- Učlanjen(a)
- 02.10.2000
- Poena
- 769
gx-x je napisao(la):edit: sa DC++-om moram da upload stavim na 4.5kb/s da ne bi ubijao download
Kakve to veze ima? Ja up na DC++ ni nemam, a down pici li pici (da ne bude zabune share mi je preko 40GB)
gx-x je napisao(la):edit: sa DC++-om moram da upload stavim na 4.5kb/s da ne bi ubijao download
sT4Lj|n je napisao(la):Upravo tako
Dok skidam preko uTorrent-a ja ubijem upload na 2kb unutar podeshavanja za sam torent i dl pichi 25-27k
Misko je napisao(la):Kakve to veze ima? Ja up na DC++ ni nemam, a down pici li pici (da ne bude zabune share mi je preko 40GB)
radulle je napisao(la):Uzgred, nisam bas najzadovoljniji PTT-om, nocu uspevam na 512 da izvucem obicno od 40-54kB/s ali preko dana srecan sam i sa 30...
radulle je napisao(la):Da, Asus Router se dobija samo ukoliko se uzima 512 ili visi rezim i u pitanju je izgleda uredjaj koji pordzava i ADSL2 standard... Router nije los, ima sve pa i QoS ali upozorenje, ukljucen QoS se u veeelikoj meri negativno odrazava na brzinu odziva, ali opet drzim ga sa samo par pravila. Nisam uspeo da provalim kako da ga setujem u bridge modTakodje, torrenti, limewire i slicni umeju da ga ubiju, tako da je tada neophodan restart...
Uzgred, nisam bas najzadovoljniji PTT-om, nocu uspevam na 512 da izvucem obicno od 40-54kB/s ali preko dana srecan sam i sa 30...
gx-x je napisao(la):ne znam da li mozda moze da bude nekih "negativnih" posledica ako ogranicavas UP iz same aplikacije, tipa server provali da ogranicavas pa ti ogranici DL ili sl. I ja isto koristim micro torent ali sam sva ogranicenja stvaio na 0 pa iz DU Super Controlera namestam ostatak, neko rece da je tako bolje, ne znam da li je istina, ali svakako meni ovako vise odgovara, brze mogu da promenim brzine ako mi zafali protoka negde drugde itd. ali u sustini to je to.

rdl je napisao(la):New Connection->Type->Bridge
Podesish standarnda setovanja (Enc/VPI/VCI..) i to je to. Radi. Kod mene na 768 protok je 80kB/s uvek, nisam primetio oscilacije. Jedinu zamerku na PTT imam po pitanju konekcije/autentikacije (trajeeeeee i do 10min).
Koristim WRT54G. Nemam nikakvih problema sa blokiranjem ASUS-a( jer ga koristim kao obichan modemradulle je napisao(la):Stavio si ga u bridge mode, a sta sada koristis za rout-ovanje? Juce mi se po treci put Asus router zablokirao, jednostavno QoS je suvise za njega, prestao da odgovara tako da definitivno ga prebacujem u brigde mode... Uzgred sta ono 8 i 35 za Enc i VPI znace i ono CBR UBR ili kako vec? Kod mene se loguje za par sekundi na mrezu od trenutka kada ga resetujem.
programmer je napisao(la):@qx-x
Tako ispada kada se pogledaju datumi, ali uzmi u obzir vaskrsnje i prvomajske praznike koji su me zakacili i koji su kod nas, po default-u, period kada se jako malo radi. Da sam sve ovo pokrenuo nakon praznika, verovatno bi hodogram bio mnogo bolji.
EDIT: Na duzi period odjave u Sezamu sam pristao jer bi mi pretplata za taj mesec isticala 14. pa nisam imao razloga da prekidam ranije.
@mLaki
PTT je garantovano poslao nalog Telekomu. Za to ne brini, ali ih zovi svaki dan za nove informacije. Qx-x je odgovorio za mene, znaci nekih 10-ak dana max.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari