Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

E ovo je cista erotika ! ;)
Predobro izgleda , detalji su bombonica , bas me zanima kako ce logo izgledat.

Mozda ovaj logo bude ;)

Corsair-logo.jpg

@JBL,

fuj fuj :D Kada mi stigne napajanje, hoces mi napraviti mdpc sleeving? :) Jos nesto, zasto si otvorio napajanje, mislim, iskreno ne verujem da bilo koga zanima da su kondenzatori polirane?! a ovako garancije ode, sto mislim da ne vredi...ajde jos da si zamenio sarafe ali, zasto poliranje kondenzatora?

Jeste da je zrtvovao garanciju zarad licne satisfakcije ali ovo je vrh napajanje, mislim da takva roba nije lako kvarljiva, ili je sa sponzorima imao neki dil u vezi garancije...

Ali to je sad totalno nebitno, kao sto je rekao zeli da sto dublje udje u ovaj projekat, kao sto se vidi iz reakcija svih nas sto nam je to privuklo paznju, znaci da je uspeo u tome.

Samo napred Igore.

@schnappy

Sleeveovanje napajanja zahteva puno vremena i strpljenja, ja ti mogu nabaviti sleeve a ostalo mozes i sam :) eventualno kad sve zavrsim onda cu moci da se bavim sa takvim stvarima ali samo mozda ;)
Sto se tice napajanja i uopste svih komponenti, garancija nece nigde ostati i potrudicu se da svakoj komponenti posvetim sto vise paznje, kao i napajanju. Za mene vise znaci izmeniti unutrasnje stvari neke komponente nego spoljasnje, jer tako svaka komponenta ima dusu i poseban karakter. To nisu stvari koje ce da impresioniraju na prvi pogled kao mnogi komercijalni modovi, nego da kad malo vise zaviris shvatis o cemu se radi :) Mnoge stvari i ne moraju da se vide ali samo saznanje da je tamo unutra nesto izmenjeno i da ni jedan detalj nije zanemaren, daje neki poseban feeling i odredjeno bogatstvo, za mene su to prave vrednosti ;) Naravno i spoljni izgled je veoma bitan ali je na drugom mestu.
Inace ja i delim modding u dve kategorije komerc i ne komerc. Komerc je modd gde ce biti posvecena najvise paznja spoljnom izgledu kucista, da se ufarba u neku mocnu boju ovo ono, da impresionira drugare i stvori wow efekat na prvi pogled ali takvi modovi uglavnom nemaju LOVE INSIDE niti imaju dusu i neku personalizaciju, bice zanimljiv dok ti ne dosadi spoljni izgled i onda vise nemas za sta da se uhvatis - moje misljenje :)
A sa druge strane su ne komerc modovi gde je glavna poenta LOVE INSIDE i detalji i mislim da bez zrtvovanja garancije nema pravih rezultata ako se ovakav tip moddinga radi...
Na kraju dana za mene je bitno da ja radim ono sto volim i sto me ispunjava i da se usput druzim sa vama koji pratite :) a da li uci na mdpc ili dobiti neku nagradu je vec nesto drugo i to moze da bude samo slag na tortu cheers

Jbl, svaaka cast na postu..pitaju me cesto, a sto se smaras sa tim toliko kad ionako nemas providnu stranicu i nista se i ne vidi..
al meni je lep filing kad znam da je unutra sredjeno u detalj..:)

@schnappy

Sleeveovanje napajanja zahteva puno vremena i strpljenja, ja ti mogu nabaviti sleeve a ostalo mozes i sam :) eventualno kad sve zavrsim onda cu moci da se bavim sa takvim stvarima ali samo mozda ;)
Sto se tice napajanja i uopste svih komponenti, garancija nece nigde ostati i potrudicu se da svakoj komponenti posvetim sto vise paznje, kao i napajanju. Za mene vise znaci izmeniti unutrasnje stvari neke komponente nego spoljasnje, jer tako svaka komponenta ima dusu i poseban karakter. To nisu stvari koje ce da impresioniraju na prvi pogled kao mnogi komercijalni modovi, nego da kad malo vise zaviris shvatis o cemu se radi :) Mnoge stvari i ne moraju da se vide ali samo saznanje da je tamo unutra nesto izmenjeno i da ni jedan detalj nije zanemaren, daje neki poseban feeling i odredjeno bogatstvo, za mene su to prave vrednosti ;) Naravno i spoljni izgled je veoma bitan ali je na drugom mestu.
Inace ja i delim modding u dve kategorije komerc i ne komerc. Komerc je modd gde ce biti posvecena najvise paznja spoljnom izgledu kucista, da se ufarba u neku mocnu boju ovo ono, da impresionira drugare i stvori wow efekat na prvi pogled ali takvi modovi uglavnom nemaju LOVE INSIDE niti imaju dusu i neku personalizaciju, bice zanimljiv dok ti ne dosadi spoljni izgled i onda vise nemas za sta da se uhvatis - moje misljenje :)
A sa druge strane su ne komerc modovi gde je glavna poenta LOVE INSIDE i detalji i mislim da bez zrtvovanja garancije nema pravih rezultata ako se ovakav tip moddinga radi...
Na kraju dana za mene je bitno da ja radim ono sto volim i sto me ispunjava i da se usput druzim sa vama koji pratite :) a da li uci na mdpc ili dobiti neku nagradu je vec nesto drugo i to moze da bude samo slag na tortu cheers

Sve je to ok, ali, mislim, kuciste napajanja nije od staklo, da se vidi da su kondenzatori ispolirani? Odakle ti ova ideja? :p

Sve je to ok, ali, mislim, kuciste napajanja nije od staklo, da se vidi da su kondenzatori ispolirani? Odakle ti ova ideja? :p

mislim da u je u postu iznad tvog i odgovor na tvoje pitanje...

Jbl, svaaka cast na postu..pitaju me cesto, a sto se smaras sa tim toliko kad ionako nemas providnu stranicu i nista se i ne vidi..
al meni je lep filing kad znam da je unutra sredjeno u detalj..:)

Veliki pozdrav za sugradjanina! :) Zelim ti da svi radovi teku polako i smireno, da sa njima ispunis sva svoja ocekivanja, a sta reci za projekat, ostao sam bez daha, a NAJBOLJE tek dolazi! Samo napred!

Jeste da je zrtvovao garanciju zarad licne satisfakcije ali ovo je vrh napajanje, mislim da takva roba nije lako kvarljiva.

Ne bih se baš složio. Ja sam se u poslednje vreme baš vodio time da skuplja i kvalitetnija roba nije lako kvarljiva i debelo sam bio demantovan. U februaru sam uzeo seasonic x850 napajanje od 200 eur, a znamo da corsair uglavnom koristi seasonicova napajanja, tako da pričamo o praktično istoj stvari. Pre dve nedelje je prvo počeo da cvili kao miš prilikom mučenja, a zatim mi je eksplodirao kondenzator, razlio se po celom napajanju i... još uvek ga kao testiraju u servisu.

Isto tako sam uzeo roccat kone + (nekih 90 eur) i evo na stolu mi je trenutno 5 ili 6 primerak, više se i ne sećam. Svaki do sada je bio ili kvaran u startu ili je odapeo posle par nedelja. Ovaj sad trenutno radi, ali dokle, videćemo.

A što je najgore u vezi napajanja, rekli su mi u radnji gde sam ga kupio da ću ladno da izgubim garanciju ako samo sleevujem kablove! :wall::wall::wall:

Kad mi vrate napajanje sa servisa, videću šta mogu da uradim s uvoznikom da ne izgubim garanciju zbog sleevovanja, ali da diram samo napajanje, to mi zaista posle svega ne pada napamet. Smislio sam neko kompromisno, a estetski odgovarajuće rešenje, videću kako će sve to da ispadne.

A da i ne pominjem grafu i još neke slučajeve, kucao bih do sutra.

Sve u svemu i posle svega, ja zaista ne bih mogao da priuštim gubljenje garancije na skuplje komponente, a koje su se, barem u mom slučaju, pokazale kao veoma kvarljive, tako da ću biti zadovoljan i nekim kompromisom.

Ako JBL-u nije problem garancija, samo neka tera dok ne bude potpuno zadovoljan i to apsolutno podržavam, ali lično ne bih pravio tako striktnu podelu na komerc i ne komerc mod, u smislu poređenja forme i supstance. Mislim da je to individualna stvar samog modera šta voli i šta njega zadovoljava i da je stav da to radi za sebe i da uživa u tome bitan, a ne da li će se nekom drugom svideti ili otići na neko takmičenje itd.

Evo, na primer mdpc 35. http://www.million-dollar-pc.com/systems-2010/cygnus-x1/cygnus-x1.htm Atila nije praktično nijednu samu komponentu nešto modovao, sem fanova, ali je napravio pravu fantaziju od projekta. On jednostavno uživa u tome što radi i ima svoj pogled na savršenstvo, ali mislim da to što većinu komponenti nije dirao nikako ne čini njegov projekat "komerc" modom. Po meni je pokrivanje cele ploče, grafike i napajanja donelo pravi "sleek" i "minimalistic look", a ujedno je i praktično, jer mogu opušteno da se menjaju komponente kad ove omatore ili riknu.

Naravno, JBL ima potpuno drugačiju koncepciju savršenstva i onoga što je za njega "prava stvar" u odnosu na gorepomenutog Atilu... i treba da tera svoje, naravno.

To bi po meni pre bile dve različite škole ili pravca modovanja, ako bih to mogao tako da nazovem. Kao što ne bi bilo fer porediti renesansu i npr kubizam, tako ni ovo.

Komerc i ne-komerc mod je po meni nešto sasvim drugo.

Po meni je komerc mod kad neko radi projekat za drugoga za lovu ili isključivo za neko takmičenje i slično, znači gde čovek radi da zadovolji mušteriju ili generalnu publiku. Ne-komerc mod je po meni kad čovek radi za svoju dušu i radi u skladu sa svojim poimanjem savršenstva, a eventualno i praktičnosti, šta god da modera čini srećnim i zadovoljnim.

Što se tiče "Love inside" o kojem je govorio JBL, slažem se da je tu za perfekciju neminovno gubljenje garancije, tako da to apsolutno podržavam.

Jedva čekam da vidim nove fotke. Ove poslednje su sjajne, pogotovo ove crno-bele.

Izvinjavam se zbog podužeg posta, nisam preterano koncizan :beat:

Poslednja izmena:
kad vec pominjes "drvenka" kako je uradjen unuta moze opusteno da bude i pentium kec,inista mu ne bi falilo

ali preko jedne brljotine na mdpc-u ne mogu da predjem,a to je ova
http://www.million-dollar-pc.com/gallery-2008/unique/luciano-cezimbra/lumina-06.jpg
http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/special/luciano-cezimbra/lumina.htm

mod jeste super,pleksi,providno,ali gde mu je bila pamet da ostavi bele molex konektore,sliv je nestandardan,kao neka pancirna creva,ali se vide zice,ploca zelena,round ata kabl malo strci plavom bojom(cooler master od 150din),optiku je mogao da prefarba u crno,napajanje takodje,po meni upropasceno

ne razumes koncept million dollar pc

Fox 87 moras uzeti u obzir da je taj modd izasao na mdpc 2008g i u to vreme je to bio vrh vrhova u svakom pogledu. Inace za mdpc racunar mora biti ili evolution - gde je svaka mrvica bitna ili revolution - gde nisu toliko bitne komponente kao u slucaju sa mdpc 035

Lepo si to rekao JBL.
Meni je lumina i ovako vrh mod, mada bi sada već moglo da se apdejtuje par detaljčića.
Pretpostavljam da ćemo od tebe moći da očekujemo "evolution" dosadašnjeg rada, ali da li možda planiraš i neka veća iznenađenja i novitete? Please, do tell us...

Poslednja izmena:
Za sada evolution :) Mozda jednog dana ako budem imao skill sa metalom i drvetom kao Atila na primer :D koji je sve rucno napravio i covek ima stvarno dar za takve stvari sto se vidi i u krajnjem rezultatu :) Sve zavisi kako ce teci stvari dalje,nikad se nezna sta vreme nosi :D

Skup je ovo sport. Pored skilla potrebno ti je još i gomila alata i jedna dobra i šupa ili garaža. Atila ima ceo workshop sa svom opremom, tako da je i imao gde i s čim da brusi svoj skill. Al' da čovek ume, ume...

Samo napred, JBL. Jedva čekam da vidim šta si još smislio.

Čovek je umetnik....ne znam šta bih drugo dodao...osim da će ovo mnogo dobro da izgleda, što naravno, niko na ovom forumu ne dovodi u pitanje.

Pretplatih se i ja. Nemam naviku da ovo radim, ali kopkaju me zamisli ovog coveka. :)

alaj......znao sam da ce biti jak setup,ali da ces zveknuti dve 580-ke........nemam reci!!!!!!!!!!!!!!!!!

ahahaha,e onda sam pogodio!!!! :)a naravno,pasce tu neko farbanje i modovanje backplate-a,pa nece svakako pisati na njemu gtx 580,zar ne? ;)

Plan mi je da skinem te natpise, to je neka stampa pa da laserski ugraviram nesto.. :) Necu farbati nista jer bi steta bilo upropastiti ovaj brushed alu :)

Poslednja izmena:
ajao.....matori,pa to je jos bolje!!!!! :)

Nesto mi se cini da ces se namuciti sa tim skidanjem..:)
srecno

Predpostavljam da ce biti gigabyte 2x570 ako se ne varam, mada bi bolje stojale asus :).

Kako su dobri ovi backplate-vi, sta ces im ugravirati... jel ce biti thirty ispisano ili samo brojke 30??

Nisam jos tacno odlucio jer ne sme da bude previse ni thirty-a a ni 30tki, treba da sednem i dobro razmislim i nadjem neki savrsen balans, da ostane sve minimal a opet da bude gravirano :)

Nazad
Vrh Dno