Kao sto obecah stoske-u, ranije u ovom threadu, situacija vezana za prelazak sa Sezama na PTT je izgledala ovako:
28.03 poslat zahtev PTT-u za proveru tehničkih mogućnosti
30.03 stigao pozitivan reply o tehničkim uslovima za ADSL iz PTT-a
03.04 Sezamu poslat mejl sa zahtevom za raskid ugovora
13.04 Datum isteka ugovora; Telekomu poslat nalog da izvrši isključenje
15.04 Prestanak ADSL signala; potpisan ugovor sa PTT-om
08.05 Završeno priključivanje u centrali (bolje reci tada sam saznao da je zavrseno

)
10.05 Pokupio opremu i aktivirao nalog (prvo konektovanje na net je de-facto aktivacija)
Prvi utisci su pozitivni. DL ide 50-56K, p2p jos nisam probao jer zelim prvo da se uverim u ispravnost opreme. Bice vremena i za to. Trigon, momentalno, isporucuje dve verzije ASUS aparata:
1 cist USB modem
2 ADSL ruter koji ima 1 USB + 1 LAN (ja uzeh ovaj)
Sifra modela je: AAM6010EV-T4 pa onaj koga bude zanimalo moze da prosurfuje po ASUS-om sajtu i nadje tehnicke karakteristike.
4-portnih rutera vise nemaju, niti ce ih imati u doglednoj buducnosti. Inace, uskoro ce preci sa ASUS na SAGEM opremu. Drugim recima, oni koji imaju potrebe da kace vise od 2 kompa istovremeno, moraju ili da sami nabave neki krsteniji ADSL ruter ili da kupe klasican hub (switch) pa da Asusov ADSL ruter vezu za njega.
Mada je o ovome vec bilo reci, jedan generalni savet za sve, ne ocekujte da ce vas bilo ko (PTT/Trigon) pozvati u vezi bilo cega da vas obavesti za bilo sta. Dok sami ne pocnete da ih zivkate, nista se nece desiti. Recimo, samo prikljucenje se malo oteglo zbog prvomajskih praznika na sta sam se vec unapred pripremio a sto mi je i predoceno da ce biti kada sam se (negde krajem aprila) raspitivao informacijama. E sad, kada sam prekljuce pozvao da vidim sta ima novo, docekao me komentar "o, pa da, zavrseno je sve to na centrali":S:
U kom momentu su radovi stvarno bili gotovo, boga pitaj. Mozda je to bilo bas u ponedeljak a mozda je bilo nedelju dana ranije. Znaci, zivkajte ih i zivkajte.
Toliko za sada, ako nekog jos nesto bude zanimalo neka pita a ja cu se potruditi da, ako znam, odgovorim.
:wave: