Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

Hoćemo da vidimo projekaaaaaat :) Ajde Igrore daj neki trailer barem :)

Bice bice :D

Evo nesto sto nisam pokazao, makar nesto cheers

321~0.jpg

322~0.jpg

323~0.jpg

324~0.jpg

Ovaj HDD bice ladan kao spricer u ovaj aluminijum koji izgleda strava. :)

Zapravo, biće malo topliji nego kad nije u Himuru, ali će biti tiši zato... Super odrađeno. Gde ćeš da metneš Himura? na pod ili u neki 5.25 slot?

Zapravo, biće malo topliji nego kad nije u Himuru, ali će biti tiši zato... Super odrađeno. Gde ćeš da metneš Himura? na pod ili u neki 5.25 slot?

Zar nebi trebalo da Himuro odvodi toplotu sa HDD, mislim nije nu samo estetika u pitanju?

Himuro stoji dole ispred/ispod 20mm venta i tako ima bolje temperauture nego bez himuro-a. Inace u pravu je Kobayashi, sam himuro podigne temp za 2-3c

Himuro stoji dole ispred/ispod 20mm venta i tako ima bolje temperauture nego bez himuro-a. Inace u pravu je Kobayashi, sam himuro podigne temp za 2-3c

Hvala na odogovoru, nesto sam i naucio :D

Igore, koliko je hladniji disk sa aktivno hlađenim himurom u odnosu na disk van himura (a da duva vent preko harda)? I je l' si to testirao i u idle i load varijantama?

Himuro dodaje tih nekoliko stepeni, ali to je sve bilo na testovima gde nije bilo venta koji bi duvao u himuro, a test sa ventom nigde nisam našao na netu.

Logično je da Himuro diže par stepeni u pasivnoj varijanti. On (i slične sprave) funkcioniše kao veliki heatsink, ali bez venta koji bi odvodio toplotu s aluminijuma, temperature bi porasle za koji stepen, jer je disk zatvoren u toplom aluminijumskom kućištu, a ovako vent lagano odvodi svu tu toplotu.

Samo me zanima kakve bi temperature bile kad bi se stackovalo više himuroa i da po njima duvaju dve 14-tice ili jedna 20-tica, tu se ipak generiše više toplote. Da li bi onda mogao da se nadam barem istim temperaturama, ali i tišem radu?
Meni se trenutno u sistemu čuju samo diskovi i tražim nege elegantno i praktično rešenje da ih utišam...

Sve u svemu, Igore, čekamo dalje slike, izgricka sve nokte!

Ajd i ovde da ti odgovorim :D
Nisam jos isprobao bez i sa Himurom ali probacu jedan dan i mene zanima kolika je razlika :)
Tisem radu sa Himurom se svakako mozes nadati a za temp.. to je pitanje :)

Odlicno izgleda hard, super odradjeno. Hocemo jos slika :D

Koliko su tisi hardovi u himuru?

Prodje "Svetska" N.Godina,prodje Srpska,sad i Kineska,da ga ocekujemo za Uskrs ili mozda noc vestica :crash: ...

Pa da Igore, rekao si da si zavrsio project, sta cekas :) Cekamo slike :)

Haha znam znam, ali previse obaveza imam svaki dan i nikako da nadjem vremena uvek nesto treba/mora i ostalo :hump: Bice :smoke:

Pre svega svaka čast na dosadašnjem radu, gledao sam i pratio temu, kao i 29-ku, i do sada nisam ništa komentarisao. Ostali forumaši su sve rekli, neću ih citirati jer takođe mislim da je sve perfektno urađeno, uz dosta kreativnosti i razmišljanja, da ne pominjem uložen trud i vreme. Pored samog "project-a", i fotografija je na fantastičnom nivou, što samo dovodi dočaravanju cele priče nama koji budno posmatramo. Nemoj žuriti po bilo koju cenu, jer što je brzo to je i Huso Beat Street. Ja to najbolje znam po sebi, jer sam u takvoj profesiji gde deadline kvari svako zadovoljstvo koje imaš poslom kojim se baviš (u pitanju je grafički dizajn). U današnje vreme je jako teško napraviti nešto novo i originalno u bilo kom pogledu, jer se sve svodi na CopyCat varijantu. Kao grafički dizajner, i čovek koji pati od estetike i preciznosti, mogu ti samo reći par nekih sugestija, pre svega u pitanju je ono XXX koje upada u oči, a drugo su tri linije na front panelu koje me dosta asociraju na murderbox, na žalost. Takođe bih ti spomenuo i nalepnice koje si katovao, jer na poslu imam ploter/kater najnovije tehnologije na kome radim skoro svakog dana, maksimalna toplota na kojoj izdržavaju je 50 stepeni celzijusa iako svi pričaju da je 70, na 50 već počinju da se prave uši :) Želim ti da osvetlaš obraz svom prošlom projetku, i da ovaj bude na mestu gde zaslužuje da bude :)

E hvala Muki na lepim recima i zeljama, bas mi je drago sto si izneo i te savete/kritike :) Uvek volim da cujem misljenja ljudi koji se bave dizajnom i slicnim stvarima jer to moze u velikoj meri da mi pomogne tj da mi otvori oci i da neku novu inspiraciju :)
Mnogo sam proveo vremena razmisljajuci sta, kako, gde, zasto i dosta experimentisao praveci razlicite stvari kao sto su na primer ti logo-i front paneli itd.. kako bi dosao do neceg sto je posebno,originalno, sto ima neki smisao zasto je tamo ili nije itd. Rezultat toga je upravo to da su svi xxx-evi ispali iz price kao i front panel sa tri linije. XXX-evi koliko god imali neku pricu iza sebe se jednostavno nisu uklapali ovde iz tog dizajnerskog ugla a front panel je istina, podsecao na murdermod cega sam tek kasnije postao svestan. I ako nisu identicnog izgleda, podseca u velikoj meri na to, naravno nije mi bila namera da kopiram nekog, ubacio sam te tri linije povezujuci ih sa brojem 30, nesvestan tog momenta da to mnogo podseca na murdermod i da ce ljudi reci da je to kopija, sto potpuno ima smisla. Takdoje sam izbacio beli sleeve iz price i uradio jos dosta izmena na nekim sitnicama koje mnogo doprinose finalnom izgledu :) Sto se tice nalepnica, moje se drze perfektno za sada, verujem da ce tako i ostati posto vec par meseci koristim racunar :) Verovatno se komponente ne zagrevaju do te mere ili neznam,uglavnom stoje kao od prvog dana i drago mi je sto je tako :)
Kao sto je rekao predstavnik Corsair-a (koji donekle i ima uvidjaj kako sve izgleda :D ) sada cekam samo to parce hardware-a da ubacim, napravim finalni photo shoot i to je to.
Jednostavno sve je moralo ici ovim tokom i brzinom jer koliko god ja hteo da ubrzam, to jednostavno nije vodilo nigde vec losijem finalnom ishodu. Znam da ima nestrpljivih ljudi i da bi svi voleli da vide na sta je sve izaslo ali mislim da ce krajnji proizvod to da opravda :) Posto je sad takva situacija cekanja, ja vec uveliko pravim planove za sledeci project, kako trenutno stvari stoje "mozda" budem radio i dva :eyebrows:

Za sada je sve jos pod "mozda" :) Ako tako bude, moracu drasticno vise da se angazujem, posto nemam nameru da menjam kvantitet za kvalitet,videcemo na sta ce izaci, pregovori su u toku :D

Samo hrabro :)

E hvala Muki na lepim recima i zeljama, bas mi je drago sto si izneo i te savete/kritike :) Uvek volim da cujem misljenja ljudi koji se bave dizajnom i slicnim stvarima jer to moze u velikoj meri da mi pomogne tj da mi otvori oci i da neku novu inspiraciju :)
Mnogo sam proveo vremena razmisljajuci sta, kako, gde, zasto i dosta experimentisao praveci razlicite stvari kao sto su na primer ti logo-i front paneli itd.. kako bi dosao do neceg sto je posebno,originalno, sto ima neki smisao zasto je tamo ili nije itd. Rezultat toga je upravo to da su svi xxx-evi ispali iz price kao i front panel sa tri linije. XXX-evi koliko god imali neku pricu iza sebe se jednostavno nisu uklapali ovde iz tog dizajnerskog ugla a front panel je istina, podsecao na murdermod cega sam tek kasnije postao svestan. I ako nisu identicnog izgleda, podseca u velikoj meri na to, naravno nije mi bila namera da kopiram nekog, ubacio sam te tri linije povezujuci ih sa brojem 30, nesvestan tog momenta da to mnogo podseca na murdermod i da ce ljudi reci da je to kopija, sto potpuno ima smisla. Takdoje sam izbacio beli sleeve iz price i uradio jos dosta izmena na nekim sitnicama koje mnogo doprinose finalnom izgledu :) Sto se tice nalepnica, moje se drze perfektno za sada, verujem da ce tako i ostati posto vec par meseci koristim racunar :) Verovatno se komponente ne zagrevaju do te mere ili neznam,uglavnom stoje kao od prvog dana i drago mi je sto je tako :)
Kao sto je rekao predstavnik Corsair-a (koji donekle i ima uvidjaj kako sve izgleda :D ) sada cekam samo to parce hardware-a da ubacim, napravim finalni photo shoot i to je to.
Jednostavno sve je moralo ici ovim tokom i brzinom jer koliko god ja hteo da ubrzam, to jednostavno nije vodilo nigde vec losijem finalnom ishodu. Znam da ima nestrpljivih ljudi i da bi svi voleli da vide na sta je sve izaslo ali mislim da ce krajnji proizvod to da opravda :) Posto je sad takva situacija cekanja, ja vec uveliko pravim planove za sledeci project, kako trenutno stvari stoje "mozda" budem radio i dva :eyebrows:

Nema na čemu. Uživaj u tome što radiš, želim ti puno uspeha pre svega na internacionalnoj sceni, a mi ćemo i dalje da balimo :)

Nazad
Vrh Dno