Šta je novo?

Ptt Adsl?

Ne kontam pitanje? :)

Pa pored programa koji ogranicavas uneses vrednost i check-iras ga.

same shit here...

sem3 je napisao(la):
meni adsl radi jako lose, imam 512 i stavio sam da mi svlaci neki demo sa gamespota i portok je oko 15-20kb a utorent nema uopste protok, surf kilavi.
jel ima neko ideju zasto je tako sporo?
Danas sam podigao Sagem modem iz Trigona, i vec se odushevio kako sam dobio adsl u roku od (ravno) 7 dana, kad (naravno), eto imam isti problem...

Stranice se uchitavaju extra... ALI, download najobichnijeg smrdljivog fajla, koji bi sa modemom skinuo za minut-dva, sada skidam podugo, i ni ne vidim koliko josh godina planira da se skida :wall: :wall:

Jel ima neko posebno podeshavanje da se namesti mozda? Ili sam ja samo lud i treba da skochim sa svoje terase pa da zavrshim sa mukom zvana 'malo brzi & normalan Net"??? :( :( :( :(

Za SEDAM dana ti uveli net :zgran: ?!?! A ove woone iz ptt help deska mi rekose da u Novom Sadu procedura ide brze nego u Beogradu :mad: . Stvarno nemam reci... Ako me sutra ne prikljuce bice :cuss: :cuss: :cuss: i preko telefona i kod njih licno u BGD.

Poslednja izmena:
mLaki je napisao(la):
Za SEDAM dana ti uveli net :zgran: ?!?! A ove woone iz ptt help deska mi rekose da u Novom Sadu procedura ide brze nego u Beogradu :mad: . Stvarno nemam reci... Ako me sutra ne prikljuce bice :cuss: :cuss: :cuss: i preko telefona i kod njih licno u BGD.

Meni su uveli za tri dana od datuma podnošenja prijave... Novi Sad, Satelit centrala, provajder Sezam...

router mi opet ne sljaka....

bio sam danas u netiksu i tip ga posle sat vremena nekako namesti - problem je bio u velicini MTU -a koji je default 1500 ali kod telekoma je 1400 necega....

doneo ja router tako kuci i kada ono opet ne radi....ima net ali ne pusta na racunare.....a ja naravno ne znam da podesim taj MTU......:wall: :wall: :wall:

poludeo sam vise....:mad:

ako ima neko ko bi znao kako da resim ovaj problem bio bi mu zahvalan....

p.s sada mi radi lan jer sam kupio novi kabal..

U kom smislu ne pusta na racunare? Mozda su glupa pitanja ali jesi li namestio ip gateway na racunarima ip od rutera?

ovako sto se tice lana sve radi ok.....

ali router se konektuje na net...znaci status : connected ali nema neta na racunarima.
danas u netiksu tip je promenio neki MTu sa defaulta od 1500 necega na 1400 i odjednom je sve proradilo,ali cim sam dosao kuci opet nije ...mozda se taj MTU resetovao....ne razumem ni ja.....

a ja ne znam kako da dodjem do tog MTu-a....

Poslednja izmena:
Verovatno nisu odradili save...

Elem, jel' si ti dobio ono "uputstvo" od njih (2 kopirana papira) za podesavanje konekcije??? :trust: Tu ti se podesava MTU -> Setup, pa konkretna konekcija... Ako tu nisi ulazio, kako si uopste podesio svoj user name??? :trust:

Poslednja izmena:
dobio sam samo cd....oni momci iz trigona su mi namestili sve...ali ni kod njih nije radio...(ne pitaj kako)

kako da nabudzm taj MTU...da bude 1400

smorio sam se

Poslednja izmena:
Kod ASUS-a je tamo gde sam napisao, a kod tebe mora isto da bude kod podesavanja konekcije...

Pazi!

mLaki je napisao(la):
Za SEDAM dana ti uveli net :zgran: ?!?!
E, YEBALO ih SVE !!!!!!!
Kad ova POSRANA konekcija ne sluzi nichemu!!! :mad: :mad:
Trebalo mi je 5 (pet!) uchitavanja ove stranice da bih video da niko nije ostavio korisnu poruku... Blago meni - al sam se usrecio :wall: :wall:

danas sam opet odneo router u netiks i kod njih radi....!!!! pa onda opet ne radi i tako....

ostavio sam ga da ga testiraju pa cu da vidim sta se desava

Stoske, jel' si ti uopste probao da koristis taj modem koji su ti dali?

p.s. 340Gb so far... :D

pa naravno....

Usb modem je onaj beli asus,lepo izgleda i cini mi se da ok radi....

generalno ptt pravi problem...do juce mi uopste nije radio net(od 09.05), a simptomi su sledeci upload zabode na 64 kbita /s a download 1-5 kbita/s

ali juce je proradio samoinicijativno i download je bio 25-26 k

sto se tice routera,kazu da su ga podesili kako treba,idem popodne da ga pokupim...pa cemo videti...

Poslednja izmena:
Znaci ne mogu da verujem, zvao sam neke informacije u NS i zenska na telefonu mi kaze da su poslali zahtev telekomu pre vise od sedam dana... :S: , znaci ovo je neverovatno kolko su lenje one gnjide iz telekoma, nije ima dovoljno dve nedelje da urade posao od 5 min... :cuss:

Poslednja izmena:
e da se javim...adsl mi je proradio

namestio sam router....zahvaljujuci momcima iz netiksa i trigona...

download oko 29 kb/s

mLaki je napisao(la):
Znaci ne mogu da verujem, zvao sam neke informacije u NS i zenska na telefonu mi kaze da su poslali zahtev telekomu pre vise od sedam dana... :S: , znaci ovo je neverovatno kolko su lenje one gnjide iz telekoma, nije ima dovoljno dve nedelje da urade posao od 5 min... :cuss:

Treba imati i sreće (zavisi na kojoj si centrali). Ja sam zinuo od čuda kada me treći dan zvao neko iz Telekoma i rekao da su mi uključili ADSL...
Ni devojka u Sezamu nije mogla da veruje (rekla mi je da mnogi čekaju i po dve nedelje) ali mi je na moje insistiranje ipak dala modem i "uključila" me (u evidenciji je imala samo podatak da je poslat zahtev Telekomu)...

Evo silom prilika :( skidam Hiren's boot 8, pa mogu da podnesem izvestaj da torrent-i rade odlicno - 53Kb/s za taj jedan torrent...

p.s. Samo jos da pomogne Hiren's... :wall:

e sada imam jedan mali problem vezan za router 5861.
sve lepo radi osim sto MSN-u ,microsoft-ovom website-u i megaupload-u ne mogu da pristupim....

ima li resenja?

Poslednja izmena:
evo ja sam pljuvao po neobee-u sad cu da pljujem po PTT netu. Prvih nedelju dana je sve radilo kao i na sezamu, samo sa boljim pingovima, a onda sam poceo da dobijam 89.x.x.x ip adrese i net je postao kao dial-up i to me maltretira konstatno vec 4 dana. ako nisam aktivan na netu (nista ne skidam) veza umre, ne diskonektuje se ali nece da radi, icq se izlloguje prijavljuci greske i onda jedino reconnect pomaze, i onda to proradi ponovo pa opet, ako skidam nesto (p2p) onda to ide ok, ako ne skidam, HTTP ide ocajno (benchmark ide u 2-3kb/s), kad me ukenja da dobijem 212.x.x.x ip onda sve radi perfektno, a to mi se desilo 2 puta za poslednja 4 dana. Evo sada dok ovo kucam net radi ok, bench ide u 25kb/s, sve ok, kako ce sutra ici - ne znam, ali mene ovo ne zadovoljava i ako ne uzmem SBB, uzecu ponovo sezam. ako se stanje stabilizuje - javljam, za sada, mom drugaru recimo radi ok, dobija neki 82.x.x.x ip, ali meni - nikako (do sada u protekla 4 dana).

To sa 89... IP-jem je definitivno neka mucka, posto, kao sto rekoh, prijavljuje da je UK adresa??? :trust:

Sa tom adresom stvarno zeza i nikad je nemam duze od par sati...

Delija je napisao(la):
To sa 89... IP-jem je definitivno neka mucka, posto, kao sto rekoh, prijavljuje da je UK adresa??? :trust:

Sa tom adresom stvarno zeza i nikad je nemam duze od par sati...

hmmmm, ja na PTT-ovom kablu imam 89.110.x.x adresu vec 2 meseca i radi savrseno... Ali meni prijavljuje na BUKVALNO SVAKOM sajtu da mi je location unknown :trust: Nikakva Velika Britanija, nista slicno, jednostavno me nema :d

nadam se da ce mi ADSL raditi isto tako dobro :D

Slayer je napisao(la):
hmmmm, ja na PTT-ovom kablu imam 89.110.x.x adresu vec 2 meseca i radi savrseno... Ali meni prijavljuje na BUKVALNO SVAKOM sajtu da mi je location unknown :trust: Nikakva Velika Britanija, nista slicno, jednostavno me nema :d

nadam se da ce mi ADSL raditi isto tako dobro :D

i kod mene radi isto tako sa tom 89.110.x.x

stoske je napisao(la):
e sada imam jedan mali problem vezan za router 5861.
sve lepo radi osim sto MSN-u ,microsoft-ovom website-u i megaupload-u ne mogu da pristupim....

ima li resenja?

da li neko zna sta bi mogao da bude problem.....

Poslednja izmena:
meni 89.110.*.* isto radi ok ali me nervira taj ip :/ onda mi ne radi ident

Live Demo Using IP2Location™ - May 2006

Your IP Address is 89.110.201.xxx

You're located in
(UK) UNITED KINGDOM

You're connecting to the Internet through
EU-ZZ

i da resio sam i problem sa routerom do kraja....

trebalo je u reg bazi promeniti MTU vrednost (sa 1500 na 1400) i to na svim racunarima

Poslednja izmena:
evo znaci mi smo prvi deo ove zemlje koji je usao u EU :d hahaha, b as simpaticno, cak se i manifestuje kao da smo u EU, neko jede kupus, a neko jede meso - u proseku svi mi jedemo sarmu :D

pa bolje da pokazuje da sam iz UK-a nego iz srbije.... :)

Izgleda da cu morati cekati duze od onih maksimalnih 10-15 dana, stvarno mi nije jasno kako za ovih 15 dana nisu izvrsili prikljucenje... krajnje neprofesionalno ponasanje ljudi iz telekoma :mad: .

Poslednja izmena:
Sasa_NS je napisao(la):
Treba imati i sreće (zavisi na kojoj si centrali). Ja sam zinuo od čuda kada me treći dan zvao neko iz Telekoma i rekao da su mi uključili ADSL...
Ni devojka u Sezamu nije mogla da veruje (rekla mi je da mnogi čekaju i po dve nedelje) ali mi je na moje insistiranje ipak dala modem i "uključila" me (u evidenciji je imala samo podatak da je poslat zahtev Telekomu)...

I ja sam dobio "prikljucenje" od strane telekoma za 3 dana. Fazon je u tome sto sve zavisi od telekoma i samih centrala. Satelit je jedan od dijelova grada gdje ima najmanje korisnika ADSL neta, i sasvim je logicno da, usljed viska slobodnih portova mi (posto sam i ja na Satelitu) relativno lako dobijemo net. Na ostalim centralama vjerovatno slobodnih portova nema, a kako je potrebno ipak nesto raditi, kako bi se osposobili novi (a tu su tehnicari telekoma jako kilavi i plitki), opet je logicno da cete prilicno cekati na pomenutu akciju.

Nazad
Vrh Dno