Šta je novo?

Project: Briza black and white

HAF je moje najvece razocarenje kada sam ga video uzivo........nikada ne bi dao toliko para za njega

Meni je razocarenje i na slikama. Previse napadno, nekako mi izgleda skroz glupo i nabudzeno.

Da ali zato je u performansama cini mi se najbolje na svetu... Steta, ne moze i jare i pare, u ovom slucaju izgled i performanse :)

Jeste bolji ali dosta skuplji, jos moras i da se cimas dok ga nadjes....stakla ima gde hoces po ceni od 200din-300din......ja sam uzeo od 6mm...debelo je...tesko da mogu da ga razbijem osim ako ga bas ispustim na pod....a i ako ga razbijem silikon u ruke i postavljam novo :D

Pa ni plexi nije mnogo skuplji možda bi te koštao 500-600 din. a ima ga gde hoćeš samo ako znaš koga da pitaš za smernice :D Ovako sa staklom će stranica biti teška u PM.

Imaš radnju u Cvijićevoj, zove se Pozitor d.o.o. Ja sam tamo prošle godine kupio parče plexi-ja 40x35cm sa sečenjem koštalo je 220 din. Do duše običan, ne zatamnjeni, ali nije ni tu ogromna razlika.:wave:

***, ukusi su razliciti. Meni je to kuciste extra :)

Pa ni plexi nije mnogo skuplji možda bi te koštao 500-600 din. a ima ga gde hoćeš samo ako znaš koga da pitaš za smernice :D Ovako sa staklom će stranica biti teška u PM.

Imaš radnju u Cvijićevoj, zove se Pozitor d.o.o. Ja sam tamo prošle godine kupio parče plexi-ja 40x35cm sa sečenjem koštalo je 220 din. Do duše običan, ne zatamnjeni, ali nije ni tu ogromna razlika.:wave:

Ma staklo je staklo...i jeeeee.......pa moje je 6mm...pa nije toliko tesko......a i cisto sumnjam da cu ga razbiti.:eyebrows:

BTW.......mrzelo me da trazim zatamnjeni plexi :d

Nego jel to opao entuzijazam.......:crash:

Ma u procesu sam kupovine novih kola a i sto nekih poslova imam pa ne stizem da zavrsim ovo. Inace entuzijazam je na nikad vecem nivou, gomilaju mi se ideje samo tako, teshko brizi kad mi padne shaka ubodna testera :d

Konacno sam nasao vremena da zavrsim ono sto je trebalo na ovom kucistu, pa rekoh da podelim sa vama

Dakle kuciste codegen briza, nista specijalno kvalitetno. Ono sto sam sad odradio jeste da sam isekao stranicu, nalepio zatamnjeno staklo silikonom i napravio da se stranica od kucista otvara kao vratanca a fiksiram ih sa dva srafa.

Moram da napomenem da je stranica vec bila ostecena od prethodnog loseg secenja tako da nisam mnogo toga mogao da odradim sa njom gledao sam da isecem sto ravnije da ispravim greske ali se jos uvek vide krivine. U svakom slucaju bio mi je cilj samo da zatvorim kuciste posto je otvoreno vec par godina :)

evo kako to izgleda kad je kuciste otvoreno

a evo i kad je stranica zatvorena:

Takodje iseceno dno radi dodavanja jos jednog 12cm ventilatora...

Gornja stranica je fabricki perforirana tako da sam na nju zakacio jos dve tihe dvanestice

Evo kako sve to izgleda u mraku:

Posto imam UV neonku unutra, odradio sam floroscentnim markerima par detalja na kuleru i ramu tako da u mraku sijaju sasvim fino.

Trenutno su unutra 2x8cm 3x12cm ventilatori, s obzirom na ovako malo kuciste, sasvim fino su stali i daju odlicne temperature.

S obzirom da je cpu klokovan sa 2.1 na 2.8ghz trenutno, a temperatura u idle 30c, sasvim sam zadovoljan :)

Pogotovo sam zadovoljan temperaturom graficke, s obzirom da je to 8800gt koja se pakleno greje, sredio sam da je ladna ko tashtino srce.

