Šta je novo?

[PS4] Bloodborne (Project Beast), by From Software

^Za nvidia grafe mozda, na AMD jos uvek nema podrske. Jos uvek su mesh shaderi wip.

Pa ne, zasto?
Ako uzmemo u obzir frejmazu po zauzetosti GPU-a, AMD je daleko efikasniji u ovoj emulaciji.
Eno onaj video gore, lik sa 4070icom ima isti fps kao ja a grafa mu vristi na ~98% zauzetosti, dok kod mene retko prelazi 25%..
Imamo iste fps dropove i stutere, tako da bi bilo pitanje kako bi tek amd gpu radio da se uposli vise od 80% recimo.
Kontam da je jedini razlog zasto se ne balansira razvoj za oba tabora podjednako je verovatno taj sto devovi imaju nvidije, pa amd vlasnici moraju da sacekaju.
Tako da samo strpljivo. Sve ce to biti bombona i izgledace mnogo bolje od originalnih ps varijanti.

Moderi su celu originalnu igru (sad se radi dlc) vec presvukli Parallax mapping-om koji daje utisak trece dimenzije za mnoge teksture (efekat slican displacement-u samo sto ne arci cpu) i rucno stavili point lights tamo gde su mislili da treba, i igra vec sad na nvidii izgleda primetno bolje nego origigi na ps.
Vise o detaljima u videu autora:

ako link ne radi iz nekog razloga, potrazite:
Bloodborne PC is NOW the best looking version
od: fromsoftserve

Poslednja izmena:
Nadam se da je tako, i provericemo - kupio sam BB za PS4...

Ako se poboljsavanja nastave ovim tempom verovatno cemo imati full proizvod do nove godine koji ce biti igriv bez vecih problema. Svaka cast svim ljudima koji rade na ovome.

Ради све. Ја нисам ставио Интел мод, јер користим АМД хардвер, што се подешавања Каталиста тиче, убаците Емулатор у листу игара и ставите Перформанс пресет.
Може Админ и да пребачи пост у нову тему ПС4 Емулација (Ћирилицом, молио бих), иф хи лајкс.

интел фикс https://www.nexusmods.com/bloodborne/mods/41?tab=files

Poslednja izmena:
Jel ovaj build stabilan do kraja? Razumeo sam da su tamnice i dalje problem i da je tamo dosta nestabilno i ima crasheva stalno...

Meni radi sve ok ali crashuje na svakih sat, sat i po igranja. Ima povremenih grafickih glitcheva, rainbow bugova al nista strasno.

Znači, nema potrebe više da se čeka? Može da se igra bez problema sa AMD kartama?

Емулатор је далеко од савршеног, повремено крешује, некад текстуре пробијају, Кејнхурст нема снега, али генерално, ДА.
Можеш да узмеш платинум са АМД картом.

Ja imam 3070 sa 8GB VRAM, mozda zbog toga posle sat vremena dodje do zamora materijala zbog VRAM memorije? Ako neko ima 16GB VRAM graficku jel duze traje stabilnije? Kod mene sve ide ok glatko jedno sat vremena i onda krece da se zaglupljuje i moram reset emulatora.

Jako loše ovo kod mene radi, fps je očajan - ispod 10, sačekaću bolje dane za ovo...

Претпостављам да ниси апдејтовао емулатор, са најтли канала.

Штиклирај 720п печ. Поправиће ствари.
Такође код амд се појављује (ретко додуше) реинбоу баг. Тако да може да се скине и rainbow fix са нексуса.

Претпостављам да ниси апдејтовао емулатор, са најтли канала.

Штиклирај 720п печ. Поправиће ствари.
Такође код амд се појављује (ретко додуше) реинбоу баг. Тако да може да се скине и rainbow fix са нексуса.
Probaću i to, skidao sam emulator sa ShadPS4.net

Problem je što izgleda nemam odgovarajuće game fajlove, skinuo sam nešto što je već gotov proizvod, a moram da instaliram direktno PKG fajlove da bi mi se igra pojavila u listi igara u emulatoru. Odakle da skinem PKG fajlove za Bloodborne?

Searchuj na google pa ces videti prve rezultate, kada skines osnovni PKG moras da skines i update 1.09 PKG takodje, znaci imas 2 fajla, jedan je oko 29GB drugi je oko 180MB ( gledaj da budu iste verzije i jedno i drugo, valjda ima nekoliko verzija ovih fajlova ). Skines poslednju verziju emulatora za win64 sto je ostavio kokan i u njemu radis po uputstvu sa YT videa.
Primetio sam da najvise ima problema na cutsceneovima, recimo posle ROM vacious spidera boss battle imao sam zagarantovan crash. Ako se jos nekom desava iskljuci 60fps u patchevima u emulatoru da prodje samo cutscene i posle se resetuje emulator i vrati sa nazad kad prodje, meni je tako proradilo.

Ma nije jos igriva da kazes "e sad se valja posvetiti BB."
Da, moze da se predje, ja sam na ng+ ALI nije jos vreme bez obzira na videe koje kace ovi zbog pregleda.
Mislim da sam napomenuo u nekom od ranijih postova - u svakom videu uvek igraju neke iste staze koje dobro rade. DLC ima jos uvek problema i sa rainbow, i sa vartex eksplozijama i sa kresovanjem a vala i debelih problema sa perfomansama na pojedinim deonicama cak i sa modovima. Bice to vredno cimanja gotovo sigurno oko nove godine, ali jos uvek igri puno fali, bez obzira na tes. shaders build (koji je nestabilan).

Znaci u DLCu ima najvise problema? Ja u main game osim povremenih stutteringa nisam imao problema ide sve glatko, par tekstura i rainbow efekti koji se brzo isprave sami od sebe al ne smeta mi to, nije kao da mi je game break. Rekao bih da mi 95% sve radi kako treba za sada.

Nigde, ali zaista nigde nema taj update PKG od 180mb da se skine, ili sam ga ja već skinuo a nalazi se negde među ovim dole fajlovima.

Ovako, ja sam skinuo sledeće fajlove:

Bloodborne.v1.09.PS4-CUSA00900.pkg (29,1 GB)
Bloodborne.v1.09.VERSiON.FiX.PATCH.PS4-CUSA00900.pkg (10 MB)
Bloodborne.The.Old.Hunters.DLC.PS4-CUSA00900.pkg (1 MB)
Bloodborne.Messenger.Yharnam.Hat.DLC.PS4-CUSA00900.pkg (1 MB)
Bloodborne.Messenger.Top.Hat.DLC.PS4-CUSA00900.pkg (1 MB)
Bloodborne.v1.09.VERSiON.FiX.30fps.Paced.MOD.PS4-CUSA00900.pkg (171 MB)
Bloodborne.v1.09.VERSiON.FiX.720p.60fps.MOD.PS4-CUSA00900.pkg (171 MB)
Bloodborne.v1.09.VERSiON.FiX.1080p.60fps.MOD.PS4-CUSA00900.pkg (171 MB).

Da li je to dovoljno i koja dva od gore navedenih instaliram na samom startu? OK, znam da moram ovaj od 29,1 GB prvo, ali koji je drugi fajl koji treba da instaliram od ovih gore pobrojanih?

Druze, ne znam dal si primetio al ti vec imas prepatchovanu verziju:
Bloodborne.v1.09.PS4-CUSA00900.pkg
Inace bi imao fajlove ovako nekako (jasno bi se video taj patch od 180mb)
1732628506036.png
Posto se taj 1.09 patch pojavio nakon DLC-a, verovatno je i DLC tu.
edit. jeste, tu ti je - Bloodborne.The.Old.Hunters.DLC.PS4-CUSA00900.pkg (1 MB)

Znaci instaliras:
1 - Bloodborne.v1.09.PS4-CUSA00900.pkg (29,1 GB)
2 - (opciono, probaj) Bloodborne.The.Old.Hunters.DLC.PS4-CUSA00900.pkg (1 MB) (posto je samo 1mb verovatno ce samo aktivirati DLC)

Ostalo ti ne treba nista zbog kompitabilnosti je bolje da ih ne instaliras.
Budi spreman da ti igra ne radi, tj. odmah crashuje zbog AMD gpu.

Poslednja izmena:
Ok, mislim da sam njega instalirao, sada mi u emulatoru stoji da mi je verzija 1.09, nakon što sam valjda njega isntalirao. Hvala.

Sada sve radi, za sada ne krešuje, međutim nema šanse da igram na native rezoluciji monitora (1440p), jer je fps očajan tada (a na 1440p sve lepo vizuelno izgleda naravno). Moram na 720p da igram i baš je vizuelno loš osećaj zbog muljavosti.

Ipak ne vredi, kako sam se iz Hunter's dream-a vratio u Yharnam opet ogromni fps dropovi, jedva 15 fps, ne vredi ovo još da se igra. U Hunter's dreamu sam imao stabilnih 60 fps.

Nakon sto sam presao igru i DLC plus sve chalice dungeons mogu da kazem da sam jedine probleme imao zapravo sa boss cutscenovima jer dosta njih ima problema sa 60fps, to se resi tako sto se predje na 30fps i lako se ucita cutscene i predje boss na 30fps ako bude problem. Postoji neki patch za bas ovo na nexus mods, instalirao sam, al ne resava problem bar meni. Rainbow ni vertex uopste nemam, radi stabilno sve 99% vremena, bude neki lag tu i tamo. Cainhurst sneg je sredjen juce, fale samo neki efekti snega al i to je sitno. Igra crashuje posle jedno 2,3 sata igranja al to nije strasno, resetuje se emulator i nastavis gde si stao. U sustini meni sve radi super, imam Intel i7 12700F, 32GB rama i RTX3070 sa 8GB VRAM.

Nažalost, kod mene nikako ne ide, probao sam nekoliko verzija ShadPS4, nekoliko različitih modova, ne vredi, krešuje čim uđem u Yharnam ili ako ne krešuje, onda fps ode u potpuni down, a u pozadini ShadPS4 prijavljuje milion grešaka. Ovo nije optimizovano za prosečne mašine kao što je moja očigledno (16gb ram, RX 6600, Ryzen 5 2600), ili samo zbog AMD procesora je tako, ne znam.

Nakon sto sam presao igru i DLC plus sve chalice dungeons mogu da kazem da sam jedine probleme imao zapravo sa boss cutscenovima jer dosta njih ima problema sa 60fps, to se resi tako sto se predje na 30fps i lako se ucita cutscene i predje boss na 30fps ako bude problem. Postoji neki patch za bas ovo na nexus mods, instalirao sam, al ne resava problem bar meni. Rainbow ni vertex uopste nemam, radi stabilno sve 99% vremena, bude neki lag tu i tamo. Cainhurst sneg je sredjen juce, fale samo neki efekti snega al i to je sitno. Igra crashuje posle jedno 2,3 sata igranja al to nije strasno, resetuje se emulator i nastavis gde si stao. U sustini meni sve radi super, imam Intel i7 12700F, 32GB rama i RTX3070 sa 8GB VRAM.
Ili samo iskljucis i 30 i 60 fps patch, kao sto sam ja, mada drugacije iskustvo ljudi imaju na drugacijim masinama.
Nažalost, kod mene nikako ne ide, probao sam nekoliko verzija ShadPS4, nekoliko različitih modova, ne vredi, krešuje čim uđem u Yharnam ili ako ne krešuje, onda fps ode u potpuni down, a u pozadini ShadPS4 prijavljuje milion grešaka. Ovo nije optimizovano za prosečne mašine kao što je moja očigledno (16gb ram, RX 6600, Ryzen 5 2600), ili samo zbog AMD procesora je tako, ne znam.
Do procesora je gotovo sigurno. Emulacija je CPU zahtevna i to po jacini pojedinacnog jezgra (cini mi se da koristi 3 u svakom trenutku). Bojim se da R5 2600 tu nece imati sta da trazi ni kasnije kada se igra utegne jos vise.

Nakon nekoliko updateova za shadps4 koji nisu ni dozvoljavali da pokrenem BB konacno je juce bio neki (041 WIP mainBB 6f2c25f) koji je po svemu sudeci preporodio igranje na amd gpu.
Sve radi, teselacija, vatra, efekti, magla, koraci prskaju po vodi i barama krvi, odelo i protivnici takodje se mogu zakrvariti... full on iskustvo sa ps4 pa jos cak i bolje ako se aktivira perfomance mode za shadps4 u adrenalinu.
Jedino sto je sada ostalo, i to kazem nakon prelaska najzeznutijeg dela po emulaciju (pocetak DLC-a i prvi glavni) bez ikakvih problema osim frame dropa, je upravo optimizacija.
A ima prostora jer ako se iskljuci vsync igra se ubrza poprilicno.

Jedino sto bih preporucio svima koji nameravaju da probaju igru je da koriste generic mod enabler nakon sto isprate ono video uputstvo koje je okacio kokan gore.
Mod omogucava da pritiskom dugmeta enablujete ili disablujete mod, bez potrebe da ako nesto zeznete morate da odpakujete onaj pkg ponovo.
Instalacija je jednostavna i samo se otpakuje arhiva u dvdroot_ps4 folder gde ste otpakovali pkg. Znacete da ste pravilno uradili posao ako je struktura foldera dvdroot_ps4/MODS vidljiva, tj ako se pojavi MODS folder u dvdroot_ps4 folderu.
Koristi se tako sto se modovi stavljaju u njega, ali pre nego sto to uradite otpakujte ga negde drugde (desktop?) i obavezno proverite strukturu foldera i za taj otpakovani mod.
Ako naidjete na dvdroot_ps4 njega preimenujte u naziv moda, na primer vartex explosion fix ver 1.x jer ce takav biti vidljiv kada ga cut-ujete sad u vec pomenuti MODS folder.
Pokretanjem JSGME.exe bi trebali da vidite modove i enablujete ili disablujete one koje vam trebaju ili ne, ili prave potencijalni problem.
Mod enabler je ekstremno koristan jer kako emulacija odmice ovi modovi koji krpe igru prestaju da budu obavezni, a neki drugi kao sto su na primer remake (ostrije teksture + paralex mapping) bivaju sve bolji i vidno unapredjuju nacin na koji igra izgleda.
Jedno upozorenje - mod enabler NECE raditi sa kompleksnijim modovima koji zapravo hakuju igru (enhanced mod na primer, koji omogucava dostupnost za sve radnje, level up, blacksmithovanje, pa cak i ozivljavanje bossova po potrebi kod svake lampe/checkpointa bez resetovanja neprijatelja..) tako da procitajte malo description pre nego sto se upustite u takvu avanturu.

1733570194954.png

Poslednja izmena:
Do procesora je gotovo sigurno. Emulacija je CPU zahtevna i to po jacini pojedinacnog jezgra (cini mi se da koristi 3 u svakom trenutku). Bojim se da R5 2600 tu nece imati sta da trazi ni kasnije kada se igra utegne jos vise.

Možda ipak ima šanse u skorijoj budućnosti, juče sam probao najnoviju verziju emulatora (Diego verzija od 07. decembra) i bilo je osetno bolje, mnogo manje krešovanja, daleko manje ''crvenila'' u prozorčiću i prijavljivanja fatalnih grešaka, fps nešto bolji, ali i dalje slabo igrivo, jer zna često da padne sa 45 na 15 frejmova. Nadam se da ću u budućnosti imati barem stabilnih 30 frejmova na 720p rezoluciji, igram ''u prozorčiću'' tako da nije strašno tih 720p, samo da fps bude iznad 30.

Odradih platinum i na emulatoru, dokaz koliko dobro radi kod mene :) Za krajeve nema memory slot cheese, mora da se predje zapravo 3 puta
I ne treba, samo bez hackova i prevare :D Meni su par puta cheatovi unistili kompletan dozivljaj igre, vise ih ne pipam.
Uf samo da sledeci mesec kupim nov pc pa da igram i ovo cudo :D Sve souls igre sam odigrao koje sam nasao, ostade mi jos BB... <3

Nazad
Vrh Dno