ps3 se prodaje manje od x360 zato sto svako ko kupi sony, kupi po jedan ps3 i to je to. ali ko kupi x360 morace da kupi ponovo 🙂
i zasto je ps3 promasaj? na zadnjem je mestu jer nema jos igara (i nije jos odradjen). kad bude bilo cisto sumnjam da ce biti na zadnjem mestu.
PS3 je promasaj u odnosu sta je PS2 bio.
http://www.vgchartz.com/news/news.php?id=526
http://vgchartz.com/eweekly.php
Evo malo svjezih zvanicnih argumentovanih informacija.
Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine. A to sto PS3 poslije toliko vremena nema igara najbolje govori koliki je promasaj.
цена непотребно оптерећена блу реј драјвом
E, ovo je vrh :laugh:
A sta je tu smesno?
In the meantime PS3 da bi preziveo na trzistu treba da se proda danas a ne za 5 godina.
In the meantime PS3 da bi preziveo na trzistu treba da se proda danas a ne za 5 godina.
Ovo mi je najjače po dva aspekta. Prvi je prodavanje ove priče, pri čemu kod nas nema zvaničnog prodavca ni zastupnika i sve konzole imaju garanciju od 6 meseci do godinu dana. Drugi je to što je ta konzola sa fabričkom greškom, za koju se zna da će korisnik pre ili kasnije morati da se cima oko njenog popravljanja. No, razumem milosa77 što ovoliko kuka, tužno je kada krene Xbox da vrišnjava posle mesec dana. Naravno, on je našao klasičnu srpsku utehu, zavaljao ju je na oglasima, a potom nastavio da je bestidno hvali.Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine.
Trt mrt, 30 godina, 40 godina, milioni, kamioni...Sony je već u julu ili avgustu isporučio 5.5 miliona konzola. Iako je driver pričao pomalo napamet o projekcijama za launch, ti sada lupetaš i frljaš se sa ciframa. Stagnira prodaja? :d Hahahah, kako da ne, evo sve se ubi od stagnacije.PS2 je imao od samog starta najbolju prodaju, milion prodatih konzola u Japanu za samo jedan dan dok PS3 za taj rezultat bilo potrebno skoro godinu dana. Driver je tvrdio da ni 5 miliona konzola nece biti dovoljno da podmiri launch a evo skoro godinu dana od izlaska nije prodano 5 miliona i prodaja uglavnom stagnira usprkos pojeftinjenjima i paketima sa igrama.
Ovim tempom bi PS3 trebalo preko 30 godina da dostigne PS2 dok XB360 treba 3,5 godine da dostigne XB1 a Wii manje od 2 godine da dostigne prodaju GC.
Mislim za svaku od ovih tvrdnji mogu da dam link. A onaj prvi link koji sam dao su zvanicni NPD podaci da se Driver ne bi cudio.
Tako je - budžeti, timovi, vreme razvoja porasli. I izbaciće se manje igara, ali to samo znači da se neće svakakav krš izbacivati u roku od 3 meseca. Šta mene briga što je programerima teško da se prilagođavaju? Oni najbolji će se prilagoditi ili su se već prilagodili. Za ostale me zabole, ionako njihove igre 99% ne bih ni igrao. Uostalom, šta mene briga i koliko će se snage iz mašine iskoristiti? Ako je igra dobra, zar je bitno da li će da koristi 3, 4 ili 6 jezgara?Пороблем са Ps3 је што је изузетно компликован за развој и зато што му је цена непотребно оптерећена блу реј драјвом.
Времена када су се користили сви могући трикови како би се извукао и последњи атом снаге из машине су прошла. Игре су постале исувише комплексне, препуњене садржајем, а код мора да буде прилагођен вишејезгарним процесорима.
Последице сви знате: буџети, тимови и време развоја су порасли.
Шта мислите шта интересује човека који треба да уложи пар милиона у развој игре? Мислите да ће да тера свој тим програмера да пар година развија код који ће искористити све ултра специфичне пс3 платформе? Да преузме ризик да се такав пројекат никада не заврши? И на крају ако буде имао среће да изда 1-2 игре на том коду све то баци када изађе ПС4?
Tako je - budžeti, timovi, vreme razvoja porasli. I izbaciće se manje igara, ali to samo znači da se neće svakakav krš izbacivati u roku od 3 meseca. Šta mene briga što je programerima teško da se prilagođavaju? Oni najbolji će se prilagoditi ili su se već prilagodili. Za ostale me zabole, ionako njihove igre 99% ne bih ni igrao. Uostalom, šta mene briga i koliko će se snage iz mašine iskoristiti? Ako je igra dobra, zar je bitno da li će da koristi 3, 4 ili 6 jezgara?
Što se tiče cene zbog Blu-ray-a, mislim da nisi u pravu. Naravno da bi jeftinije bilo da se ugrađuje DVD, ali to jednostavno ne ide zbog prirode konzole, a i next gen igara kojima zbog stramovanja treba više prostora. Samo prvi level Killzone 2 traži, prema rečima developera, oko 2.5 GB. Pride, jedan od aduta konzole je upravo što se prodaje i kao BD plejer.
A gde ti vidish problem u prodaji ? Ima uspone i padove ali vrlo lepo prati PS2. To cesh moci da kazesh ako nastavi sa istom prodajom u narednih godinu dana kada izlazi 20 AAA ekskluziva.
Pa poenta i jeste u tome što se postepeno sve provaljuje, što omogućava dolazak boljih igara. Kako neće zahtevati ništa bolje od DVD-a? Odakle ti to, kada svi developeri pričaju suprotno i kada u krajnjoj liniji već sada imaš gomilu PS3 igara koje zahtevaju veći prostor. Mogle su one da dođu na 4 DVD-a, ali to je glupo.PC је већ сада јачи од обе конзоле, па не користи ништа друго осим ДВД-а. Мислим да ви заборављате да је овај "next-gen" хардвер стар већ годину тј. две године 🙂 Хардвер је закључан, то што је у кутијама се неће мењати. Ако садашње игре не захтевају блу-реј онда неће бити потребан ни за 3 године.
A kako je to prošao Lair? Koliko vidim to se prodaje kao ludo, uprkos neiscrpnim pokušajima zadriglih 12-godišnjaka da ga napljuju. Sramota za IGN ko im radi opise.Da ne prodju i te ekskluzive kao Lair, majku mu staru... :d
A kako je to prošao Lair? Koliko vidim to se prodaje kao ludo, uprkos neiscrpnim pokušajima zadriglih 12-godišnjaka da ga napljuju. Sramota za IGN ko im radi opise.
Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine.
A to sto PS3 poslije toliko vremena nema igara najbolje govori koliki je promasaj. Za PS3 su samo dvije igre premasile milion primjeraka i to one dvije koje poklanjaju uz kupljenu konzolu dok je za XB360 to slucaj sa 22 igre. Ne treba zaboraviti da za PS3 nema piraterije.
PS2 je bio 6 puta prodavaniji i od XB i od GC a vidi ga sada.
PC је већ сада јачи од обе конзоле, па не користи ништа друго осим ДВД-а. Мислим да ви заборављате да је овај "next-gen" хардвер стар већ годину тј. две године 🙂 Хардвер је закључан, то што је у кутијама се неће мењати. Ако садашње игре не захтевају блу-реј онда неће бити потребан ни за 3 године.
Da nije mozda BR potreban zbog onih fenomenalnih tekstura koje PS3 ima (kilzone). Daleko bi im bolje bilo da su ubacili vise memorije
pa je KZ2 otprilike i neki maksimum koji ce PS3 izvlaciti
Sramota me je kad citam ovaj tvoj post! :vomit:ni nemoj bolje. Ti si opaki PSbot i nemas pojma kako streaming sa diskova funkcionise i koliki je maksimalni prenos sa BR-a ili HDDVD-a. Podsmevanje ostavi za sebe , a ako si mislio na primer GT5-ice, jasno se vidi sta je moralo da pretrpi da bi sve ostalo izgledalo predrkano 😉
reci mi, da ne msilis mozda da se cela igra ucita u RAM od konzole pa da tako radi ?! Pa ni buduci naslovi za PC nece tako raditi vec i za PC pocinje straming posto sadrzaj postaje sumanuto velik cak iz a karte sa 1gb vrama i konfiguracije sa 4gb sistemeske memorije. Megatexture vec funkcionise kao streaming tehnologija, a id tech 5 ce se maltene u potpunosti oslanjati na steaming, samo ce na PC-u streaming ici sa HDD-a koji je xy puta brzi od optickih medija danasnjice (i sutrasnjice)
Zapravo, uopste mi nije jasno sto si se ti uopste javio ?! :trust: Pa ti nemas blage veze sa zivotom ni sa tehnologijom, ti samo citas vesti i upijas informacije koje su dovoljno jednostavne za tvoj IQ. Kladim se da jos uvek nisi skontao sta znaci streaming i kako funkcionise...Bas bih voleo da se potrudis i da mi TI objasnis to "zasto". al nemoj zuriti, procitaj malo principe i tehnikalije po netu, necu ja nigde pobeci 😉
a inace, kao i svaki PSbot. povrsno si procitao moj post i prevideo si i "ostatak sadrzaja" koji je impozantan u KZ2 😉
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari