Stvar je u sledećem: Silmo prilika od 01.06. na istoj adresi imam ADSL Telekom i SBB Net . ADSL mi ističe obaveza sada 17.08. , i već sam se dogovorio sa likom tamo, znamo iz viđanja, da već u sredu 17.08. vratim opremu, i da mi odmah istog dana odštampa MIK.
E sada, SBB imam obavezu do 19.11. , pa sam hteo, ako MIK već traje 30 dana, a u PTTu je akcija 50 posto do 30.09. , da bar tih 25 dana izbegnem da plaćam duplo, jer mi se ne ispušta ponuda 16/1 za 1400 ... pa bih onda plaćao faktički još 2 meseca duplo, otišao bih u PTT onda recimo 13-15.09. i potpisao za ADSL, a u oktobru bih majavio prelazak na prepaid SBB ... pa sam hteo makar taj period od 17.08. do 13-15.09. ne plaćam duplo ... ali me naplašiše .....
a možda i SBB objavi 01.09. neko povećanje, pa i odustanem od ADSLa ... mada je to mačka u džaku ..
E, zato se ja raspitujem, i za menjanje brzina, da tih 2 meseca "dupliranja", uzmem mali paket 1,5 od 1300 dinara, i da plaćam 650, pa kad odjavim SBB, da predjem na 16/1 full speed ... jeah, baby ....
🙂 🙂
Kad sam ga pitao da li je siguran, i da je nelogično, dobio sam odgovor:
Ako mi ne verujes ti proveri pa ces da vidis, mnoge stvari nemaju logike ali su ipak takve kakve jesu.
Uzmi MIK od telekoma i vrati im opremu pa posle povezi neki adsl modem ( ruter ) i proveri dali ti radi ADSL iako si vratio opremu.
Znam sta pricam zato sam i napisao sve dok ti drugi provajder ne aktivira uslugu tj. ne preuzme port od telekoma za njih si ti i dalje njihov aktivni korisnik
verovao ili ne. E sad ovo je provereno na neki period od 5-6 dana za duze ne znam jer mi je ipak bio cilj da promenim provajdera a ne da vidim koliko dugo vazi MIK.
a drugi član se nadovezao:
Nema tu nista nelogicno. Poenta MIK-a je da korisnik bez prekida u koriscenju ADSL-a promeni provajdera. Mik vazi 30 dana najvise.
Pa su me malo bacili u rebus ...
No, svejedno, u sredu ću pitati ovog lika ...