Šta je novo?

Quake 4 - Oficijelni tred

*.pak fajlovi su ustvari arhive, tako da mogu da se raspakuju. WinRAR-om na primer...

p.s. Nadam se da se Marti nece ljutiti... :d

Delija je napisao(la):
*.pak fajlovi su ustvari arhive, tako da mogu da se raspakuju. WinRAR-om na primer...

Тачно, мислим да је *.pak у ствари обичан zip формат...

Raspakuju se u postojeci folder ????
Ovo predhodno znam i sam...

Da reč je o običnim .zip arhivama koje treba raspakovati u root folder quake4 instalacije.

Poslednja izmena:
A to u praksi ipak ne pomaze nista posebno, sem sto ce vam fragmentirati hard disk...

Poslednja izmena:
Mare je napisao(la):
A to u praksi ipak ne pomaze nista posebno, sem sto ce vam fragmentirati hard disk...

Apsolutno tacno.

Poslednja izmena:
Ja nemam neku potrebu za raspakivanjem .pak fajlova, Q4 mi radi OK, tj ne baguje se kod vrata. D3 sam morao da raspakujem da mi radi kako treba :trust:

eto, meni je situacija sa 768 mb rama skroz obrnuta. Zapravo neradi bolje samo kod vrata vec sve ucitava brze, i kad prodjes kroz vrata ako ima neki zvuk, tekstura itd...Vadjenje iz .zip fajla i drljanje iz zipa u memoriju itd oduzima CPU vremena, sama cinjenica da se prvi i drugi .pk4 od 200mb svaki raspakuju po 5 minuta govori koliko je igri potrebno vise vremena da ucita nesto iz zipa nego ovako kad je raspakovano, naravno raspakivanje zauzima uvek bar 80% CPU vremena, a ja to vise volim da dam engine-u igre i nekim drugim stvarima...

kako ko voli... al ako imate 7gb privremeno bolje je raspakovati.

Zna neko mozda koje .pak fajlove treba tacno da unrarujem? Necu nista eksperimentisem, znam da mi je D3 mrljao, tj bile su crne teskture i trebalo mi je malo vremena dok nisam provalio koji .pak da unrarujem :S:

pa sve ! Samo ih ekstraktuj cuvajuci folder strukturu inema da te boli glava. Svi folderi iz pk4 na kraju treba da ti budu u Quake4/q4base/ (Quake4 ti je root folder) i to je to !

Posto imam krsh vezu (citaj: dialup) i ne mogu da igram online :( da li je iko naleteo na mogucnost instaliranja botova za q4? Znam da je glupo ali posto sam igru presao, zao mi je da je obrisem kada mogu da uzivam u odlicnom MP-u.

ATI FAN je napisao(la):
I brze radi ? Koliko zauzimaju raspakovani pak-ovi ?

Zauzimaju oko 7 giga i da, osetno brze radi Q4 kada su u pitanju vrata, a i skoro sve ostalo...

Sta bi na kraju, na kojoj IP adresi može da se igra ovaj naš Q4?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Očekuju se neki Oak botovi, od kreatora Oak II bota za Q2...
http://www.oakbots.co.uk/

Videh juce, ali cudno je da pise da ce Oak4 biti razvijen kada Quake 4 izadje :D ocigledno lik nije informisan :)

SBB Q4 server: 82.117.194.235
Ne radi u jutarnjim casovima

SBB KeepDsmile :)

82.117.194.235

Moze da se igra i sa ADSL-a?

Ovo je paradox ... Testirao sam timedemo i dobio sumanute rezultate.

Oba puta je testirano 1280x1024 ULTRAHIGH (bez FSAA)
X800 XT PE + A64 + 1 gb DDR = 57.7 fps
FX 5950U + p4 + 2 gb DDR = 54.1 fps

Ni jedna karta nije klokovana, sva na default.

Moze li neko da mi objasni ovaj paradox ?!?! Znam da je nV bolji u openGL-u, ali ovo je besmisleno.

M

p.s.
Demo je Necro666

neka greska... imam fx5900 nasviran do bola i nema ni blizu 54fps... jedino ako nije do 2gb rama, posto na ultrahigh treba 512mb rama na grafickoj, ako ih nema - trpa sve to u sistem ram...

A da ... zaboravio sam

Cat 5.11 i forceware 82.10

M

gx-x je napisao(la):
neka greska... imam fx5900 nasviran do bola i nema ni blizu 54fps... jedino ako nije do 2gb rama, posto na ultrahigh treba 512mb rama na grafickoj, ako ih nema - trpa sve to u sistem ram...

5950U ima 256 Mb GDDR3, a tvoja 5900 verujem da ima 128mb. Pretpostavljam da u q4 i to bitno, znacajno cak, ali opet ... OVOLIKO !?!?

M

pa kazu da je nv bolja za opengl i bolja je :-devil-: sve je u redu. na kraju krajeva ipak na tom atiju imas 3 frejma vise. ne znam da li i koliko utice procesor na FPS rate u tom demo-u, a mozda je procesor "usko grlo" pa sputava graficku. plus da li si mozda stavio ono sto se nekad zvalo, a verovatno i sad - "vertical sync" na on? ako jesti to te kolje zesce.

Poslednja izmena:
www.cyberfight.org

pogledajte najsvezije demose pro playera q4, i btw mislim da je u q4 limitiran fps na 60 tako da....

Vrh Dno