Šta je novo?

PS3 igre

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledah par trejlera pa da postavim utiske🙂.

Star Wars Force Unleashed - (ovo uzmite sa rezervom jer sam veliki Star Wars fan). Ovo je naprosto fantastično. Liči na Jedi Knight II, Maxo ne vidim zašto ovu igru toliko razlikuješ od te? Gledao sam neki trejler gde deo oni pričaju kako su razvijali igru a deo se vidi scene iz igre. Efekti su do jaja, scene fantastične, a ne verujem da igrivost može da zakaže. Ovo igrati na nekom LCD od 82' biće kompletna ludnica:banana:.

Assassins creed - trejler je pax demonstration, jako dobra interakcija sa okolinom. Kontrole veoma dobre, vidim i AI da jako dobro reaguje (ono kad on skoči dole) iako se tu ne može to baš bogzna kako videti.

Lair - bah, ne bih puno utisaka jer je trejler kratak ali mi nešto i ne obećava. Pogledaću još neke da se ne bih zaleteo sa ocenom. Odgledah kako zmaj leti i bljuje vatru na njih:S:

Pa gledao sam par filmića, ne deluje mi da je kao Jedi Knight II. Daj bože da nisam u pravu. I ja jedva čekam, brate. Ono, kad neka igra kasni, treba da im pošalju Vejdera, da igra izađe na vreme. "You may dispense with the pleasantries, Commander. I'm here to put you back on schedule. - "I assure you, Lord Vader, my men are working as fast as they can."
- "Perhaps I can find new ways to motivate them."
- "I assure you, this station will be operational as planned."
- "The Emperor does not share your optimistic appraisal of the situation."
-"But he asks the impossible. I need more man."
- "Then perhaps you can tell him that when he arrives"
- "The Emperor's coming here?
- "That is correct, Commander. And he is most displeased with your apparent lack of progress."
- "We shall double our efforts."
-"I hope so, Commander, for your sake. The Emperor is not as forgiving as I am."

Tipičan botovski sindrom. Ali da ne prebacujem priču sa Laira na individue, ja zaista ne znam šta da kažem, osim da primetim da je IGN počeo žestoko da pljuje Sony igre. Igru nisam igrao, ali iz svega što se može videti, deluje totalno drugačije od svega drugog. Sada ja tu trebam da uzimam zdravo za gotovo da su kontrole toliko očajne da je sve neigrivo - može biti, videćemo.

Hahaha... Kakvi botovi, ne valja ti Lair. Ja sam odmah video da će biti dosadni krš, čim sam skinuo 500 mega filmića. Jedino što solidno izgleda. Ali mi je extra dosadno delovalo.

Haze je ipak PS3 ekskluziva.

http://www.gamespot.com/news/6177964.html?action=convert&om_clk=latestnews&tag=latestnews;title;1

Evo ocena za heavenly sword sirom neta i cassopisa:
http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/heavenlysword

i lair:
http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/lair

Obe su dobile ubedljivo najnize ocene na ign-u od 10-tak casopisa i sajtova koji su ih ocenili.

Ko ne kapira da su IGN xbotovi, sam je jedan od njih 🙂

Tamo ima verovatno 2 choveka koji imaju PS3, ostalih 20 imaju X360. Pa na sajtu josh uvek stoje oni suludi grafikoni Majon Nelsona koji prikazuju kako je X360 (duplo) brzi od PS3.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto se na mene ljutis sto sam preneo review. Pisi IGN-u. I naravno da pratim jer jos uvek nisam uzeo konzolu niti sam se odlucio koju cu uzeti pa pratim sta se desava. A i ne znam koji si ti faktor da ja tebi uopste objasnjavam moje razloge za pracenje PS3 scene...
Pa ne ljutim se, zašto bih se ljutio. Ne ljutim se jer si preneo review (kao što rekoh, to sam i ja hteo da učinim sekund posle tebe 🙂 ) već me polano nervira što koristiš da zamerke jednog lika staviš u kontekst toga da PS3 kontroler ne valja. Kako si ono napisao, SIXAXIS bullshit ili kako već 🙂 Na primer, Play Magazine je dao ocenu 90. Kao što rekoh, videćemo, deluje mi da se neki testeri jednostavno nisu pripremili na potpuno drugačiji tip upravljanja i da nisu želeli da ulože makar malo napora u njihovo savlađivanje. Ipak je ovo potpuno drugačija igra od mnogih do sada.

Potpuno drugačija igra...🙂 Kao i onaj Uncharted. Daj bre, vas dvojica ste PSbotovi, samo toga niste ni svesni...

Branite Lair koji je dobio svuda ocene od 4 do 6, a Bioshocku koji je dobio ocene od 9.8 do 10, ste tražili mane i došli do zaključka da je krš i to bez igranja...

Poslednja izmena:
Potpuno drugačija igra...🙂 Kao i onaj Uncharted. Daj bre, vas dvojica ste PSbotovi, samo toga niste ni svesni...

Branite Lair koji je dobio svuda ocene od 4 do 6, a Bioshocku koji je dobio ocene od 9.8 do 10, ste tražili mane i došli do zaključka da je krš i to bez igranja...

Mene Bioshock ne interesuje jer se kao fps nishta nije promenilo, a RPG elementi me ne intersuju, a zao mi je ako je Lair sa loshim gameplayem, jer takvu igru nisam igrao verovatno od C64 🙂 Zato sam navijao da igra bude dobra, jer su takve igre mnogo retke. Pa to je jedan od najvecih razloga shto podrzavam Playstation, i zashto je uspeo - raznolikost igara.

I Lair je dobio ocene od 5-9, u proseku oko 7.5, shto pokazuje koliko je IGN Xbot.

Nego zashto sada niko ne pominje WArhawk ili Heavenly sword koji su dobili ocene 8-9 ? 🙂 Opet ce biti "Lair losh, PS3 nema igre, loshe ocene, igre seckaju". Ti nekom kazesh da je bot 🙂

Poslednja izmena:

Gde sam ja to tražio mane Biošoka i zaključio da je krš i to bez igranja?
Sa druge strane, ti si zaključio da je Lair krš, verovatno nakon dužeg igranja?

Moram još malo. Pročitajte ove komentare na review IGNa gde je Lair dobio 4.9. Čisto da napomenem, ovo su pet za sada objavljenih komentara.

*Phew.* Harsh. Still, I'm enjoying it - I disagree about the motion controls and the lock-on. The tutorial for the quick 180 and the dash tell you to "pitch the controller up" and "pitch the controller down." TIP: This works well if you hold the controller in the described position for a moment. For instance, to "pitch the controller up" I raise the Sixaxis from where I rest it in air by default and the 180 works like a charm. Seriously.

This game isn't as bad as this guy says it is, but who's going to listen to a Sony fanboy? /sarcasm.

Zatim ide:

I too don't mind mullets. In fact, I used to be part of a group... Mullets are for Me anonymous. I had a bad experience once with a mullet which lead me to dislike the mullet. I bought one with the promise of extensions to make it a good mullet. However, the mullet company failed to provide any extensions thus leaving me with a Blu-Ray player... Uhh... I mean a useless so called mullet.

You have Graw 2 or Gears? Lets jump on.
Znači, odmah kreće Xbot, koji ***** po sistemu, kompaniji i igračima, te na kraju pride pita da li imaju Graw 2, koji je još prošle ili pretprošle nedelje izašao za Sony.

The funny part about all this hating on Lair is, what if Warhawk didn't have the third person ground battles and was only flying around like the original with the SIXAXIS controls? You guys would hate on that too. This is dumb
Eh, da je tu kraj:

I do own a PS3. In my opinion is garbage. Not the machine itself, but the company representing it. Which basically means they're both going to fail (At anything other then a Blu-Ray player ofcourse.)

You need to grow up and and have an understanding I enjoy the 360 (As would most of you if you got over your fanboyism) and I have every right to post that opinion.

The PS3 has more power.... for? Exactly. Let me guess... for all that great stuff coming SOON!
Znači još jedan lik koji smatra da je sistem krš, da je Sony krš, ima Xbox i naravno svoje mišljenje pravda "navodnim posedovanjem PS3". Kako da ne. I konačno, neprikriveno i otvoreno:
At least the PS3 will have some games via multiple console releases until they get some exclusive games (good ones), so it's not a total loss for those who own one right now. I'm just glad I opted for the 360. Very glad.
Šta reći...strukturno ih slažu tako da se ide ka Xboxu...bar da na njemu ima ove igre. Pride, svi user reviewovi daju barem 8...npr http://readerreviews.ign.com/rrview/ign/lair/761161/70244/

Ne vredi Filipenko, ja to radim dve godine 😀

Poslednja izmena:
E ****m ti kako sam se skenjao sto Lair dobi tako losu ocenu.....a tako sam se nadao ovom naslovu, imao sam utisak da ce biti do jaja.

Ne, stvarno, izgleda da sve igre dobijaju losije ocene nego sto bi trebalo zbog usranog motion sensor kontrola, bolje da batale to sto pre!!

Nista, kao uteha, Warhawk je mnogo dobar! Taj dan kad sam ga skinuo, jedva sam se odlepio od ekrana..heheh

Bas skenj...

Poslednja izmena:
Pa ako su Heavenly sword i Warhawk najbolje sto PS3 poslije godinu dana moze da ponudi propalo se. Mislim sa tim ocjenama oko 8 zaostaju za vecinom jacih multiplatform igara.

E ****m ti kako sam se skenjao sto Lair dobi tako losu ocenu.....a tako sam se nadao ovom naslovu, imao sam utisak da ce biti do jaja.

Ne, stvarno, izgleda da sve igre dobijaju losije ocene nego sto bi trebalo zbog usranog motion sensor kontrola, bolje da batale to sto pre!!

Nista, kao uteha, Warhawk je mnogo dobar! Taj dan kad sam ga skinuo, jedva sam se odlepio od ekrana..heheh

Bas skenj...
Dobi na jednom sajtu, gde je reviewera mrzelo da provaljuje kontrole. Mislim, ***, sami igrači igri ne daju ispod 8, ljudi su ekstra zadovoljni. Bilo je za očekivati da će komplikovaniji (što ne znači i lošiji) kontrolni sistem izazvati podozrenje, naročito na sajtu diskutabilne nepristrasnosti.

Elem, upravo sam skinuo video review sa IGN-a i nimalo nisam razuveren od svojih sumnji. I opet je tu onaj isti nivo, koji je prikazan još na E3 i podeljen developerima, i opet se sve odvija samo na njemu, i opet su u review-u dali samo taj nivo. Uopšte me ne bi čudilo da nisu ni dobili pravu kopiju, već da su na osnovu tog nivoa (koliko se sećam, upravo je taj 5. nivo i tutorijal bilo ono što im je ranije podeljeno) nalupetali review, pri čemu je lik koji igra, što se sada može videti iz video reviewa, najobičniji ******, imajući u vidu na šta se žali.

On tamo kaže da zmajevima treba večnost da se okrenu, što je totalna neistina. Em što krug okretanja nije veliki, em što je potpuno prirodno da takva beštija ne može da se okrene za pola sekunde, em postoji specijalan potez koji okreće zmaja za 180 stepeni. Dalje, kuka kako ne može da nacilja Rinoe, već stalno druge zmajeve ili tornjeve, a ****** uopšte ne gleda u Rinoe dok selektira target, već upravo i gleda u zmajeve, tornjeve...šta on misli, da treba PS3 da čita talasnu dužinu njegovih moždanih talasa i zna šta on zamišlja da bi trebalo da se selektira? Izgleda da je njih jednostavno bilo baš briga da savladaju kontrole, a u takvim slučajevima rezultat je logičan.

Dobi na jednom sajtu, gde je reviewera mrzelo da provaljuje kontrole. Mislim, ***, sami igrači igri ne daju ispod 8, ljudi su ekstra zadovoljni. Bilo je za očekivati da će komplikovaniji (što ne znači i lošiji) kontrolni sistem izazvati podozrenje, naročito na sajtu diskutabilne nepristrasnosti.

Elem, upravo sam skinuo video review sa IGN-a i nimalo nisam razuveren od svojih sumnji. I opet je tu onaj isti nivo, koji je prikazan još na E3 i podeljen developerima, i opet se sve odvija samo na njemu, i opet su u review-u dali samo taj nivo. Uopšte me ne bi čudilo da nisu ni dobili pravu kopiju, već da su na osnovu tog nivoa (koliko se sećam, upravo je taj 5. nivo i tutorijal bilo ono što im je ranije podeljeno) nalupetali review, pri čemu je lik koji igra, što se sada može videti iz video reviewa, najobičniji ******, imajući u vidu na šta se žali.

On tamo kaže da zmajevima treba večnost da se okrenu, što je totalna neistina. Em što krug okretanja nije veliki, em što je potpuno prirodno da takva beštija ne može da se okrene za pola sekunde, em postoji specijalan potez koji okreće zmaja za 180 stepeni. Dalje, kuka kako ne može da nacilja Rinoe, već stalno druge zmajeve ili tornjeve, a ****** uopšte ne gleda u Rinoe dok selektira target, već upravo i gleda u zmajeve, tornjeve...šta on misli, da treba PS3 da čita talasnu dužinu njegovih moždanih talasa i zna šta on zamišlja da bi trebalo da se selektira? Izgleda da je njih jednostavno bilo baš briga da savladaju kontrole, a u takvim slučajevima rezultat je logičan.

IGN i Gamespot dadose Lair-u jako lose ocene. Sto se tice reviewa igraca koji su je kupili, u pravu si, velika vecina kaze da je extra, samo kad se naviknes na kontrole.

Uzecu je pa sta bude....

Inace ako imas priliku Filipe, skini sebi warhawk.....bolesno dobra igra.

poz

Poslednja izmena:
E pa ja bi voleo da je drugacije jer sam zeleo Lair da uspe al propade nacisto.A ne bi rekao da i na Gamespotu vrvi od Xbotova i da ima zavere? 😀

90
Play Magazine
Lair has come together beautifully... With its stunning visuals and incredible soundtrack, Lair may well be the single most powerful experience that a man can share with his $5,000 home theatre system. [Aug 2007, p.64]
75
GamePro
I expect many fans will be disappointed thanks to all of the hype that's built up around the game, but the inevitable complaints about the control scheme will be warranted. [Sep 2007, p.79]
75
GameZone
There are some frustrations and the game lacks a general sense of excitement that propels you forward at a frantic pace.
Read Full Review
60
GameDaily
It certainly looks amazing, and the epic soundtrack fits the game's fantasy theme, but Lair suffers from repetitive missions, cheesy voice acting and choppy animation. Fighting for ten minutes, dying and restarting from the beginning gets old real fast, and the cookie cutter story failed to hold our interests.
Read Full Review
60
1UP
Lair is a game that you'll want for its eye-popping experience rather than its gameplay. So buy it if you want to justify all the thousands you spent on your PS3 and that 1080p HDTV you can see from the International Space Station. Don't buy it if you want a dragon that does what it's damn well told.
Read Full Review
55
Electronic Gaming Monthly
Don't buy it if you want a dragon that does what it's told. [Sept 2007, p.82]
50
PSM Magazine
Strip away the graphics and novelty controls and Lair is exposed for what it is: an average shooter the likes of which we've all played before on two earlier PlayStation iterations. [Oct 2007, p.74]
49
IGN
At one point, Lair looked like one of the most promising titles coming to the PS3, but the final version -- even with its interesting story, occasionally impressive graphics and amazing score -- falls well short of anything you should be playing.
Read Full Review
45
GameSpot
Great visuals and sound mean absolutely nothing in Lair. Factor 5 should have made a movie--not a game. This is the ultimate example of how gameplay suffers when all the work goes into making everything look pretty. There is nothing fun about it.

Read Full Review
40
GameBrink
Shocking mistake number 3 is the framerate. Running in 1080p you’ll have several situations where the game chugs like no other. Massive amounts of enemies will make the game a slideshow and will ultimately lead to you breaking something.

Dobro, neka i bude tako. Ja ću tu igru svakako uzeti, pa ću vam javiti utiske...🙂

edit: btw wtf? "Don't buy it if you want a dragon that does what it's damn well told." ---? Ne kupujte ako želite zmaja koji radi šta mu se kaže? 🙂 Pa u čemu je onda problem, što postoji zmaj? :d

a ovo je naročito realno:
"PSM Magazine
Strip away the graphics and novelty controls and Lair is exposed for what it is: an average shooter the likes of which we've all played before on two earlier PlayStation iterations."

Pa tako gledano praktično svaka je igra nešto što je, kada se odbace noviteti, postojalo i ranije...Što tako za Madden NFL 08 za Xbox nisu dali 50 i rekli da je, kada se oduzme grafika i par novih poteza, u suštini isto kao 07?

Poslednja izmena:
Hebeš IGN, i Gothicu 3 su dali 4,9 pa sam ga igrao preko 100 sati...🙂

Stvar je u tome da je Lair trenutno najbolja simulacija voznje zmaja. Ko zna koliko su zmajeva testirali da bi se postiglo ovo savrsenstvo 😛

Dobro, neka i bude tako. Ja ću tu igru svakako uzeti, pa ću vam javiti utiske...🙂

edit: btw wtf? "Don't buy it if you want a dragon that does what it's damn well told." ---? Ne kupujte ako želite zmaja koji radi šta mu se kaže? 🙂 Pa u čemu je onda problem, što postoji zmaj? :d

a ovo je naročito realno:
"PSM Magazine
Strip away the graphics and novelty controls and Lair is exposed for what it is: an average shooter the likes of which we've all played before on two earlier PlayStation iterations."

Pa tako gledano praktično svaka je igra nešto što je, kada se odbace noviteti, postojalo i ranije...Što tako za Madden NFL 08 za Xbox nisu dali 50 i rekli da je, kada se oduzme grafika i par novih poteza, u suštini isto kao 07?

Ovo prvo znaci da zmaj NE radi ono sto mu kazes tj ad ne kupujes Lair ako hoces zmaja koji te slusa jer te ovaj u Lairu NE slusa (tj kontrole te ne slusaju). 😀

Ovo drugo je od PSM-a a on je specijalizovan za PS - znaci nije zavera :d

A procita li ti ovo na Gamespotu, pa zmaj ko da je super teski bombarder, bar tako skrece umesto kao SU27 :d, lock katastrofa kako se njemu cefne, a kad gadjas kamera prelazi iz kontrole u "missile" kameru itd itd.Ocigledno gameplay ne valja.To sto ti zarko zelis da igra valja to je druga stvar.
Sve u svemu a ti uzmi , al odigraj ko covek pre nego sto javis "vau pa genijalna grafika, pa kako on letiiii, a tek sto bljuje vatruuu, a animacijeee", nego kad ti splasne pocetno odusevljenje i predjes nekih 10-12 sati a ti onda postuj utiske. 😀😀

Ovo prvo znaci da zmaj NE radi ono sto mu kazes tj ad ne kupujes Lair ako hoces zmaja koji te slusa jer te ovaj u Lairu NE slusa (tj kontrole te ne slusaju). 😀

Ovo drugo je od PSM-a a on je specijalizovan za PS - znaci nije zavera :d

A procita li ti ovo na Gamespotu, pa zmaj ko da je super teski bombarder, bar tako skrece umesto kao SU27 :d, lock katastrofa kako se njemu cefne, a kad gadjas kamera prelazi iz kontrole u "missile" kameru itd itd.Ocigledno gameplay ne valja.To sto ti zarko zelis da igra valja to je druga stvar.
Sve u svemu a ti uzmi , al odigraj ko covek pre nego sto javis "vau pa genijalna grafika, pa kako on letiiii, a tek sto bljuje vatruuu, a animacijeee", nego kad ti splasne pocetno odusevljenje i predjes nekih 10-12 sati a ti onda postuj utiske. 😀😀

Za ono prvo si u pravu :d

Drugo - PSM jeste specijalizovan za PS, ali je nezavistan, a preuzeli su ga likovi koji su radili MS kampanju i koji su postavili za urednika svojevremenog urednika nekog Xbox časopisa. Nedavno je bio skandal kada su mu otkrili da je svojevremeno pisao tekstove koji su bukvalno bili "HA! Take that Sony, if you manage to create something that even remotely resembles of quality then come, otherwise don't insinuate your propaganda over here in U.S.A, don't be *****s..." Jak časopis. A pri tome daje da opise ekskluziva rade saradnici, što je i sam priznao na sajtu, javno. Izem ti PSM...

No, slažem se, ja ću to uzeti pa ću javiti vrlo rado na šta to liči. Naravno, igrom slučaja svi se žale da treba 10-12 sati da se ispostavi da kontrole ne valjaju, igrom slučaja svi komentarišu jedan te isti nivo, igrom slučaja svi gejmplej filmići su baš odatle 😛 Meni se, ponavljam, čini da su svi formirali utiske na osnovu preliminarnih kopija, a pre koliko 7 dana sam čitao da Factor5 radi na dodatnom poboljšanju kontrola...Videćemo 🙂

Za ono prvo si u pravu :d

Drugo - PSM jeste specijalizovan za PS, ali je nezavistan, a preuzeli su ga likovi koji su radili MS kampanju i koji su postavili za urednika svojevremenog urednika nekog Xbox časopisa. Nedavno je bio skandal kada su mu otkrili da je svojevremeno pisao tekstove koji su bukvalno bili "HA! Take that Sony, if you manage to create something that even remotely resembles of quality then come, otherwise don't insinuate your propaganda over here in U.S.A, don't be *****s..." Jak časopis. A pri tome daje da opise ekskluziva rade saradnici, što je i sam priznao na sajtu, javno. Izem ti PSM...

No, slažem se, ja ću to uzeti pa ću javiti vrlo rado na šta to liči. Naravno, igrom slučaja svi se žale da treba 10-12 sati da se ispostavi da kontrole ne valjaju, igrom slučaja svi komentarišu jedan te isti nivo, igrom slučaja svi gejmplej filmići su baš odatle 😛 Meni se, ponavljam, čini da su svi formirali utiske na osnovu preliminarnih kopija, a pre koliko 7 dana sam čitao da Factor5 radi na dodatnom poboljšanju kontrola...Videćemo 🙂

Pa zar finalna verzija nije vec izasla?

Pa zar finalna verzija nije vec izasla?

Jeste. Ali pre nekih 7-10 dana sam čitao na IGNu, čini mi se, kako Factor5 ulaže ili je ulagao napore da dodatno sredi kontrole neposredno pred lansiranje, pošto je bilo pritužbi. Ne znam, možda je to bila zakasnela vest koja je procurela tek neposredno pošto je igra otišla na štancovanje (valjda je kasnila 2 dana, pa su se ovi raspitali zašto, a rečeno im je da su sređivali kontrole), možda u suštini nisu sredili ništa, a možda su to ispravili, ali su revieweri podelili negativne ocene, za koje me uopšte ne bi čudilo da su za preliminarne verzije koje se šalju tim reviewerima. Malo mi je čudno da svi juzeri kažu da su kontrole ok, da treba navikavanje (što je logično kada je ovako nešto u pitanju) ali da je posle nekog vremena sve u redu i da gameplay ne trpi. Naravno, ne govorim o onima koji nisu ni probali pa napamet pljuju na osnovu rezultata reviewa. No, na skoro svakom igračkom sajtu koji je loše ocenio Lair postoji topik u fazonu "Da li ste vi normalni što ste onako slabo ocenili Lair", sa gomilama korisnika koje tvrde suprotno...

Ko kaže da su oni u "zloduhu" sa MS-om? Ja kažem samo da mi je sumnjivo kako to ocenjuju, ne indicirajući pri tome da su oni u dousluhu sa MSom (osim PS Magazina, koji jeste, što je javno pokazano i priznato), već da bi stvar mogla biti u javašluku najvećih, koji onda svi ostali kopiraju. Ono, nećemo da čekamo igru, prikazaćemo je prvi, bićemo ekskluzivni, daj da to što pre uradimo, nećemo pokušati da se naviknemo na kontrole i tako to...

Može biti i da nisam u pravu i da je stanje zaista tako. U svakom slučaju, meni je drago što ste toliko zabrinuti za sudbinu igre sa PS3 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno