Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni su rekli da tek marta meseca pustaju net u Mirijevu...

Kao prvo SREĆNA VAM NOVA GODINA, a kao drugo net u Mirijevu radi, ali pošteno da kažem, vrlo loše na polovini lokacija. E sad, bilo je nekih dogovora sa PTT-om o preradi mreže, tako da će to možda početi u martu ali i sada on kako-tako radi na većini lokacija i još uvek je sve za DŽ.

najbolje bi ti bilo da necekas tehnicara nego da probas negde da pozajmis modem i vidis da li ce ti se upaliti lampice za upstream i downstream na modemu....meni je lepo drug doneo servisni modem ciji je mac vec registrovan na serveru povezali ga, zasvetlele lampice za downstream i upstream na modemu i ustanovili da net radi...ako ustanovis da i kod tebe sve radi odes kupis modem, zoves ih da ti registruju mac i to je to

u slucaju da nece da ti zasvetli lampica za upstream nemora da znaci da nemas net...moze da bude da ti je instalacija losa(izbaci sve nepotrebne splitere ako je neki visak....probaj da nakacis modem direktno na kabal koji ti ulazi u stan)...meni modem radi na 58dbmv za upstream sto mu dodje skoro max ali net radi ok

srecno

Jedan mali savet za sve buduce korisnike ptt kablovskog interneta (pogotovu onih iz Rakovice...) > JURITE PODIZVODJACE I RADNIKE SA TERENA!!!!!!!!!!!! Sto se Rakovice tice > jedna sokantna vest > kablovski internet na teritoriji cele podstanice RAKOVICA funkcionise!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali... uvek ali... ne radi bas svuda... problem je sto treba da se umeri povratni smer u svakoj zgradi (ili nesto drugo... nemam pojma, u ovaj deo se ne razumem... na optickom cvoru iz kog ja dobijam signal net je funkcionisao jos u novembru mesecu 2005 a ja sam navatao taj isti net polovinom decembra 2005... problem je bio u mojoj zgradi u kojoj je trebalo nesto uraditi > da li umeriti signal povratni ili nesto drugo > nemam pojma... u svakom slucaju > to sto je trebalo uraditi > trajalo je bukvalno 2-5 minuta!!!!!!!!!!!!!! Dakle 5 minuta njihovog vremena...) a za to umeravanje su vam potrebni podizvodjaci... a podizvodjacima je potrebno 1500 dinkica i dolaze odmah!!!!!!!!!!!!!!! A moze i bez tih 1500 dinkica (u tom slucaju naravno: ne dolaze odmah... mozda i uopste ne dolaze... nisam imao vremena za cekanje vec sam pojurio sefa u KABLPROJEKTU i on je poslao ekipu da odradi njohov posao... i napomena: sve to su duzni da vam urade za DZ!!!!!!!!!!!) jer je instalacija vrlo vrlo prosta (sam probao > veruj te mi!!!!! p.s. ima 1 slicica koja se dobija uz motorola modem i na njoj je slikovito objasnjena instalacija u 5 koraka!!!!!!!)... dakle: analogija je sledeca > ukoliko zvanicno nema kablovskog interneta > nezvanicno ima!!!!!!!! Da bi taj kablovski internet proradio potrebno je pojuriti podizvodjace a u mom konkretnom slucaju i u slucaju cele podstanice Rakovica > to je KABLPROJEKT (www.kablprojekt.co.yu)... i tako... moj kablovski internet konacno radi!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Da ne bi bespotrebno otvarali novu temu o PTT KDS-u > da li su malobrojni korisnici PTT KDS interneta (podrucije Beograd) raspolozeni za speed test???????

http://www.speakeasy.net/ (u dodnjem desnom uglu se nalazi ikonica "speed test"!)

Moji rezultati:
paket: test faza; max brzina: 64kbps
vreme: 00:18 > datum: 08.02.2006
brzina: download speed > 59kbps; upload speed 46kbps

Poslednja izmena:
Ne znam da li će biti offtopic, ali mene zanima zašto su mi jačine tv signala na KDS promenljivog kvaliteta? Poređenja radi, drugar u susednoj zgradi nema takvih problema i kanali su čisti kao suza.
Sve ovo pitam jer je komšija hteo da kupi kablovski modem i da "prijavi" modem za internet kod njih. Meni se čini da su instalacije jako loše urađene, pa se bojim da ne baca za džabe par hiljada din. na modem.

dbg je napisao(la):
Da ne bi bespotrebno otvarali novu temu o PTT KDS-u > da li su malobrojni korisnici PTT KDS interneta (podrucije Beograd) raspolozeni za speed test???????

http://www.speakeasy.net/ (u dodnjem desnom uglu se nalazi ikonica "speed test"!)

Moji rezultati:
brzina: download speed > 59kbps; upload speed 46kbps

Moji rezultati:
brzina: download speed > 61kbps; upload speed 43kbps

Inace posle decembra u kojem mi net nije funkcionisao bar u 40% slucajeva, od pocetka januara nijedan jedini ispad.

Pozdrav
Pozdrav

evo uradio sam sta je markus rekao.
nabavio sam MOTOROLU SB5100 za test...
lampica za receive se upali - zelena... /// znaci ovo je ok
lampica za send se takodje upali, ali posle 30-45 sec. pocne da se pali i gasi u identicnim intervalima - isto zelena...
mislim da ovo nije ok... trebalo bi da je stalno zelena zar ne?
online lampica nece da mi zasvetli...

inace mac za modem je registrovan.. tip modem koristi na novom bg...

Mislim da net radi ali nesto nije ok... mislim da ima nekih smetnji sa slanjem odnosno upstream-om...

ET mortar sta mislis?

ET, kad te svi smaraju, ajde da te smaram i ja 😀...

Jel znas da li ima neta u ulici Ljubuse Miodragovica, broj 26 (to je sam vrh mirijeva, kod okretnice 27E).

Hvala unapred!

Topuz, ima ali kao i da nema jer je signal smanjen u M.Perovica 8 zbog kamere. U tvom kraju je dosta problema jer je puštano preko zaj. antene a i signali nisu baš nešto posebno, mislim, ok je za sliku ali za NET očaj.
Fly, spremi pivo kao što sam ti rekao i sve je o.k..Modem nije na istom CMTS-u tako da ti je to džabe jer na ovom nije registrovan. Inače MIrijevo non stop ispada zbog nekih glupavih telefona na 44MHz koji blokiraju optičku predaju prema PTT net-u. Znam da ljudi prodaju kuću, da imaju problema i sl. jer ih čujem u HAB-u ali ne mogu da nalovim iz kog su ulaza pa da ih blokiram da ne smetaju ostalima.

Poslednja izmena:
@fly13

a jel si probao da izadjes na net (kako bi drugacije znao da li radi)
upali explorer pa kucaj neku adresu

kucaj u konzoli ipconfig /all ...trebalo bi da ti da sve mrezne parametre za adapter na koji ti je modem zakacen....ako vidis ip:212.62.63.xxx zatim dns itd...znaci da ti je dhcp uspesno dodelio parametre

mogao bi da vidis na kojim snagama ti modem radi pogotovo za upstream
kucaj u exploreru(ovo je na tomson modemu nisam siguran za motorolu mada bi trebalo da je isto) 192.168.100.1 to ti ja adresa za proveru statusa modema pa copy/paste ovde sta si dobio

poz

markus... ET mortar je lepo rekao nije na istom CMTS-u... (sta god to znacilo 😀)...
nije da se nisam mucio... kucao sam sve zivo ali jednostavno net nije hteo da proradi...
...vec sam vratio modem to je bio test na 3 sec... gde decku da uzmem modem na duze :d ...

ma ici cu danas, sutra da kupim modem... samo se sad dvoumim izmedju motorole i tomsona...

u svakom slucaju hvala svima 😀

ET mortar pivo ceka 😀...

Poslednja izmena:
u Mirijevu sam pa me zanima koji su sve problemi sa kablovskim netom u Mirijevu koliko shvatam to je test faza sa 64 kbps brzinom?

Da li se zna kada ce uvesti i druge pakete, i da li ce generalno u skorije vreme PTT KDS uvesti i pakete iznad 256 kpbs, znam da mi je i to dovoljno ali ko zna kako ce biti u buducnosti (doci ce i xDSL...).

Inace ja sam ADSL vec uplatio u Sezampro-u ali cini mi se da ce "ko zna kada" to uvesti u Mirijevu...steta, cisto informacije radi, ima li neke sanse za ADSL skorije u Mirijevu?

edit: da ne otvaram drugu temu, koje su sve varijante za brzi internet u Mirijevu?

Poslednja izmena:
ET mortar, vidim da bas imas puno dobre volje. Mozes li da proveris Mirijevski Venac 14 ?
Takodje me zanima da li je moguce spajanje na ptt net preko mrezne kartice, i da li sa pomenutim modemima moze da se uspostavi i lokalna mreza (tj. da li su to ruter modemi)?

ET mortar, da limam neke izglede ul. Petrarkina 8. Hvala unapred!

@orkan

nisu ruter modemi
modem mozes da povezes preko mrezne karte

Markus je dao odgovore, a mrežna je i bolja nego USB.
M.Venac 14 može jer tamo već ima jedan modem u test fazi i to na pretposlednjem spratu( kakva je mreža to je FENOMENALNO).
Zagore za Petrarkinu 8 kao i za taj red zgrada trenutno ne može jer je nešto u k... , ali pošto postoje zahtevi (u tvom ulazu 3) i to će biti odrađeno (ne pitaj kad).
Inače brzine veće od 64 neće skoro u Mirjevo jer ne postoji teorija da uzmu pare a da pola mreže ne radi ( mada bi dbg sigurno to drugačije prokomentarisao 🙂) te se drži ADSL-a. Osim ako nemaš neku DEBELU vezu u PTT netu koja će ti omogućiti veći protok.

Poslednja izmena:
Ajde da i ja testiram. Testirano na HUB-u prema PTT-u

Last Result:
Download Speed: 60 kbps (7.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 45 kbps (5.6 KB/sec transfer rate)

p.s. ukinuli su mi 256 :crash:

ET mortar je napisao(la):
Zagore za Petrarkinu 8 kao i za taj red zgrada trenutno ne može jer je nešto u k... , ali pošto postoje zahtevi (u tvom ulazu 3) i to će biti odrađeno (ne pitaj kad).
@ET mortar hvala ti jos jednom. Znaci preostaje mi samo da cekam i da se nadam...Ili da se bacim na wireless.

Zagor je napisao(la):
@ET mortar hvala ti jos jednom. Znaci preostaje mi samo da cekam i da se nadam...Ili da se bacim na wireless.
Wireless ti nije loša opcija, ako hoćeš veće brzine, jer imaš KBC iznad toplane u V.Ðurašinovića, a ako vidiš i Udovice (m.Srpske59-65) imaš i SBB. Ako se odlučiš za wireless nemoj da si lud da uzimaš opremu od njih jer je sva iz NETIX-a po povoljnim cenama. Uostalom, ako imaš već karticu u računaru pregledaj šta primaš pa ako vidiš BCZ 069,BCZ070,BCZ071 imaš SBB, ali pogledaj i po forumu jer ima komentara na datu temu.

@ET mortar sa mog prozora vidim KBC,SBB i cini mise ART-com imam bas dobar polozaj (8 sprat). Samo da skrpim opremu i bacam se na posao. Ako ti nije problem kad saznas nesto za cable javi. U svakom slucaju hvala!

acatheking je napisao(la):
Ne znam da li će biti offtopic, ali mene zanima zašto su mi jačine tv signala na KDS promenljivog kvaliteta? Poređenja radi, drugar u susednoj zgradi nema takvih problema i kanali su čisti kao suza.
Sve ovo pitam jer je komšija hteo da kupi kablovski modem i da "prijavi" modem za internet kod njih. Meni se čini da su instalacije jako loše urađene, pa se bojim da ne baca za džabe par hiljada din. na modem.

