Šta je novo?

PS3 igre

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ps3 se prodaje manje od x360 zato sto svako ko kupi sony, kupi po jedan ps3 i to je to. ali ko kupi x360 morace da kupi ponovo 🙂

i zasto je ps3 promasaj? na zadnjem je mestu jer nema jos igara (i nije jos odradjen). kad bude bilo cisto sumnjam da ce biti na zadnjem mestu.

ps3 se prodaje manje od x360 zato sto svako ko kupi sony, kupi po jedan ps3 i to je to. ali ko kupi x360 morace da kupi ponovo 🙂

i zasto je ps3 promasaj? na zadnjem je mestu jer nema jos igara (i nije jos odradjen). kad bude bilo cisto sumnjam da ce biti na zadnjem mestu.

Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine. A to sto PS3 poslije toliko vremena nema igara najbolje govori koliki je promasaj. Za PS3 su samo dvije igre premasile milion primjeraka i to one dvije koje poklanjaju uz kupljenu konzolu dok je za XB360 to slucaj sa 22 igre. Ne treba zaboraviti da za PS3 nema piraterije.
PS2 je bio 6 puta prodavaniji i od XB i od GC a vidi ga sada. Isto kao da VW izbaci Golf 6 koji se prodaje gore nego neki novi model Lade.

PS3 je promasaj u odnosu sta je PS2 bio.

Ovo je vrh. Iako bih se ja zadržao samo na prvom delu rečenice.

PS2 nisam nikad poželeo da imam a igrao sam ga kod drugara dosta. Zašto je to PS3 promašaj? Jel skineš ti nekad neki trejler ili nešto slično? Ponavljam, PS2 nisam hteo da imam ali kad vidim igre kao što su Uncharted Arms, Star Wars Force Unleashed, Grand Turismo 5, KZ2 i da ne nabrajam dalje rado bih ga kupio. Da nije toliko para koliko jeste🙁

Jel tebi jasno da vgachartz nije nikakav zvanichni sajt, vec je to neko kao ja i ti napravio ?

I ako je PS3 debakl, kako objashnjavash to da prati prodaju PS2 za isti vremenski period, i da se bez igara i sa tako visokom cenom prodaje slichno kao X360 (u celom svetu), iako je X360 vrhunska konzola koja nije rushovana sa 50x vishe igara ?

Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine. A to sto PS3 poslije toliko vremena nema igara najbolje govori koliki je promasaj.

A X360 je imao igre u prvih godinu dana ?

Poslednja izmena:
meni nije jasno zasto pokusavate trolovima nesto da objasnite, pametnom je dovoljno reci jednom, a glupom ne vredi objasnjavati

a sta je imao ps2 kada je izasao jel zna neko? ne zna vecina, do kraja godine ce se moci izvuci zakljucak koliko se i sta prodaje, a da ne pricam da ce PS3 prodavati i u narednih ~6-7 godina kao sto se i dalje prodaje PS2

PS2 je imao od samog starta najbolju prodaju, milion prodatih konzola u Japanu za samo jedan dan dok PS3 za taj rezultat bilo potrebno skoro godinu dana. Driver je tvrdio da ni 5 miliona konzola nece biti dovoljno da podmiri launch a evo skoro godinu dana od izlaska nije prodano 5 miliona i prodaja uglavnom stagnira usprkos pojeftinjenjima i paketima sa igrama.
Ovim tempom bi PS3 trebalo preko 30 godina da dostigne PS2 dok XB360 treba 3,5 godine da dostigne XB1 a Wii manje od 2 godine da dostigne prodaju GC.
Mislim za svaku od ovih tvrdnji mogu da dam link. A onaj prvi link koji sam dao su zvanicni NPD podaci da se Driver ne bi cudio.

Poslednja izmena:
Пороблем са Ps3 је што је изузетно компликован за развој и зато што му је цена непотребно оптерећена блу реј драјвом.

Времена када су се користили сви могући трикови како би се извукао и последњи атом снаге из машине су прошла. Игре су постале исувише комплексне, препуњене садржајем, а код мора да буде прилагођен вишејезгарним процесорима.

Последице сви знате: буџети, тимови и време развоја су порасли.

Шта мислите шта интересује човека који треба да уложи пар милиона у развој игре? Мислите да ће да тера свој тим програмера да пар година развија код који ће искористити све ултра специфичне пс3 платформе? Да преузме ризик да се такав пројекат никада не заврши? И на крају ако буде имао среће да изда 1-2 игре на том коду све то баци када изађе ПС4?

Нека ме неко исправи ако грешим, али још увек ни једна игра за ПС3 не користи векторске јединице на цел-у. То је сигнал колико издаваче интересују такви ризици.

In the meantime PS3 da bi preziveo na trzistu treba da se proda danas a ne za 5 godina.

A gde ti vidish problem u prodaji ? Ima uspone i padove ali vrlo lepo prati PS2. To cesh moci da kazesh ako nastavi sa istom prodajom u narednih godinu dana kada izlazi 20 AAA ekskluziva.

PS3 je dugorochan posao i nece se oslanjati na jednu igru ili prvih godinu dana kao shto to radi X360 pa od nove godine nije prodao 2 miliona konzola iako je toliko na trzishtu i ima toliko igara, a prodaje se neuporedivo najvishe u zemlji gde je napravljen. Takav disbalans je mnogo losha stvar, i bice ti jasno vrlo brzo, a bilo bi ti odavno jasno da si pratio PS1 i PS2, nego si pre mesec dana chuo da postoje konzole 😀

Poslednja izmena:
Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine.
Ovo mi je najjače po dva aspekta. Prvi je prodavanje ove priče, pri čemu kod nas nema zvaničnog prodavca ni zastupnika i sve konzole imaju garanciju od 6 meseci do godinu dana. Drugi je to što je ta konzola sa fabričkom greškom, za koju se zna da će korisnik pre ili kasnije morati da se cima oko njenog popravljanja. No, razumem milosa77 što ovoliko kuka, tužno je kada krene Xbox da vrišnjava posle mesec dana. Naravno, on je našao klasičnu srpsku utehu, zavaljao ju je na oglasima, a potom nastavio da je bestidno hvali.

PS2 je imao od samog starta najbolju prodaju, milion prodatih konzola u Japanu za samo jedan dan dok PS3 za taj rezultat bilo potrebno skoro godinu dana. Driver je tvrdio da ni 5 miliona konzola nece biti dovoljno da podmiri launch a evo skoro godinu dana od izlaska nije prodano 5 miliona i prodaja uglavnom stagnira usprkos pojeftinjenjima i paketima sa igrama.
Ovim tempom bi PS3 trebalo preko 30 godina da dostigne PS2 dok XB360 treba 3,5 godine da dostigne XB1 a Wii manje od 2 godine da dostigne prodaju GC.
Mislim za svaku od ovih tvrdnji mogu da dam link. A onaj prvi link koji sam dao su zvanicni NPD podaci da se Driver ne bi cudio.
Trt mrt, 30 godina, 40 godina, milioni, kamioni...Sony je već u julu ili avgustu isporučio 5.5 miliona konzola. Iako je driver pričao pomalo napamet o projekcijama za launch, ti sada lupetaš i frljaš se sa ciframa. Stagnira prodaja? :d Hahahah, kako da ne, evo sve se ubi od stagnacije.

Ne smem da zamislim kako bi bilo da si poslovno zainteresovan za pljuvanje Sonyja ili dizanje Microsofta. Toliko laži, toliko laganja, toliko izvrtanja, toliko naklapanja, nije ni čudo da si podobijao silne banove na drugim forumima.

Пороблем са Ps3 је што је изузетно компликован за развој и зато што му је цена непотребно оптерећена блу реј драјвом.

Времена када су се користили сви могући трикови како би се извукао и последњи атом снаге из машине су прошла. Игре су постале исувише комплексне, препуњене садржајем, а код мора да буде прилагођен вишејезгарним процесорима.

Последице сви знате: буџети, тимови и време развоја су порасли.

Шта мислите шта интересује човека који треба да уложи пар милиона у развој игре? Мислите да ће да тера свој тим програмера да пар година развија код који ће искористити све ултра специфичне пс3 платформе? Да преузме ризик да се такав пројекат никада не заврши? И на крају ако буде имао среће да изда 1-2 игре на том коду све то баци када изађе ПС4?
Tako je - budžeti, timovi, vreme razvoja porasli. I izbaciće se manje igara, ali to samo znači da se neće svakakav krš izbacivati u roku od 3 meseca. Šta mene briga što je programerima teško da se prilagođavaju? Oni najbolji će se prilagoditi ili su se već prilagodili. Za ostale me zabole, ionako njihove igre 99% ne bih ni igrao. Uostalom, šta mene briga i koliko će se snage iz mašine iskoristiti? Ako je igra dobra, zar je bitno da li će da koristi 3, 4 ili 6 jezgara?

Što se tiče cene zbog Blu-ray-a, mislim da nisi u pravu. Naravno da bi jeftinije bilo da se ugrađuje DVD, ali to jednostavno ne ide zbog prirode konzole, a i next gen igara kojima zbog stramovanja treba više prostora. Samo prvi level Killzone 2 traži, prema rečima developera, oko 2.5 GB. Pride, jedan od aduta konzole je upravo što se prodaje i kao BD plejer.

Tako je - budžeti, timovi, vreme razvoja porasli. I izbaciće se manje igara, ali to samo znači da se neće svakakav krš izbacivati u roku od 3 meseca. Šta mene briga što je programerima teško da se prilagođavaju? Oni najbolji će se prilagoditi ili su se već prilagodili. Za ostale me zabole, ionako njihove igre 99% ne bih ni igrao. Uostalom, šta mene briga i koliko će se snage iz mašine iskoristiti? Ako je igra dobra, zar je bitno da li će da koristi 3, 4 ili 6 jezgara?

Па да избациће мање игара али то значи да те игре треба да се продају у много више примерака него игре из претходне генерације. И то је све уреду, али зато морају добро да процене која платформа има највеће тржиште и најмање трошкове развоја. Програмере брига... ако фирма банкротира потражиће посао у другој 🙂

И наравно да не треба да те интересује колико језгара користи игра. То треба да интересује Сони јер они уз ПС3 испоручују хардвер који нико не користи.

Što se tiče cene zbog Blu-ray-a, mislim da nisi u pravu. Naravno da bi jeftinije bilo da se ugrađuje DVD, ali to jednostavno ne ide zbog prirode konzole, a i next gen igara kojima zbog stramovanja treba više prostora. Samo prvi level Killzone 2 traži, prema rečima developera, oko 2.5 GB. Pride, jedan od aduta konzole je upravo što se prodaje i kao BD plejer.

PC је већ сада јачи од обе конзоле, па не користи ништа друго осим ДВД-а. Мислим да ви заборављате да је овај "next-gen" хардвер стар већ годину тј. две године 🙂 Хардвер је закључан, то што је у кутијама се неће мењати. Ако садашње игре не захтевају блу-реј онда неће бити потребан ни за 3 године.

Иначе те које праве кил-зоне је купо Сони. Када се избацује неки производ на тржиште гледа се која особина га издваја од конкуренције. Рецимо Микрософт има најјачи онлајн сервис, Нинтендо има контролер а Сони блу-реј. Нормално је да Сони концентрише маркетинг на то како је блу-реј неопходан за "некст-ген" игре. А уградили су га само да би прогурали свој формат.

Da nije mozda BR potreban zbog onih fenomenalnih tekstura koje PS3 ima (kilzone). Daleko bi im bolje bilo da su ubacili vise memorije

A gde ti vidish problem u prodaji ? Ima uspone i padove ali vrlo lepo prati PS2. To cesh moci da kazesh ako nastavi sa istom prodajom u narednih godinu dana kada izlazi 20 AAA ekskluziva.

Da ne prodju i te ekskluzive kao Lair, majku mu staru... :d

PC је већ сада јачи од обе конзоле, па не користи ништа друго осим ДВД-а. Мислим да ви заборављате да је овај "next-gen" хардвер стар већ годину тј. две године 🙂 Хардвер је закључан, то што је у кутијама се неће мењати. Ако садашње игре не захтевају блу-реј онда неће бити потребан ни за 3 године.
Pa poenta i jeste u tome što se postepeno sve provaljuje, što omogućava dolazak boljih igara. Kako neće zahtevati ništa bolje od DVD-a? Odakle ti to, kada svi developeri pričaju suprotno i kada u krajnjoj liniji već sada imaš gomilu PS3 igara koje zahtevaju veći prostor. Mogle su one da dođu na 4 DVD-a, ali to je glupo.

PC je druga priča. Na PC sve instaliraš, pa se može kompresovati i otpakovati i tako sve pakovati na DL DVD, on je dovoljan za to.

Da ne prodju i te ekskluzive kao Lair, majku mu staru... :d
A kako je to prošao Lair? Koliko vidim to se prodaje kao ludo, uprkos neiscrpnim pokušajima zadriglih 12-godišnjaka da ga napljuju. Sramota za IGN ko im radi opise.

A kako je to prošao Lair? Koliko vidim to se prodaje kao ludo, uprkos neiscrpnim pokušajima zadriglih 12-godišnjaka da ga napljuju. Sramota za IGN ko im radi opise.

http://www.gamestats.com/objects/761/761161//articles.html
ispade da su svi ludi. Mada kakva je ponuda igara za PS3 nije ni cudo sto se Lair dobro prodaje.

Mislim da bi bolje bilo obratiti paznju na najbolje ocijenjenu PS3 igru (ko je nije presao na XB1)

http://www.gamestats.com/objects/856/856529//articles.html

Poslednja izmena:
Užasno smaraš sa tom tabačinom za decu. Nije ni čudo da je dobila visoku ocenu kada takve igre daju onoj debeloj deci da je opisuje. I što uživaš u takvim igrama. Virtualno, naravno, pošto si svoj Xbox prodao.

Ko kupi XB360 ima garanciju 3 godine.

pa znas kako.. da nema hardverskih problema, u ovom trenutku ja bi pre uzeo x360 nego ps3. ali posto to nije tako onda bi pre uzeo ps3 bez jednog dana garancije nego x360 sa svojih 3 godine 🙂

cujem pominju da si prodao svoj x360. sto? (nisam upucen)

A to sto PS3 poslije toliko vremena nema igara najbolje govori koliki je promasaj. Za PS3 su samo dvije igre premasile milion primjeraka i to one dvije koje poklanjaju uz kupljenu konzolu dok je za XB360 to slucaj sa 22 igre. Ne treba zaboraviti da za PS3 nema piraterije.

prvo ne secam se da je i x360 imao mnogo vise igara u prvoj godini zivota. a drugo, zbog toga sto si reko gore je jos rano uzeti ps3. ali sve ce se to promenuti 😉

PS2 je bio 6 puta prodavaniji i od XB i od GC a vidi ga sada.

pa ps2 se i sada odlicno prodaje 😉

na ps2 koji ima prev-gen hardver :d se igrao pes6 koji je isao na dvd. a dali si na kompu pre 6, 7 godina (kad je vec izasao ps2) koristio za nesto dvd na istom harveru kao sto je u dvojci?

a drugo, ms je sam priznao da im je dvd postao nedovoljan za igre za x360!!

Da nije mozda BR potreban zbog onih fenomenalnih tekstura koje PS3 ima (kilzone). Daleko bi im bolje bilo da su ubacili vise memorije

ne nego streaming tekstura sa BD-a ili bilo kog optickog medijuma nije dovoljno brz da bi bile bolje i da bi se ostatak sadrzaja napokovao. Na zalost ni 60/80GB drajv nije dovoljan da se napakuje vise od 4-5 igara, pa je KZ2 otprilike i neki maksimum koji ce PS3 izvlaciti, sto se mene tice to je sasvim dovljno. Samo da pocnu da ubacuju u igre ubacuju podrsku za misa i tast i sve je ok. (naravno sad ce mi filipenko reci da lupam i to potkretpiti svojim kontra misljenjem bez ijednog linka i dokaza kao i obicno kad nekom kaze da lupa. Nadam se samo da ga drajver i ovaj put nece morati izvlaciti tako sto ce zatvoriti topik...)

Poslednja izmena:
ni nemoj bolje. Ti si opaki PSbot i nemas pojma kako streaming sa diskova funkcionise i koliki je maksimalni prenos sa BR-a ili HDDVD-a. Podsmevanje ostavi za sebe , a ako si mislio na primer GT5-ice, jasno se vidi sta je moralo da pretrpi da bi sve ostalo izgledalo predrkano 😉

reci mi, da ne msilis mozda da se cela igra ucita u RAM od konzole pa da tako radi ?! Pa ni buduci naslovi za PC nece tako raditi vec i za PC pocinje straming posto sadrzaj postaje sumanuto velik cak iz a karte sa 1gb vrama i konfiguracije sa 4gb sistemeske memorije. Megatexture vec funkcionise kao streaming tehnologija, a id tech 5 ce se maltene u potpunosti oslanjati na steaming, samo ce na PC-u streaming ici sa HDD-a koji je xy puta brzi od optickih medija danasnjice (i sutrasnjice)

Zapravo, uopste mi nije jasno sto si se ti uopste javio ?! :trust: Pa ti nemas blage veze sa zivotom ni sa tehnologijom, ti samo citas vesti i upijas informacije koje su dovoljno jednostavne za tvoj IQ. Kladim se da jos uvek nisi skontao sta znaci streaming i kako funkcionise...Bas bih voleo da se potrudis i da mi TI objasnis to "zasto". al nemoj zuriti, procitaj malo principe i tehnikalije po netu, necu ja nigde pobeci 😉

a inace, kao i svaki PSbot. povrsno si procitao moj post i prevideo si i "ostatak sadrzaja" koji je impozantan u KZ2 😉

PS. Znam da si PSbot po tvom avataru. Deca koja posle 30 do 100 sati igranja MGS-a stave coravog snejka za avatar ne mogu nista drugo ni biti. Ja posle 10.000 sati quake-a nisam stavio u avatar "ranger-a" sa kojim sam igrao sve vreme, ukljcujuci i ucesca na turnirima sirom Srbije. Ti si obicna lozana i to je sve. 😉

Poslednja izmena:
ni nemoj bolje. Ti si opaki PSbot i nemas pojma kako streaming sa diskova funkcionise i koliki je maksimalni prenos sa BR-a ili HDDVD-a. Podsmevanje ostavi za sebe , a ako si mislio na primer GT5-ice, jasno se vidi sta je moralo da pretrpi da bi sve ostalo izgledalo predrkano 😉

reci mi, da ne msilis mozda da se cela igra ucita u RAM od konzole pa da tako radi ?! Pa ni buduci naslovi za PC nece tako raditi vec i za PC pocinje straming posto sadrzaj postaje sumanuto velik cak iz a karte sa 1gb vrama i konfiguracije sa 4gb sistemeske memorije. Megatexture vec funkcionise kao streaming tehnologija, a id tech 5 ce se maltene u potpunosti oslanjati na steaming, samo ce na PC-u streaming ici sa HDD-a koji je xy puta brzi od optickih medija danasnjice (i sutrasnjice)

Zapravo, uopste mi nije jasno sto si se ti uopste javio ?! :trust: Pa ti nemas blage veze sa zivotom ni sa tehnologijom, ti samo citas vesti i upijas informacije koje su dovoljno jednostavne za tvoj IQ. Kladim se da jos uvek nisi skontao sta znaci streaming i kako funkcionise...Bas bih voleo da se potrudis i da mi TI objasnis to "zasto". al nemoj zuriti, procitaj malo principe i tehnikalije po netu, necu ja nigde pobeci 😉

a inace, kao i svaki PSbot. povrsno si procitao moj post i prevideo si i "ostatak sadrzaja" koji je impozantan u KZ2 😉
Sramota me je kad citam ovaj tvoj post! :vomit:
Pa jesi li ti video kako su izgledale igre u pocetku, sredini i na kraju lifecycle-a Playstationa 2? Naravno da nisi jer u suprotnom nebi lupao ko maksim po diviziji da je Killzone 2 apsolutni maximum Playstation 3 konzole! :zgran:
Alo covece pa ja imam i PC i x360 a i Ps3 uskoro! Tesko da se time ubrajam u bilo kakve botove (mada opet moram da priznam da me PS3 i njegove exluzive vise zanimaju)!
A ti, pa ti si najveca moguca M$ botina koja je uz to kompetentna koliko i moja baba! Kao sto sam vec rekao nekome na ovom forumu, cak je i moja baba kompetentnija jer moze svaki dan da odigra konzolu u dnevnoj sobi... 😀
Ubuduce ne zelim da se raspravljam sa nekompetentnim ljudima koji su konzolu videli na slici ili je igrali 15 minuta! Jos kad citam tvoje postove u kojima dzojped opisujes kao ne premostivi problem... :lupko: Cista nesposobnost...
Over and Out...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno