Šta je novo?

PS3 igre

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sta onda on prica ? Sad mi nista nije jasno...nema veze...

Poslednja izmena:
Ukoliko uskoro ne postane upotrebljivo sa cega god, ja sam mrtav covek :)

zato sto ga 10 igara kosta ko 32" LCDTV, a siguran sam da je bolje kupiti 32" LCD TV nego 10 igara :D

Vec sam uzeo LCD TV, ali to ne znaci da mi se daje 500 e na par igara :)

Pa ako se racunaju Demoi onda sam za PS3 presao 20 igara.Sve vas sijem. :d Evo znaci danas sam i Jericho obrno.Nisam nesto odusevljen, nije da je lose ,grafika nije bas nesto extra, gameplay zanimjliv jer mozes da menjas karaktere i imaju razlicita oruzija i moci ali u principu prosecan fps. Sega reli arkada, ono je za automate. Stuntman Ignition sam takodje skinuo i zabavan ali nista extra.Ali sam sa JP store-a skinuo trejler za White Knight, pa taj RPG ce da razbija. E da objavljeno je da rade i na MGS4 demou pa zivi bili pa videli... :d (inace sam jubilarni 20ti put presao demo Heavenly Sword)

Lair - 4. septembar
Oblivion - GOTY - 11. septembar
Heavenly Sword - 12. septembar
Elveon - 30. septembar
Clive Barker's Jericho - 23. oktobar
Call of Duty 4: Modern Warfare - Q4
Assasin's Creed - novembar 2007
Uncharted: Drake's Fortune - Q4
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - Q1 2008

Dobro:

Half-Life 2: The Orange Box - 13. novembar
Army of Two - 15. novembar
Haze - Q4
TimeShift - decembar
Possesion - Q4
Turok - Q1 2008
Resident Evil 5 - 2008 Q1 (nisam siguran da je termin dobar, ali dobro)

Bacih malo pogled na ovo. Najbolje igre od ovih koje si izdvojio po mom ukusu, su koliko vidim PS3 only (podvukao sam ih), sem Eleveona i Assassin's Creed-a. To je velika prednost. Uz te tri igre i Star Wars uživanje je zagarantovano. Tu nema promašaja. Mada, ostajem rezervisan kod Lair-a. Odgledao sam samo jedan trejler pa neću komentarisati ali imam poverenja u tvoj ukus pa sam podvukao:D. Ah,da. Da ne zaboravim Gran Tourismo 5, KillZone 2 i Little Big Planet. To su ekskluzive koje baš "udaraju":)

Ja bih na listu dodao i Gothic 4. Pošto kažu da izlazi i za next-gen konzole PS3 se valjda podrazumeva:).

Nabrojah već 10 fantastičnih igara.Dovoljno za jednogodišnje uživanje:).

Dobar deo onih koje sam pobrojao u XBOX delu izlazi i za PS3 pa ih neću ponavljati.Nisam mnogo gledao Haze,Possesion,Heavenly Sword i Turok tako da pojma nemam šta se očekuje.

Poslednja izmena:
Blu-ray sweeps Europe, winning 4-to-1 against HD-DVD
Sales figures of Blu-ray movies in Europe have slowly been on a steady rise. Just recently, the Blu-ray Disc Association (BDA) announced that their disc format's sales has surpassed HD-DVD titles by a 4-to-1 ratio... which means, for every HD-DVD title sold, four other Blu-ray titles are purchased. This announcement also comes with the revelation of stand alone Blu-ray players also catching up to the HD-DVD players in sales.

The current sales figures of Blu-ray movies has now made other independent movie studios to join the Blu-ray bandwagon as well. For example, Germany's Universum Film and UK's EiV have decided to release Blu-ray titles for the coming holidays. Incidentally, even Studio Canal from France, who we previously heard to be supporting the HD-DVD format over Blu-ray, will now also be cashing in for the Blu-ray party this Christmas.

BDA's Frank Simonis proclaims:

According to market analyst, GfK, the gap between Blu-ray Disc and HD DVD players is closing despite the earlier introduction of the HD DVD format. This is following the trend in the USA where BD has already overtaken HD DVD despite their US$ 299 price tag. Clearly, consumers are voting with their wallets.

http://ps3.qj.net/Blu-ray-sweeps-Europe-winning-4-to-1-against-HD-DVD/pg/49/aid/103769

Jaoj...sada će da ti dođe gx-x da te saseče kako će HD DVD pobediti, a zašto - eto zato...

Nije baš moralo u PS3 igre topik, ali dobro...

ne nego ce zahvaljujuci bubuljicavim klincima i dokonim matorcima sa ps3 BR pobediti na kraju...sigurno nije zbog broja prodatih BR plejera od 400+ evra...

Poslednja izmena:
Gle, gle, kome je to krivo...nemoj se nervirati, nego budi dosledan pa kupuj HD DVD medije i pisače, neće biti ni tri puta skuplji za koju godinu, a sigurno će nešto od toga ostati na tržištu...

Ne razumem samo otkud ta patološka mržnja prema tehnologiji koju propagira Sony. Verovatno ti je Sony pregazio psa svojim kasetofonom pod drvetom dok se kupao? Svakako imaš izbor, možeš kupovati skuplje i kvalitativno lošije medije manjeg kapaciteta, samo napred :)

Gle, gle, kome je to krivo...nemoj se nervirati, nego budi dosledan pa kupuj HD DVD medije i pisače, neće biti ni tri puta skuplji za koju godinu, a sigurno će nešto od toga ostati na tržištu...

Ne razumem samo otkud ta patološka mržnja prema tehnologiji koju propagira Sony. Verovatno ti je Sony pregazio psa svojim kasetofonom pod drvetom dok se kupao? Svakako imaš izbor, možeš kupovati skuplje i kvalitativno lošije medije manjeg kapaciteta, samo napred :)

Vidi, meni licno je svejedno koji ces ti format kupovati, ja necu verovatno ni jedan dok ne padnu na <100din. Ja sam u zivotu slucajno kupio jedan DL DVD i jos uvek mi je zao tih 150din sto sam dao za tu glupost da bi narezao igru koju nisam do dana danasnje odigrao, a moj uredjaj vise nece da cita taj tupavi disk od 150 din. Film original nikada nisam kupio niti cu. Pre cu otici u bioskop i 3 puta ako treba. I nemoj mi trpati u usta nesto sto nisam rekao. Niti je meni krivo, niti je BR pobedio, niti su informacije koje je chava izneo tacne (nije chava kriv naravno), niti ja mrzim sony. ja samo znam posto su sony mini diskovi, beta kasete, memory stik kartice i prepakovani LG televizori za 10k dinara vise...A ti se raduj sto ces placati prazan BR 10 evra zato sto je veceg kapaciteta, ima zastitni sloj i naprednija je tehnologija. Za dve godine ces mozda i uvediti ono o cemu pricam. Kukate nad monopolom grafickih karti i nepostojanja treceg konkurenta, a ovamo prizeljkujete monopol nad medijima koji treba da budu dostupni i cigi na pijacia da toga niste ni svesni. Naravno posledica toga je to sto vam je ***** duzi za pola metra jer ste kupili PS3 za 500e pa sad sve mora onako kako vi ocete i kako biste voleli. ok. Fine by me. Ja sam se na te nove tehnologije opekao nekoliko puta i to me je puno kostalo i od sada kupujem samo WEG plejere od 4000din, i najjeftinije medije na spindlu...

Ja sam se na te nove tehnologije opekao nekoliko puta i to me je puno kostalo i od sada kupujem samo WEG plejere od 4000din, i najjeftinije medije na spindlu...
Odlično. Pošto smo ustanovili da si ti napredni juzer koji kupuje WEG plejere i ostalu kvalitetnu opremu, a da su oni koji kupuju PS3 i Blu-ray/HD DVD neke budaletine koje bacaju pare, nadam se da ćeš nas ubuduće poštedeti svojih priča o formatima, procena ko će pobediti i frustriranih umišljanja o tome kakvi su koji korisnici konzola/PCa/plejera/bilo čega, te da ćeš utonuti u blaženstvo uživanja u naprednoj WEG tehnologiji, tešeći se da su drugi nekakvi moroni :)

Ja sam sa BR filmovima više razočaran nego zadovoljan.

BR filmovi na kojima jasno piše "Full HD 1080P" a kad pustiš to na nekom Full HD ili HD Ready televizoru otkriješ da ti skoro trećinu ekrana zauzimaju ona 2 crna polja:d a kad ti puste trailer ili reklamu za film, on je naravno u punoj rezoluciji, zašto bi neko pored tih stvari trebao da bude zadovoljan?

Najobičniji DVD pleyer od 35 evra sa component ili hdmi izlazom, može da prikaže dvd filmove otprilike u istoj rezoluciji kakvu imaju ti BR filmovi.

To sto je film 2.35:1, a televizori 16:9, nema nikakve veze sa bluray-om, vec sa odlukom onoga ko je snimao film.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image)

Ogromna vecina filmova danas se snima u tom formatu iz raznoraznih razloga, a ti sad mozes da se pitas sto nemamo takve televizore...

Mada, imas i dosta 1.85:1 filmova koji popunjavaju ceo ekran...

Poslednja izmena:
Svi filmovi koje imam su 2.40:1 a od tih 1.85:1 za koje svi kažu da su normalni ne nalazim ništa osim crtanih filmova.

Kakve veze ima to kako se snimaju, reklame i traileri su im full hd dok filmovi nisu, i to je činjenica a ne neko nagađanje.
Na Sky HD isti filmovi se prikazuju u punoj rezoluciji lično sam odgledao 2 filma od onih koje posedujem, kod njih su i filmovi iz 1. svetskog rata u full hd rezoluciji, znači nema veze kako ih snimaju nego kako ih upakuju.

Tacno je da su traileri u punom ekranu, kao i to sto se prikazuje na SKY-u HD, ali to ne znaci da je u pitanju original aspect ratio i da vidis sve sto treba da vidis. Isto kao sto na pinku mozes da gledas Matrix u 4:3 full screen-u, a to sto pola ne vidis - nema veze. Svaki kadar je nelogican i izgleda amaterski.

Moras da skapiras da to nema APSOLUTNO NIKAKVE veze sa bluray ili hd dvd standardima. Sve moze da se upakuje kako god hoces, kakave to veze ima... Mogu ja da odlucim da lord of the rings treba da bude u kvadratu, ali to nema nikakve veze sa onim sto je kreator zamislio.

Poslednja izmena:
Nostormo, da li ćeš i za Folklore prihvatiti ocene tipa 65 koje daju "neutralni" PSM i slični magazini i sajtovi? I to kritikuju najviše što mu nedostaje dubina RPGa, iako na igri lepo piše Action/Adventure?

Drugim rečima, hoćeš li verovati sebi i svom iskustvu sa tom igrom i demoom, Metakrštiks skoru kao što voliš da dokazuješ za neke druge naslove, ili možda ovim reviewovima? Živo me zanima :)

hmmm...zar full BD ripovi nisu cirka oko 25gb?

Nostormo, da li ćeš i za Folklore prihvatiti ocene tipa 65 koje daju "neutralni" PSM i slični magazini i sajtovi? I to kritikuju najviše što mu nedostaje dubina RPGa, iako na igri lepo piše Action/Adventure?

Drugim rečima, hoćeš li verovati sebi i svom iskustvu sa tom igrom i demoom, Metakrštiks skoru kao što voliš da dokazuješ za neke druge naslove, ili možda ovim reviewovima? Živo me zanima :)

Pa ja sam odigrao dva "nivoa" i bio sam zadovoljan, mozda je pocetni nivo odusevljenja tu uticao jer je drugacija od ostalih.Ima potencijala da kasnije postane malo repetitive ali kao i mnoge druge igre.Vec sam rekao da ce sigurno da navedu da je linearna, meni to ne smeta.Postoji dobra sansa da je uzmem.Ja nema sta da prihvatam ili ne tih 65, mozda se ja slazem sa onih 90 :d Ako si i procitao taj od 65 i ove druge mogao si da su to IMPORTED reviews i da ti ljudi blage veze sa japanskim jezikom nemaju i da su tako igrali (igram a ne znam sta igram) a to i pise u ovom bolje ocenjenom review-u.Jel i ti tako igras?Ne verujem.Sto se tice Metacritic skora to je kumulativni od svih review-a.Ipak ne mozes to zanemariti npr ako 20 sajtova kaze oko 90 a njih 3 50, sad logicno je da su ovih 3 nesto lose uradili\videli\nisu se snasli i sl.O tome se radi (ovo pretpostavljam da je na temu Lair-a).E sad ti izgleda kad ti kad ti se nesto mnogo svidja npr Lair ne treba ni da gledas review od kojih su 90% izuzetno negativni, i treba da uzmes i cepas i zabole te.U cemu je problem ako i ja tako? ALI ako se tebi svidja to NE znaci da je to najbolja igra na svetu kao sto neke pokusavas da predstavis vec i ako ispadne da nije neka a ti reci ko covek eto meni se svidja i ovo mi je super i ono a ne vecito neke zavere, cuda,muda.Ja kada navedem za taj Metacritic to je zato sto tamo ima linkova ka svim review-ima pa nek ide da cita ko koji hoce review, sta mene to briga.Stvar je u tome da se sto vise informises o igri jer nije malo dati 70 eura za igru pa posle ako sam promasio "da se teram da mi se svidi jer sam je toliko platio".A za 360 bas me briga i ako promasim jer je igra skoro pa dzaba, pa ako i stanem na pola igre zabavio sam se za male pare.Kad uzmem za PS3 mora da mi se isplati igra znaci da je obrnem bar 1 a ako je kratka 2 puta. :wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno