Šta je novo?

Project Thirty (Corsair 600T) worklog

pro je 900x600 ali ti oprastam ta 2 pixela :)

Uh kako su dobre, kad ces im staviti backplate?

vanilla vanilla vanilla lalalalalala :)

^Pih, steta sto nemam nV pa da turim wall :)

sexy :)

Hvala :happy:

Rekoh da cu postaviti slike i detalje oko front plate, danas sam imao fino vremena da to uslikam.

Najpre sam izmerio i uradio pripremu front plate-a u corel-u (u cemu mi je pomogao drugar KokiPsiho) i odneo na water jet da se isece.

166~0.jpg

Zatim sam izmerio velicinu potrebnog plexiglass-a za osvetljenje i odneo da mi iseku na laseru, debljina plexi-a je 8mm jer se tacno uklapa u dimenzije i ideju...

160~0.jpg

Posle sam izpeskario jednu stranu plexija (kako bi dobio ravnomerno rasipanje svetla) kao i front plate posto on ide na powdercoat.(Izpeskaren front plate se moze videti na nekoj od prethodnih stranica)

148~0.jpg

Da bi se svetlost koncentrisala vise na prednju stranu plexija, postoji reflektujuca folija koja je specijalno za to i pravljena, morao sam da kupim 1x1m2 jer je to bio minimum... Takodje sam i izbusio Dremelom mala udubljenja na stranicama plexija kako bi smd diode lepo usle..

161~0.jpg

Zatim sam nabavio ove smd led trake iz lokalne prodavnice i skratio ih lepo po meri, jedna boja je bright orange a druga bela.

162~0.jpg

164~0.jpg

163~0.jpg

I oblepio oko plexia, tako da diodice gledaju na unutra, traku drzi "double sided tape" koju mi je drugar maznuo sa posla hahhah.

165~0.jpg

Sve je zamisljeno da ide u sendvic izmedju front plate i backplate-a tako da ceo sedvic tacno pasuje u pregradu na prednjoj masci kucista..

167~0.jpg

168~0.jpg

169~0.jpg

Naravno treba da se powdercoatuju plate-ovi, sleve-uju kablovi i sve lepo pricvrsti :)

Ovako to izgleda u radu :wave:

170~0.jpg

Perverzija!

prelepo, svetlost savrseno i ravnomerno sija

Vala baš! Odlične ideje i još bolja realizacija:)

Prelepo, ovako nesto do sad nisam video, svaka cast Igore.

Hail to the king! :Klanjanje

Istu stvar sam mislio da odradim za svoje potrebe osvetljenja u kucistu, ali samo da postavim diode duz ivica, smatrao sam da je overkill peskariti plexi, ali sad kontam da sam pogresio... Sjajan trik!

Samo napred matori!

Ja sam hteo da stavim crveni pleksi i sound activated ccfl iza, ali kad sam video ovo... It's back to the drawing board... :d Odlična ideja za peskarenje pleksija, zaista, kao i ovo sa folijom...

E ja sam hteo onaj fluorescentni plexi, zeleno-zuti tzv. acid green, ali kanda ga necu naci. Prevrnuh BG i NS, ali sipak. jbl imas ti predstavu gde imam sanse da nadjem to u razumnoj kolicini? I gde si uzeo foliju?

Poslednja izmena:
ovo je fenomenalno, :D, super izgleda, ti bas uzivas radeci ovo :whip:

@frOwn3r

Neznam gde bi mogao naci tu boju plexi-a, ni kod mene u Subotici nema :( Ja recimo trazim crni zatamljeni da stavim na stranicu ali ni to jos nisam nasao, jedina solucija za sada mi je da uzmem clear obican i stavim zatamljenu foliju za kola sto moze takodje da izgleda ql :) A foliju sam kupio u jednoj firmi u gradu koja se bavi pravljenjem svetlecih reklama, bilborda itd, oni su mi i isekli plexi laserom ;)

Poslednja izmena:
Galenika Klirit, Zemun, Ugrinovacka 5

ne unistavaj mod sa glupim folijama za zatamnjivanje :)

ja kupovao :)

Vrh Dno