Šta je novo?

PTT adsl

Ma neka ih ,ja sve nekako prvo sebe krivim za ono sto mi se desava pa onda druge :D,trebao sam biti oprezniji. Nema veze,cekam da mi jave u toku sutrasnjeg dana iz PTT-a,jel ima slobodnih portova ovamo kod mene,ako bude imalo potpisujem novi ugovor sa Ptt-om,ako ne idem kod SBB-a,veovatno ce i oni povecavati brzine u skorije vreme .

Kao sto su ti ostali rekli nebi ja cekao nista da vide nego bi se lepo vratio u Telekom i pitao tamo nekoga koja je svrha MIK usluge i taj neko kada bi objasnio e onda bi na sve to reko pa ako sluzi za to i to zasto je onda meni port demontiran ako sam vec imao svoj port i zeleo sam da predjem kod drugog provajdera. More nebi im oprostio a stim da bi se svo vreme Telekom orio od mog deranja i da vidis koliko bi u roku par minuta sve bilo sredjeno. Sto duze budes cekao to je gore po tebe. A sto se tice SBB-a i povecavanja brzina ja se u to bas nebih puno nadao ali ko zna mozda nesto i bude.

@zuke:

Pazarac, ti tvoji tamo su tek nesposobni, a veruj mi ostrim jezikom mozes da mnogo ucinis. Znam ti jednog "zemljaka" koji ih je dobro prodrmao jer je bio uporan i zvao 9813 i ove na 0800100100 i lepo im se nacestitao mile majke, rekao po neku rec, kako se tu radi, i kad je dosao do nekog u BG-u koji je neki sef tamo, da vidis kako su se rastrcali po Pazaru kad su ih zvali iz Kragujevca i Beograda. Tada se malo stanje sredilo sto se tice ADSL-a i podrske.

Ni ja im ne bih oprostio nikako, pogotovo sto si ti rekao da neces da ti se demontira port i da prelazis kod drugoga! Otisao bih odmah tamo i lepo im rekao da mole Boga da regularno dobijes port, jer u protivnom ces da im dignes frku, da zoves Beograd i da trazis da ti vrate port kako znaju i umeju! Ti imas MIK izdat od njih, i zelis da ti drugi provajder pusti ADSL. Kako - to vec nije tvoj problem i da li je neko tamo pogresio.

Mozda poznajes tu zenu koja tamo radi, pa ti je zbog toga bezveze, al bez obzira na to, ja im ne bih tako lako oprostio.... Kako hoces Pazarac ;)

Ni ja im ne bih oprostio nikako, pogotovo sto si ti rekao da neces da ti se demontira port i da prelazis kod drugoga! Otisao bih odmah tamo i lepo im rekao da mole Boga da regularno dobijes port, jer u protivnom ces da im dignes frku, da zoves Beograd i da trazis da ti vrate port kako znaju i umeju! Ti imas MIK izdat od njih, i zelis da ti drugi provajder pusti ADSL. Kako - to vec nije tvoj problem i da li je neko tamo pogresio.

Mozda poznajes tu zenu koja tamo radi, pa ti je zbog toga bezveze, al bez obzira na to, ja im ne bih tako lako oprostio.... Kako hoces Pazarac ;)

Naravno da sam im rekao,i to nekoliko puta, da hocu da predjem kod drugog.Ali nemam ja sad nista od toga,mogu samo da se ciganisem po njihovoj poslovnici.Nemam nikakav dokaz da sam im to rekao i bilo bi moja protiv njene.Ne poznajem zenu,prvi put je vidim,ima odprilke negde oko 50 godina,ali verujem da ni njima nije lako,ko im sve dolazi.Pogotovu zato sto je ova nasa poslovnica zajednicka i za mobilne i za adsl,kolko im buzdovana dnevno dolazi,zaleci se,sa pravom i bez,Bog jedini zna :D.Hteo sam da odem ,samo da joj kazem ,da ubuduce pripazi,jer nece svi biti blagi kao ja.Mislim da su nestrucni,iz razloga,kad mi je dala neki dokument da potpisem,rekao sam joj da ja imam MIK i da hocu da predjem kod drugog provajdera,imam li potrebe da potpisujem,rekla je da svakako mora ovo da se odradi.E sad ,otkud sam znao,mislio sam da je to vezano za prestanak njihove adsl usluge prema meni...

Nebitno,hvala na komentarima u svakom slucaju.Nadam se da ce mi u toku sutrasnjeg dana ,iz PTT-a,javiti da ima slobodnih portova,i da cu dobiti,posle 4 godine,internet,kao pocetnik :D

Stigao PTT modem danas. Moras da budes dosadan da bi dobio nesto. Ali i dalje na starom modemu radi telekom :banana:. Sta sad!? :zgran:

Poslednja izmena:
Nemam nikakav dokaz da sam im to rekao i bilo bi moja protiv njene.

Kako bre nemaš dokaz ????? IMAŠ ODŠTAMPAN MIK !!!!! Sigurno ga nisi tražio da bi od njega pravio avion .... ako te ispale, i kažu da nema porta, ti si lud ako ne odeš da im se nahebeš mile majke ..... zovi BGD, i žali se ....

Slazem se sa MagicMaster-om. Ako imas odstampan MIK, verovatno tamo ima i neki datum ili sl. (to jos nisam video kako izgleda), a i da nemas, imas neki datum kad si otkazao ADSL kod Telekoma. Sve su to cinjenice koje vise nisu - tvoja rec protiv njihove!
U svakom slucaju, ne budi lenj. Ako vec nije varijanta da ti ona nije neka poznanica ili komsinica, lepo odes tamo, i fino im kazes da ti MIK ne radi, da su ti rekli u PTT da ne radi !? i da vide sta je sa tim. To bih uradio pogotovo ako nema slobodnih portova. U Novom Pazaru moze da bude problem sa portovima u zavisnosti na koju si centralu vezan.

Nemoj da se tek tako predas. Odes tamo, pa nek se ona cese i nek ti nadje port. UVEK u centrali postoji po neki port za ne daj Boze! Pa zamisli da neki od funkcionera hoce ADSL a njegov broj je na tvojoj centrali... Mislis da ce mu reci da nema :D

Stigao PTT modem danas. Moras da budes dosadan da bi dobio nesto. Ali i dalje na starom modemu radi telekom :banana:. Sta sad!? :zgran:

Kako mislis - sta sad? Ukljuci PTT modem i uzivaj. A ako ti se svidja da ides preko Telekomove mreze, koristi dok radi ;) Bar se jednom zakaci na PTT, a onda pici kako hoces. Sta PTT briga da li ces ti da ukljucujes njihov router ili ne - oni ce ti slati racune redovno :)

Ma strah me ove bande iz telekoma da me ne rebnu, mada to je njihov problem a ne moj, ja sam uredno odjavio net i predao sve sto je trebalo.

Ne kapiram šta se dešava? Kako znaš ko ti daje signal ?

Ako mene pitas ovako stoje stvari, postoje modem A, B, C, modem A telekomov, modem B backup za telekom ako rikne A, C modem PTT, modem A vracen i uzet MIK, modem B nakacen i gle cuda radi, taj dan na 4mbit, od sledeceg fura max koliko provajder daje. Modem C nakacem danas i radi kad se iskljuci modem b, i obrnuto s tim sto modem C daje 6mbit, a modem B 16mbit.

Eto tako izgleda.

Svaki ADSL modem može da radi kada je aktivirana ADSL usuga na portu. To što na nekom daje jednu brziu a na drugom drugu brzinu, mislim da zavisi od modema.

Idi na speedtest.net , pa vidi šta će pisati u ISP kada nakačiš jedan modem, a šta kada nakačiš drugi modem, pa nam okači ovde .... baš me interesuje, šta će da piše ....

Hmmm, to da ti je na C modemu (PTT) manja brzina nego na TS modemu (b) mi je malo cudno. PTT do sada nije ogranicavao protok na svojim serverima, vec na portu, pa ako ti je na portu otvoreno 16M toliko ces i dobiti (naravno ako nije neko zagusenje mreze). Mislim da je isto i kod Telekoma, OSIM ako nemas IPTV - tada port MORA da se otvori vise zbog IPTV, pa se internet ogranicava kod njih.....

Bas me zanima sta ti pise u statusima oba modema - koliko ti je otvoren port na centrali?

P.S. Ti si raskinuo ugovor sa Telekomom i vratio im opremu, Nemaju osnova da ti naplate ni dan duze od dana raskidanja ugovora. Opet necu da te pitam odakle ti backup modem :d

Downstream Upstream
SNR Margin
:
7.1 9.5 db
Line Attenuation
:
10.0 4.1 db
Data Rate
:
16383 1023 kbps

Ovo je PTT, na speedtestu 6mbit daje.

Poslednja izmena:
NR Margin (dB): 16.6 7.5
Attenuation (dB): 10.0 3.2
Output Power (dBm): 1.6 4.6
Rate (Kbps): 16383 1023

ovo je sa telekoma s tim sto on da 16mbit na speedtestu

Poslednja izmena:
Po ovome, ti si trazio 16M i dobio na portu. Zato ti Telekom modem radi FULL, jer se brzina ogranicava u centrali. A sto PTT ne radi punom brzinom - verovatno zagusenje u njihovoj mrezi zbog neocekivanog naleta novih korisnika. Verovatno nakon nekoliko nedelja ce se i korisnici malo "smiriti" pa ce se i brzine srediti. Doduse, zbog povecanja korisnika, verovatno oni trebaju da prosire svoje linkove ka internetu... Videcemo da li ce ovolika navala korisnika oboriti njihov kvalitet. Nadam se da nece, posto su do sada imali ODLICAN kvalitet linka. Download je bio na maksimumu skoro tokom celog dana. Naredne nedelje ce pokazati kako ce biti od sada...

Nisi okačio screenshot.

Hoću da vidim šta ti piše na ISP.

1434864882.png

Ovde gde kod mene piše SERBIA BROADBAND - SRPSKE.

Enes, uopšte nije problem naći ADSL modem.

Linija radi sa bilo kojim modemom, a ima ljudi koji su u početku opremu dobijali , nisu imali obavezu da vraćaju. Tako da se sada nalaze na tržištu ...

http://www.limundo.com/kupovina/Rac.../Router-i-Switch/Telekom-Huawei-HG510/3239422

http://www.limundo.com/kupovina/Rac...djaji/Modemi/ADSL-MODEM-SmartAX-MT882/3284116

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Mrezni-uredjaji/Modemi/NOV-ADSL-MODEM/2827639

Najviše je ovih 882 ....

Faktički, kutiju koju dobiješ od Telekoma, možeš i da ne otvoriš, ako imaš svoj modem, i posle im samo vratiš sve neoštećeno ...

I ja planiram da kupim jedan backup modem, što kaže CheXy .... zlu ne trebalo ......

Poslednja izmena:
Kako bre nemaš dokaz ????? IMAŠ ODŠTAMPAN MIK !!!!! Sigurno ga nisi tražio da bi od njega pravio avion .... ako te ispale, i kažu da nema porta, ti si lud ako ne odeš da im se nahebeš mile majke ..... zovi BGD, i žali se ....

Imam odstampan MIK ,ali i taj potpisan dokument,za koji mislim da je njihov dokaz da ne moraju nista da mi vracaju.Jednostavno bice potpisao si,a ja nemam dokaza da sam joj ,dok mi je predavala taj papir,govorio da prelazim kod drugog ,imam MIK,imali potrebe uopste za tim dokumentom... Videcemo sta ce biti.Cekam odgovor ovih u vezi portova,a posle cemo videti sta cu ciniti ;).

Ljudi imam pitanje, pošto sam ranije koristio ADSL od 1,5 a hteo sam da iskoristim ovu akciju od 50%, pozvao sam info centar sa namerom da podignem brzinu na 8 mbit, gospođa je rekla da može i poslala mi je ugovor da potpišem. E sad, danas mi je stigao ugovor, potpisao sam ga i vratio nazad, međutim, dok sam ovo radio internet mi je podignut na 6 mbit, a ugovor sigurno nije još stigao na obradu. Da li je moguće da su mi podigli na 6, a da čekaju ugovor kako bi mi podigli skroz na 8 mbit?

Mozda u ugovoru ima stavka da ako nema uslova za zeljenu brzinu, prihvatas najvecu mogucu brzinu na tvojoj opremi(linija, centrala ili sta oni vec pod tim podrazumevaju).

Poslednja izmena:
Kao sto neko rece, masa prelazi na PTT pa mozda imaju neko zagusenje i brzine ne prelaze 6mbit. Ko ce ga znati.

Kao sto neko rece, masa prelazi na PTT pa mozda imaju neko zagusenje i brzine ne prelaze 6mbit. Ko ce ga znati.

Pre će biti da im se ne isplati da za 325dinara daju 16mbit umesto 6mbit pa ti softwerski ograničavaju PPP konekciju kad si konektovan na ptt.
Sho bi značilo nabaviš ruter sa telekoma i "voziš" 16 umesto 6 :d

Ljudi, imam jedan problem. Danas su me prikljucili. Dobio sam TP Link 8811 modem.
Posto imam TL-R402M ruter hteo sam da ga iskoristim za snabdevanje ostala dva racunara internetom. Medjutim nije islo, pa sam iskljucio DHCP server na ADSL modem/ruteru u nadi da ce tada da proradi mreza preko TL-R402M.

Nisam ni tada uspeo, pa sam hteo da vratim modem direktno na moj racunar ali nema interneta.

Kako bih mogao ponovo uljuciti DHCP server?

Probao sam sa standardnim 192.168.1.1, ali nista. :(

Da nekim slucajem neki od routera nije promenio IP opseg. Mozda na 10.0.0.1 ili 192.168.0.1 ili 192.168.2.1? U svakom slucaju mozes da mu uradis i fabricki reset, al onda moras sve ponovo da podesis po uputstvu...

Odradio sam reset ADSL modema. Medjutim sada nemam internet. U donjem desnom uglu imam uzvicnik na konekciji.

Mogu pristupiti modemu, ukljucen je DHCP server, ali interneta nema. :(

Jedino me spasava, sto imam jos ovaj mesec kablovskog neta, ali 1Mbit naspram 8 na ADSL...

Ima li mozda neko parametre za podesavanje konekcije ili da zovem tehnicku podrsku i kazem da sam sve rastelovao? Valjda necu dobiti po nosu. :D

Evo ti zvanicna podesavanja od PTT-a u atachmentu.

Ja sam vec 5 dan na PTT i nisam primetio nikakva zagusenja na 8Mb... trenutno sam prezadovoljan.

U atachmentu nisu poredjani po redu,ali vidi se na dnu stranice broj strane.

Prilozi

• img014.jpg
    img014.jpg
    579.1 KB · Pregleda: 50
  • img015.jpg
    img015.jpg
    549.1 KB · Pregleda: 50
  • img016.jpg
    img016.jpg
    557.1 KB · Pregleda: 59
  • img017.jpg
    img017.jpg
    519.5 KB · Pregleda: 60
  • img018.jpg
    img018.jpg
    693 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Danas sam bio ,eto za svaki slucaj u telekom,kod zene koja mi je izdala MIK,doduse nije ona kriva,ali rekoh najbolje cu sa njom.U pocetku zauze odbrambeni stav,kao i svi oni :D, prebacivala loptu na ptt,ali tek onda pogleda u komp.,vide da je problem u onom dokumentu,koji sam potpisao.Kaze nisam tebao,ali otkud znam,nigde ne pise procedura,i sta treba i sta ne treba.Rekao sam joj da sam govorio toj gospodji o cemu se radi,da imam MIK,ali da mi je ona i pored toga dala dokument na potpis.Ne bitno ,uglavnom rece da ce sredit nesto u toku dana oko porta,ocekujem poziv iz PTT-a. Nego imam pitanje vezano za taj drugi ruter ,wireless,koji daju uz doplatu.Kako se to doplacuje,odmah,u ratama ?

Nego imam pitanje vezano za taj drugi ruter ,wireless,koji daju uz doplatu.Kako se to doplacuje,odmah,u ratama ?

Odma na licu kesiras lovu, nema na rate a kada sa njima posle raskidas ugovor onda taj isti ruter sto si platio 2000 dinara moras njima da vratis. Bolja ti je varijanta da dodas onda jos malo para pa otidji u neku od prodavnica i kupi svoj ruter ili pogledaj na Limundu ili Kupujem-Prodajem pa nadji neki polovan ruter za te pare, onda bar znas da je tvoj i da ne treba nikome kasnije da ga vracas.

Imas wireless TP-link TL-WR340G za 1700kinti. Ja uzeo i miran sam.

Eto, vidiš da ipak njihova krivica .... dobro je kad priznaju ..... Samo napred ...

Nazad
Vrh Dno