Telefon za smetnje PTT KDS 3615-703
P.S. proveri konektore, skretnicu, kabl direktno u tv (ako imaš video). Plus pojedinim televizorima ne možeš malte ne ništa (neki stariji modeli Samsunga i Philipsa(oni crni)(zrnasta slika-ne sneg), Ei-meša kanale(talasi) i sl.)

:banana:
Moj rezultat:
Download Speed: 60 kbps (7.5 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 44 kbps (5.5 KB/sec transfer rate)
KDS "Mirijevo"

p.s. Thanks!!! 🙂

Nabavio sam modem i lampice recive svetli, a send treperi :eyebrows: :eyebrows:

Evo da ne duzim (moram malo i da surfujem :guitar: :type: ):

Last Result:
Download Speed: 59 kbps (7.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 45 kbps (5.6 KB/sec transfer rate)
PTT KDS "Mirijevo"

Pozdrav svima koji su ucestvovali na ovoj temi, posebno ET Mortaru.
BUT, tema je jos uvek aktuelna posto se nadamo chemu vec nemam pojma 😀 :d (ovo je najbolji net koji sam probao u zivotu! Dial-up Good Bye!)...

p0z! :wave:

Nisi još probao ostalo, ali ima vremena. Nadam se da će se to ubrzo promeniti, i dođeš pivo. :bottle:

Pošto je Cof tražio malo objašnjenje, evo i da ga napišem. Što se lampica tiče, bitne su samo dve: POWER i ONLINE(Motorola) ili CABLE(Thomson). Obe moraju da konstantno svetle, dok RECEIVE, SEND i PC trepere. Na novijim modemima postoji i MAIL lampica ali njihova aktivacija zavisi od kabl-operatera (ne radi). Kad POWER i ONLINE(CABLE) konstanto rade, modem je konektovan i tek onda ako je modem aktiviran i ako mu je provajder dopustio izlaz, možete na internet.
Ja sam se malo zbunio kod STORM-a, pa sam u njegovom postu pomislio da mu radi, što nije bio slučaj, već je modem pokušavao da se konektuje (lampice se pale i trepere(SVE) jedna za drugom, dok se sve ne popale i tek onda prestaje treptanje i ako je sve u redu ostaju 2 upaljene, a ostale kako kad. Ako nije, sve ide nanovo). Kod STORMA je bio taj slučaj i to zbog niskog nivoa u povratnom smeru-SEND (nema baš neke veze sa direktnim-RECEIVE). BTW, STORM ja ti reče da mi pošalješ nivoe!!!

Idealni nivoi bi bili
Forward između -5 i 10 dBm ( radi i od -14.5 do 20 dBm u zavisnosti od modema) da se lako srediti
Return oko 40 dBm (može i manje do jedno 25, sve do 58 ili 60 (opet zavisi od modema) da se NE tako lako srediti
Prejak signal >50 dBm znači da modem radi punom snagom da bi održao konekciju što nije dobro na duže staze, ali tako je npr. u većem delu Mirijeva ( Naravno imamo i primere od 30 dBm, ali to je čista egzotika za ovako nesređenu mrežu ). U tom slučaju mora se nekako smanjiti slabljenje u povratnom smeru (obično zamenom odvodnika ili priključivanjem na prvi razdelnik u stanu što je ionako preporučljivo).
Ako je pak signal suviše nizak, jer nema veliko slabljenje na liniji, mora se oboriti (oduzimačem ili razdelnikom) pre modema kako bi se mogao konektovati.

Što se samog vezivanja u stanu tiče to je P.D.. Potrebno je na dolaznom kablu postaviti razdelnik i odatle na jedan izlaz priključiti modem a drugi voditi dalje za TV. Preporučljivo je da modem bude vezan na prvi razdelnik (i to po mogućnosti dvograni) zbog slabljenje u povratnom smeru (ali nije obavezno -SEM ZA MIRIJEVO).
Ovo je objašnjenje malo nakaradno ali to je u principu to.

Ako sve to lepo radi predstoji vam samo surf, gaming, chat, razvod (ako ste oženjeni) ili raskid (ako ste u vanbračnoj zajednici), velika dioptrija (pale cene TFT-a) i sl. :wave:

Nazad
Vrh Dno