Šta je novo?

PTT ADSL 50%

Ja bih potpisao ovaj ugovor sa PTT-om na 16 Mbita, ali ako centrala moze da izgura. Meni je linija ISDN ciji kriterijumi za uvodjenje su dosta stroziji od ADSL-a, pa kontam da mi je parica ok za tu brzinu. Ima li ko iskustva sa ADSLom na ISDNu na vecim brzinama?

Ja sam potpisao s njima, imam isdn. Trazio 16Mb/s a dobio 6Mb/s

Ma u telekomu muljaju lepo ja kazem, bilo bi lepo da se javi neko ko je potpisao na 8 ili 16 i da je dobio tu brzinu, a ne 6. Lepo su u onom topicu o Orion-u opisali situaciju, vas ISP podnese zahtev, "Djura" iz telekoma primi, lagano uz kaficu pogleda, zakljuci da mu se ne radi danas, ajd' stavicu ga na 6 (svi zivi podrzavaju 6mbit tako da je Djura cist i nece imati dodatnog posla), a korisniku onda ostaje ili da se pomiri sa tim ili da pro... majcino mleko i uspe da izdejstvuje da mu neko u telekomu sredi paricu.

Ja sam prekljuce potpisao ugovor kod ptt-a za adsl, medjutim nisam uzeo akcijski paket. Nov sam korisnik, kako ja da znam da li ce uopste da mi radi kako treba net? Pitao sam jel to samo za nove korisnike, receno mi je da je samo za nove, dakle ko prvi put uzima moze da bira akciju. Deluje mi nelogicno da to nije za sve koji su na adsl-u kod njih, placa se iz meseca u mesec, a kad hoces potpises ugovor na 12 meseci. Videcu kad mi prikljuce kako radi, pa ako je ok zvacu nekog tamo da pitam ponovo imam li ja pravo na akciju u ovom slucaju ili ne.

@SomiKnight, zavisi da li ti je istekla ugovorna obaveza sa njima iz prethodnog ugovora. Ako jeste onda ne bi trebao da imas problem, u krajnjoj liniji zatrazis MIK i potpises novi ugovor.

Nemam ugovornu obavezu, prvi put uzimam adsl ovde, menjam ovog jadnog vektora napokon. Nije mi logicno, ispadne da mogu da raskinem ugovor ovaj obicni, mesec za mesec, onda ponovo da sklapam ovaj sa akcijom.

Inace radi super net, doduse jednom veceras pocese da se gube paketi, restartovao sam modem i od tad radi ok. Videcemo jos, za sad u odnosu na vektorov net je uzivancija.

Poslednja izmena:
Trazio sam 16 ali nije moglo, dobio sam 8.

Zasto me to ne cudi :(

Evo bas juce mi je nesto izbagovao NetMOD, pa sam odneo na zmenu u Telekom, te sam ga ostavio sekretarici posto je ISDN ekipa "na terenu" u pecenjari preko puta. Evo sad cu da idem da uzmem nov, pa cu da ih iscimam da mi urade proveru linije, valjda ce moci 16/1. Javicu svakako kakav je rezultat.

Lepo ste se rasprichali kako da ushtedite 100 dinara ovamo i 200 dinara tamo, a niko ne pominje kako je PTT u poslednjih mesec dana poceo da se raspada. Bukvalno se ne moze gledati 360p video bez postenog bufferinga, shto je ranije moglo u 1080p bez bufferinga (4mbit). Takodje i odredjene strane (gmail recimo) se uchitavaju kao da imaju HD film u sebi, ochigledno su svi doshli na PTT jer je jeftiniji 50 dinara od ostalih, vreme je da se bezi...

Poslednja izmena:
^ +1

Lepo ste se rasprichali kako da ushtedite 100 dinara ovamo i 200 dinara tamo, a niko ne pominje kako je PTT u poslednjih mesec dana poceo da se raspada.

Što uopšte ne mora da bude problem PTT jer PTT dobija link Telekoma tako da ne može da utiče na koji od xxx Telekomovih pilićarskih linkova će korisnik da ostane "zaglavljen". Zagušeni linkovi onemogućavaju normalan streaming i povećavaju ping

Na Telekomu možeš sa "žongliranjem" IP adresa da promeniš link/rutu (ping/packet loss) što je zamorno ako voliš da gejmuješ po različitim krajevima evrope/usa,Postaje baš dosadno jer menjati adresu svaki čas uz proveru sa traceroute programima gde imaš najmanji ping i packetloss po hopovima nije najzabavniji način da se potroši vreme

Ja danas zaključio ugovor, kažu biće za 10 dana net.
Malo mi puno to, al dobro, 50% je 50% :)

Poslednja izmena:
aj izmerite brzine na speedtest-u u razlicitim periodima dana...

dobija li se za tih 1400din bar 13 - 14 Mbps u svakom trenutku ili je 16 Mbps cisto brzina porta a nema nikakve veze s mogucnostima samog PTT-a?

Sad u ovo vreme recimo da se izmeri.

Jel' PTT od 1. jula snizio cene na 2800 za 16Mb ili su od ranije te cene?

Bio sam u Telekomu na reklamaciji Intracomovog NTBA i tom prilikom mi je receno, posto je u istoj kancelariji i ADSL/IPTV podrska, da retko ko ima mogucnost da vozi punih 16 Mbita - odnosno 2xIPTV + 4Mbita. Meni je zbog ISDNa i udaljenosti od centrale [manje od 500m] moguce ostvarivanje punih 16Mbita, ali evo javljam kao sto sam obecao. Prema njihovim recima manje od 5% korisnika u Cacku ima mogucnosti za 16Mbit, nadam se da je u Beogradu situacija bolja.

Pozdrav.

@trx

Evo ti moj, nije 16mbit-a, 6 je.
1397709717.png

44021486.png
[/QUOTE]

Poslednja izmena:
@MaxXx

to je skroz kul za 6Mbps.
nadam se da je i za 16Mbps (ako modem uopste uspe da uhvati tu brzinu) slicna situacija...

Ne moze se tako merenjem i jednim rezultatom pokazati kako radi PTT, zato sto radi mnogo loshije nego pre samo nekoliko meseci. Ranije je sve bilo full sve vreme, koristim usenet za download pa tachno znam kada sa netom nesto nije u redu, i to je bilo vrlo retko. Sada, ja ne mogu da gledam video na youtube bilo kog kvaliteta a da ne radim prebuffering, shto je smeshno na 4mbit gde treba da radi bilo koji 1080p video na netu. Evo sad sam uradio speedtest i dobio najbolje vrednosti koje se mogu imati sa 4Mbit, a ping 11, kao da sam u LANu, i to ochigledno nije problem. Problem je shto cela mreza ochigledno varira na nivou sekundi, a ne pre podne radi, popodne zeza itd, vec sada ima 4mbit, za 20 sekundi ima 1mbit, pa za 10 sekundi opet 4mbit, to je osecaj kakav imam sa ovim, a video sa streaming sajtova (youtube, vimeo i sl.) kao da su spustili na 1mbit, jer mi ide 50-100KBs i nikada to ne prelazi.

To sve ne znam kakve moze da ima veze sa Telekomom, to sto su oni njima nadprovajder ne znachi da meni treba da bude sporiji net, jer to kontrolishe PTT, ne Telekom. Isto tako proshle godine Telekom je bio krsh a PTT je verovatno bio najbolji ADSLR provajder, ali ochigledno je milion ljudi preshlo pa se sad to s*ebalo...

Poslednja izmena:
Jedino da predjes na SBB ... Ostale varijante sve idu preko telekomovih linkova.

da, samo sto sbb "nema tehnickih mogucnosti" gde god je vec uveden radijus vektor, koliko god da se potpisa stanara i bog zna cega jos skupi... :mad:

Nije samo Radijus Vektor, svuda gde je neki drugi provajder, ne mozesh da uzmesh SBB, jer zashto bi oni zbog tebe samo razvlachili kablove, isto je i kod mene na PTT KDSu...

Jedino da predjes na SBB ... Ostale varijante sve idu preko telekomovih linkova.

Ma nema to veze sa Telekomom, to PTT nesto ogranicava, jer recimo programi koji koriste vishe konekcija (usenet download, jDownloader) mogu da rade full brzinom 5 dana bez problema, ali ako im stavim samo jednu konekciju, brzina ima da skache gore dole i nikada nece biti full, a to je normalno radilo do pre nekoliko meseci. Ali zato sajtovi, youtube i slichno, ne koriste vise konekcija u isto vreme i zato malo rade dobro malo se vuku, a youtube buffering ne prelazi 100KBs. Mozda ce neko ko je upoznat kako to fukncionishe da razume zashto je to tako, ali meni to deluje kao da PTT ogranichava protok "po sesiji/konekciji" ili kako se to vec zove, pa zato net moze da ide full brzinom ali samo ako "vuce vishe stvari odjednom"...

Kako se uopshte prelazi na drugog provajdera ? :)

Poslednja izmena:
naravno da nece samo zbog mene.

zato im i pise na sajtu ono pravilo "ako sakupite potpise vise od 50% stanara...".

naravno, ako ste na teritoriji radijus vektora, dzaba vam i 110% stanara :wall:

Ma kakvi stanari, oni ce da voze ono sto im das, nema shanse da njih 50% potpisu za SBB ako vec imaju kablovsku...

@driver Probaj da instaliras speedbit video accelerator. On radi ono sto tebi nedostaje na youtube-u.

Pretpostavljam da je to neki Windows program, nisam na Windowsu :) A i koja je glupost da treba da instaliram program koji ce da ubrza nesto shto treba po defaultu da radi :) Nije meni problem samo youtube, nego bilo kakav video streaming, jer koristi jednu konekciju koja na PTTu nece da predje 100KBs. Sutra zovem Telekom da predjem kod njih, ovo vec duze vreme traje i ochigledno se nece popraviti...

Ma to tebi Mac ne radi, samo neces da priznas :) A posle ces da se izvinis PTT-u :)
Niko ne rece od kad su ove cene ADSL-a kod PTT-a?

Na koje cene mislis alfaunits?

Ako mislis na ove regularne bez popusta,

one su takve kakve su nakon onog talasa poskupljenja adsl-a kod svih pa i ptt-a, bili su paketi 1mbit pa su oni povecali na 1.5mbit uz poskupljenje. Pre tog poskupljenja ptt je imao popuste od 10-15-20% na staz korisnika, rako da je paket 1mbit bio 1200din. Sada su to ukinuli (iako mi nije bilo drago u pocetku sada kapiram da je to bolje, necu imati nikakve prepreke da promenim provajdera ako ima potrebe nedaj boze) i povecali Standardni paket na 1300din.

Mislim, od kad je 16Mb 2800din. kod njih? Od skora (mesec) ili odavno?

Vrh Dno