Šta je novo?

Raiffeisen bank

Ok, hvala vam. 🙂🍻

Jel se dobija i fizicka kartica? Plaćanje je samo na mob preko RaiPaya i Googla?
piše da stiže 5-6 dana. Može i apple pay. A u aplikaciji možeš da vidiš broj kartice cvc kod i to ako hoćeš ručno da uneseš kad nešto plaćaš online

Kako da aktiviram fizičku Visu koju sam dobio uz iRačun? Aktivirao sam u aplikaciji i piše mi da je aktivna, ali nije prošla u Idei beskontaktno, a sada neće ni na Wolt da se doda (digitalna visa radi).

Mora čip jednom da se iskoristi, znači ne beskontaktno ili preko interneta, nego prva transakcija mora da bude ubacivanje u pos ili bankomat i kucanje pin-a.

Šta bi na kraju - da li mi koji smo dobili samo digitalne kartice uz iračun možemo sad da dobijemo bilo koju fizičku karticu? Ja danas pitao u poslovnici i naravno pojma nemaju.

Koliko znam, pisali su da bez naknade može Dina, ali i to je često zavisilo od poslovnice i ko je na šalteru, tačnije, njegovog znanja i zainteresovanosti 😃
Visa se naplaćuje. Vidi u poslovnici u Galeriji, ako si iz Beograda, kažu da nije gužva i da su vrlo ažurni i kooperativni.

Ako je nešto promenjeno, neka me neko ispravi 😃

Koliko znam, pisali su da bez naknade može Dina, ali i to je često zavisilo od poslovnice i ko je na šalteru, tačnije, njegovog znanja i zainteresovanosti 😃
Visa se naplaćuje. Vidi u poslovnici u Galeriji, ako si iz Beograda, kažu da nije gužva i da su vrlo ažurni i kooperativni.

Ako je nešto promenjeno, neka me neko ispravi 😃
Što je to meni glupo da u svakoj poslovnici pričaju drugačije. Neprofesionalno do bola i iritantno. Ne samo oba banka nego i ostale.

Šta bi na kraju - da li mi koji smo dobili samo digitalne kartice uz iračun možemo sad da dobijemo bilo koju fizičku karticu? Ja danas pitao u poslovnici i naravno pojma nemaju.
Informacija iz prve ruke, može da se dobije i fizička kartica. Otići u ekspozituru i podneti zahtev za izdavanje Dine ili Vize. Kartica stiže na kućnu adresu za 4-5 dana.

Ali ne besplatno kao što je za nove korisnike, već se plaća. To važi za Visa karticu, a Dina su uglavnom uspevali besplatno da dobiju, mada ima razlika u zavisnosti koja je ekspozitura.

Ko je šta ugovorio u trenutku otvaranja iRačuna, to ga sleduje. Stari tip do 6.1.2022. je predviđao samo fizičke kartice. Novi tip do novembra prošle godine je nudio jedino digitalne kartice uz mogućnost zahtevanja fizičke Vise u filijali uz članarinu od 1000 dinara, dok je Dina besplatna. Počevši od novembra, banka je na novom tipu dala mogućnost ugovaranja fizičkih i digitalnih kartica. Kome prethodno ugovoreni uslovi ne odgovaraju, može da ugasi račun i čeka 6 meseci pre ponovnog otvaranja uz aktuelne uslove. Isto sam i ja pokušao da povežem karticu na evro devizni račun, ugasio ga i čekam do maja da otvorim devizni iRačun.

Ko je šta ugovorio u trenutku otvaranja iRačuna, to ga sleduje. Stari tip do 6.1.2022. je predviđao samo fizičke kartice. Novi tip do novembra prošle godine je nudio jedino digitalne kartice uz mogućnost zahtevanja fizičke Vise u filijali uz članarinu od 1000 dinara, dok je Dina besplatna. Počevši od novembra, banka je na novom tipu dala mogućnost ugovaranja fizičkih i digitalnih kartica. Kome prethodno ugovoreni uslovi ne odgovaraju, može da ugasi račun i čeka 6 meseci pre ponovnog otvaranja uz aktuelne uslove. Isto sam i ja pokušao da povežem karticu na evro devizni račun, ugasio ga i čekam do maja da otvorim devizni iRačun.
"Počevši od novembra" Zar nije od 01. decembra to za obe fizicke?

• Like
Reagovanja: uji
Da, jeste. I obe fizičke su sada bez članarine tj. Dina je oduvek bila besplatna.

• Like
Reagovanja: uji
Opet nisam razumeo šta su uslovi od 1. decembra? Da li se uz devizni dobija sada kartica ili ne?

Добија се ако крећеш од нуле тј. ако ниси имао девизни у протеклих мин. 6 мјесеци и сад отвараш онлајн девизни.Дина ти може помоћи у ограниченом смислу преко мултифункц. банкомата ако већ имаш динарски,али већина хоће Визу повезану са девизним.Банка је направила беспотребно компликације незнајући ни сама шта хоће,а шта неће,често мијењајући услове.Будалаштина.

Pozdav društvo,
Da li je neko imao problem sa RaiPay-om da kada približim telefon Pos terminalu da platim račun iskoči mi Google Wallet i neće da plati jer nemam kartocu podešenu iako je Default Pay app podešen na RaiPay.
U pitanju je Xiaomijev Miui 14 Android 13

Zašto ne deinstaliraš G wallet?

Nemam ga instaliranog,nalazi se negde u Google service-u

Мора ти писати да је подразумијевана апликација(што си рекао да јесте),као и да се користи-увијек.То све преко НФЦ подешавања.Види и у администраторима уређаја да је дештиклиран Гугл новчаник.Ово све је у Андроиду,можда ти некако помогне.

Proverio...sve podešeno

Prilozi

• Screenshot_2023-01-29-07-47-23-321_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-01-29-07-47-23-321_com.android.settings.jpg
    27.1 KB · Pregleda: 47
Nemam ga instaliranog,nalazi se negde u Google service-u
Можда да инсталираш апликацију па онда изабереш основну,или онемогућиш,деинсталираш и сл.

Da li za svaki iznos prilikom placanja ips skeniraj treba pin kod,placao nesto ispod 2000 na intertnet prodavnici i trazi pin kod,ima li neke limite bez pin koda?
Meni je najbrze placanje ips skeniraj,brze od gpay i raipay.

Treba, tj. mora. U svim bankama je tako. Još i pre nego da uđeš u opciju se traži PIN definisan za korišćenje aplikacije.

Da li treba zoom za videoidentifikaciju? Da li treba samo da se pokaže lična karta na uvid u kameru?

Potreban ti je samo veb pretraživač, kamera i identifikacioni dokument. Uspostavlja se video poziv sa njihovim agentom i on te provodi kroz proceduru uz formalno ćaskanje 🙂

Vrh Dno