Šta je novo?

Ptt Adsl?

U vezi Efficient rutera, ovde imas raznorazne stvari. I ja se nesto razmisljam da ga uzmem.

pozdrav, ja sam prosle nedelje potpisao ugovor sa ptt i juce sam dobio sagem modem koji se jako jednostavno instalira. torent mi pici jedno 40-45 za sad.
jel imam neko iskustva sa sagem modemima jel su ok ili da ih smaram sa asusom?

Poslednja izmena:
@programmer

tnx

zvao sam trigon i bili su extra ljubazni...rekose mi da donesem router im da ce oni da ga iskonfigurisu...

Zvao sam danas PTT help desk i rekose da jos nisam prikljucen, znaci verovatno ce me za 2-3 dana ukljuciti... sto se tice modema, i ja sam dobio Sagem, rece mi covek da su ih danas (tj. juce) dobili, verovatno novo u ponudi.

Ja imam Sagem modem"from PTT"vec mesec dana,i sem sto izgleda isuvise plasticno,nije los!
Stoske,imao sam i ja takvih problema,platio 512/128kb a dobio download od oko 27-30kb/s sto vise prilici 256/64kb paketu ali je Net Limiter resio sve probleme,ogranicavanjem upload-a na 3 ili 4kb/s,download se popravio na oko 45-50kb/s i surf sasvim solidno radi uz sve to,a bez surfovanja ide preko 50kb/s!
Pozdrav ,)

Ovi mi se vec treci put desava...

U cemu je fora? :trust:

Prilozi

• PTT - UK.jpg
    PTT - UK.jpg
    24.3 KB · Pregleda: 149
Spyware+Adware,mada im i nije neki spyware,odnosno lupaju bezveze,sem ako nisi stvarno trenutno u UK?
Pozdrav ,)

Ma kakav Spyware, to mi je fizicka IP adresa...

To prijavljuje i router u svom statusu...

Delija:

da ne ides preko nekog proxy-a ? :zgran: Ne znam ni sto ti je to bitno...

Ma kakav proxy, kazem ti da mi i router prijavljuje tu adresu...

BTW, nije mi nesto bitno, ali takav IP obicno imam samo par sati, pa moram da se drndam sa DC-om... Taman sam pomislio da sam poskidao sve sa hub-ova sto me je zanimalo i da se preorjentisem totalno na eMule i uleti mi neki amer sa 1500+Gb :trust: i kaze mi da biram :), tj. da se trampimo extra slotova, s tim sto je moj up po slotu 2Kb/s (uz moj bedni share od 260Gb - u odnosu na njegov), a njegov 30+Kb/s i coveku je to ladno OK... Paaa... Lepo... :)

Lomnica_city je napisao(la):
Spyware+Adware,mada im i nije neki spyware,odnosno lupaju bezveze,sem ako nisi stvarno trenutno u UK?
Pozdrav ,)

neko vam je lose podesio Subnet masku, to je sve :)

sta pise, koja je?

ok mozda sam dosadan al sam se grdno opekao...pa ne morate i vi....kostalo me reinstalacije windowsa samo...i 2 kile zivaca
skenirajte prvo taj driver za modem sa anti-virusom...ja sam dobio ASUS modem(od trigona) i instalciju na kojoj je bio virus...ali sam igrom slucaja imao Actiontec pa na njemu furam sad...ovaj skrnavi mi kunta u fioci i olupacu ga cekicem na njihove ochi jednog dana kad im budem vracao...

http://www.picfury.com/8/UZAS-1.html

Poslednja izmena:
meni adsl radi jako lose, imam 512 i stavio sam da mi svlaci neki demo sa gamespota i portok je oko 15-20kb a utorent nema uopste protok, surf kilavi.
jel ima neko ideju zasto je tako sporo?

Izgleda da velika oscilovanje nije do PTT-a vec do toga sto sam bezicno povezan na router (B standard). Gledao sam statistike i primetio da RX i TX mi dodje pola OK pola Retry sto predpostavljam da moze da utice bitno, a i veza mi je na oko 80% snage. Sasvim moguce da ne moze da izdrzi 60tak konekcija koliko torrent kreira. Da ne ispadne da je do PTT-a, mada u periodu tokom i posle prvomajskih praznika definitivno je sve sporije radilo. Zasto? Ne znam... Sada je sve uredu.

rdl je napisao(la):
New Connection->Type->Bridge
Podesish standarnda setovanja (Enc/VPI/VCI..) i to je to.

Ok, znaci router u bridge modu, Pentium I masina koja izigrava router direktno povezana na njega, a sa compa u switch i na njemu nekolicina racunara... E sada, koju IP adresu ima bridge, a koju comp router? Razmisljam i deluje mi da je onda bridge nepristupacan za podesavanja, zar ne? Nadam se da PI 133Mhz izdrzati 5 osoba u LAN-u i torrent/bearshare/limewire obuse :)

Potpisah ugovor malopre, pa ce valjda biti za nedelju dana... barem se nadam :S:

Imas i cemu da se nadas... ;)

316Gb (+ cimerovo) od 7. februara... Malo li je? :p

p.s. 512 paket, naravno...

hmmmm, danas u 10 pre podne mi je preminuo telefon... pitam se da li prikljucuju mene malog ubogog korisnika? :d

Ala su vune ovi iz telekoma:cuss:... proslo je vec 12 dana od zakljucenja ugovora a od ADSL signala ni traga. Zvao ja ptt help desk, kazu oni da sam zaveden kod njih al jos nisu dobili potvrdu od telekoma da sam priljucen. :mad:

treba im 7 do 10 RADNIH dana ;) strpi se malo bre gde gori :)

e pa i ja malo da prenesem svoje utiske o ptt-u

pustili mi net 05.05.(posle 12-13 dana),a obavestili su nas 09.05.

ok...otisao sam u trigon i dobio spliter i ASUS (beli) modem.
Komsija i ja inace delimo net,ali smo modem uzeli cisto za svaki slucaj.

kupili smo router Efficient Networks - Siemens SpeedStream 5861 ADSL Firewall VPN ruter 4 x UTP LAN. koji nikako nismo uspeli da podesimo.....:mad: citao sam postove na benchu i nece....:wall:

probali smo preko modema kada ono download 1kb/s , ne moze da otvori stranicu.....na onom adsl meracu upload zabode na 64kb/s a download ne prelazi 10kb/s.zvali smo ptt i kazu da ima gomila slicnh zalbi.:smoke:

sto se tice rutera,njega smo odneli u trigon da nam konfigurisu,ali opet nije radio.mozda je do samog uredjaja(sutra ga nosim u netiks)

Poslednja izmena:
moras koristiti upload limiter, DU super controler ili netlimiter, nekima radi dobro i bez toga (mada mislim da nemaju pojma o cemu pricaju) ali probaj sa time i upload cele konekcije ogranici na 5kb/s, DC++ meni radi dobro samo kad je upload ogranicen na <=4.5kb/s , torrenti na 4kb/s

znam za tu problematiku ali download je bio neki bezveze (messenger oko 15mb)ne preko torenta.takodje nece ni stranice da otvara....
a posto meni net treba zbog sljake,update-ujem sajt i radim mailing listu jako mi je bitno da dobijem max upload.tako da ta varijanta ne dolazi u obzir.
mada sve jedno, da li je moguce da je download 1 kilobajt/sec? a trebalo bi oko 25-27 kilobajta.

Poslednja izmena:
pa vidi sad, "ne dolazi u obzir" , znas kako, mozes da ti da hoces 7kb/s upload ali to tako ne moze, pa se ti pati sa testerisanim protokom...Tebi je ADSL, a pogotovo 256/64 paket onda u startu los izbor...

am zvao PTT, kazu za centralu Tosin Bunar nema slobonih portova, i da sam na cekanju :S: Kapiram da cu se nacekati... jedno mesec dana

256/64 mi je dovoljan jer su u pitanju mali fajlovi ,ali mi je potrebno da uvek imam protok....

pa nije valjda da im iskesiram 1xxx din a da mi radi gore od dial-upa?

Nesto kod tebe gadno ne stima. :(
Ganjaj ih dok ti ne proradi... Nema ti druge...

@stoske:

dial-up upload je 2.5kb/s preko ftp protokola

sutra idem u netiks da mi nameste router koji sam kupio....

pa cemo da vidimo u cemu je problem...

pa javljam....

pozdrav,
kako u net limiteru pro da ogranicim upload?

Nazad
Vrh Dno