Imam ja, ali ja saljem obicno (ne preporuceno) i nemam nikakv mehanizam da ucinim bilo sta.
Jednostavno ponudim refund ili posaljem ponovo ako se kupac slaze.
A da li neko ima iskustva sa placenjem odnosno slanjem novca u pismu. Lik mi nudi tu opciju posto nema PayPal. Licno mislim da je to trulo, ali ako neko ima iskustva neka javi. Suma je sitna, 15EUR.
Koliko znam slanje novca u koverti nije dozvoljeno?
Znam da je ortak tako jednom slao, stigla koverta bez para, postar izvadio. fora je bila da nije ni mogao da se zali, s obzirom da nije dozvoljeno...
Nisam mislio nije dozvoljeno na ebayu, nego nije dozvoljeno po zakonu slati kesh postom
Da li neko znao nesto o metodu placanja Überweisung i Überweisung plus koji se nudi na Ebay.de?
Ne znam nemacki ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta bank transfera. Da li neko ko prodaje iz Srbije moze da koristi ovaj metod?
Kao sto rece Velja, odes u prvu postu ili banku u Nemackoj i uplatis na racun prodavca. Trebalo bi da funkcionise i za prodavce iz Srbije - u slucaju da nase banke imaju IBAN (a to valjda imaju). Ostavis mu podatke na koji racun da ti uplati novac i kad novac legne, budi fin i posalji mu robu. Tako to funkcionise na zapadu![]()
Pa imam devizni racun u Intesi, ali nemam pojma da li bi to proslo kod njih. ..
Da li neko znao nesto o metodu placanja Überweisung i Überweisung plus koji se nudi na Ebay.de?
Ne znam nemacki ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta bank transfera. Da li neko ko prodaje iz Srbije moze da koristi ovaj metod?
Ako mislis da primasnovac, onda treba koristiti opciju International Money order, zasad koliko znam prihvatljiva je samo u Eurima.
Za slanje novca odavde ni ne pomisljaj.
Da li je neko slao ili salje LP ploce preko, interesuje me u cemu se salje (koverat ili neka kutija) i kakve su cene za slanje (postarina i carina ako je ima)?
Takodje me zanima postarina i carina za CD, DVD ?
Nisam mislio nije dozvoljeno na ebayu, nego nije dozvoljeno po zakonu slati kesh postom
...gde sad novu karticu... Ma, bolje je otvoriti racun negde "preko" i lepo ko gospodin covek...a, ne da se cimam...
ma mi smo se vec dogovorili, nego ne mozemo da se nadjemo, mlogooo smo udaljeni. Bas steta sto ne postoji neki domaci saj koji bi pokrivao takvu vrstu transakcije, uz minimalnu nadoknadu i sigurni transport
a gde si to gledao? A sta prodajes ako nije suvise indiskretno pitanje? I sta nasi prodaju preko Ebay? Ja nisam mislila da se bavim bas trgovinom, nego onako, nesto sto mi ne treba od licnih stvari da prodam. Mada, ako to ide dobro, sto da ne?
Da li mi iz Srbije, koji ne mozemo da se registrujemo na Ebay, mozemo tamo nesto da prodamo? Da recimo, koristimo opciju money transfer preko Western Union i tako nam kupac uplati novac, naravno ako pristane na tu opciju. Ima li koga ovde od prodavaca sa Ebay, a da ne koristi PayPal kao svaki prosecan Srbin?
ako hoces da saljes bilo sta, moras do mnogo dobro da upakujes da se ne bi roba ostetila,pogotovo ako su stvari koje saljes osetljive na udarac.
Ako saljes odavde,sto je po meni neisplatljivo tj ispasce velika postarina za primaoca, onda moras da pakujes na licu mesta sto je apsurdno ali tako ti je to kod nas.
Za te stvari (cd,dvd) ne bi trebalo da se placa carina...na druge kako te odrapi,ukoliko ne dokumentujes nekim racunom vrednost posiljke
Svi mogu da se registruju na ebay,mozes i da prodajes,ali to nije isplativo(vec sam o tome govorio u prethodnom postu)
Zaboravite na bilo kakve uplate preko Western Uniona :wall:
Meni je isplativo,ali moje pitanje je bilo koliko kosta postarina i carina za takve stvari.
Sto se tice Western Uniona ja sam imao izricite zahteve za placanje preko njega!
Jel ima neko svoj account na e-bay-u posto bih hteo da prodam kolekciju dvd koncerata, vrlo retkih bootleg koncerata a vidim da po e-bay-u se prodaju za velike pare...nego hovu da prodam svoju kolekciju od 1000dvd-a jer vise ne skupljam a i nemam mesta gde da ih stavim. Ako neko moze da mi pomogne nek mi javi na pp
Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari