Šta je novo?

Prodaja preko eBay-a

• Začetnik teme Morska-zvezda
  • Datum pokretanja
Koliko znam slanje novca u koverti nije dozvoljeno?

Znam da je ortak tako jednom slao, stigla koverta bez para, postar izvadio. fora je bila da nije ni mogao da se zali, s obzirom da nije dozvoljeno...

Imam ja, ali ja saljem obicno (ne preporuceno) i nemam nikakv mehanizam da ucinim bilo sta.
Jednostavno ponudim refund ili posaljem ponovo ako se kupac slaze.

A da li neko ima iskustva sa placenjem odnosno slanjem novca u pismu. Lik mi nudi tu opciju posto nema PayPal. Licno mislim da je to trulo, ali ako neko ima iskustva neka javi. Suma je sitna, 15EUR.

Ja sam dobio nekoliko puta i uvek je bilo u redu. Inace treba da vam posalju samo preporuceno, obicnom postom je pitanje da li ce stici, ali je meni i tako stizalo.

Koliko znam slanje novca u koverti nije dozvoljeno?

Znam da je ortak tako jednom slao, stigla koverta bez para, postar izvadio. fora je bila da nije ni mogao da se zali, s obzirom da nije dozvoljeno...

Nije dozvoljeno da navedes kes i western union u listi ali se i te kako koristi.

Poslednja izmena od urednika:
Nisam mislio nije dozvoljeno na ebayu, nego nije dozvoljeno po zakonu slati kesh postom

Nisam mislio nije dozvoljeno na ebayu, nego nije dozvoljeno po zakonu slati kesh postom

Ako mislis da primasnovac, onda treba koristiti opciju International Money order, zasad koliko znam prihvatljiva je samo u Eurima.
Za slanje novca odavde ni ne pomisljaj.

Da li je neko slao ili salje LP ploce preko, interesuje me u cemu se salje (koverat ili neka kutija) i kakve su cene za slanje (postarina i carina ako je ima)?
Takodje me zanima postarina i carina za CD, DVD ?

Poslednja izmena od urednika:
Da li neko znao nesto o metodu placanja Überweisung i Überweisung plus koji se nudi na Ebay.de?

Ne znam nemacki ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta bank transfera. Da li neko ko prodaje iz Srbije moze da koristi ovaj metod?

Ja sam jednom platio nesto preko toga, tj, prijateljica iz nemacke, sistem je odes u banku uplatis mu pare, on kad vidi da je leglo posalje ti robu i gotovo. Kao kod nas u posti. Dal mozes ti nesto odavde vec ne znam

Da li neko znao nesto o metodu placanja Überweisung i Überweisung plus koji se nudi na Ebay.de?

Ne znam nemacki ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta bank transfera. Da li neko ko prodaje iz Srbije moze da koristi ovaj metod?

Kao sto rece Velja, odes u prvu postu ili banku u Nemackoj i uplatis na racun prodavca. Trebalo bi da funkcionise i za prodavce iz Srbije - u slucaju da nase banke imaju IBAN (a to valjda imaju). Ostavis mu podatke na koji racun da ti uplati novac i kad novac legne, budi fin i posalji mu robu. Tako to funkcionise na zapadu ;)

Pa imam devizni racun u Intesi, ali nemam pojma da li bi to proslo kod njih. A kada bih pitao sluzbenicu u mojoj ekspozituri samo bi zakolutala svojim okicama iza fancy okvira bez dioptrije :)
Mozda zovnem call centar.

Na kraju jasno je da je nasa zemlja zatvorena za slobodan promet robe i kapitala pa mozda to i ne zavisi od njih.

Kao sto rece Velja, odes u prvu postu ili banku u Nemackoj i uplatis na racun prodavca. Trebalo bi da funkcionise i za prodavce iz Srbije - u slucaju da nase banke imaju IBAN (a to valjda imaju). Ostavis mu podatke na koji racun da ti uplati novac i kad novac legne, budi fin i posalji mu robu. Tako to funkcionise na zapadu ;)

Sve to lepo zvuci, ali koliko kupac placa proviziju za slanje novca?

Ja imam jedno drugo pitanje.
Iz kojih zemalja se moze primiti Medjunarodna novcana uputnica?

Poslednja izmena:
Pa imam devizni racun u Intesi, ali nemam pojma da li bi to proslo kod njih. ..

Kada sam ja otvarao devizni račun kod njih dobio sam informaciju da niko osim mene ne može da uplati pare na taj račun. Ali to je bilo pre više od godinu dana.

Znam da je pre to moglo u Raiffeisen banci. Imao sam devizni račun na koji su mi stizale uplate sa strane.

pa u sustini moze ali se placa provizija banci do 20 eura, ali nisam siguran da li sve banke to prihvataju

Ako mislis da primasnovac, onda treba koristiti opciju International Money order, zasad koliko znam prihvatljiva je samo u Eurima.
Za slanje novca odavde ni ne pomisljaj.

Da li je neko slao ili salje LP ploce preko, interesuje me u cemu se salje (koverat ili neka kutija) i kakve su cene za slanje (postarina i carina ako je ima)?
Takodje me zanima postarina i carina za CD, DVD ?

ako hoces da saljes bilo sta, moras do mnogo dobro da upakujes da se ne bi roba ostetila,pogotovo ako su stvari koje saljes osetljive na udarac.
Ako saljes odavde,sto je po meni neisplatljivo tj ispasce velika postarina za primaoca, onda moras da pakujes na licu mesta sto je apsurdno ali tako ti je to kod nas.
Za te stvari (cd,dvd) ne bi trebalo da se placa carina...na druge kako te odrapi,ukoliko ne dokumentujes nekim racunom vrednost posiljke

ko ti je to rekao majke ti?? ti mozes i cezama da posaljes ili po golubu pismonosi a kamoli u pismu... ne znam ko je to zabranio?! :smash:

to je tvoj rizik ako saljes obicnom postom novac...

...gde sad novu karticu... Ma, bolje je otvoriti racun negde "preko" i lepo ko gospodin covek...a, ne da se cimam...

ma mi smo se vec dogovorili, nego ne mozemo da se nadjemo, mlogooo smo udaljeni. Bas steta sto ne postoji neki domaci saj koji bi pokrivao takvu vrstu transakcije, uz minimalnu nadoknadu i sigurni transport

ima to ko radi,al ne smem da ga reklamiram preko foruma :banana:

a gde si to gledao? A sta prodajes ako nije suvise indiskretno pitanje? I sta nasi prodaju preko Ebay? Ja nisam mislila da se bavim bas trgovinom, nego onako, nesto sto mi ne treba od licnih stvari da prodam. Mada, ako to ide dobro, sto da ne?

ja konkretno nisam gledao sta nasi prodaju, ali kao i sve na ebay-u,ljudi prodaju svasta, pocevsi od onih stvari na kojima mogu da zarade neki euro pa do licnih stvari koje im ne trebaju.

A zasto niko ne salje tj ne prodaje odavde? Pa zato sto su veliki troskovi postarine i nikome se ne isplati to da kupi, jer drasticno povecava cenu Artikla. Ako se prodaje tj salje,onda to treba raditi iz neke od zemalja EU

Da li mi iz Srbije, koji ne mozemo da se registrujemo na Ebay, mozemo tamo nesto da prodamo? Da recimo, koristimo opciju money transfer preko Western Union i tako nam kupac uplati novac, naravno ako pristane na tu opciju. Ima li koga ovde od prodavaca sa Ebay, a da ne koristi PayPal kao svaki prosecan Srbin?

Svi mogu da se registruju na ebay,mozes i da prodajes,ali to nije isplativo(vec sam o tome govorio u prethodnom postu)

Zaboravite na bilo kakve uplate preko Western Uniona :wall:

ako hoces da saljes bilo sta, moras do mnogo dobro da upakujes da se ne bi roba ostetila,pogotovo ako su stvari koje saljes osetljive na udarac.
Ako saljes odavde,sto je po meni neisplatljivo tj ispasce velika postarina za primaoca, onda moras da pakujes na licu mesta sto je apsurdno ali tako ti je to kod nas.
Za te stvari (cd,dvd) ne bi trebalo da se placa carina...na druge kako te odrapi,ukoliko ne dokumentujes nekim racunom vrednost posiljke

Svi mogu da se registruju na ebay,mozes i da prodajes,ali to nije isplativo(vec sam o tome govorio u prethodnom postu)

Zaboravite na bilo kakve uplate preko Western Uniona :wall:

Meni je isplativo,ali moje pitanje je bilo koliko kosta postarina i carina za takve stvari.
Sto se tice Western Uniona ja sam imao izricite zahteve za placanje preko njega!

Ako malo bolje pogledate, na eBay-u jedan tip iz Zemuna prodaje vojnu opremu. Ako on moze da posalje slem (postarina $35), radio stanicu (postarina $50), bajonet (postarina $50) i ostalo, ne vidim koji je problem u slanju majice ili neceg drugog sitnijeg.
I po 100-ti put : na carinski pregled ide ona posiljka za koju ptt sluzbenik misli da treba da ide. Ako si makar malo uporan i napravis galamu, ode roba i bez pregleda. Ovo znam iz licnog iskustva. Poslao sam bar 20 stvari i ni jednom nisu isle na car. pregled. A nije da nisu hteli da mi uzmu 300 din.

Danas sam slao paket u Nemacku, iz poste kod zeleznicke, i sva roba ide na pregled, bas sva. Inace, bili su skroz korektni, kako ce roba stici to cu tek videti...

Za one koji prodaju preko Ebay-a, a nemaju Paypal mogu da probaju www.ccnow.com .
CCnow prihvata uplate sa Paypal-a. Ali u svakom slucaju procitajte koliki je fee pa ako vam se isplati sto da ne.

Poslednja izmena:
ah

Jel ima neko svoj account na e-bay-u posto bih hteo da prodam kolekciju dvd koncerata, vrlo retkih bootleg koncerata a vidim da po e-bay-u se prodaju za velike pare...nego hovu da prodam svoju kolekciju od 1000dvd-a jer vise ne skupljam a i nemam mesta gde da ih stavim. Ako neko moze da mi pomogne nek mi javi na pp
Hvala

Jel ima neko svoj account na e-bay-u posto bih hteo da prodam kolekciju dvd koncerata, vrlo retkih bootleg koncerata a vidim da po e-bay-u se prodaju za velike pare...nego hovu da prodam svoju kolekciju od 1000dvd-a jer vise ne skupljam a i nemam mesta gde da ih stavim. Ako neko moze da mi pomogne nek mi javi na pp
Hvala

Ne bih da baksuziram, ali kako mislis to da posaljes ?

Pa jos uvek nemam ideju, najlakse je poslati busom(ako ide neki bus do odredjenog kupca), sto je i najgori nacin, drugi nacin je da preko sestre koja zivi u Becu posaljem kupcu, sto cu i najverovatnije da uradim, a do Beca busom :).
Ne znam kolika bi bila postarina za 1000dvd-a, kapiram da bih to spakovao u neki paket, sve ih stavim na one stapice od 100kom. i tako 10 stapica pa u kutiju. Postarina ne bi bila veca od 100e...

Da li su ti diskovi originalni? Ako jesu ja ti mogu pomoci da ih prodas...

Ponavljam u pitanju su bootleg koncerti, nezvanicna izdanja! Pogledaj na e-bay-u koliko su cenjeni. Znaci nema tu originala ili falsifikata, imam i originale(preko 500) ali njih necu prodavati.

Pa za Kanadu i nemam pojma koliko bi sve kostalo(mene), mada bi mogli da pokusamo, mada ako ima neko na deutche e-bay-u racun bilo bi super, naravno da bi taj skim se dogovorim uzeo odredjeni procenat.
Mozda i pokusam preko ovog e-ducan-a, mada mi je to skroz nesigurno.

Javio mi se jedan user pa cu se s'njim dogovoriti...Javljam ovde ako dobro prodje prodaja.

Poslednja izmena:
Hitno potrebna pomoc!!!

Dobio sam sledeci mail od PayPal-a:

We are sending you this notice because you have received more than
1.000,00 EUR in total payments to your PayPal account.

PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money
Laundering regulations to collect information from customers when they
receive more than the set limit in total payments. Please log into your
account, go to the Account Overview page, and follow the instructions
there about how to provide the required information. These steps need to be
completed as soon as possible to comply with this regulation.

If you have any trouble completing these steps, please contact Customer
Service at +49 180 500 66 27

We appreciate your business and apologize for any inconvenience.

Case ID Number: PP-415-824-173

Sincerely,

PayPal Account Review Department

U atacmentu je slika iz mog akaunta i sta u stvari traze.
Akaunt je otvoren na Austriju Visa Revolving karticom RF banke.

Jel ima neko slicno iskustvo ili savet.

Prilozi

• Untitled58.jpg
    Untitled58.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 134
Nazad
Vrh Dno