Šta je novo?

Project: Briza black and white

U pravu je Jbl, kandalf je star... mogu imnogo bolja kucista da se nadju :)

Lako je sa 170e u dzepu birati kuciste.......:D

A sta mislite o NZXT Guardian 921...........mozda previse kic :trust:

Meni se Lian Li bas ne svidja.....spolja izgledaju kao obicna crna kutija......e al Stacker je Stacker :D

Stacker je nekad bio moja zelja al Jbl mi srusio snove :d sad i kad bih uzeo stacker-a, sve sto bih uradio na njemu, bila bi bleda kopija Jbl-ovog stackera :) A i samo modovanje mora da bude unikatno. Vreme je da se traze nova kucista :) Mozda bi haf 932 mogao da lici na nesto ako se malo skocka...

Ok, naleteo sam na problem, kupio sam 5 fanova i svi imaju 3pin konektore, a moja ploca ima samo 3 ovakva konektora. Da li je moguce iseci ove konektore i spojiti ih na molex konektore na napajanju?

ili kupis lepo i elegantno resenje zalman zm-mfc1+

Pa vec je covek platio, kako sad da kupi drugo.
Ko da se cima i prodaje te...

A dobro, trenutno me zanima da li je izvodljivo konvertovanje na molex, i sudeci po tvom odgovoru rekao bih da jeste. Sto se tice zalmana, zar nije bolji neki scythe fan kontroler?

@ Godzilla, ma zalman je fan kontroler, nije vent. :) Na kontroler se kace svi ventovi. Danas zamalo da uzmem scythe kaze server mi pare odose na nesto drugo... ali uzecu ga sigurno kad tad

Poslednja izmena:
A dobro, trenutno me zanima da li je izvodljivo konvertovanje na molex, i sudeci po tvom odgovoru rekao bih da jeste. Sto se tice zalmana, zar nije bolji neki scythe fan kontroler?

@ Godzilla, ma zalman je fan kontroler, nije vent. :) Na kontroler se kace svi ventovi. Danas zamalo da uzmem scythe kaze server mi pare odose na nesto drugo... ali uzecu ga sigurno kad tad

Pa vecina kulturnih ventilatora dolazi sa adapterom sa tri pina na molex. Znaci apsolutno izvodljivo. Treba da napravis ili kupis ovo.

yhst-6322588560062_2117_2543741589

Poslednja izmena:
Ma napravicu, najmanji problem. Ali ako neko ima informaciju gde moze da se nadje taj konvertor, bilo bi lepo...

Mogla bi da se iskoristi ta racva, samo treba biti siguran koliko ampera daje ploca na 3 pin izlazima za ventilatore i koliko ampera ventilatori vuku da ne bi preopteretio izlaz. Trebalo bi da se mogu naci ove informacije. Ja imam cetiri ventilatora na jednom prikljucku na ploci i sljaka bez problema. U mom slucaju ventilatori vuku 0.15 ampera svaki, a ploca daje 0.7 ampera po prikljucku za ventilator. U pitanju su Arctic Cooling dvanaestice sa PWM.

Vrlo korisna informacija, i ja sam danas uzeo dve osmice i jednu dvanesticu AC PWM. Sada ukupno imam 3 dvanestice i dve osmice u kucistu, s tim sto jedna osmica ne radi zbog nedostataka prikljucaka. Sutra zovem g.tron da vidim jel imaju pa uzimam. Nego moram i da menjam raspored ventova... a i definitivno moram da uzmem onaj zalman fan controler... polako pocinje da se cuje komp pored 7 ventova...

Vrlo korisna informacija, i ja sam danas uzeo dve osmice i jednu dvanesticu AC PWM. Sada ukupno imam 3 dvanestice i dve osmice u kucistu, s tim sto jedna osmica ne radi zbog nedostataka prikljucaka. Sutra zovem g.tron da vidim jel imaju pa uzimam. Nego moram i da menjam raspored ventova... a i definitivno moram da uzmem onaj zalman fan controler... polako pocinje da se cuje komp pored 7 ventova...

Ja obavezno uzimam ona Kaze u Gig...nu od 1300 din..taman ima 4 mesta koliko mi i treba.......bogami cuje se ovako bez kontrolera:eyebrows:

Lol, gde su ti stali ti ventovi... :d

A sto je najcrnje planiram jos bar dva komada :) Pravim uragan u kucistu :) Sta da ti kazem, 8800gt koji se nenormalno greje, meni u loadu ne prelazi 60c :) A cpu klokovan na 2.9ghz load 39c :) Jos tu ima zackoljica, poliranje baze hladnjaka bi dobro doslo, a i treba da odradim push/pull na hyper-u sa jos jednom devetkom koja stize za desetak dana... :) Ma bice to sve kako treba za jedno 15-ak dana... :) Sad cu bacim par slika kako je trenutno stanje... :)

A sto je najcrnje planiram jos bar dva komada :) Pravim uragan u kucistu :) Sta da ti kazem, 8800gt koji se nenormalno greje, meni u loadu ne prelazi 60c :) A cpu klokovan na 2.9ghz load 39c :) Jos tu ima zackoljica, poliranje baze hladnjaka bi dobro doslo, a i treba da odradim push/pull na hyper-u sa jos jednom devetkom koja stize za desetak dana... :) Ma bice to sve kako treba za jedno 15-ak dana... :) Sad cu bacim par slika kako je trenutno stanje... :)

Nikako Push and Pull na Hyper-u.........neces doboti nista....gledao sam rezultate......samo ces dodati jos jedan vent......osim ako to nije cilj:D

Hmm pa znas kako, okrenuo sam sada vent na hyperu da duva ka zadnjoj strani a na toj zadnjoj cu da stavim da vent izvlaci topao vazduh iz hyper-a. Necu onda da stavljam push/pull. :) budi tu kacim slike :)

Malo novih slika :)

Ovo je briza po delimicnom mraku. Okrenut hyper da duva ka zadnjoj strani, Arctic cooling pwm fan stavljen privremeno dole da duva u grafu dok se ne izbusi dno za njega sutra.

Iskosa pogled :)

pogled spreda. Skinuta metalna mrezica za prednji fan. ovako mnogo bolje izgleda, doduse vise prasine ali nema veze, ionako cistim redovno :)

pogled s druge strane, uv neonka stavljena gore :)

I na kraju dve AC obicne dvanestice zakacene na gornju stranicu...

Ma sve je ovo beta test, pred veliku zavrsnicu :) Sutra busim i secem brdo rupa, dobio sam neke nove ideje :) Uzeto zatamnjeno staklo, cim sredim stranicu ide i staklo tu :) Nego me nervira, svaki dan dobijem po neku novu ideju, nikad kraja modovanju :D

U tome je i fora,da ima kraja ne bi bilo toliko zanimljivo :D

Upravo to. Ja ne znam sta cu kad kompletiram brizu... Ide na prodaju a onda ide neki novi projekat :) Mogao bih ovo do kraja zivota, ne zbog para, tesko da moze ovde da se zaradi, vec zbog novih projekata, unikatnih modova...

Lanmi jel spavas ti nocu uopste :p

Lepo si ti sve ovo zamislio.....ova 12-ca bocno je sada lepo postavljena i udara tacno u grafu. al problem je sta ces kada ubacis bocnu stranicu od stakla...sta ces sa njom...gubi funkciju? Neonka je dobro resenje sto se osvetljenja tice....ne stavljaj vise od ove jedne.

E da jos nesto.........obavezno pravi filtere od zeskih carapa.ako ne mislis da cistis kuciste jednom nedeljno.....ti i tako imas dosta ventova :)

Čekaj stavljaš zatamnjeno staklo na bočnu stranu? Baš staklo?
Jer ti nije bolji pleksi? Naravno zatamnjeni :D

Jeste bolji ali dosta skuplji, jos moras i da se cimas dok ga nadjes....stakla ima gde hoces po ceni od 200din-300din......ja sam uzeo od 6mm...debelo je...tesko da mogu da ga razbijem osim ako ga bas ispustim na pod....a i ako ga razbijem silikon u ruke i postavljam novo :D

Ma ova dvanestica sto duva u grafu je tu privremeno, dok ne izrezem dno tacno ispod grafe, e onda ce odozdo da duva u direktno u grafu.

Sto se tice plexija, mrzelo me da ga trazim, a staklorezac mi je na 100m od mene, otisao, kupio zatamnjeno staklo za 400din i vozi misko... Jedino me strah, ako slucajno udarim pa razbijem, ako staklo padne po komponentama mogao bi belaj da nastane :d

Stacker je nekad bio moja zelja al Jbl mi srusio snove :d sad i kad bih uzeo stacker-a, sve sto bih uradio na njemu, bila bi bleda kopija Jbl-ovog stackera :) A i samo modovanje mora da bude unikatno. Vreme je da se traze nova kucista :)

Odlicno receno. HAF deo sam izbrisao :) jer mi je preruzno kuciste (licno misljenje). I svaka cast na modifikaciji brize,super je ispalo

Odlicno receno. HAF deo sam izbrisao :) jer mi je preruzno kuciste (licno misljenje). I svaka cast na modifikaciji brize,super je ispalo

Hvala, bice to jos bolje kada kompletiram sve :)

Ma za haf sam lupio, danas sam ga video uzivo, i nije nista specijalno, cak je pomalo i ruzno i previse napadno.

Inace sto se tice onih 3pin-skih konektora, i fan controlera, danas sam skoknuo do g...trona i jedva nadjoh 3pin to molex konektore, a od fan controlera nemaju nista. Ateluv je mislim spominjao scythe kaze q, ali ga nema i nece ga ni dobijati u skorije vreme...

Vrh Dno