Šta je novo?

PS3 igre

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih opet preporucio najbolje ocijenjenu PS3 igru Ninja Gaiden bez obzira sto je konverzija sa XB1 jer su ove PS3 ekskluzive kao sto Driver kaze nevidjeno igracko iskustvo a ja bih dodao namijenjeno mazohistima. Samo pitanje za drivera sjeckaju li igre u 30fps samo na XB360 ili i na PS3 posto ne komentarise framerate u zadnje vrijeme.

Ko kaže da su oni u "zloduhu" sa MS-om? Ja kažem samo da mi je sumnjivo kako to ocenjuju, ne indicirajući pri tome da su oni u dousluhu sa MSom (osim PS Magazina, koji jeste, što je javno pokazano i priznato), već da bi stvar mogla biti u javašluku najvećih, koji onda svi ostali kopiraju. Ono, nećemo da čekamo igru, prikazaćemo je prvi, bićemo ekskluzivni, daj da to što pre uradimo, nećemo pokušati da se naviknemo na kontrole i tako to...

Može biti i da nisam u pravu i da je stanje zaista tako. U svakom slučaju, meni je drago što ste toliko zabrinuti za sudbinu igre sa PS3 🙂

A sa kime bi bili u zloduhu? Sa Nintendom?
Da li stvarno verujes da final igru ti casopisi ne dobiju dosta ranije, verovatno i pre "gold" stanja? (zaista ne verujem u to da bi iko poslao bagovitu i polu zavrsenu igru kod nekoga na recenziju. da li bi ti to uradio?)

Ovo ostalo sto si napisao znaci da su svi jaaaako neozbiljni u svom poslu... opet, da li je i to bas moguce?

Nismo "mi" zabrinuti u sudbinu igre vec u sudbinu davanja para za istu, posto ce tu igru morati da kupi svako ko ima PS3... (i tu sad dolazimo opet na onu pricu iz drugog topica).

Ja bih opet preporucio najbolje ocijenjenu PS3 igru Ninja Gaiden bez obzira sto je konverzija sa XB1 jer su ove PS3 ekskluzive kao sto Driver kaze nevidjeno igracko iskustvo a ja bih dodao namijenjeno mazohistima. Samo pitanje za drivera sjeckaju li igre u 30fps samo na XB360 ili i na PS3 posto ne komentarise framerate u zadnje vrijeme.
Ja bih opet preporučio tebi da ponovo kupiš Xbox i da uživaš u čarima brojnih igara, sve dok ti se opet ne pokvari za mesec dana.

A sa kime bi bili u zloduhu? Sa Nintendom?
Zloduh...Uopšte ni ne govorim da su u bilo kakvom "zloduhu", niti indiciram (osim za PS Magazine za šta postoje dokazi), već govorim da je moguće da se radi o javašluku...a okrenutost prema MS-u se ne vidi na tom mestu, niti to kritikujem, već se vidi kada se od 150 komentara na review pusti 5, od kojih su 4 direktne ili indirektne poruke da se kupi Xbox?

Da li stvarno verujes da final igru ti casopisi ne dobiju dosta ranije, verovatno i pre "gold" stanja? (zaista ne verujem u to da bi iko poslao bagovitu i polu zavrsenu igru kod nekoga na recenziju. da li bi ti to uradio?)
Naravno da verujem. Pa kako inače mogu da opišu igru na vreme za izlazak kompletnu, nekada čak i pre njega. Naravno, nekada se to zasniva na kompletnoj igri, nekada na nekoliko nivoa, nekada na jednom, zavisi od ozbiljnosti sajta i developera. Ako to rade i ovde (npr. Plato nam je u PC Press slao igre i po mesec i više dana pre izlaska, doduše bile su dobro ispolirane) sa ovakvim stanjem tržišta, naravno da rade i tamo. Igra uopšte nije bila bagovita i poluzavršena, kako ovde pokušavaš da predstaviš (mislim na Lair), već je imala problema sa kontrolama. Bagovi i poluzavršenost su nešto drugo. Sve osim kontrola je maksimalno ishvaljeno.

Ovo ostalo sto si napisao znaci da su svi jaaaako neozbiljni u svom poslu... opet, da li je i to bas moguce?
Ne svi. Developer je možda poslao raniji build (možda i nije, ne možemo biti sigurni), ovi su to opisali i napljuvali i to je to. Developer je možda to ispravio u međuvremenu, jer sami korisnici govore da situacija uopšte nije strašna. Možda i nije, možda korisnici lažu.

Opet, ako urednik da nekom honorarnom saradniku, a ne nekome od 15 profi testera (ili sebi) da opisuje iščekivanu ekskluzivu, kao što to radi PS Magazine, da li je to po tvom mišljenju znak ozbiljnosti i relevantnosti, ili možda nije?

Poslednja izmena:
@filipenko:

jel moguce da za taj PS3 jos uvek nema ni jedna igra koja se tebi svidja ? (vidim da si ceo dan na forumu, a kupio si PS3 maltene pre neki dan, ja kontam da ne bi stigao do PC-a bar nedelju dana da sam uzeo xkantu ili Preystation3 )

Ja donekle mogu da pretpostavim kolika je fustracija koristiti sixaxis poredici ga sa motosotrmom . Nadam se da nije na tom nivou! Ako jeste onda je ovaj sa IGN-a potpuno upravu.

MotorStorm je extra sa ukljucenim senzorom! Samo treba vremenda da se naviknes! Kada sam se jedanput navikao, vise nikad nisam pozeleo da se vratim analognoj kontroli! Nema tu nikakve frustracije, to prepisi tvojoj nesposobnosti! 😉

Pa naravno, zato ćemo i imati ovakve reviewove, mrzi ljude da se cimaju i naviknu na drugačije kontrole...

Dajte, motion sensor je stvar iz proslog veka, to nije nikakav napredak i nijednu igru sa njim neću igrati kad budem imao PS3. FUDupenko ima užasno zlurade komentare: "Ja bih opet preporučio tebi da ponovo kupiš Xbox i da uživaš u čarima brojnih igara, sve dok ti se opet ne pokvari za mesec dana." Iako je jasno da se konzola ne kvari više jednom kad se reši problem sa GPU-om odnosno pritiskom rashladnog sistema na isti (koji prouzrokuje odlemljivanje). Ranije nisam znao, ali to je upravo taj isti problem koji nazivaju Xclamp. On ima pet naziva, pa svi misle da ima pet fabričkih grešaka, iako je samo jedna + jedna serija koja je bila lošim DVD čitačima. Nove serije imaju i otklonjenu grešku sa Xclampom, kuler je redizajniran.
Umesto što želiš ljudima da im crknu konzole, bolje se vrati i igraj igre na PC-ju dok ti PS3 ne srede, jer, kao što si i sam rekao "tržište polovnjaka" je razvijeno u bogatim zemljama gde mnogo ljudi ima sistem na kome se te igre igraju. Ovde ćeš polovne PS3 igre da prodaš, kome? A ja, da ponovim, ja se sit naigrah na ovoj konzoli koja uteruje strah od crvenog prstena. Evo, ne mogu da spavam noću, stalno ga sanjam 😀

Dajte, motion sensor je stvar iz proslog veka, to nije nikakav napredak i nijednu igru sa njim neću igrati kad budem imao PS3. FUDupenko ima užasno zlurade komentare: "Ja bih opet preporučio tebi da ponovo kupiš Xbox i da uživaš u čarima brojnih igara, sve dok ti se opet ne pokvari za mesec dana." Iako je jasno da se konzola ne kvari više jednom kad se reši problem sa GPU-om odnosno pritiskom rashladnog sistema na isti (koji prouzrokuje odlemljivanje). Ranije nisam znao, ali to je upravo taj isti problem koji nazivaju Xclamp. On ima pet naziva, pa svi misle da ima pet fabričkih grešaka, iako je samo jedna + jedna serija koja je bila lošim DVD čitačima. Nove serije imaju i otklonjenu grešku sa Xclampom, kuler je redizajniran.
Umesto što želiš ljudima da im crknu konzole, bolje se vrati i igraj igre na PC-ju dok ti PS3 ne srede, jer, kao što si i sam rekao "tržište polovnjaka" je razvijeno u bogatim zemljama gde mnogo ljudi ima sistem na kome se te igre igraju. Ovde ćeš polovne PS3 igre da prodaš, kome? A ja, da ponovim, ja se sit naigrah na ovoj konzoli koja uteruje strah od crvenog prstena. Evo, ne mogu da spavam noću, stalno ga sanjam 😀
Moji komentari nisu zluradi niti su želja da nekome rikne konzola, već su proizvod proste činjenice da je on imao Xbox mesec dana, počeo je da mu se kvari, pa ga je zavaljao.

A ti sada možeš da se obogatiš tako što ćeš da javiš Microsoftu da si rešio sve kvarove 🙂 Šta čekaš, dobićeš milione :d

Moj PS3 je sređen, a što se tiče gej igara, o tome ne bih ovom prilikom...Ovo moram još jednom da kvotujem:

Iako je jasno da se konzola ne kvari više jednom kad se reši problem sa GPU-om
:laugh:

Eto, kada je sve tako jasno, čemu onda reklamacije, kukanja i ostale stvari...Poslušaj me, obogati se 😛

Tako je bilo i pre nego shto je crkla "33% kvarova je samo FUD, znam uvoznika kome nijedan X360 nije crko, blabla" 😀

MotorStorm je extra sa ukljucenim senzorom! Samo treba vremenda da se naviknes! Kada sam se jedanput navikao, vise nikad nisam pozeleo da se vratim analognoj kontroli! Nema tu nikakve frustracije, to prepisi tvojoj nesposobnosti! 😉
Meni je trebalo dobrih 10 sekundi 🙂

@filipenko:

njemu je posle mesec dana poceo da se kvari, a ti nisi ni uzeo PS3 i vec je na sredjivanju LOL Kako znas koji je lifespawn PS3-jke ? Ne kazem da nece biti dobar, ali sve je podlozno kvaru, nesto vise, nesto manje. Mozda ti eksplodira baterija u sixaxisu posle godinu dana 😛 (nedaj Boze)

@filipenko:

njemu je posle mesec dana poceo da se kvari, a ti nisi ni uzeo PS3 i vec je na sredjivanju LOL Kako znas koji je lifespawn PS3-jke ? Ne kazem da nece biti dobar, ali sve je podlozno kvaru, nesto vise, nesto manje. Mozda ti eksplodira baterija u sixaxisu posle godinu dana 😛 (nedaj Boze)

Sta bi sa njegovim ps3?

Ma daj, pustite Filipa. Instalirao je na PC igru koja ne može da mu radi kako treba (Bioshock), ali je bitno da je video da je krš. Igra koja je svuda dobila 10 je krš (simulacija ludnice), ali zato će da da 6000 dinara za Lair govance... 😀
E čudni su ljudi...

Sta bi sa njegovim ps3?

Moj PS3 savršeno radi, ne znam o čemu priča gx-x, osim ako iz one maxove priče o sređivanju nije zaključio da konzola ne radi, a max je pričao o pirateriji.

Ma daj, pustite Filipa. Instalirao je na PC igru koja ne može da mu radi kako treba (Bioshock), ali je bitno da je video da je krš. Igra koja je svuda dobila 10 je krš (simulacija ludnice), ali zato će da da 6000 dinara za Lair govance... 😀
E čudni su ljudi...

Pa dobro, kakve sad to veze ima? Ti jesi glory hunter, ali ne kapiram kako ne shvataš da drugi to ne moraju biti 🙂 Uostalom i ti si meni rekao da igra nije nešto posebno ekstra. Kao što ti ne igraš strategije ili nešto slično što ima ocene 9.2-9.6 tako ni ja ne moram Bioshock. I to ne zato što ne radi dobro, naprotiv, igra radi fenomenalno. Ali nije tu poenta.

