Šta je novo?

Ptt Adsl?

programmer je napisao(la):
Ugovor NE MORA da potpise vlasnik telefonskog broja. Provereno. Ostaje samo taj odvratni period od 20-ak dana. Razlog za ovo moze da bude i njihova praksa da instalaciju opreme ne vrsis ti vec dolazi ekipa koja to montira. Ko zna, mozda je moguce skratiti taj period ako postignes dogovor da sam odes po opremu i to odradis. Sama tehnicka ekipa nije BAS iz PTT-a vec su angazovali neku firmicu kao podizvodjaca. Ono sto znam je da se dobija ADSL ruter (meni vrlo bitno) pa povezivanje vise makina odjednom nije problem.
Hvala puno na odgovoru :)
Nakon 6 godina mrcvarenja sa dial-up-om, 20 dana mi je najmanja briga ,)

meni su rekli da dolaze za 5 dana.. da namontiraju... valjda sam tada na redu ?!
ali ako proradi za 5dana bice to ok...

Ma ljudi - samo zovite tehnicku podrsku PTT-a ... ima telefon valjda na onom promotivnom pamfletu koji dobijate pri potpisivanju ugovora, i ako vam kazu da vam je ADSL prikljucak realizovan, to znaci da su firmi koja radi ugradjivanje (montiranje) poslali nalog da se to realizuje. Medjutim - veliki broj korisnika, a mali broj operativaca firme, dovode do toga da se i po vise dana ceka to montiranje, pa je bolje da odmah uzmete telefon firme (Trigon) i da stupite u kontakt sa njima, kako biste otisli po modem i sami odradili povezivanje (koje je blago receno smeshno) ...

Za ADSL router ili modem ... Postoji mogucnost izbora, medjutim, kada sam ja uzimao routera je bilo izuzetno malo, pa su svima davali klasicne USB modeme (koji su ponovo za klasu bolji od onoga sta daju pojedini drugi provajderi) ... Mislim - ja sam dobio router, jer imam bas taj problem - vise racunara u kuci na switchu, ali im je frka da bas svima daju iste, jer ih kostaju dulpo u odnosu na USB varijante ...

P.S. Ako idete po modem - obavezno bacite pogled na cice na drugom spratu te zgrade u kojoj je Trigon - tu je centrala Lilly-a :)

Poslednja izmena:
da, ali ono, ipak...

J__ je napisao(la):
ma samo *****avam CoR-a :D :D :D

:mad: J__ :whip:

Salu na stranu Ptt ne moze biti losiji od ovog sto sada imam. DL je u proseku oko 10KB/s.

I relativno ozbiljno: Osim mene, tvoj post ce procitati jos 100 clanova foruma, tako da flame bas i nije pozeljan.

Poslednja izmena:
Da li neko ima informacija kada ce i drugi gradovi dobiti adsl internet? Koliko znam za sada imaju samo Beograd, Novi Sad i Nis.

Poslednja izmena:
evo demantujem sam sebe :p da nebi bilo zabune ptt radi savrsheno [za sada], od kako sam kod njih zaboravio sam na ono, kakav je protok, dali puca ili ne... mohe pohvale za ptt ekipu ;)

ptt je radio savrseno do juce tj ovih dana (imam i ADSL i kabel :) kod ptt-a
ovih dana neznam u kojoj sam klasi
od 'normalne' 212.x.x.x do
62 ili 82
kad im je juce 'puklo sve' nisam bio kod kuce al vidim po netlimiteru(ima) kad je nastao prekid
kabel se 'vratio' sinoc ADSL nop
a danas devojke se nejavljaju ceo dan a kad sam ih dobio
"nemogu da pogledaju status jer rade u bazi" da se javim kasnije
i odu kuci :p
ruter konektovan po svom statusu al to je sve...

extra je PTT...
samo sto sam na instalaciji za modem koji sam dobio od Trigona nashao virus...
ali ne bi menjao PTT nikad....samo jos da uvedu neke vece pakete za neke razumne pare i vozi...
relax svakom je pucala veze pre neki dan 2 ili 3 puta...nesto posle 19h

www.picfury.com/8/UZAS-1.html

Poslednja izmena:
pa svakome se desi da pokupi neki viruscic :0)
zato update redovno... sto kada predjem na ADSL nece biti problem :)

programmer je napisao(la):
Ugovor NE MORA da potpise vlasnik telefonskog broja. Provereno. Ostaje samo taj odvratni period od 20-ak dana. Razlog za ovo moze da bude i njihova praksa da instalaciju opreme ne vrsis ti vec dolazi ekipa koja to montira. Ko zna, mozda je moguce skratiti taj period ako postignes dogovor da sam odes po opremu i to odradis. Sama tehnicka ekipa nije BAS iz PTT-a vec su angazovali neku firmicu kao podizvodjaca. Ono sto znam je da se dobija ADSL ruter (meni vrlo bitno) pa povezivanje vise makina odjednom nije problem.

da li je to ASUS Ruter modem

kako se pokazao?

Poslednja izmena:
tja. meni su 5-tog rekli da uvode za 7 do 10 dana. Videcemo sta ce biti, nisu hteli da nam daju da potpisemo ugovor dok prethodno ne raskinemo ugovor sa sezamom. Baba ukucala u komp i rekla vi ste pod ugovorom morate prvo to da resite, na svu srecu sezam je to resio za manje od jedan dan.

kada sam ih ja zvao rekli su mi da ce trebati jedno 3-4 nedelje dok mi ne puste net....i da ne zaboravim router mogu dobiti fizicka lica ali samo za 512 i 768.

@stoske
Stvarno se izvinjavam na zakasnelom odgovoru ali zbog raznoraznih stvari redje dolazim na bench pa ovo nisam video na vreme. E sad, sve informacije koje sam naveo, dobio sam samo na osnovu informativnog razgovora sa info sluzbom PTT-a. Ugovor sa Sezamom mi prestaje prekosutra, potpisujem ugovor sa PTT-om (512), i ovde cu postovati utiske. Ujedno probacu da postignem dogovor sa firmom Trigon koja je podizvodjac o tome da sam odem do njih, pokupim opremu i montiram je. Nadam se da ce imati razumevanja za to, jer bi takav scenario odgovarao i njima i meni.
Bez obzira na to KADA to sve bude (mozda ti to bude i prekasno), postovacu ovde kako je to sve zajedno proslo. U krajnjoj liniji, mozda zatreba jos nekom.
Poz.

ja samo da kazem... da ptt sljaka.. dobro.. bili momci i ugradili usb modem..
za sve trebalo 10-tak dana... bio sam inace nesto zauzet.. tako da im nisam brojao dane :)... za pohvalu... i naravno ako se samo na to ceka.. onda nekome i tih 10 dana traje kao vecnost.. poz

poz. dali neko moze da mi da broj trigona? pokusao bih da ih iscimam za router.
jer me mrzi da cekam da se smiluju.

E ja sam imao zapisano sad sam trazio ali nemam vise, nebitno, nazovi PTT podrsku i trazi broj, tako sam ga i ja dobio !

pozz :wave:

e drugari kako vam rade torrenti preko ptt...meni uzas..dok na primer lime skida 55...torrenti kilavo...vama

gx-x je napisao(la):
E ja sam imao zapisano sad sam trazio ali nemam vise, nebitno, nazovi PTT podrsku i trazi broj, tako sam ga i ja dobio !

pozz :wave:

pokusacu, hvala

private torrenti idu dobro, javni (public) kako kad, kako koji, kako odakle...

pa ja kada sam i na akademskoj mrezi... neki torneti idu uzasno.. tipa 5kbps... ali zato napakujes 10-15 i sku pi se 200-300 kb... sto znaci da ze 256/64 pakujem 3-4 i uvek ide 27-28 kbps... samo sto ne vazi ona racunica.. film od 700 mega za 10 sati... vec se skida dan-dva :)

pazi, postavlja se pitanje: sta ako meni taj fajl treba sto pre ? Recimo izadje patch za neku igru koju igram on-line, meni taj patch teba sada, a ne za 2 dana dok se vugli u 3kb/s...a najcesce to i jeste slucaj, ocu da svucem film od ujutro do uvece da bi ga uvece gledao, a ne da bi ga "ko-zna-kad" gledao. Prestao sam da budem heavy downloader (dosadilo i nemam mesta vise na HDD-u) i kad uzemem nesto da skidam ocu da se to skine u dogledno vreme, ako ne ide u bar 20kb/s stopiram i kraj, trazim drugi torrent ili idem na DC HUB-ove itd.

e pa to je posledica... sto malo ljudi drzi torrente aktivnim.. ja uvek gledam da mi ratio bude preko 2 (na 256ADSL, tj. 64UP)... e ako to vise ljudi radi... znas... koliko dajes toliko i dobijas .... tako to ide... na faksu stoji 10-15 torrenta... po nekoliko dana a upload je ogranicen na 100kb.. i radio nekada dodje i do 15.. ako se ne pojavim par dana :)

pa ne mogu ja drzati 2divx-a da se seeduju do 1:2 bre pa to je 5 dana da ja ne koristim net da bi seedovo...pa da imam 128kb up pa da podelim na pola da dam 4-5kb/s za up nije nikakav probelm, ali sta ja mogu da dam od 5kb/s, a da ja mogu makar da surfujem normalno ? Dok skidam nek se seeduje, sta da radim, ADSL je ADSL, Srbija je Srbija...ne bi bio stekara da imam 2mbit vezu i 1mbit up za 40e ko svedjanin....

ok da uprostim pitanje...
ortak kablovski net 256 i ja 512 adsl;u ISTO vreme krenemo da skidamo ISTI torrent...njemu 30kbps zakucano meni tihi bol i patnja...oko 10 do 25kbps pa onda i 0...i tako...

ok,

da uprostim odgovor: stavi net limiter ili DUsuperControler i ogranici download na 28KB/s i upload na 5KB/s

edit: sa DC++-om moram da upload stavim na 4.5kb/s da ne bi ubijao download

Poslednja izmena:
Upravo tako
Dok skidam preko uTorrent-a ja ubijem upload na 2kb unutar podeshavanja za sam torent i dl pichi 25-27k

Poslednja izmena:
ne znam da li mozda moze da bude nekih "negativnih" posledica ako ogranicavas UP iz same aplikacije, tipa server provali da ogranicavas pa ti ogranici DL ili sl. I ja isto koristim micro torent ali sam sva ogranicenja stvaio na 0 pa iz DU Super Controlera namestam ostatak, neko rece da je tako bolje, ne znam da li je istina, ali svakako meni ovako vise odgovara, brze mogu da promenim brzine ako mi zafali protoka negde drugde itd. ali u sustini to je to.

Vrh Dno