Šta je novo?

Raiffeisen bank

Meni 5-og u mjesecu stižu izvodi ali nemam kreditnu.

Zna li neko kada stize izvod za visa kreditnu karticu. Kada sam je dobio u banci su mi rekli 25-og u mesecu. Do sada mi na mail nista od RF nije stiglo.
Imaš na sajtu kalendar izvoda. Mislim na ebank.
Kada je izvod i kada je rok. Imaš tu takođe i da pogledaš izvod.
Ne stiže na mail više standardno, nego kao link na cloud gde imaš izvode.
Jedino da nije neka nova promena ali meni tako stiže odavno za vizu. Inače je uvek oko 25. a 10. dospeva na naplatu.
Edit: proverio u aplikaciji i nije bio izvod. Imaš ga u porukama kada stigne.

Gledao sam. Na listi izvoda pise da ne postoje generisani izvodi a na kalendaru da je datum izvoda 25.02 a dospece 14.03. Sacekacu jos koji dan pa cu ih zvati da vidim sta je.

Gledao sam. Na listi izvoda pise da ne postoje generisani izvodi a na kalendaru da je datum izvoda 25.02 a dospece 14.03. Sacekacu jos koji dan pa cu ih zvati da vidim sta je.
25.og u mesecu se kreira izvod, to je uvek datum preseka za kreditnu karticu.
E sad, to što nekad stigne 26,27....
A to što je danas 25. I subota, ne pomaže. Verovatno će stići u ponedeljak. Dospece rate ti je 13.03.
Pa onda 10.04., 10.05., 09.06....

Poslednja izmena:
Na mail obično stigne 27, a dan ranije bude online, preko weba. Na mobilnoj aplikaciji ga ne nalazim.

Probao sam malopre da podignem gotovinu sa bankomata sa RaiPay aplikacijom beskontaktno ali je bilo neuspešno. Bankomat mi je na kraju izbacio poruku da mi je kartica blokirana zbog pogrešnog PIN-a? Ukucao sam PIN koji sam postavio u RaiPay i mBanka.
Kartica je Visa digital, ne znam šta je ovo..

Koliko znam nije isti pin za karticu i raipay i moja m banka. Idi na raipay i vidi koji ti je pin za visa digital karticu. Kliknes na karticu i imas opciju provera pina ili tako nekako pise. Zadrzis malo duze prst pa ces videti koji ti je pin za karticu.

@brankoX jedino što u toku današnjeg dana nećeš moći karticom da digneš pa ti preostaje samo još mobilni keš, ako tvoj bankomat to podržava. Ukoliko ti nije previše hitno, sačekaj do sutra i pinom koji ti je banka definisala ćeš izvršiti podizanje. Promena pina kartice na bankomatu košta 150 dinara.

Koliko znam nije isti pin za karticu i raipay i moja m banka. Idi na raipay i vidi koji ti je pin za visa digital karticu. Kliknes na karticu i imas opciju provera pina ili tako nekako pise. Zadrzis malo duze prst pa ces videti koji ti je pin za karticu.
U pravu si, nisam znao za to. Čitao sam njihovo uputstvo pre toga ali nigde ne nadjoh to. Mislio sam da se za digitalnu karticu i beskontaktno podizanje koristi RaiPay PIN. Hvala!

@scylla
Šta je tebi smešno ovde?

Promena pina na bankomatu za fizicke kartice sada je besplatna a za digitalne nema promene pina. Bar sam ja tako prosao kada sam pokusao da promenim pin.
U pravu si. Sada vidim da su 1. februara izašle nove tarife u kojima piše da se više ne naplaćuje. Odlično! 🙌🏽

Poslednja izmena:
U pravu si. Sada vidim da su 1. februara izašle nove tarife u kojima piše da se više ne naplaćuje. Odlično! 🙌🏽
Odlicno sto su to uradili taman da promenim pin na mc od klub racuna ako je i tu free nikako da zapamtim pin uvek citam iz beleski.

