Šta je novo?

PTT ADSL 50%

Pretpostavljam da je to neki Windows program, nisam na Windowsu :) A i koja je glupost da treba da instaliram program koji ce da ubrza nesto shto treba po defaultu da radi :) Nije meni problem samo youtube, nego bilo kakav video streaming, jer koristi jednu konekciju koja na PTTu nece da predje 100KBs. Sutra zovem Telekom da predjem kod njih, ovo vec duze vreme traje i ochigledno se nece popraviti...

pazi tako i meni radi kada je odabrana rezolucija 360p ili 480p. ide ful brzinom par sekundi i onda po 100-ak KB/s. Ali kad prebacim na 720p ili 1080p onda sve vreme ide 7 Mbit/s. Mozda je tako podesen flash player, sta znam :)

Čekajte ljudi, hoćete da kažete da ja je ptt faličan jer sporo učitava klipove sa manjom rezolucijom?

YT nije reper kako radi neki provider, jer YT dzonglira klipove na onaj server do kod ima najvise korisnika za odredjeni klip.
Primera radi, ja sam imao probleme da gledam bilo kako Starcraft 2 klipove iz Koreje na 100/100 netu - prosto, SC2 klipovi na engleskom se ne gledaju tamo, Google ih dzonglira na US/EU servere, nista blizu Azije, i onda je spor link. Ali zato neke sasvim ludje i vece stvari rade punom brzinom.

Famozni YT... koji ni u ludilu nije merodavan za testiranje neta,a vecina se `vata na to...
Sve sto je rekao Alpha plus koliko ljudi gleda taj klip tog momenta,koliko je opterecen taj server tog momenta,cvor itd...puno faktora utice na YT buffer ...

I ja sam predao zahtev za PTT od 16Mb pa cemo vidimo sa ce bidne...

Koristi li neko u PO ovaj PTT ADSL ... sada u avgustu mi ističe obaveza u telekomu, a pošto su gospoda ukinula popust 50 posto, razmišljam da predjem na PTT ....

Koristi li neko u PO ovaj PTT ADSL ... sada u avgustu mi ističe obaveza u telekomu, a pošto su gospoda ukinula popust 50 posto, razmišljam da predjem na PTT ....

Vec 2 dana kako koristim PTT ADSL. Posle 4 godine provedenih u telekomu preso sam u ptt zbog ove nove promocije. Na raskid ugovara u telekomu veoma neljubazni jedan mi kaze nemozes da dobijes mic drugi trci i kaze moze zasto da ne i kaze "Cekaju 2000 ljudi za modem, ima bitnijih ljudi od vas koji cekaju modem" lol mi smo stoke ovde izgleda... i tako taj dripac nas slao cas ptt odemo u ptt oni nas vrate u telekom i tako 4-5x ali na kraju sam sredio sve 2 dana sam bio bez interneta i to je to. U ptt-u ljubaznost na nivou ali ja to gledam gde potpisujes ugovor on je dobar gde raskidas on nije...Ali covek iz ptt kaze sl. godine ako vam se ne svijda kod nas idete kod njih i to je to za vase pare radite sta hocete....

Speedtest PTT ADSL 6/1

OK, hvala .... sutra idem da ih obidjem i da vidim šta i kako.

El ti oni daju neki modem? Koji ? Sam si sv epovezao? I ono najbitnije, jesi li ti hteo 6/1 ili si hteo više, ali nije mogla instalacija da izgura?

U kom delu grada si.

Evo, mogu reći da je meni bliska osoba ostala uskraćena za 50% jevtiniji net na godinu dana zbog nesposobnosti nadmenih i ograničenih Telekomovih službenica u Bečeju. Voleo bih da je sve to malo profesionalnije kod nas, svejedno kod kojeg provajdera...

Evo, mogu reći da je meni bliska osoba ostala uskraćena za 50% jevtiniji net na godinu dana zbog nesposobnosti nadmenih i ograničenih Telekomovih službenica u Bečeju. Voleo bih da je sve to malo profesionalnije kod nas, svejedno kod kojeg provajdera...

eto, sad ima priliku da realizuje jos bolju cenu kod PTT-a...

OK, hvala .... sutra idem da ih obidjem i da vidim šta i kako.

El ti oni daju neki modem? Koji ? Sam si sv epovezao? I ono najbitnije, jesi li ti hteo 6/1 ili si hteo više, ali nije mogla instalacija da izgura?

U kom delu grada si.

Modem je TP-LINK TD-8817, sve sam povezao jednostavno i lako, sve isto kao kod prethodnog modema, da hteo sam taj paket 6/1 i dobio isti :)

Ma uzmi kod PTT imaš garanciju dok si kod njih i ako "ckne" oni ti zamene i ne čekaš.
Modem je TD-W8901G,drugar ga ima i kaže da je OK i gura 16/1 paket.

Da, ali za tih 2000 jednokratno, da li je moj, ili ga iznajmljujem sve dok koristim ADSL ?

Ma kupi svoj ruter ko covek, nasi ljudi su cudo koliko se stiskaju za kintu cak i kad imaju. Sto ti kazes za malo vecu kintu imas da kupis nov ruter, koji je tvoj, ovo platis i na kraju ako hoces da raskines ugovor moras sve da vratis. Da ne pricam da ako ga slucajno ostetis kakav racun ce ti ispostaviti...kao da je od zlata. Na sve to dodaj *******ciju kad hoces da migriras sa provajdera na nekog drugog, te vrati modem, te cekaj da ti ovi drugi daju, ako nemaju cekaj dok dobiju...

Ja sam danas potpisao ugovor na 12 meseci i prebacio se sa 4Mbit na 6Mbit. Samo sam zaboravio da pitam da li cu ubrzo biti prebacen ili cekam 1. septembar. Da li zna neko?

Da, ali za tih 2000 jednokratno, da li je moj, ili ga iznajmljujem sve dok koristim ADSL ?

Samo ga iznajmljujes. I kao sto rekose, najbolje da kupis svoj. A to za garanciju - pa i kad kupis svoj imas garanciju.:)

Ja sam danas potpisao ugovor na 12 meseci i prebacio se sa 4Mbit na 6Mbit. Samo sam zaboravio da pitam da li cu ubrzo biti prebacen ili cekam 1. septembar. Da li zna neko?

Zahtev se daje odmah na realizaciju. Dalje zavisi od Telekoma. Kod mene je brzina prebacena vec sutradan! Danas sam dobio racun i tako su ga obracunavali - do dana kad sam potpisao ugovor ide stara cena (po starom paketu) a od dana kad je ugovor potpisan popust 50% od cene novog paketa... OCEKIVANO! Ja to unapred odgovaram na neko takvo slicno pitanje :)

Poslednja izmena:
Znaci sutra krece i meni, odlicno.

Nego da li novosadjani imaju problema sa cestim ali kratkim prekidima u zadnja 2,3 dana? Meni je bas cesto. Pise na sajtu da ce biti ali se 021 ne spominje.

Danas sam dobio racun i tako su ga obracunavali - do dana kad sam potpisao ugovor ide stara cena (po starom paketu) a od dana kad je ugovor potpisan popust 50% od cene novog paketa... OCEKIVANO! Ja to unapred odgovaram na neko takvo slicno pitanje :)

Tek sada sam video sta sam napisao... ovde je greska - od dana kad sam PREBACEN NA NOVU BRZINU mi se vrsio obracun racuna. Ja sam od 7.7. na novoj brzini, pa je prvih 6 dana po starom, a od 7. po novom. OCEKIVANO :)

Inace, zavisi od Telekoma kad ce ti brzina biti povecana. Uobicajeno je u roku od 24h, ako te ne ulovi neki vikend ili sta ja znam....

Mozete li mi, o dobri ljudi, reci kako radi taj PTT ADSL? Neko moj ce uskoro (najverovatnije) potpisati neki ugovorcic, pa me zanima vredi li ta akcija ili da ipak uzme kod nekog drugog.

Nazad
Vrh Dno