Šta je novo?

PTT adsl

Odma na licu kesiras lovu, nema na rate a kada sa njima posle raskidas ugovor onda taj isti ruter sto si platio 2000 dinara moras njima da vratis. Bolja ti je varijanta da dodas onda jos malo para pa otidji u neku od prodavnica i kupi svoj ruter ili pogledaj na Limundu ili Kupujem-Prodajem pa nadji neki polovan ruter za te pare, onda bar znas da je tvoj i da ne treba nikome kasnije da ga vracas.

Oticicu do radnje u kojoj radim :D. Nego mislio sam da im se isplacuje godinu dana u rate dok traje ugovor,pa bi tako bilo lakse.Nista ta opcija otpada. E sad ovo sto se iznad pominje,da kao telekomovi ruteri daju max od ptt adsl-a,a da su njihovi ograniceni.Jel tu ima istine,pa da trazim neki polovan telekomov,ili su to samo insinuacije.I jel to zavisi od mesta do mesta,tj.od preopterecenosti njihovim netom,ili bi to moglo da bude za celu Srbiju,nevazano kolko je ljudi u tom kraju povezano na Ptt-ov net.Pitam jer ako je ovo drugo,nema zime za mene,zasad,jer malo ljudi koristi PTT internet ovamo.

@Imas wireless TP-link TL-WR340G za 1700kinti. Ja uzeo i miran sam.

Dje uze to ,dobra ti cena.Samo nekih stotinak din. vise od nase nabavne u altiju ;).

Poslednja izmena:
E, a pazi njega, ćuti da radi u ALTIju, a ovamo oće da uzima od PTTa wireles .... Izaberi bre iz firme najbolje, i plati na 12 rata ....

E, a pazi njega, ćuti da radi u ALTIju, a ovamo oće da uzima od PTTa wireles .... Izaberi bre iz firme najbolje, i plati na 12 rata ....

:D Ama ne radim u altiju,nego od njih dobavaljamo robu. Ama nije mi problem za wll ruter uopste,to sam samo onako uzgred pitao.Nije to neka cena ni da se iskesira :D.

Sorry, my mistake ..... Onda je klasična fora veleprodaje, toj nekoj firmi gde je on uzeo, daju bolji rabat .... zato je kupio jeftino ....

Ja danas idem da vratim u telekom ADSL modem .....

Samo potpis na papiru gde ti je MIK. NISTA DRUGO!!! :D

Samo potpis na papiru gde ti je MIK. NISTA DRUGO!!! :D

Ja upravo došao iz Telekoma / Pošte, pita me cura iz Telekoma gde ćete svi, kad sam joj rekao da mi treba MIK. Sve proteklo bez ikakvog cimanja i naravno, bez potpisivanja bilo čega (čak ni onaj papir sa MIK brojem nije trebalo potpisati). Tip iz PTT-a mi je obećao opremu sutra, a papirologiju sledeće nedelje. Izabrao sam napredni 1 paket, 6/1 Mbps, nadam se da ću sutra videti kako radi.

Telekom planski unistavaju zbog prodaje. Zato sve poskupljuje i nema akcija. I kod nas masovni prelazak na PTT.

Poslednja izmena:
Mozda upravo zato PTT trpi neocekivani u dar na linkove, i verovatno dok se ne snadju ili dok ne prodje prvi talas, ogranicavaju sve ili najopterecenije linkove na 6M??? To moze da mi zvuci "logicno" al to nije nikakva informacija, vec moja sumnja. Oni koji su na 6M i ne mogu da primete razliku :) Jedino ovi koji su uzeli vece brzine.

@zuke: Nista te ne kosta da probas sa nekim telekomovim routerom. Znaci, samo uzmi router od BILO KOGA ko ima internet recimo kod telekoma, nakaci ga kod sebe na liniju, pa ces videti da li se vidi razlika u brzini, i kolika. I naravno, obavesti nas da znamo kakvo je stanje ;)

Malo off topic- Ne znam da li ste na kablovskoj videli one reklame za makedonski internet 40mbit za 150denara ili kako vec. Zar smo najgori?

Ja sada došao iz Telekoma. Ipak je lik sa ESa bio u pravu, delimično .... Kaže mi ovajmoj poznanik: Idi odmah uPTT i daj im MIK, da oni od nas traže port, jer te mi dužimo, i ne mogu da ti razdužim opremu sve dok oni ne preuzmu port.
Kada oni preuzmu port, pusti mi SMS i ja ti razdužujem opremu.

A pošto on zna moju situaciju i da sam hteo da tih 30 dana malo "izbegavam", kaže: Ti daj njima MIK da oni traže od nas. A posle vrdaj da odeš da potpišeš kod njih ugovor :) :) :)

Pa pošto imam i SBB, da ne platim tih 30 dana .... da idem 15.09. da potpišem za PTT ADSL ...

Mozda upravo zato PTT trpi neocekivani u dar na linkove, i verovatno dok se ne snadju ili dok ne prodje prvi talas, ogranicavaju sve ili najopterecenije linkove na 6M??? To moze da mi zvuci "logicno" al to nije nikakva informacija, vec moja sumnja. Oni koji su na 6M i ne mogu da primete razliku :) Jedino ovi koji su uzeli vece brzine.

@zuke: Nista te ne kosta da probas sa nekim telekomovim routerom. Znaci, samo uzmi router od BILO KOGA ko ima internet recimo kod telekoma, nakaci ga kod sebe na liniju, pa ces videti da li se vidi razlika u brzini, i kolika. I naravno, obavesti nas da znamo kakvo je stanje ;)

Naravno,samo da mi prvo puste net,da ne prejudiciram nista :)

Ja sada došao iz Telekoma. Ipak je lik sa ESa bio u pravu, delimično .... Kaže mi ovajmoj poznanik: Idi odmah uPTT i daj im MIK, da oni od nas traže port, jer te mi dužimo, i ne mogu da ti razdužim opremu sve dok oni ne preuzmu port.
Kada oni preuzmu port, pusti mi SMS i ja ti razdužujem opremu.

A pošto on zna moju situaciju i da sam hteo da tih 30 dana malo "izbegavam", kaže: Ti daj njima MIK da oni traže od nas. A posle vrdaj da odeš da potpišeš kod njih ugovor :) :) :)

He he, kereca posla. Kako Telekom moze da duzi portove kada je on vlasnik istih!? A drugo Telekom ne placa iznajmljivanje portova kao ostali provajderi pa da on mora da razduzuje korisnike. Malo ciganske fore rade ali ajde. Svaki provajder je duzan da izda MIK u trajanju od 30 dana i kada ti vratis opremu provajderu (bilo koji da je u pitanju) nemaju pravo da ti naplate kasnije nista osim zadnjeg racuna koji si imao za taj mesec kada si raskinuo saradnju, a to dali ces ti da odmah sada odes kod drugog provajdera ili za 29 dana to je tvoje pravo i ne moze da bude nikako drugacije.

Kreće - nekereća , uvališe mi patku da ipak idem odmah u PTT .... posalo sam im mejl sa MIKom, i sada čekam da jave kada da idem po opremu. U stvari, otićiću sutra svejedno .... možda imaju i na stanju. :)

Ali, šta je sada interesantno.

Dakle, vratio sam opremu HG520C, i koristio sam paket 1.5 ....

sada povežem prijateljev HG520S , i radi ... i to radi 6/1 izgleda

1437210282.png

Ko je sada tu lud?

Zasto mislite da ljudi masovno prelaze na ptt, kapiram da kada bi imali uvid u neke takve podatke da ni 5% ljudi sve ukupno nece preci na ptt. To sto je ovo it forum pa ljudi pricaju o tome ne znaci da ostatak ljudi zna uopste koji net ima, a kamoli o akcijama. Ja kada sam odjavljivao net kod vektora, dvoje pre mene je uzelo net, vidi se po njima i po pitanjima koje su postavljali pitanje je da li znaju uopste sta je internet, vazno je da ide u nekom combo paketu, sta se dobije to oni slabo znaju. Poenta price je, ja otisao jedan koji se razume, dodju posle mene dvoje, mi smo u manjini, tako da ne zavaravajte se sa tim masovnim prelascima i slicno, nema toga.

Isto kao MNP .... mi ovde i na ESu raspredali, pričali, delili iskustva .... na par foruma prošlo nezapaženo, a u javnosti .... skoro sam u banci ostavljao broj, i ona kao: A, telekom ... a ja: Jok, Telenor ... Pa 065 ... Pa nema to veze .... i onda ona ućuta, i garant pomislila da sam lud ....

Pa sami PTT radnici nemaju pojma o tome, a kamoli široke narodne mase ... 99 posto misli da je PTT i Telekom ista firma ...

99 posto misli da je PTT i Telekom ista firma ...

U ovo sam se vise puta i sam uverio - kazem im "ja sam kod PTT-a ne znam gde si ti", a oni "I ja sam" i posle krenu da mi pricaju o Telekomovom modemu, promocijama ili ugovorima i cenama :) Onda kad im kazem da to nije isto, mnogi su se zbunili i verujem da mi neki nisu ni poverovali :)

U ovo sam se vise puta i sam uverio - kazem im "ja sam kod PTT-a ne znam gde si ti", a oni "I ja sam" i posle krenu da mi pricaju o Telekomovom modemu, promocijama ili ugovorima i cenama :) Onda kad im kazem da to nije isto, mnogi su se zbunili i verujem da mi neki nisu ni poverovali :)

I ne samo to,vec i osoblje PTT-a(ono koje nije direktno vezano za adsl) ,kad sam ih pitao gde da vidim za adsl,poslali su me u telekom :D.Onda kad sam im rekao da necu telekomov net,vec ptt-ov,onda me je uputila u kancelariju...

Evo ti zvanicna podesavanja od PTT-a u atachmentu.

Ja sam vec 5 dan na PTT i nisam primetio nikakva zagusenja na 8Mb... trenutno sam prezadovoljan.

U atachmentu nisu poredjani po redu,ali vidi se na dnu stranice broj strane.

Hvala za podesavanja.

Resio sam tako sto sam uzeo TP Link TD-W8901G ADSL wireless router. Sada radi bez problema i zadovoljan sam. :banana:
Nazalost ovaj TP-Link TD-8811 sto sam dobio, zapucavao se nakon 20-30 minuta. :( Zvao sam tehnicku podrsku, rekli su da mi ne radi LAN prikljucak na racunaru itd.... ,):d

Evo zvase me malopre iz PTT-a,rekose da odem u poslovnicu da potpisem ugovor za 8mb(onaj koji sam potpisao ne vazi,jer ne mogu da imam 16mb :( ) i uzmem modem naravno(ako ga budu imali :). Tako da se izgleda zavrsi sve manje vise dobro.Nije dobro naravno sto ne mogu zasad imati 16mb ,ali i ovako cu imati duplo vecu brzinu nego pre. Kad budem uzeo modem,probacu da vidim hocul imati problema kao neki od vas kad je u pitanju brzina,tj. dal ce me ogranicit na 6 :).

PO drugi jubilarni put,od petka imam 8Mb i cepa mi u full-u do dana danasnjeg bez problema.

Ako ste imali problema sa netom nije do provajdera jer su i korisnici Oriona imali problema,nesto tipa zeza centrala/kabl/wc papir i sl...tako da polako deco,bice neta... :)

Danas sam dobio opremu, TP Link TD-8817, go k'o pištolj, ali šljaka, papirologija će se odraditi sledeće nedelje - sve u svemu bez ikakvog stresa. Čovek zadužen za ADSL u PTT-u maximalno ljubazan i predusretljiv za rešavanje svih komplikacija koje mogu nastati tokom ovog procesa. Konkretno u mom slučaju Telekom je fizički sve odradio (paket 6/1), ali papirologija koja je neophodna da bi sa PTT-om potpisao ugovor im je obećana tek za ponedeljak, tako da bi po pravilu ja tek tada trebalo da dobijem ruter, a do tad ako nemaš svoj uredjaj si bez neta.
Još da sredim rekonektovanje za JD i pesma :) - kad smo već kod toga, ima li neko neki koristan link?

Poslednja izmena:
Uzeh modem,ukljucih ,evo i rezultata sa speedtesta .To bi tebalo da je 8mb/1 ,s obzirom na nas adsl :D

Svidja mi se ono sto pise u zagradi(faster than 87%... ) :D

Poslednja izmena:
Speedtestovi i ocitavanja...

Npr imam DU meter pa NetMeter i jos neki i kad stavim da pokazuje D/L u Mb meni pokazuje 8,dok na Speedtestu 7 i nesto....ne znam,verovatno razlika u racunanju ili sta ja znam...kad dodjem kuci cu opalim screenshot...

Evo jedna informacija za sve vas, koliko sam uspeo da saznam PTT raspolaže sa linkom 2Gbit i trenutno imaju oko 6600 adsl korisnika. Ali ja sam hteo da iznesem jedno pi+anje ovde. Naime pre a dana sam raskinuo ugovor kod VERATA, uzeo mik koji sam čekao 1 dan ( inače nisu mogli da veruju zašto idem kod ptt-a ), i otišao u poštu, doneo mik i prijavio se za 6/1mbit brzinu i sklopio ugovor. E sad, tu se nalazi problem. Pošto sam sklopio ugovor i ispotpisivao 3 dokumenta, ispostavilo se da ja nisam podneo neki zahtev za adsl kod ptt-a, ali mi je prvo prethodno rečeno da dođem prvo sa mik-om što sam i uradio. E sad, čak mi službenica, inače vrlo ljubazna mora to da pohvalim, dala telefon da na šalteru da pričam sa tim nekim likom u vezi tog zahteva kod njih. Naime, on mi je objasnio da ja moram prvo da pošaljem zahtev ( ali ne znam kakav zahtev, ni šta u njemu da napišem, ili je to njihov neki formular ), i da u tom zahtevu prepišem podatke na koji sam dobio mik, što sam i uradio i da to pošaljem na [email protected]. Znači, ja sad ne znam šta da radim i šta smo se službenica i ja zapetljali. Sad je ugovor sklopljen na 6144/1024 kbit, poslati podaci o miku na taj e-mail, ali nema tog zahteva.

Po pravilu svake (normalne) sluzbe,bilo sta da hoces da uradis treba ti zahtev i svaka ima neki svoj obrazac.

E sad: kad sam ja isao u PTT dobio sam obrazac (koji cu pokusati da ti "iscrtam" ovde) koji sam popunio svojim podacima i taj zahtev je poslat u PTT "cvoriste" sto je u mom slucaju bila Subotica,gde se na osnovu tog zahteva proveravaju uslovi i korisnici.

Zahtev je bio (pozivam se na secanje) ovakav:

Ime i prezime: Petar Petrovic
JMBG: xxxxxx
Adresa stanovanja: Vrapcije shitare bb
Adresa ADSL prikljucka: bla bla
Telefonski broj ADSL prikljucka: hotline 92
Kontakt telefon: tvoj mobilni
e-mail adresa: [email protected]

... i taj papir sam predao kontroleru (inace navodno u svakoj PTT ispostavi ADSL obradjuju kontroleri ili sefovi) koji je prosledio centrali... i to ti je to

Vrh Dno