Evo nekog iskustva, sa skoro nabavljenim domacim protocnim, anti kazan bojlerom.
Snaga 5,5kw,monofazni,pod pritiskom,dve cevi na slavini.
Posto ima mogucnost podesavanja snage od 0 do 22A,prvo sam probao max snagu od 22A na nekih 5 minuta ,i osigurac od 16A je radio normalno.Spremio sam i B25 za ugradnju,ali ga za sada nisam ugradio.Cekam da vidim ,da li ce da mi iskoci,kod varijante da mi u isto vreme rade i bojler i sudo masina,sto je inace retko da se desi,jer masina 99% radi nocu.
Posto mi nije potrebna tolika snaga za sudoperu,probao sam razne varijante podesavanja,i na kraju sam postavio kao MAX snagu od nekih 13A.
U toj varijanti ,sva regulacija vode ne ide preko mesaca,vec se sve odvija samo na toploj strani slavine.Jednostavnim regulisanjem jacine protoka na toploj strani ,regulisem temperaturu.Na slabijem mlazu imam nesto izmedju tople i vruce,na malo jacem protoku imam toplu,na jos malo vecem mlaku,i na najacem je skoro pa hladna.
Slabiji mlaz je sasvim dovoljan,posto slavina ima dobro sito,koje i pod slabijim mlazom daje dobru ravnomernost sitnih mlazova,tako da za sada ostajem na ovom setovanju.