Šta je novo?

Raiffeisen bank

@Nista lična karta se pokazuje ispod lica blagim okretanjem tako da se presijava hologram i očitana na papiru, ukoliko nemaš drugi dokument poput rešenja za porez na imovinu, računa za komunalije ili telekomunikacije, a na kome je upisana adresa prebivališta.

@Nista lična karta se pokazuje ispod lica blagim okretanjem tako da se presijava hologram i očitana na papiru, ukoliko nemaš drugi dokument poput rešenja za porez na imovinu, računa za komunalije ili telekomunikacije, a na kome je upisana adresa prebivališta.
Hvala. 🙂🍻 Znači moram da očitam prvo. Dobro da znam.

• Like
Reagovanja: uji
Da li treba zoom za videoidentifikaciju? Da li treba samo da se pokaže lična karta na uvid u kameru?
Meni su trazili da instaliram app (neku koja sluzi za te identifikacije) na telefon i da ponovimo identifikaciju jer kamera od laptopa nije mogla detaljno da prikaze pasos.

Potrebno je na telefonu instalirati aplikaciju IDnow Online Ident. Preporuka je da se zahtev pokrene sa računara a da se postupak video identifikacije obavi sa telefona. Inače, postupak je krajnje jednostavan, samo treba pratiti uputstva.

Све ће то само да се каже кад покрене поступак за отварање,само што то није гарант да ће са успијехом и да заврши.

isto, već mesecima unazad. čak sam i mejl slao, dobio neko bezveze generičko objašnjenje o bezbednosti online procesa, mislim... ne kapiram

EDIT:

pa da, bukvalno su mi ovo rekli u mejlu, sad videh da je čovek napisao iznad.
Da bar kazu ne zelimo da vam ponudimo racun i cao dovidjenja, nego ti daju odgovor gde deluje kao da je nesto do sistema ili uredjaja koji koristis, ali opet ti ne kazu u cemu je problem. Da bar kazu, problem je u racunaru koji koristite, pregledacu, OS-u, nesto od podataka koje ste uneli nije tacno(ne moraju da kazu sta, proverices sledeci put 5 puta pre nego sto kliknes), nego daju neki potpuno neodredjeni odgovor, pose kog se i dalje zezas da provalis sta je problem. Ja sam za sada probao s mog racunara, par puta s Linuksa(Opera, Fajerfoks), sa Vin-a (Vivaldi), sa laptopa (Vin 10, Opera), ali i dalje isto obavestenje izlazi.

Poslednja izmena:
iRacun otvoren krajem 2021 sa fizickim karticama
За период 01.01.2022. do 31.12.2022.
"Ostale usluge povezane s platnim računom i plaćene naknade (koje nisu prikazane u prethodnim elementima) 1 1,200.00 RSD 1 1,200.00 RSD Укупно плаћене накнаде 1,200.00 RS"
Sta je to ?

Ja sam otvorio krajem prosle godine i stigla mi naknada od 40 din. Kontam da je to za ono njihovo osiguranje od 40 din mesecno. E sada ne znam kod tebe 12*40 din mi se ne uklapa u 1200.

Provalio sam sta je , clanarinu za Virtuon sam platio sa iRacuna . Stim sto na izvestaju za Virtuon pise 1257 din a na iRacunu 1200 din .

Ako imate Google Play store podešen na dinare, za kupovinu skinuće vam sa dinarskog računa, a ne sa deviznog. 😃
Nisam imao dovoljno dinara na dinarskom računu, a imao na deviznom i konstantno prijavljivalo da je neuspješna transakcija. Rekoh da probam da prebacim još na dinarski u vrijednosti aplikacije i prošlo odmah.
Može Ekstra račun i Visa kartica.

Stigao mi je Izveštaj o naplaćenim naknadama, pa bih zamolio nekog da mi pojasni zbog čega su zaduženi ovi iznosi

1.png

2.png

3.png

Nisam imao transakcije na šalteru, niti upite u stanje na bakomatu.