• Like
Reagovanja: uji
Da li bi neko mogao da mi objasni kako da na apple wallet-u pronadjem pin za digitalnu karticu? Ili gde vec to trazim na iphonu-u? U mojoj mBanci app nisam uspela da pronadjem.

Da li bi neko mogao da mi objasni kako da na apple wallet-u pronadjem pin za digitalnu karticu? Ili gde vec to trazim na iphonu-u? U mojoj mBanci app nisam uspela da pronadjem.
Pin za digitalnu karticu bi trebao poštom da ti stigne na kućnu adresu.

@micika.1 vrlo je moguće da pošto je ApplePay vlasnički i jedini sistem za beskontaktna plaćanja na iOS-u, da nije moguće da vidiš PIN. Ukoliko ti nije stigao poštom, a u prilici si da se autorizuješ na Android NFC uređaju, preko RaiPay ćeš moći da vidiš koji je.

U kontekstu ovog da je promena PIN-a na bankomatima od skoro free - u Uzicu nema visenamenski bankomat, ali svejedno sam mislio da i na obicnom moze da se promeni PIN, medjutim, jedine dve opcije su upit stanja i podizanje gotovine. Svasta. :) Ovo je prvi bankomat koji sam video na kome ne moze da se promeni PIN.
Sto je najsmesnije, ja ne vidim opciju za promenu PIN-a ni na elektronskom bankarstvu, samo moze preko mobilnog bankarstva.

Poslednja izmena:
Kada se menja pin na bankomatu, da li moze da se stavi svoj ili se dobija genericki?

Stavljaš svoj.

U kontekstu ovog da je promena PIN-a na bankomatima od skoro free - u Uzicu nema visenamenski bankomat, ali svejedno sam mislio da i na obicnom moze da se promeni PIN, medjutim, jedine dve opcije su upit stanja i podizanje gotovine. Svasta. :) Ovo je prvi bankomat koji sam video na kome ne moze da se promeni PIN.
Sto je najsmesnije, ja ne vidim opciju za promenu PIN-a ni na elektronskom bankarstvu, samo moze preko mobilnog bankarstva.
Da li sam dobro razumeo - ne može da se promeni pin za fizičku (plastičnu) karticu na bankomatu?

Promena PINa na običnim bankomatima bez NFC tagova nije moguća. Ovo su stari bankomati. Da li će Raiffeisen omogućiti NFC očitavanje na RBA bankomatima, to je upitno. Poznato je samo da su krenuli u tranziciju RBA bankomata na Raiffeisen ekosistem. Mislim da su samo digitalne kartice ograničene po tom pitanju.

Imam problem sa Rai Pay aplikacijom, izbacuje mi u vezi bezbednosti nešto da ne zadovoljava kriterijume. Imam xiaomi redmi note 8t I sad je tel rutovan I otključan bootloader, ali isto mi je izbacivalo kad tel nije bio rutovan. Nije mi jasno zašto se ovo javlja(sa slike) dao sam sve dozvole i isto je.

Ima li još neka aplikacija za plaćanje putem telefona za raifaissen banku?

Prilozi

• Screenshot_2023-03-03-20-47-16-913_rs.raiffeisen.raipay.jpg
    Screenshot_2023-03-03-20-47-16-913_rs.raiffeisen.raipay.jpg
    30.8 KB · Pregleda: 13
Isto kod mene rn8 pro sa otključanim bl ***

Zna li neko,posto ovi iz CC-a (Petar) ne zna,a prima platu za to,kako se menja Pin za digitalnu Visa karticu?

U Magisk samo sakrijte RaiPay i neće biti problema.

Moj telefon nije rutovan. Pisali smo ranije negde, javljali su se članovi sa otključanim telefonom gde raipay radi bez problema, čak sam sumnjao da ima veze sa tim al sad nema sumnje definitivno

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno