Šta je novo?

Quake 4 - Oficijelni tred

Ja se priklanjam Q4 taboru, FEAR mi je ... nesto kao pariah ... mlako pivo ... kineska klopa u beogradu ...

M

pa, i mene je iznenadila losa ocena q4(srcka me strefila, doduse....), ali sam se i ja razocarao kada sam cuo da nece biti neki extra novi engine(kao q3), nego Doom-ov......
mada ipak.... ja joj ne bih dao ispod 89.....

Ocene u SK su, kada su FEAR i Q4 u pitanju potpuno realne. To sto se vi (i ja) ložite na Q4, to je druga stvar. Lepo je kad neko ume da se postavi u neutralan položaj, pa da realno sagleda stvari... Ali ok, kao i uvek, o ukusima...

Nista novo, preradjeni Doom3. Ingra je neverovatno tamna i dosadna.

OC_Face je napisao(la):
Sto im je trebalo tih 512 za grafu. Ne treba za F.E.A.R. a za Q4 treba.

I za FEAR treba 512Mb.

Q4 nije loš,ali je FEAR bolji.Ponajviše zbog AI-ja.
AI mi je recimo važniji od grafike,i sve više postaje nekakvo mjerilo.
Još kad se spoji dobra grafika i dobar AI kao u FC-u.

starac je napisao(la):
I za FEAR treba 512Mb.

Q4 nije loš,ali je FEAR bolji.Ponajviše zbog AI-ja.
AI mi je recimo važniji od grafike,i sve više postaje nekakvo mjerilo.
Još kad se spoji dobra grafika i dobar AI kao u FC-u.

Najbolji AI je MP. A tu je q4 mama.

AI = Artificial Inteligence :)

byMaX je napisao(la):
Ocene u SK su, kada su FEAR i Q4 u pitanju potpuno realne. To sto se vi (i ja) ložite na Q4, to je druga stvar. Lepo je kad neko ume da se postavi u neutralan položaj, pa da realno sagleda stvari... Ali ok, kao i uvek, o ukusima...
Kako neko sebe moze smatrati realnim i vaspostavljenim autoritetom za ocenjivanje igara?! I po kojoj logici je ono sto on tvrdi ispravno?

Apsolutno nema polja na kome je FEAR bolji od Q4! Evo bas ga igram i nije mijasno o kakvoj atmosferi ljudi pricaju? O tripovima a ides kroz gomile hodnika bez nprijatelja i tu itamo se istripujes vizijama "Ringu" klinke i onog lika kog vijas?! Mis'im alooo! Sta je tu FUN? Sta je tu horor? Klinka je bila horor u originalnom miljeu i Ring je jeziv film,a li come one, Monolith je spojio babe i zzabe!
AI? WTF AI? Tacno se vidi da vonici po odredjenoj skripti zauzmu polozaje u sobi\dvoristu? Lepo su animirani i lepo to izgleda, ali to sto ne srljaju na cev kao u Serius Samu ne znaci da FEAR ima do yaya AI?!
Dizajn nivoa! Jednom recju: Jednolicno! Pa kad je moja devojka koja je prvi put videla pucacinu skontala a je FEAR u odnosu na Q4 nekako "jednostavan i kockas", o cemu ond da pricamo! Pa iz aviona se vidi koliko su jednsotavno dizjnirani nivoi u FEARu! Q4 ima apsolutno najblji dizajn nivo so far u jednoj pucacini!
Onda tu su i pokradeni fazoni sa porukama koje ti objasnjavju radnju. Ladno jepokraden koncept PDA poruka iz DOOM3-ke i prebacen na telefonsku sekretaricu. O kakvoj onda originalnosti da pricamo?
Grafika? Pa ono je em sporije em losije u odnosu na Q4! Prizajem dobar specular, ali ljudi moji Taj "Jupiter Extended" ne moze da podnese ni malo kompleksnije geometrije! Pa obratite paznje na cevi! Ima ih gomila i ni jedne nisu mogli uraditi dovoljno uverljivo! Texture u opste nisu nist bolje u odnosu na one u Q4 i samo dopinose jednolicnom dozivjlau igre!
Fizika! Pa fizika je misaona imenica! Ni jedan sanduk, ni jedno ure.... ama bas s nicim ne mozes da odradis interakciju! Oni su Havok koritili samo za radgdol! Mislim, necu ponovo da potezem pitanje neprirodnogg polozaja tela pri pucanju iza coska...
Eh da, agresivan LOD! Dovoljno je samomalo da se odaljite od corpsova pa da se primeti kako se menja detaljnost modela, smanjuje se i kvalitet textura i broj poligona!
Sve u svemu Q4 je tata, da ponovim T_A_T_A, za F.E.A.R! Sveukupno gledano Q4 pruza vise od FEAR-a, ko se po meni ne zasluzenu gura u pravi red. No, svi ti ljudi koji hvale FEAR su hvalili NOLF i JACK (jel tako bese) - odn. prethodna Monolitova njesra (jeste li priemtili da voda maltene u opste nije drugacija u odnosu na NOLF2), tako da nista drugo od njih se ne moze ni ocekivati...

Poslednja izmena:
Definitivno se slažem da je Q4 bolji od Fear-a.

hoce li se ikada na ovom forumu prestati porediti babe vs zabe

fear moze da se poredi samo sa farcry i hl2... doom3 i q4 su totalno drugacije koncipirane pucaljke... a tome dovoljno govori da su u pitanju 3. (doom) i 4. (quake) deo igara za razliku od feara... jer kad neka igra ima toliko iza sebe 2 ili tri prethodnika onda ona ima utabanu putanju kako treba da se razvija... a kad je igra nova moze da se ubacije sta hoce po pitanju koncepta igre....

ne zna se ko vise smara ovi sto dosadjuju sa 'farcry/fear je bolji od d3 i q4' ili ovi sto kukaju kako q4 ima najbolji endzin.... igrajte te igre i uzivajte...

Naravno da se mogu porediti FEAR i Q4 jer obe igre pripadaju istom zanru, a sasvim je nebitno u kom su kontekstu. Mozemo da poredimo grafiku, fiziku, AI, da pricamo o subjektivnom secanju i raspolozenju vezanom za igranje... definitivno se mogu porediti.
A ako vec insistirs na FarCryu, zaista je neverovatno da igra stara dve godine i dalje ima bolju graiku u odnosu na skoro izdati FEAR. To sto pricas o nastavcima, nema veze, te brojek su u naslovim a totalno ne bitne. Ono sto sam pokusao da ukazem jeste da je totalno besmisleno pricati o FEARu kao o novom konceptu! U monolitu se ponose novom franshizom i bla, bla, bla... a pokrali su po malo od svakoga! SlowMod je vec vidjen, Ringu devojcica takodje, poruke koje ulace igraca u igru takodje, itd... FEAR je prenaduvan i to je verovatno ono sto mi najvise smeta u vezi sa njom! Apsolutno ne zasluzuje toliko paznje...

Eh bre Nedjo al si se ti zaleteo. Kad neko cita tvoje postove rekao bi da FEAR nema ni jednu stavr da valja, sve sam plagijat.
Ja bih se osvrnuo na dve stvari (posto vidim da si krenuo FEAR vs Quake4)
Ti si jedini koji tvrdis da je los AI u FEAR-u (zapitaj se zasto?), dok ovde su svi pre tebe izneli misljenje da je sjajan, a dobar deo njih da je i najbolji ikad!Quake 4 i AI - spajas nespojivo. Nema ga uopste. I da su bar te skripte normalno uradili! Svako ko je igrao seca se kad postanes strogg, prva misija nakon toga ona scena zasede. A ja kazem da nista gluplje nisam video u visokobudzetnim igrama. Onaj uvodni mini video (reko bi covek sad ce biti neizvesno) kao nesto postavljaju zasedu, a svi deluju kao botovi bez mozga. Odem okolo i pridjem jednom stroggu koji je zauzeo polozaj i ceka me sa jedne strane. Ma ne pada mu na pamet da se okrene, dok mu ja guram cev u ledja. Toliko o dometima AI u Quaku.
Navalio si na losu fiziku,(koji priznajem FEAR nema) pa mi reci gde si je to nasao u Quakeu, pa je istices kao njegovu prednost?
Oko grafickih dometa ne bih se raspravljao. Vidim koliki su tredovi Nedja vs byMax - grafika u igrama. Toliko rasprave i na kraju kao zakljucak nista novo da procitas.
Pozzzzzzz

Poslednja izmena:
FEAR ima bolju fiziku od najveceg broja igara trenutno. Da ne pričam o AI-ju. I nije plagijat, ja mislim da će na mnogim sajtovima biti izabrana za igru godine. Pogledajte samo review-ove Q4 i FEAR-a, ocene se svuda razlikuju od 15 do 25% u korist FEAR-a. Pa nisu valjda svi ti ljudi koji ocenjuju igre budale!?

fear ima fiziku ?! Aj vazi... ako nekom nije frka nek mi kaze samo gde je tacno taj secret area...Ako mislite na "onu" fiziku iz recimo performanse testa gde lik odgurne one kutije...pa to je kao na mesecu, mislim gravitacija ~2 a lik ko da je sutno kutije iz sve snage i to sa sest nogu odjednom posto skoro sve lete kao da ih je sutno direkt jednu po jednu... :wall: Sto jeste - jeste, ali sto nije - NIJE ! a fizika u fear-u definitivno NIJE najbolja, na nivou je doom3 engine-a. HL2 po meni ima najbolju fiziku...

Sto se mene tice, fear je ovakav kakav je trebao izaci 2001 godine i raditi glatko na ti4200 posto svojim izgledom ni izbliza ne opravdava zahtevnost... Quake4 je na mojoj masini radio dosta bolje, a ne moze se porediti kolicina shadera, tekstura i poligona u ove dve igre, Q4 ih ima bar duplo vise, makar zbog kablova koji vise na sve strane, animirane propove da i ne pominjem...

AI je dobar, odlican zapravo, medjutim taj segment se ne moze porediti sa Q4 zato sto u Q4 nema potrebe za AI-em, mislim, sta sad treba strogovi kojih ima vise od tebe da beze u drugu prostoriju kad te vide ? Sta ? Onaj govnar sa stitom i rail gunom treba da skace u zaklon ? LOL strogovi su u samom konceptu igre "topovsko meso" poslato na klanje i to je to, ne treba njima AI... Fizika u Q4 se vidi kad spicis "debelog" (railera sa stitom) raketom u rebra (RUR :d) i on padne na dupe :)

edit: moram jos da dodam: Fizika u fearu drugi deo: kad razvalis poklopac od ventilacije on odleti 3 metra napred i onda padne ravno dole, a dok leti napred i krece na dole gravitacija je opet ~2. I to je fizika ? Mislim da metalni poklopac od bar 4 kile udarcima koji imaju zamaha ~30cm odbacis 3 metra unapred ? Pa taj poklapac treba samo da se prevrne i padne odma dole... fizika.. LOL

edit1: aj sad nek mi neko jos uporedi vatru i dim iz Q4 i iz fear-a pa nek kaze nesto o grafici i fizici...pa u sistemshock-u 2 je bolja vatra nego u ovom djubretu.

Poslednja izmena:
Q4 je... ide, pucas, skocis, udjes u vozilo, ides, pucas, pucas, pritisnes prekidac, ides, pucas, pucas, ...i sve to potpuno pravolinijski...

Evulutivni pomak, ali u pogresnom smeru. Ovo je prvi nastavak koji nije doneo ama bas nista novo u svet video igara, vec samo skupio sve najjednostavnije elemente. I to je ono sto mi uzasno smete. Ovo je uvreda za gamer-ski svet u globalu. Posle HL1 nisam znao sta ce biti sledece i drhtao sam od uzbudjenja, a sad vidim sta ce biti... tu i tamo neko prepakivanje vec poznate ideje i fabule, u novi engine, koji je po meni nista drugo do dobro uglacanih plocica... engine je potpuno nefunkcionalan i neadekvatan za jednu FPS igru nove generacije...zasto je ona igra nove generacije?!? Ako je ovo igra nove generacije, ja njoj onda ne pripadam... Dajte mi moj HL1 u software modu i directx 6 pa da vidimo ko ima S3Virge SX/GX 4MB RAM-a...

Da vidimo ovako... razvojni put FPS-a Woolfenstein, DOOM, DOOM2, QUAKE 1, Duke Nukem, QUAKE 2, Half-Life, Q3: Team Arena, FarCry, Chronicles of Riddick, Quake 4...
Tu su naravno i SS, Deus Ex, Halo i jos mozda par naslova. Hmmm...nesto se ne uklapa u ovaj sablon...Ah, da Q4 za sto me nije pomerio sa mesta, nije ni oznojio, ni zbudio, nista...ko kad gledam neku spansku seriju...osecanja na nuli...igrivost neka 6-ica od 10, grafika solidna 8, zvuk 6, ...

Nekako sam siguran da je FEAR bolji, jer ako je dobar kao Q4 onda ga ne vredi pominjati...

Inace, sto se tice fizike, ja ne znam kakvu vi fiziku pominjete...jel neko od vas igrao HL2...to je fizika za mene...to je engine za mene...jos kad bi povezali sa AI-em iz HL1, FarCry, FEAR (cuo sam da su opasni), sa pricom jednog Halo-a, HL ili SS2... Mileeeeeeee... kakav bi to FPS bio...

nedjo nije mi jasno kako se porede dve igre koje su koncepcijski drugacije samo sa istim izvodjenjem... grafika/engine/fizika treba da je u funkciji gameplaya... kada se gameplay razlikuje u igrama samim tim se razlikuje i potreba za grafikom/engineom/fizikom... malo je surovo reci to su FPS igre i treba da se porede... gde su tu nijanse :)

fora je u tome sto fear nema nista originalno ali je svaki element majstorski uklopljen za potrebe cele igre i nista joj vise ni ne trebe (osim naravno raznovrsnijih nivoa)

dok je q4 nastavio tamo gde je q2 stao... isto kao d3 sto je nastavio tamo gde je d2 stao...fear je pokupio od svega po malo

Da, tu bih se slozio... Q4 je igra starog kova... Ali da li je to stvarno potrebno ljudima...
Mislim, samo ce ime prodavati tu igru, dok ce se HL1 prodavati jos godinama...

byMaX je napisao(la):
Pa nisu valjda svi ti ljudi koji ocenjuju igre budale!?
Jesu jer CoD2 je igra godine! :D
SP i MP na najvisem mogucem nivuo, a gde je i ko je konkurencija?

Nedjo je napisao(la):
Kako neko sebe moze smatrati realnim i vaspostavljenim autoritetom za ocenjivanje igara?! I po kojoj logici je ono sto on tvrdi ispravno?

Apsolutno nema polja na kome je FEAR bolji od Q4! Evo bas ga igram i nije mijasno o kakvoj atmosferi ljudi pricaju? O tripovima a ides kroz gomile hodnika bez nprijatelja i tu itamo se istripujes vizijama "Ringu" klinke i onog lika kog vijas?! Mis'im alooo! Sta je tu FUN? Sta je tu horor? Klinka je bila horor u originalnom miljeu i Ring je jeziv film,a li come one, Monolith je spojio babe i zzabe!
AI? WTF AI? Tacno se vidi da vonici po odredjenoj skripti zauzmu polozaje u sobi\dvoristu? Lepo su animirani i lepo to izgleda, ali to sto ne srljaju na cev kao u Serius Samu ne znaci da FEAR ima do yaya AI?!
Dizajn nivoa! Jednom recju: Jednolicno! Pa kad je moja devojka koja je prvi put videla pucacinu skontala a je FEAR u odnosu na Q4 nekako "jednostavan i kockas", o cemu ond da pricamo! Pa iz aviona se vidi koliko su jednsotavno dizjnirani nivoi u FEARu! Q4 ima apsolutno najblji dizajn nivo so far u jednoj pucacini!
Onda tu su i pokradeni fazoni sa porukama koje ti objasnjavju radnju. Ladno jepokraden koncept PDA poruka iz DOOM3-ke i prebacen na telefonsku sekretaricu. O kakvoj onda originalnosti da pricamo?
Grafika? Pa ono je em sporije em losije u odnosu na Q4! Prizajem dobar specular, ali ljudi moji Taj "Jupiter Extended" ne moze da podnese ni malo kompleksnije geometrije! Pa obratite paznje na cevi! Ima ih gomila i ni jedne nisu mogli uraditi dovoljno uverljivo! Texture u opste nisu nist bolje u odnosu na one u Q4 i samo dopinose jednolicnom dozivjlau igre!
Fizika! Pa fizika je misaona imenica! Ni jedan sanduk, ni jedno ure.... ama bas s nicim ne mozes da odradis interakciju! Oni su Havok koritili samo za radgdol! Mislim, necu ponovo da potezem pitanje neprirodnogg polozaja tela pri pucanju iza coska...
Eh da, agresivan LOD! Dovoljno je samomalo da se odaljite od corpsova pa da se primeti kako se menja detaljnost modela, smanjuje se i kvalitet textura i broj poligona!
Sve u svemu Q4 je tata, da ponovim T_A_T_A, za F.E.A.R! Sveukupno gledano Q4 pruza vise od FEAR-a, ko se po meni ne zasluzenu gura u pravi red. No, svi ti ljudi koji hvale FEAR su hvalili NOLF i JACK (jel tako bese) - odn. prethodna Monolitova njesra (jeste li priemtili da voda maltene u opste nije drugacija u odnosu na NOLF2), tako da nista drugo od njih se ne moze ni ocekivati...

Upravo tako. Q4 je ... SUGAR DADY, MR BIG, VIN DIESEL (medju igrama).
FEAR mi je vise ... Hju Grant.

M

p.s.
When Vin Diesel goes to donate blood, he declines the syringe, and instead requests a hand gun and a bucket.

G!!! je napisao(la):
fora je u tome sto fear nema nista originalno ali je svaki element majstorski uklopljen za potrebe cele igre i nista joj vise ni ne trebe (osim naravno raznovrsnijih nivoa)

dok je q4 nastavio tamo gde je q2 stao... isto kao d3 sto je nastavio tamo gde je d2 stao...fear je pokupio od svega po malo

Evo čovijek vam je sve rekao,i to u par rečenica.

Ovo se pretvorilo u FEAR vs Q4 tred, izgleda. Ne mogu da kažem da pripadam nekom taboru, jer mi je Q4 pružio baš ono što sam i očekivao (u početku sam se malo smorio, ali sam posle skapirao da je sve upravo kako treba). Od FEAR-a sam očekivao dosta i dopao mi se (mada ima monotonih delova), a ovi što komentarišu grafiku malo treba da nauče prvo šta je šta i da imaju jak hardver (a ne da Q4 igraju na high, a FEAR na medium i komentarišu). No, dobro, može svako da komentariše kako želi, ko zna, zna... ;)

prvo si rekao ovo...

CamBieL je napisao(la):
Dajte mi moj HL1 u software modu i directx 6 pa da vidimo ko ima S3Virge SX/GX 4MB RAM-a...

pa onda...

CamBieL je napisao(la):
Q4 je igra starog kova... Ali da li je to stvarno potrebno ljudima...

Pa mislim da si sam sebi odgovorio svojim prethodnim post-om.

A inace, u silnoj navali igara koje se trude da donesu nesto novo, tako sto ce kopirati sta su drugi vec uradili, pa da onda to sve lepo iskombinuju i prepakuju, mislim da ima mesta i za jednu gde ne treba puno mozga, nego ko sto si rekao: "ides, pucas, skocis, udjes u vozilo, ides, pucas, pucas, pritisnes prekidac, ides, pucas, pucas"

A ti Maxo, pricas price: "ko zna, zna". OK, ja prvi kazem: NEMAM POJMA (namerno velika slova, da naglasim, da zaobidjemo dalju raspravu u tom pravcu), ali nisam corav!!!! Ako mi nesto izgleda ruznije, onda je ruznije i kraj price!!! Sad, kakve su tehnologije koriscene, to ostavljam za one koji znaju :p
A reci ti meni, jel tebi zaista fear izlgeda lepse od q4?

PS. Ovde se svi nesto loze na neke nazovi novine koje igre donose... Ne znam, poslednja koja je mene konceptualno odusevila je Deus EX. Sve kasnije mi je (iako su i to bile dobre/odlicne igre) vec vidjeno.

Poslednja izmena:
kimi je napisao(la):
A inace, u silnoj navali igara koje se trude da donesu nesto novo, tako sto ce kopirati sta su drugi vec uradili, pa da onda to sve lepo iskombinuju i prepakuju, mislim da ima mesta i za jednu gde ne treba puno mozga, nego ko sto si rekao: "ides, pucas, skocis, udjes u vozilo, ides, pucas, pucas, pritisnes prekidac, ides, pucas, pucas"

U tom slucaju uzecu Serious Sam-a...

A ne da lazem narod kao ID, te revolucionarno, te vante, te tant(r)e...

ISkreno, fear nisam igrao, ali mi FarCry i HL2 lepse izgledaju...

To ti je isto kao sto neko ne voli Bluberija, vec stil Alana Forda, ili tako nesto vec :d

Poslednja izmena:
kimi je napisao(la):
A ti Maxo, pricas price: "ko zna, zna". OK, ja prvi kazem: NEMAM POJMA (namerno velika slova, da naglasim, da zaobidjemo dalju raspravu u tom pravcu), ali nisam corav!!!! Ako mi nesto izgleda ruznije, onda je ruznije i kraj price!!! Sad, kakve su tehnologije koriscene, to ostavljam za one koji znaju :p
A reci ti meni, jel tebi zaista fear izlgeda lepse od q4?

PS. Ovde se svi nesto loze na neke nazovi novine koje igre donose... Ne znam, poslednja koja je mene konceptualno odusevila je Deus EX. Sve kasnije mi je (iako su i to bile dobre/odlicne igre) vec vidjeno.

Aman, covece, rekao sam ko zna, zna... Zašto si se osetio prozvanim ?
:) Druga stvar - pročitaj bar pet različitih review-ova Quake4 i isto toliko FEAR-a i pogledaj šta kažu o grafici. Samo izgugluj i pročitaj. Ja sam ih čitao pre nego što su igre stigle do mene. E sad, možeš i ti kao neki, da kažeš "ma šta oni znaju, ja sam pametniji", ali razmisli da li je uvek baš tako. Pa ako njih dvojica lupaju gluposti, šanse su da ona trojica ipak imaju neko znanje, a ja se interesujem za grafiku i tehnologiju u igrama još od prvog Virge-a i prve igre koja je imala 3D akceleraciju. Da ne pričam da sam, pre nego je Voodoo stigao kod nas, imao Creative 3DBlaster sa rendition verite 1000 čipom koji je stizao sa freeware test verzijom igre Quake (par nivoa), koja je radila u GL modu.... Ali opet imam razumevanja i za one klince koji misle da više znaju... Dakle, ne namećem svoje mišljenje jer tebi i sličnima nijednim tekstom to ne mogu dokazati. Jel treba možda Carmack da kaže da je njegov engine inferioran za neke stvari?? Razmisli malo...

Marti, smirela, govorimo upravo o igri Quake 4 i poredimo je sa nekom drugom...

CamBieL je napisao(la):
kimi je napisao(la):

U tom slucaju uzecu Serious Sam-a...

A ne da lazem narod kao ID, te revolucionarno, te vante, te tant(r)e...

ISkreno, fear nisam igrao, ali mi FarCry i HL2 lepse izgledaju...

To ti je isto kao sto neko ne voli Bluberija, vec stil Alana Forda, ili tako nesto vec :d
Ali sta ti covece onda trazis u ovoj raspravi?? Nisi igrao, akomentarises!? WTF??

byMaX je napisao(la):
FEAR ima bolju fiziku od najveceg broja igara trenutno. Da ne pričam o AI-ju. I nije plagijat, ja mislim da će na mnogim sajtovima biti izabrana za igru godine. Pogledajte samo review-ove Q4 i FEAR-a, ocene se svuda razlikuju od 15 do 25% u korist FEAR-a. Pa nisu valjda svi ti ljudi koji ocenjuju igre budale!?
Cek, jel ti nas zayebavash ili sta? Jel' postoji neka druga verzija FEAR-a koju ja nisam igrao? U ovoj koju ja imam, nema ni F od fizike! Ni jedno bure nemozes da pomeris rafalom, niti jedan sanduk ne mozes da unistis NIKAKO. Da ne pominjemo lejmersko zaglavljivanje vrata buricima... Jedino modeli protivnika imaju Havokov Ragdoll, ali ni on nije vredan glorifikacije!

Sve ono sto sam izneo u poduzem postu je tako i neka mi neko argumentovano obori sve sto sam naveo!
Ko god je ocenio FEAR visokom ocenom je budla u mom tefteru (budala kada je rec o prikazivanju igara i poznavanju grafike u istima, ako se usudio da istu komentarise nemajuci pojma niti o D3D-u niti o OGL-u) i automatski je sebe diskvalifikovao kao objektivnog recezenta igara!
Opet pozivam neka mi neko taksativno i argumentovano nabroji po cemu je sve FEAR bolji od Q4 i po cemu zasluzuje vece ocene i eventualno naslov GOTY u kategoriji puchacina!

Vrh Dno