Ma odes u knjizaru i kupis par komada najobicnijih floroscentnih markera, oni svetle posto se u njima nalazi fosfor. Samo prvo uzmi ispisi na papir pa stavi pod neonku da vidis koji najvise svetli, tako sam ja. Nasao dva koja najvise svetle pod UV svetlom i onda s njima odradio :)

Dobro si odradio ovo, bas je zanimljivo, svaka cast. :)

Odlično je urdađeno, baš mi se sviđa. A i kombinacija boja je extra ;)

Ma white and black besto combo realno. Svaka cast na mod-u ! Posebno mi se svidja kako si vrata odradio i za ideju sa markerom. Btw sta mislis mozda da udaris koji detalj na nogice kucista.

Hvala :) Pravo da ti kazem nisam razmisljao o tome, cak sam u jednom trenutku razmisljao da skinem nogice ali sam se predomislio posto sam sekao dno i nakacio vent pa je kuciste trebalo da bude odvojeno od poda zbog cirkulacije vazduha. Ne verujem da cu vise nesto cackati oko ovog kucista, planiram nov komp do kraja godine, ovaj mod ce verovatno na prodaju pa prelazimo na neko malo kvalitetnije kuciste. :)

odlicno. od prosecnog kucista si napravio prelepo kucite + si hladjenje solidno resio. Svaka cast ;)

Lepo lepo....konacno docekasmo i zavrsne radove.

Nego imam nekoliko zamerki, (btw imam i ja modovanu brizu:D)

1. Gre'ota da ovoliki trud kvaris ovako losim cable managmentom!!

2.Obavezno skidaj to staklo lepljeno silikonom, otpasce ti 1000000% mozda se i razbije kad otpadne (govorim iz iskustva), ja sam posle lepio nekim lepkom koji lepi sve povrsine, dolazi u velikoj tubi kao i silikon... sa njim nema da mrdne.

3. Prednji vent ima da ti puni kuciste prasinom konstantno.(ja sam moj morao da iskljucim iako imam mrezicu napred.

Kako si odradio bocnu stranu, cime si kacio *vrata*, neke sarkice ???

Lep rad :wave::wave:

Sry sto kasnim sa odgovorom

Ateluv, tebe sam cekao da iskomentarises, nema te bre :)

Pazi sto se tice cable managementa, veruj mi, probao sam sve zivo ali jednostavno, dva harda, dvd, 6 ventova i dve neonke u ovako malo kuciste, jako tesko sakriti. I ovo sto sam postigao, zadovoljan sam. Jedva, ali JEDVA sam zatvorio onu drugu bocnu stranu zbog kablova. :d

Ovo sto sam lepio staklo silikonom, to sam i video ovde od nekoga na forumu, ne znam mozda i od tebe neam pojma. Aj bas cu ovih dana da proverim kakvo je stanje i da li se drzi. Ako se olabavilo lako cu da sastruzem i zalepim nekim univerzalnim imam neki u tubi u podrumu...

Znam ovo za prednji vent, nije samo on, svi mi ubacuju prasinu neverovatnom brzinom. Plus sto me buka nervira. Nije klasicna buka vec huk, ali ume da smeta u kasnim vecernjim satima kad se nista ne cuje osim kompa. Na kraju sam se iznervirao i pogasio sve ventove osim jedne dvanaestice. Temperatura nije bas za pohvalu ali da kazemo da je idle porasla za nekih 9-10c i sad je oko 36 dok load ide do 45c. ***, morao sam da zrtvujem temperature zarad tisine. A na leto kad bude 40c ako bas zagusti upalicu par dana jos koji da hlade.

Bocna strana je odradjena univerzalnim sarkicama koje sam nasao u selu u šupi :D Svi oni šiljci što vire na stranici i na koje regularno kačiš stranicu na kućište, moraš da isečeš a šarke sam klasično zakačio šrafovima i maticama. Obeležio rupe na šarkama i stranici, probušio i spojio sa dva šrafa. Ništa spec teško, za stranicu ti treba par sati posla, isečeš ono što smeta, izmeriš rupe, izbušiš i spojiš šrafovima i maticama. :)

Inače tamo u septembru planiram da padne I5 2500k ali kako planiram i Noctua NH-D-14, to u brizu neće da može tako da će sve ovo na doboš najverovatnije, a pašće ili neko ekstra kvalitetno kućište ili ću sam napraviti svoje od medijapana, vec imam neke zanimljive ideje :)

Nazad
Vrh Dno