika, pravi rok vam je 05.07.2024.
Rek'o dobro, nije mi jasno zasto se upozoravam i podsecam kao redovan platisa i zasto mi se daje rok isti dan kad je dospece rate.

Poceli su opasno da me nerviraju sa ovakvim glupostima. Ako placam redovno i bez kasnjenja zasto me podsecas i pominjes rokove itd.
Mozda je nekome od vas ovo nebitno ali mene nervira i to poprilicno.

Meni ubacena neka nova VISA kartica u aplikaciji, pretpostavljam to sto pricate 1 avgusta je odblokiram i koristim normalno?

Prilozi

• Screenshot_20240625_154213_Moja mBanka.jpg
    Screenshot_20240625_154213_Moja mBanka.jpg
    225.3 KB · Pregleda: 48
Možeš čim je dobiješ, stara će biti deaktivirana nakon aktivacije nove.

Ja sam dobio mesec dana ranije VISAu i juce mi postom stigla i DINA.

@aki28 obična ili beskontaktna?

To i mene zanima. 🤔

meni obicna trebala je ta beskonatna ? ^^
NBS je u oktobru prošle godine imala plan da se od 1.juna obavežu sve poslovne banke da izdaju beskontaktne Dine. E sad, da li se taj rok poštuje, ne znam.

NBS je u oktobru prošle godine imala plan da se od 1.juna obavežu sve poslovne banke da izdaju beskontaktne Dine. E sad, da li se taj rok poštuje, ne znam.

ocigledno ne ali ok.... imam raipay i gpay

Kod mene još nema nove dine u sandučetu, mada nije stigla ni notifikacija ni SMS da je poslata. Za visu stiglo isti dan kada je bila u sandučetu.
Nije kod mene bilo tog katanca na kartici dok je bila u slanju. Ni Dina ga nema.

• Like
Reagovanja: uji

Prvo da istrose zalihe sa cipom

U nekoj od bankarskih tema jedan član foruma je skoro napisao da poseduje od skora (tj. ove godine) beskontaktnu Dinu Banke Poštanska štedionica, koja "odlično radi". Izgleda da je to za sada prva i jedina banka (možda sasvim slučajno baš državna) koja je izdala beskontaktnu Dinu u skladu sa rokovima.

A sta kad zaboravis PIN? :D

Ne znam da li sam corav, ali na IOS-u to nema?

Ne znam za IOS, ja imam android telefon. Zaboravio pin pre 3god svratio u poslovnicu da trazim drugi , sluzbenica uzela telefon i pokazala gde da vidim pin u aplikaciji.

Samo na androidu moze da se vidi u raipay app. Na iosu je apple wallet i tu ne moze da se vidi.

Dodatni problem je kada dobijete reizdatu karticu, u mesecu isteka stare ako je već korišćena ćete dodati u RaiPay pa pročitati pin, jer reizdata je neaktivna i aktivira se upotrebom pina na bankomatu ili terminalu pa tek onda otvara internet kanal (bez istog ne može dodavanje u RaiPay/ApplePay).

• Like
Reagovanja: uji
To mi i jeste problem, jer mi sada istice kartica, dosla nova, koju ne mogu da aktiviram. . .
Snađi se do kraja meseca na nečijem nfc Androidu ako si koristio trenutnu karticu da bi pročitao trenutni pin, posle ga menjaj na bankomatu (ne naplaćuje se više od marta prošle godine).

Nazad
Vrh Dno