Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

Perverzija ;)

ja sam ti vec rekao sta sam imao :)

Predivno i prelepo, do sitnih detalja si na ploci isao da je to neverovatno.
Lepo izgleda ta svetleca 30 :)

Pridruzujem se odusevljenju ostalih...sve do sada vidjeno ostavlja bez reci. Svaka cast!:happy:

Da, pozitivna stvar je to sto u ovoj vrsti detaljisanja jednostavno ne mozes preterati, odlicno sve izgleda Jbl.

Wooow, perfektno! Ja sam i dalje za to da ti promenis font na onim cipovima posto definitivno nisi normalan i prosto ne znam sta bi za tebe bilo preterivanje :d

Čudo jedno kako se ljudi na dobro lako naviknu!?
Gledam juče ploče za Sandy Bridge koje bi trebalo da se pojave, a usput i poneku za AM3+ i sve im nešto fali! Onda kapiram da nijedna nije lepa (pošto to gledamo trenutno) kao ova koju je JBL modovao! :d

Još nešto. JBL - kao omaž tvom radu reći ću ti sledeće. Planiram da počnem sa izgradnjom kuće sledeće godine na proleće. Pošto sam u svojim mislim ja već preskočio sve zaista bitne radnje, stigao sam do meni najbitnijih - izgled dnevne sobe i sobe sa računarom (genijalno, jel da?). I tako vrtim po mislim te ovo, te ono... i na kraju shvatim da o čemu god počnem da razmišljem, shvatim da želim isti nivo perfekcionizma koji si ti postavio sebi za tvoje projekte! Sve manje od toga mi je neprihvatljivo!

I tako, sada se noću uspavljujem prebirući po glavi različite dizajne za neki HTPC uklopljen u police, razvod gigabitne mreže po kući uz Wi-Fi signal, scratch-build sto koji će biti ujedno i kućište za računar, komponente od MDPC-a...

Valjda je dosta?

:) Drago mi je da sam te inspirisao na takvo razmisljanje, ja uvek kazem,sve se moze kad se stvarno hoce,volja, zelja,strpljenje i cilj pa onda novac :) Ja sam takodje posvetio mnogo vremena i paznje za svoj kutak jer ipak tamo mnogo boravim i naravno bolje se osecam kada je sve kako ja zelim...
Sada imas o cemu da razmisljas i planiras kad si postavio sebi nove standarde i ciljeve,meni je iskreno to najsladji deo,priprema i sam rad ;)

A da li mogu kondenzatori da se skroz oblepe s nalepnicama, tipa da traka ide oko tela, a kapica na vrh kondenzatora? Da li je to rizično po sam rad kondenzatora?

Promaklo mi je nekako ovo pitanje :p Pazi mogao bi da se oblepi mozda ceo kondenzator ali ipak on mora da oslobadja negde toplotu,mislim da bi to vec bilo malo rizicno,tj mozda bi mu skratilo vek trajanja ili slicno...

To sam i pretpostavljao, ali rekoh ne škodi da pitam... A šta misliš da li bi bilo funkcionalno da se ofarbaju? Za heatsinkove farbanje nije strašno, skine po koji stepen možda, ali nisam siguran za kondenzatore na ploči baš... šta misliš?

... i to bi bilo jako jako jako tesko ako ne zelis da farbas nista vise na ploci osim samih kondezatora. jedino da ga odlemis, ofarbas, pa ponovo zalemis

Da, i ako bi hteo nalepnicu da stavis bilo bi veoma tesko naneti je pravilno,tj da se ne zguzva i slicno..suvise je to sitno i pipkavo :)

ako neko bude radio to ce biti Xien16 :D

Respect za novi projekat, tek sam sad iscitao svih 28 strana i mogu reci da sam odusevljen! :)

Svi detalji su kao i obicno na mestu, a nivo do kog si isao je fascinantan :)

Vanilla boja nije licno po mom ukusu ali ne sumnjam da ce biti odlicno kao celina kad se zavrsi ;)

Dajes mi ideje da se igram sa svojim malim serverom kad nadjem vremena, posto su komponente u njemu matore, pa mi ne bi bilo zao da nesto unakazim :D

:banana: jedan mod je moj :D
evdv6o.jpg

Technically ahead...pffff, daj, malo je previse preterao...

Technically ahead...pffff, daj, malo je previse preterao...

puf,zavisi sta je po tebi "revolucija" u pc svetu,po meni za nase podneblje su i 2 graficke u kompu wow,sata disk-wow,blu ray,pogadjaj wow :p,meni se jbl-ov tehnicki gledano dopada,mada on nesto izbegava da stavi optiku u kuciste :S:

a i nismo videli taj drugi mod sto se pominje,mozda jbl zna nesto pa podeli sa nama

mod koji je odskocio je definitivno Lambo Reventon,nisam upucen dal su ga sklapali isti ljudi koji su radili i na kolima :) i koji multimilioneri su su ucestvovali

generalno gledano u jednu ruku mogu da se slozim sa tobom,vodeno vec vidjeno,modularna,radijatori,led,providno......nesto sto je meni palo na pamet kad se vec ide sa dual gpu je da se odradi sistem sa dual MB,okrenute jedna od druge(ledja u ledja)po sredini kucista,sa obe strane po jedan pc prakticno se vidi,medjusobno umrezeni,eto to bi bilo sa tehnickog aspekta nesto novo vidjeno
mozda se nekom dopadne ova ideja pa je realizuje,bilo bi mi drago:,,:

Nije tu nista preterano, to su dva sistema vredna mdpc-a ;)
Optika je po meni proslost i zato je drzim externo na usb-u...

puf,zavisi sta je po tebi "revolucija" u pc svetu,po meni za nase podneblje su i 2 graficke u kompu wow,sata disk-wow,blu ray,pogadjaj wow :p,meni se jbl-ov tehnicki gledano dopada,mada on nesto izbegava da stavi optiku u kuciste :S:

a i nismo videli taj drugi mod sto se pominje,mozda jbl zna nesto pa podeli sa nama

mod koji je odskocio je definitivno Lambo Reventon,nisam upucen dal su ga sklapali isti ljudi koji su radili i na kolima :) i koji multimilioneri su su ucestvovali

generalno gledano u jednu ruku mogu da se slozim sa tobom,vodeno vec vidjeno,modularna,radijatori,led,providno......nesto sto je meni palo na pamet kad se vec ide sa dual gpu je da se odradi sistem sa dual MB,okrenute jedna od druge(ledja u ledja)po sredini kucista,sa obe strane po jedan pc prakticno se vidi,medjusobno umrezeni,eto to bi bilo sa tehnickog aspekta nesto novo vidjeno
mozda se nekom dopadne ova ideja pa je realizuje,bilo bi mi drago:,,:

Ovde vise nemozes da izmisljas "toplu vodu" ja sam na to mislio, druga je stvar ko kako moduje pc i sta ce napraviti, sa kojom technikom, i tu dolazimo do istine tj da sam u pravu da je preterao...valjda ne koristi hologramski laser i sl stvari za mod koji su "technically ahead" pored ostale stvari...
Nemoj da me krivo shvatis, ovaj mod je super, ja sam samo izneo svoje misljenje da je preterao...jer technically ahead nije revlucionarno vec nesto sasvim drugo...

Nije tu nista preterano, to su dva sistema vredna mdpc-a ;)
Optika je po meni proslost i zato je drzim externo na usb-u...
uh,mozda cu ispasti glupav sad,ali kako to mislis externo na usb-u?:trust:

e sad dal ces ispasti glup nemam pojma :d,nije sramota ne znati,sramota je ne pitati

kao sto imas eksterni hard koji se povezuje na pc preko usb porta tako imas i rezece,skuplji su malo
main.jpg

^^^^aaaa,pa ***,to stvarno nisam znao da uopste i postoji,ja sve kontam pa nemoguce da je obican dvd citac spojio na usb :d:wall:nego jel ima to negde kod nas da se pazari i kolika je cena okvirno?izvinjavam se sto postavljam ovakva pitanja u ovoj temi,ali nadam se da kolega jbl nece zameriti,i ja zavrsavam neki bench-table projekat,pa bi mi ovakva stvarcica extra odradila posao!
edit:nasao sam gde ima! :)

Poslednja izmena:
Ma imas gde hoces, fazon 30-50 evrica su :)

jbl, fantastican posao si odradio na ovom projektu, zaista nemam reci :D cheers

jbl kako stoje stvari sa nalepnicama za coolere,jel pala odluka,samo crne,sa brojem...

imam nesto da ti predlozim,ne znam na cemu si radio nalepnice,PVC folija ili nesto kvalitetnije?
radio sam neke nalepnice za laptop na pvc foliji,gloss,i nisu mi nesto preterano bile reflektujuce kao prave nalepnice,a i otirala se boja vremenom sa njih,pa sam preko njih zalepio siroki prozirni selotejp,izrezao i ponovo zalepio,nit se skida boja a i bolje deluju,sjajnije

sad ti vidi kakav efekat zelis,mat ili gloss sa njima,ako je mat moja solucija otpada

i da ,ako nije u pitanju pvc folija na cemu si stampao i jel kvalitetna sto se tice skidanja boje,ako znas cenu nekog A3 formata jos bolje,zahvaljujem???

Nazad
Vrh Dno