Šta je novo?

Raiffeisen bank

Meni na Xiaomi ne treba otvaranje aplikacije, i sa i bez te dozvole. Mada, xeu rom je u pitanju.

Taman da ti neko u prolazu skine koji dinar sa računa. Još ako si zaglavljen u busu u gužvi, biće to već pristojna svota :)
Pozdrav
Pa onda tako može i sa svake kartice u novčaniku koje ni nemaju displej i ne mogu da se zaključaju 🙂
A uvek imam utisak kada je gužva, bilo u kojoj zemlji da sam pa i negde gde nisu svi uvek nervozni, da one iza nerviram kada plaćam na taj naćin pa nešto zapne, pa hajde opet.. .Gledaju kao ' a majmune plati karticom šta se glupiraš' 🙄
Pa kao bolje što btže, a da ne mora da se otključa bilo bi 1/1 kao sa karticom.
..
Inače app ne mora da bude pokrenuta, u ranijim verzijama je moralo, sada radi isto kao Google Pay, samo se definiše koja je default.

Poslednja izmena:
Pa može, zato i postoje novčanici sa elektromagnetnom zaštitom.
RaiPay ni ranije nije morao da bude pokrenut, samo je trebao da bude postavljen kao default aplikacija za plaćanje - tako je bar kod mene bilo.
Pozdrav

Da li vam radi Raipay? Meni obrisao karticu i izbacuje grešku prilikom konektovanja na wallet.

Probao upravo, radi...

I ja izvršio plaćanje bez problema pre pola sata

Jel vam radi aplikacija banke? Meni izbacivao gresku tokom prijave i izbrisem aplikaciju sad nemam da je skinem sa app store, danas je u toku dana radila.

Radi na iOS-u.

Radi i android

Danas mi je odbijena transakcija, uplata na racun fizickog lica od 50k rsd. Razlog: "Ne ispunjava bezbednosne kontrole banke". Zapravo to je bila prva "veca" uplata na taj racun, pa su trazili proveru autenticnosti podataka. Poslali su email i zvali telefonom i posle provere transkacija je realizovana. Nisam uspeo da izvucem informaciju preko kog iznosa se aktivira ovaj alarm.
Primetio sam takodje da se verifikacija placanja preko web interfejsa vise ne moze vrsiti tokenom.

Juče puče Raipay app sama od sebe, uradio reinstalaciju i dodao karticu, ali postaje nepouzdana, osloniti se na nju bez drugih sredstava plaćanja.

Vreme je da uzmeš sat koji podržava Garmin Pay :)

Meni odbili iRačun na drugom koraku. Možda zato što sam nezaposlen, a svrhu sam stavio uplata trećeg lica, plata, honorar. Trenutno sam blizu zaposlenja, pa sam zato hteo da otvorim. Da li mogu posle nekog vremena opet da pokusam nadam se da ce mi se uskoro situacija promeniti? Hocu da napustim Erste zato sam hteo ovde bez održavanja.

Ne bi trebalo da je nezaposlenost razlog. Kada sam otvarao iRačun, a kasnije prešao na Može paket nisam bio zaposlen i niko nije postavljao nikakvo pitanje. Jedino ako se nešto nije promijenilo.

Pa šta da radim? Da ih pitam na onaj mejl na koji su mi rekli da su odbili?

Pa probaj ponovo da otvoriš račun, stavi ovog puta da si zaposlen i da račun otvaraš radi uplate zarade. Nije to ni bitno, neće banka da ti zatvori tekući zbog toga.
Ionako kažeš da si pred zaposlenjem.

Meni odbili iRačun na drugom koraku.
Ako si već imao tekući i nije isteklo 6 meseci od datuma gašenja, svakako nećeš moći da otvoriš iRačun. Eventualno probaj sa razlogom otvaranja štednja/lična štednja i to je to.

Da li se neko razume u ovaj višenamenski bankomat... U sekciji otplatiti kredit moguce je uplatiti novac na racun kredita... Ako bi se to uradilo... Sigurno da se nebi racunalo kao prevremena otplata, zbog toga sto se to banci mora najaviti...
Sta bi se desilo sa novcem koji je uplacen na takav nacin?

Sta bi se desilo sa novcem koji je uplacen direktno na kreditnu partiju?
Ostao bi na tom namenskom računu i kredit bi nastavio da se otplaćuje uobičajeno po mesečnim ratama dokle god ima sredstava, sve dok ne dođeš u banku i zatražiš prevremenu otplatu, gde ti tom prilikom predoče kada i koliko para će biti skinuto. Trebalo bi da se preostala razlika ukoliko je bude bilo vraća na tekući, odnosno, u pojedinim slučajevima je neophodno da blagajnik odradi interni prenos, a u suprotnom slučaju eventualno dopunjuješ razliku za taj minus istog dana i to je to.

@zuleyu Ako me sećanje služa za sada u Srbiji samo Raiffeisen i Halkbanka podržavaju.

Ako si već imao tekući i nije isteklo 6 meseci od datuma gašenja, svakako nećeš moći da otvoriš iRačun. Eventualno probaj sa razlogom otvaranja štednja/lična štednja i to je to.
Imam račun u drugoj banci koji nisam ugasio još.

• Like
Reagovanja: uji
Imam račun u drugoj banci koji nisam ugasio još.
Nije smetnja, odnosi se samo na Raiffeisen tj. tamo ne možeš imati aktivne račune, ali možda i ima veze što sam povratnik (ugasio omladinski Klub i avista devizni) pa je sve proteklo glatko prilikom otvaranja iRačuna.

Pa probaj ponovo da otvoriš račun, stavi ovog puta da si zaposlen i da račun otvaraš radi uplate zarade. Nije to ni bitno, neće banka da ti zatvori tekući zbog toga.
Ionako kažeš da si pred zaposlenjem.

Nije smetnja, odnosi se samo na Raiffeisen tj. tamo ne možeš imati aktivne račune, ali možda i ima veze što sam povratnik (ugasio omladinski Klub i avista devizni) pa je sve proteklo glatko prilikom otvaranja iRačuna.
Ok. Pokušaću onda malo kasnije kao što drug gore kaže. Hvala svima. 🙂🍻

Žena danas otvorila iRačun dinarski. Vidim da sad piše da opet šalju fizičke kartice?

Sad ako otvori iRačun devizni, on će automatski biti vezan za te kartice ili mora da se ode do poslovnice da se to tako uradi?
Pretpostavljam da je odgovoreno negde ali duga je tema pa ako može neko da odgovori, bio bih zahvalan

Ako otvori iRačun devizni, on će automatski biti vezan za te kartice ili mora da se ode do poslovnice da se to tako uradi?
Neće automatski, samo na lični zahtev kod savetnika u poslovnici. Visa Online je plastična, a Visa Digital je virtuelna u e/mBankingu, koja se može povezati i na RaiPay, pored plastične. Ovo navodim da bi precizirala za koju karticu da traži povezivanje na devizni, može i za obe ako želi.

Znači najbrži način je da opet otvara iRačun devizni, ili da ide kao što sam ja, da otvara avista devizni u banci pa odmah da traži spajanje? Kad već ide u banku...

• Like
Reagovanja: uji
@Stevcho otvara devizni iRačun pa tek onda ide u banku. Savetnik ima to ovlašćenje, ali završava postupak u dva klika za dva minuta, nema više potpisivanja papira i čekanja, kartica je odmah povezana. Ne otvara avista devizni u filijali, jer onda karticu dinarskog iRačuna neće moći da poveže na njemu (pokušao sam to prošle godine, odgovor centrale je da kartica ne može da se veže za neodgovarajući tip računa).

Nazad
Vrh Dno