@jimmytza korišćenje kartice u pošti se tretira kao isplata na bankomatu, mada može biti i upotreba kartice na pos terminalu platne institucije Alta Pay i slično. 1% je provizija za upotrebu kartice u inostranstvu.

@jimmytza korišćenje kartice u pošti se tretira kao isplata na bankomatu, mada može biti i upotreba kartice na pos terminalu platne institucije Alta Pay i slično. 1% je provizija za upotrebu kartice u inostranstvu.
Hvala uji. Nisam znao da se u pošti tretira kao isplata na bankomatu. Ovo je iRačun, ali ovo što si naveo verovatno važi za sve račune u Raiffeisen.

• Like
Reagovanja: uji
@jimmytza nema na čemu! Da uprostim, važi za apsolutno sve ostale banke osim Poštanske štedionice (i bivše mts banke), koja je tarifom odredila podizanja na bankomatima Pošte bez naknade.

Da li je neko direktno plaćao nešto devizama firmi u inostranstvu bez internacionalene kreditne kartice i kako ?
Primer, ja imam devizni ralun u kanadskim dolarima i evrima i treba da kupim neki software u kanadil u CDN ili recimo nemačkoj u Evrima. ?

Hvala uji. Nisam znao da se u pošti tretira kao isplata na bankomatu. Ovo je iRačun, ali ovo što si naveo verovatno važi za sve račune u Raiffeisen.
Da, da u pošti platiti račune i bilo šta karticom, ravno samoubistvu. Ja sam davno platio račune sa karticom telenor banke i dobro se pokajao.

Da li neko ima iskustva sa podizanjem USD u filijalama, da li je potrebna prethodna najava, da li ima nekih provizija...?

Kad bi uveli limite kao kod MTS banke, dal vredi pisati im?

Da li vam radi IPS plaćanje trenutno? Skenira kod ali izbaci sistemska greška.

Prilozi

• Screenshot_20230217-112614_Moja mBanka.png
    Screenshot_20230217-112614_Moja mBanka.png
    40.8 KB · Pregleda: 46
Probao upravo, izbacuje i meni grešku samo neku drugu

Imaju problem sa prebacivanjem sredstava upravo ih zvao.
Kazu uskoro ce resiti.

Stigla notifikacija da radi ponovo, mada je meni radilo juče, negde oko 13h

Kod mene generalno ne rade notifikacije aplikacije i ako je u podesavanjima sve uključeno. Na prethodnom telefonu radilo ok

Da li je moguce ugasiti dina karticu? Znam da po zakonu uz otvaranje racuna moraju da daju i dinu, ali zasto ne moze da se ugasi?
Visa debitna mi je osigurana od kradje itd, a dina nije.. Svakako dinu i ne zelim da imam pa zelim da je ugasim. NE da je izrezem i blokiram u aplikaciji vec trajno ukinem.
Pa ako neko zna, da li raiffeisen banka ima tu opciju?
U aik banci sam mogao da podnesem zahtev za gasenje kartice, potpisem predam karticu i oni je iseku, a ja dobijem potvrdu o gasenju kartice.

Jel' radi nekome IPS plaćanje ?
Meni javlja da nemam dovoljno na računu, imam više dinarskih računa i verovatno sad uzima onaj gde ima 0 dinara, a ne vidim opciju da setujem koji hoću račun da koristim.
Moram ručno da plaćam i to radi.

Za IPS plaćanje u podešavanjima menjaš račun koji se koristi :D

Zaboravio sam na to, a pokarabasilo se nakon nedavnog crasha :)
Tj. sa odabranog od ranije mi je prebacio na prvi na listi.
Hvala!

Zna li neko kada stize izvod za visa kreditnu karticu. Kada sam je dobio u banci su mi rekli 25-og u mesecu. Do sada mi na mail nista od RF nije stiglo.

Nazad
Vrh Dno