Ne znam shta ste toliko smorili sa carinskim pregledom, kao da je 100evraPa urachunajte to u poshtarinu, tako svi na ebayu rade
![]()
Nisam siguran za taj odnos 8 od 10, jer sam ja slao mnogo posiljki i svaka je stizala i niko mi se nije zalio jer u aukciji naznacim da je shipping&handling 5-7 buisness days.
Meni se licno isplati prodaja preko eBay jer ja prodajem uglavnom neke stvari koje mi vise ne trebaju, recimo neke muzicke cd-ove koje mi ne pada na pamet da slusam, ploce, sitan hardware itd.
eBay naplacuje insertion fees i fees na osnovu zadnje cene po kojoj je roba otisla. Ins. fees zavise od pocetne cene i najmanje je 10p. Evo ti tabela dole...
Ako koristis paypal, i oni ti u nekim slucajevima uzimaju njihov deo, recimo kad ti neko plati kreditnom karticom, ti te pare ne mozes primiti na basic (free) account, nego moras da upgradujes na premier (uzima ~3% od svake transakcije) ali zato mozes da primas sve nacine placanja...
Da li neko zna na koji je nacin moguce podici novac sa PayPal-a kod nas?
Pozdrav svima,Nacin br 1.
Otvoris PayPal acc. sa stranom karticom, kad se na PP skupi lova prebacis je na karticu pa trk do bankomata ovde. Mana je trista provizija.
Nacin br2.
Kad se skupi lova na PP prebacis je na PP racun nekog rodjaka/prijatelja koji zivi preko (u nekoj "obicnoj" zemlji) a posle nadjete nacin da ga transferujete, nesto tipa "Mika dolazi u iducu sredu preko Frankfurta pa ce doneti".
u evropi preko swifta- tj ibana i bic-a se placa ili pay palom ili licno da preuzmes
U Evropi si... Svaka banka ima swift kod a ti sa deviznim rascunom dobijas svoj IBAN broj... tako da sve instrukcije imas da bi dobio ili poslao pare preko wire transfera... Slanje kosta od 5-15e, zavisi od banke, dok je primanje para na racun free.
U Evropi si... Svaka banka ima swift kod a ti sa deviznim rascunom dobijas svoj IBAN broj... tako da sve instrukcije imas da bi dobio ili poslao pare preko wire transfera... Slanje kosta od 5-15e, zavisi od banke, dok je primanje para na racun free.
Dal neko zna i dal je radio slanje i prodaju na kanadskom ebay-u.Drugar mi je tamo pa reko mogao bih par stvari da prodam.Jel zna neko kako da odradim prodaju?
Da li mi iz Srbije, koji ne mozemo da se registrujemo na Ebay, mozemo tamo nesto da prodamo? Da recimo, koristimo opciju money transfer preko Western Union i tako nam kupac uplati novac, naravno ako pristane na tu opciju. Ima li koga ovde od prodavaca sa Ebay, a da ne koristi PayPal kao svaki prosecan Srbin?
Aj molim te polako i postepeno za mene. Znaci, money order, zar to nije upravo Western Union? Ako nije, preko koga radim Money order? Ja imam Visa Virtuon karticu od Rajfajzen banke.
...dobro, znaci jedina opcija je moneybookers, i ako kupac hoce da prihvati tu opciju, jel tako? A Moneybookers, nesto se od ranije secam, da je to servis za sportska kladjenja, je li?
e vidi sad, ovi iz Rajfajzen banke su mi rekli kako ni jedna druga njihova kartica ne moze da se koristi za transakcije preko neta osim Visa Virtuon, kojoj je upravo to i jedina namena, za internet. Inace, ja sam vec registrovana na Ebay, kupovala sam ali nisam jos nista prodavala. Sve sam radila preko BidPay, a sad vise ne rade sa nama...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari