Ako vec imas ADSL kod nekog drugog provajdera, proceduru pocinjes tako sto od svog sadasnjeg provajdera trazis MIK kod (migracioni kod). MIK ti sluzi da ti se ne demontira ADSL port na tvom prikljucku, i sa njim se prijavljujes kod novog provajdera. Znaci, internet ne gubis, i ako odmah uzmes opremu od drugog provajdera, i oni ti puste nalog (sto kod PTT-a ide odmah), maltene internet imas bez prekida.
Tako je bar u teoriji. Ja prakticno nisam jos menjao provajdera, pa ne znam da li ima nekih zackoljica u praksi. U svakom slucaju, ako zelis da menjas provajdera prvo trazi "migracioni kod" i ja bih odmah zvao novog provajdera. A mozes i obrnuto - prvo zovi novog provajdera, kazi da imas ADSL kod tog i tog, i pitaj njih sta treba da radis 🙂
@MaxXx: Uobicajeno se kvalitet parice proverava nakon zahteva ISP-a. To rade u Telekomu. Neki od routera imaju informaciju o maximalnoj propusnoj moci linije (znam sigurno za Telekomom "beil" router, i cini mi se da sam tu informaciju video na starijim ruterima TP LINK).