Istini za volju, uz isključene high quality shadere, pošto dovode do pucanja igre zbog nekih bagova (nisam čak ni probao, video sam da se ljudi masovno na to žale, pa sam odmah isključio da me to ne smara). Ali to sve nije ni bitno, bitno je iskoristiti nešto da se prozove neka PS3 igra koja veze sa time nema 🙂

...u pravu si, zakljucio sam iz nekih postova da ti konzola ne radi. Moje izvinjenje.

Sto se bioshock-a tice - i u SS2 su svi bili odlepljeni i respawnovali se do besvesti pa ti je igra vrh. Ovde malko kad odmaknes skontas da oni nisu bas odlepljeni vec nesto drugo...ali dobro. Svakako je bolje jahati zmaja i bacati nosoroge u vazduh 😛

Ukusi, ***...tebi je npr. Oblivion onako, ništa posebno, a oduševljava te Dark Messiah Of Might And Magic 🙂 U suštini jeste tako kako kažeš odnos SS2/Bio, ali je atmosfera bila potpuno drugačija, usudio bih se reći normalnija u SS2. Osim toga, respawn je imao svoje zašto, pošto si se u SS2 konstantno vraćao po nivoima. I nisu nosili prsluke i doktorske špriceve unaokolo 😀 Osim toga, svako oživljavanje je koštalo i nakon njega eto svih responovanih protivnika, pa ti umiri ako hoćeš...ovde se maltene ni ne isplati da trošiš health pakove tokom "običnog" igranja, sve čuvaš za Bossove...

Da je bolje jahati zmaja i bacati nosorote u vazduh - ne znam, ali to još uvek nisam radio. Sabijao mutante i ostale nakaze sam radio 1000 puta 🙂

BTW igra me je u suštini najviše razočarala baš u - pucanju, odnosno osećaju napucavanja, kao i kretanju...

Poslednja izmena:
Citam kosrisnicke opise Lair-a i ne znam sta da mislim. Pola mrzi kontrole a pola kaze da treba da se naviknes pa su strava... moracu da probam sam...

Poslednja izmena:
Citam kosrisnicke opise Lair-a i ne znam sta da mislim. Pola mrzi kontrole a pola kaze da treba da se naviknes pa su strava... moracu da probam sam...

Pa bilo bi dobro za njih da izbace neki demo pa da se ljudi sami uvere, ovako ce dosta otpasti zbog review-a.Ako je stvarno Lair OK onda je demo dobar korak...i ja bi voleo bar da probam... ako ne onda u Virtualu kad stigne pa cu da procenim.
A inace iako sam skinuo 10 demoa ne mogu da se odlepim od Heavenly Sword izgleda nenormalno dobro a borba opustajuca.

Moj PS3 savršeno radi, ne znam o čemu priča gx-x, osim ako iz one maxove priče o sređivanju nije zaključio da konzola ne radi, a max je pričao o pirateriji.

Pa dobro, kakve sad to veze ima? Ti jesi glory hunter, ali ne kapiram kako ne shvataš da drugi to ne moraju biti 🙂 Uostalom i ti si meni rekao da igra nije nešto posebno ekstra. Kao što ti ne igraš strategije ili nešto slično što ima ocene 9.2-9.6 tako ni ja ne moram Bioshock. I to ne zato što ne radi dobro, naprotiv, igra radi fenomenalno. Ali nije tu poenta.

Ma daj, pogledaj svoje komentare od kad si kupio PS3. Mojne mene da prozivaš. Bioshock je odlična igra, ima poneku manu, ali je sveukupno do jaja. Da je izašla za PS3, nema šanse da je ne bi dizao u nebesa... Pusti priču.

i taj nivo sa "spricevima" i doktorima je samo taj prvi nivo, tj posle prologa prvi nivo, posle vise nema doktora. Mada mislim, kako uklopiti pricu o plazmidima i genetskom inzinjeringu, a da nema doktora. Alternativa bi bila da su vanzemaljci izmislili plazmide, a tek onda bi bilo "joooj, opet vanzemaljci" 😀

Poslednja izmena:
pazi, pazi. Iznenadjenjima od Lair-a nikada kraja. Igra podrzava PSP Remote Play ali kontrolna sema nije zavrsena (mozda naprave neki patch za to?) pa bez drugog analoga i r2/3 l2/3 neigriva. Zato nisu ni objavili cinjenicu garant. Ajde sada da se pomolimo za patch 😉

Ma napravice oni patch za upravljanje na pechurkama, ali to sigurno nije problem igre. Ja mislim da je glavni problem "repetitive gameplay", a i puno njih se zali da svaki chas neki cut-scene, mada meni to ne smeta.

Ma daj, pogledaj svoje komentare od kad si kupio PS3. Mojne mene da prozivaš. Bioshock je odlična igra, ima poneku manu, ali je sveukupno do jaja. Da je izašla za PS3, nema šanse da je ne bi dizao u nebesa... Pusti priču.
Moji komentari se odnose na konzolu, ne na igre. Uostalom, kako da ti objasnim da me od akcionih stvari zanimaju i interesuju masovne igre, pucačine sa masovnim okršajima, jahanje zmajeva sa uništavanjem hiljada ljudi i slično a ne tuča 5 minuta sa big daddy-jem pri čemu ne mogu da umrem 🙂

pazi, pazi. Iznenadjenjima od Lair-a nikada kraja. Igra podrzava PSP Remote Play ali kontrolna sema nije zavrsena (mozda naprave neki patch za to?) pa bez drugog analoga i r2/3 l2/3 neigriva. Zato nisu ni objavili cinjenicu garant. Ajde sada da se pomolimo za patch 😉

Zasto li imam neki osecaj da ce filipenko da sada kupi i PSP zbog Laira :d

Nego na gamespotu su lairu dali 4.5, dok su igraci dabali od ~7.5-9.5.Bilo je i par losijih ocena, a vecinu takvih ocena su davali ljudi koji pljuju po PS3 kontroleru i kontrolama u igri.
Eto bese filipenko u pravu za pljuvacinu xbotova...

Pa PSP ce na kraju svako kupiti zbog PS3, ne zbog Laira 😀

Nego na gamespotu su lairu dali 4.5, dok su igraci dabali od ~7.5-9.5.Bilo je i par losijih ocena, a vecinu takvih ocena su davali ljudi koji pljuju po PS3 kontroleru i kontrolama u igri.
Eto bese filipenko u pravu za pljuvacinu xbotova...
Koji će mi PSP 🙂 Elem, simptomatično je da u svim rivjuovima Laira apsolutno jedina (i skoro uvek samo ta) zamerka na Lair ide u pravcu kontrola. E sad, znalo se da će kontrole biti drugačije u odnosu na sve što su do tada navikli ljudi, što znači da su ga ili zaista uništili, ili da jednostavno treba navika. U svakom slučaju, to znači da će morati da bude navikavanja, a ocene takvih stvari su uvek pipave. Npr. zamisli da izađe kontroler za PC u obliku prave pucaljke, te da neka igra zahteva prisustvo tog kontrolera da bi radila, makar se on isporučivao besplatno uz igru. Sigurno bi veliki broj igrača imao zamerku jer se kontroliše sve na drugačiji način, bez obzira što bi taj način možda bio prirodniji, bolji i sl.

Ono što je meni čudno jeste da sigurno nije moguće da testeri imaju baš tolike probleme, a da sami igrači ipak ne smatraju probleme baš toliko katastrofičnim i sa tolikim posledicama na gejmplej da totalno osakate igru ocenama. A valjda bi oni baš to prvi uradili. Ili jednostavno ostali elementi deluju toliko dobro, da nivelišu donekle negativne utiske po pitanju kontrola. Ah, opet sam se dao u nagađanje, ipak ništa od razglabanja napamet, tek će isprobavanje dati odgovore...🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno