Šta je novo?

[PS4] Bloodborne (Project Beast), by From Software

Убедљиво најбоље за крај

Tesko mi je da poverujem da nesto moze biti u rangu DS3, Lies of P, Sekiro i Elden ringa. Ukoliko je to slucaj ima da se raspadnem od srece 😁

Испланирај распадање за викенд

Recimo to ovako

1734781437667.png

Jedva cekam da cujes soundtrack. Ja izbegavao bossove dok se zavrse odredjene numere koliko su bile dobre.

Poslednja izmena:
E sada ne mogu da dočekam računar. Pre par godina mortal shell pa ds1,2,3, sekiro, elden ring pa sve ostale souls igre, najbolje vreme mog života kao gejmera :lol:
Sva sreća što nisam pogledao ni jedan video u vezi Bloodborn-a tako da ni ne znam o čemu se radi samo da je full on gothic horror. Uf... Šampanjac slave :lol:

Kokan je mene tako ubedjivao jer je i meni BB poslednji souls-borne koji sam igrao iako sam ja otvorio ovu temu i nadao se da cu igru igrati cim se pojavi 🤣
Jos sam ja gledao klipove i speedrunove, do duse pre par godina, i nije mi delovalo nista nesto sad specijalno predobro kao sto je hvaljen, jer su tu bili i DS3 i ER, a posle i njegov DLC.
Dok nisam uzeo joypad u ruke...
Licni savet - prvi prelaz nemoj da gledas nikakve video savete, waltrough-ove ili sta vec. Posto si igrao vec takve igre znaces kad budes bio pred poslednjim glavnim. E onda eventualno pogledaj da nisi propustio neki deo, jer gotovo sigurno hoces. Cak ni to nece biti strasno, jer ces pozeleti da predjes i ng+
Iz prostog razloga zato sto neces vise imati nista slicnog kvaliteta da igras :)

Licni savet - prvi prelaz nemoj da gledas nikakve video savete, waltrough-ove ili sta vec. Posto si igrao vec takve igre znaces kad budes bio pred poslednjim glavnim. E onda eventualno pogledaj da nisi propustio neki deo, jer gotovo sigurno hoces. Cak ni to nece biti strasno, jer ces pozeleti da predjes i ng+
Iz prostog razloga zato sto neces vise imati nista slicnog kvaliteta da igras :)
Najveca car souls igara i jeste da sam provalis taktiku i da uzivas u ubojstvu glavonja. Nema sanse da se gleda youtube. Sada ste me nahajpovali zestoko.
Ng+ ili novi playthrough je obavezan kod svake souls igre :D

Emulator očigledno rapidno napreduje iz dana u dan. Pre mesec dana sam imao kreš za krešom, a pre 15 dana bez krešova, međutim sa čestim padom fps-a. Evo sada sa najnovijim emulatorom 2 sata bez ikakvog kreša, igram u 720p rezoluciji u prozorčetu, fps solidan - 30 do 40. Ako uskoro bude moglo da se igra na 1080/1440p sa stabilnih 30 fps ja sam prezadovoljan.

Radi odlicno sad (za razliku od ovog foruma), teselacija je u potpunosti implementirana.
Jedino da jos malo utegnu i vec za novogodisnje praznike ljudi mogu da planiraju prelazak sa boljim iskustvom nego na ps4 (bez online podrske do duse).

Kod mene ide sve u 120 fps (sa framegen), na trenutke stucne obicno na pocetku kada se kompajliraju shederi, i naravno odredjene neoptimizovane deonice.
1734873220656.png

U poslednjih 2 meseca je zaista napredovao ovaj emulator, veći deo igre sam prešao na 1440p, ali Old hunters DLC kriminalno loše radi, čak i kad igram na 720p, igra previše ''secka'' i ''štuca''.

Ej meni sad dlc radi kao i originalna igra. Nisam updateovao ni igrao BB jedno nedelju dana, ali je prosli put sve bilo smooth as silk.
Glavni su predjeni osim onih sto rade kraj waltrough a vec sam na ng+ i imam jos onih tamnica da muckam, pa ne mogu da pricam za same glavne kako je sada sa njima.

Imaš jak procesor, to je izgleda nužno za emulator. A baš mi je sve krenulo super i onda dođem do ovog dlc-a i onda ''kanta''. Koju verziju imaš shadps4? Ja imam update-ovanu Diego verziju.

Isto, updateovan diego build.

Za one zabrinute, i dalje mogu da ga skinu (ne znam dokle ce biti dostupan):

Posto postoji i kao opcija u patchu da se stiklira, barem u prethodnim verzijama shadps4, moze se bekapovati odatle za svaki slucaj:
Just go into the user > patches (iirc) folder and back the folder up.

24 марта 2025 ће најбоља видео игра свих времена напунити пуних 10 година,
и многи telltale (скидање lance mcdonald печа ...) знакови показују да ће СОНУ да предузме нешто с тим у вези.

са друге стране
0.6.1 WIP diego билд ради веома добро (још увек постоји мемору леак, и вертекс експлозија...али далеко ређе него раније)
и то на АМД НАВИ1 хардверу !
тако да слободно можете да пробате емулацију, тестирана је подробно.

ево као посластица, црвенокоса вјештица пева клерик бист тему на бандеону, што ме чини гад демн хорни еври тајм :

24 марта 2025 ће најбоља видео игра свих времена напунити пуних 10 година...
Zaista me interesuje, zašto misliš da je ovo najbolja igra svih vremena ;) ? Odigrao sam preko emulatora veći deo igre i uopšte ne delim tvoje mišljenje, iako znam da dobar deo souls zajednice ovo smatra najboljom FS igrom. Zašto je npr. stavljaš ispred Sekira, ili DS3, ili, na kraju krajeva, ER?

Nije u krivu. Licno ,da moram da biram da igram jednu souldborne igru do kraja zivota bez da smem da pipnem ostale, verovatno bih odabralo ER jedino iz razloga kvanititeta sadrzaja i sto mozes da budes sta god hoćeš.
Da BB ima recimo za jos polovinu vise mapa i slicno (bez onih calice dungeona) to bi onda def bio BB.

Sekiru abominaciju se nadam da se fromsoft brzo da zaboravi jer im je oprosteno zbog igara koje su izbacivali pre i posle. Nista im nije trebao Spajdermen-samuraj.

ББ је игра са дубином која је без премца. Слојеви иза слојева, значење испод значења.
Наравно, потребно је дубинско роњење по челис данџонима, што игру чини много "већом" него што је офлајн верзија.

ЕР веома често цитира (да не кажем плагира, јер је тешко плагирати самог себе) ББ, примера има превише да би овде набрајао (најеклатантнији је нпр. Убиство бесмртне "сирене" и ликовање након тога). Тако да је ЕР, блоутовани мекани "ридерс диџест" величанственог езотеријског ремек дела.
ДЛЦ елден ринга је много бољи од ванила игре.

И да, ББ јесте убедљиво најбоља видео игра икад направљена. Она је много више од видео игре.

Prilozi

• Paleblood Hunt.pdf
    1.1 MB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Само сам мало раније изрекао истину, коју ће временом сви да увиде.

I meni je DLC bolji.
Kod mene logika - sto mracnija fromsoft igra i izopacenija to bolja.
Cini mi se da je Mijazaki bio najblizi upravo sa BB da uradi svoj dream projekat, jer naravno da bi prosecna raja igrala, sve to mora da se ublaži, išara i slično.
Zato je ER bez DLC-a kao Zelda nekako.

Ali ni BB nije cvećka, a ne koki...
30 referenci i kopija BB ima od DS1. Skriveni ledeni zamak, one kučiće, one mračne velelepne dvorane sa zaobljenim stepeništem, onu mračnu šumu...
Tako da ne bi trebali o plagiranjima dela istog autora. Muzara Mijazaki iste ideje duže od decenije. Ni lore se generalno ne razlikuje previse od igre do igre.
Ali jedno je istina - BB sad puni 10 godina, i jedina igra koja mu po dubini i stilu i po svemu ostalom prilazi blizu je upravo ER, i možda još neka koju ne bih mogao da se setim.
RDR2 mada tamo nema nekog fantazijskog lore-a, iako je po svemu ostalom tehnički marble.

Ne znam, što se tiče BB, striktno gledajući boos fajtove, meni su bossovi...ono...ne prelaki (daleko od toga), ali uopšte mi nisu teški, bossovi su dosta predvidivi. Mada, ovo je dosta ličan utisak, jer meni zaista ništa više ne pada teško nakon nekoliko prelazaka ER bez ikakvih summona.

DLC ER jeste mračniji, nije to problem, ali neki od bossova u DLC-u su teško iritantni i nezanimljivi sa onim njihovim endless spin/ventilator napadima.

Pa svima nama, izvezbali smo se na novijim iteracijama fromsoft bosova u ER, pa je BB sad kao "laganica" iako vecina igraca, eno gledam, hvali se kad predje father gascona ili kako vec.

Dakle ne mesamo tezinu igru i kvalitet. RDR2 je lak kao perce pa je opet jedna od naj igara ikad.

Ma naravno, ja sam ovde isključivo davao komentar u pogledu težine i kvaliteta bossova u BB i ER, što je ipak jedan ključan faktor u pogledu ocene kvaliteta jedne FS igre.

Пошто си "Odigrao sam preko emulatora veći deo igre " , испоштуј и остатак, па тек онда дај оцену.
Замисли да сам ја реко "одгледао сам на дивх , већи део Кума II, и оно, није нешто"

са друге стране
0.6.1 WIP diego билд ради веома добро (још увек постоји мемору леак, и вертекс експлозија...али далеко ређе него раније)
и то на АМД НАВИ1 хардверу !
тако да слободно можете да пробате емулацију, тестирана је подробно.
Završio sam igru danas na RX 6600 + Ryzen 5 2600. Situacija sa emulatorom jeste daleko bolja nego npr. u decembru '24-te, ali i dalje su prisutni veliki problemi sa naglim FPS dropovima i ''štucanjem'' prilikom borbi sa više neprijatelja odjednom. U DLC-u, na Lorens boss fajtu su i dalje dropovi nenormalnog inteziteta zbog one njegove vatre što konstantno baca, ginuo sam, ne zbog toga što je bio težak fajt, već je nemoguće igrati kada FPS stalno pada sa 45 na 25. Ovo bi tek na leto trebalo da bude igrivo i na slabijem hardveru, i dalje sve ovo poprilično kvari užitak u igri.

Слажем се да ова игра заслужује 100% беспрекоран рад емулатора, за квалитетно уживање.
Отпр нешто као што је тренутно Демонс соулс на RPCS3

Код мене, са амд графиком исте снаге и зен процесором који је на 30% заузећа, ради са константних 60 фпс.
(Диего билд, фул соулс)
уме да "заштуца", али то је знак за мемори леак. рестарт емулатора поврати стабилних 60. Крешује веома ретко.
од фиксева са нексуса, инсталирано још одавно све по реду са туторијала који је линкован на овој теми.

Nazad
Vrh Dno