Šta je novo?

Prodaja preko eBay-a

• Začetnik teme Morska-zvezda
  • Datum pokretanja
Kad kupujes na veliko, ona sve u paketu, na gomilu, daju i za 30 din.

Treba ih onda i sve pregledati da li su dobre, da nisu iskrzane ili da im nesto ne fali. Moraju biti odlicno ocuvane, da ti ne bi neki kupac vracao nazad.

ima takvih ploca, samo i prodavci znaju njihovu vrednost ne ide svaka za 50 din. Ako je original traze i 10 i vise eura.

ta fora je ranije funkcionisala sa bilo kojom zemljom, dok ti jednog momenta ne blokiraju racun i tako ga drze 6 meseci, to sam negde citala,...nekome se desilo...

Funkcionise i dalje samo ce ti traziti u jednom momentu da verifikujes racun na Paypal-u, onda im treba poslati neki racun, koji glasi na tvoje ime, tako da to prolazi.

Racun takodje mora imati tvoju adresu, a zemlja se i ne vidi na racunu.

ima takvih ploca, samo i prodavci znaju njihovu vrednost ne ide svaka za 50 din. Ako je original traze i 10 i vise eura.

Sa plocama nisam radio, sigurno da svaka ima neku cenu, ali takodje postoje katalozi za njih.

Poslednja izmena od urednika:
je li da li mozda znas, da li postoji kod nas neki sajt gde moze da se izvrsi razmena robe? Na primer ja hocu da menjam neku polovnu stvar za drugu polovnu?

Uvek Paypal trazi da se verifikuje racun, pre ili kasnije. Ja sam jednom prilikom probao na Austrijskom, ali sam se izgubio u njihovom Nemackom jeziku, treba probati samo sa onim koji podrzava Engleski, naravno u slucaju da znas Nemacki slobodno probaj.

je li da li mozda znas, da li postoji kod nas neki sajt gde moze da se izvrsi razmena robe? Na primer ja hocu da menjam neku polovnu stvar za drugu polovnu?

Ne bih znao, probaj preko pretrazivaca Googla.

probala sam da se registrujem preko Slovenije i verifikacija racuna je odmah obavljena, skinuli su mi par eura sa racuna, i ubrzo ih vratili, da bih nakon toga dobila obavestenje od Paypal da moj racun nije u Sloveniji. To je bilo pre 2 godine.

ma razmena tehnicke robe...Ja njemu on meni samo smo udaljeni u km...Pa, ne mozemo da se nadjemo...

probala sam da se registrujem preko Slovenije i verifikacija racuna je odmah obavljena, skinuli su mi par eura sa racuna, i ubrzo ih vratili, da bih nakon toga dobila obavestenje od Paypal da moj racun nije u Sloveniji. To je bilo pre 2 godine.

Znaci i to su resili. Nemoj da odustajes probaj neki drugi Paypal sajt, ili neku drugu karticu, nikad se ne zna kad ce proci.

ma razmena tehnicke robe...Ja njemu on meni samo smo udaljeni u km...Pa, ne mozemo da se nadjemo...

Ne ide razmena tehnike bas lako, uvek ce da te pitaju za poreklo ili da ti obaraju cenu, pljuju po robi itd.

...gde sad novu karticu... Ma, bolje je otvoriti racun negde "preko" i lepo ko gospodin covek...a, ne da se cimam...

ma mi smo se vec dogovorili, nego ne mozemo da se nadjemo, mlogooo smo udaljeni. Bas steta sto ne postoji neki domaci saj koji bi pokrivao takvu vrstu transakcije, uz minimalnu nadoknadu i sigurni transport

...gde sad novu karticu... Ma, bolje je otvoriti racun negde "preko" i lepo ko gospodin covek...a, ne da se cimam...

Naravno, najbolje resenje.;)

ma mi smo se vec dogovorili, nego ne mozemo da se nadjemo, mlogooo smo udaljeni. Bas steta sto ne postoji neki domaci saj koji bi pokrivao takvu vrstu transakcije, uz minimalnu nadoknadu i sigurni transport

A slanje postom?

nemamo poverenja, znas kako je nasli se na oglasu...

Mislim da bi trebalo da predjete na pm.

cika Member nas grdi, aj na private

Video sam da je neko negde okacio na forumu postanske medjunarodne troskove u PDF formatu, ti troskovi vise ne vaze, vecina je promenjena. Treba koristiti samo www.posta.co.yu zato sto su vrlo tacni iznosi. Postarine se vise ne krecu do 20g, od 20 - 100g, itd. Nego od 1-20g, 21-40g, 41-60g itd.

Jedva cekam to ali na PTT-u su idalje stare gramaze, ne znam gde si nasao da ide na 20g.

Probao sam, sve je isto kao pre (medjunarodni saobracaj).

Poslednja izmena:
Kupite i neku vagu kad kalkulisete troskove, svakako ce dobro doci.

Probao sam, sve je isto kao pre.

Jesi probao na medjunarodnim transport, za pisma?

Evo detaljnije, izaberite medjunarodni transport. Obelezite zemlju primer SAD, obelezite pismo , unesite 20g, unesaite preporuceno, unesite avionom. Kosta 184 din. Aj sledeca promenite na 21 gram, kosta 257 din. Stim sto uvek treba zatvoriti prozor gde izlazi cena, jer necete moci da izracunate sledecu.

Da sa ovog linka:

http://www.posta.co.yu/kalkulator.asp

dakle do Austrije 21g pismo 112din
99g takodje 112 din....

pa to je samo na prvih 20g a ide ovako
0-20g
20-100
100-250
250-500

Poslednja izmena:
Da sa ovog linka:

http://www.posta.co.yu/kalkulator.asp

dakle do Austrije 21g pismo 112din
99g takodje 112 din....

pa to je samo na prvih 20g a ide ovako
0-20g
20-100
100-250
250-500

Da u pravu si ali probaj ovo sto sam naveo za Ameriku, verovatno da ima neka zackoljica.

Izgleda da se postarina razlikuje od zemlje do zemlje.

Ja vecinom saljem za Ameriku, tako da dobijam takve rezultate, a i u postu kad odem je isto.

Ove cene koje si naveo izgleda da su samo za zemlje koje su u blizini.

Blago tebi, kod mene je i za Ameriku isto...
Imas ekskluzivno pravo da za manje love saljes u SAD.:smash:

Blago tebi, kod mene je i za Ameriku isto...
Imas ekskluzivno pravo da za manje love saljes u SAD.:smash:

Kako kod tebe isto, nije mi jasno? :wall:

Kakvo pravo, ja samo odem u postu oni ukucaju postu za tu i tu zemlju, otkucaju preporuku i naplate tacno u dinar koliko sam i planirao.:smoke:

Kolike su ti tezine posiljki i koliko te uobicajeno kosta postarina?
Meni je postarina koju naplacujem, obicno pismo $3 i preporuceno $5, sa ukalkulisanim troskovima za koverat, folije, kartone, ovo ostalo mislim na nekakvu zastitu. A saljem samo u zutim kovertima sa vazdusnim jastucicima.

najveci deo od 100 - 250g sto je fiksno 195din za ceo svet (obicno - ne preporuceno)
a ako ide avionom u zavisnosti od tezine i distance oko 40din preko

U posti u Nisu mi naplacuju u dinar kao na PTT kalkulatoru

preporuceno ne saljem jer mi traze jos 250 din za administrativnu taksu i 31din za carinski pregled...

Evo sta se desava.
Tezinski je cena ta koju si naveo, ali se menja cena za avio prevoz na svakih 20g ako se povecava.

najveci deo od 100 - 250g sto je fiksno 195din za ceo svet (obicno - ne preporuceno)
a ako ide avionom u zavisnosti od tezine i distance oko 40din preko

U posti u Nisu mi naplacuju u dinar kao na PTT kalkulatoru

preporuceno ne saljem jer mi traze jos 250 din za administrativnu taksu i 31din za carinski pregled...

Pa da tebi su tezine preko 100 i vise grama. Meni retko da prelaze 40 grama, nema ni carine.

Ja sam skoro ukljucio i obicno, ali mislim da cu izbaciti tu opciju zbog kojekakvih gubitaka, kradje itd.

A jel moze da se posalje kao obicna posiljka, roba koja podleze carinskom pregledu? Jer zena u posti mi rece da sve sto ide na carinu mora da bude preporuceno, a to mi se ne svidja bas, pa ako zna neko jel moze kao obicno nek kaze...

A jel moze da se posalje kao obicna posiljka, roba koja podleze carinskom pregledu? Jer zena u posti mi rece da sve sto ide na carinu mora da bude preporuceno, a to mi se ne svidja bas, pa ako zna neko jel moze kao obicno nek kaze...

Moze da prodje ako je gramaza do nekih 50 grama, ostalo ce poslati napregled, a i zavisi sta saljes.

Nebih znao za to sto ti je rekla za preporuceno, ali je svakao bolje preporuceno. Ja vec imam problem sa jednim kupcem, jos uvek nije dobio obicnu postu.

Ne znam zasto ti se ne svidja, bolje je da naplatis troskove kupcu za sigurniji prevoz nego da mu Paypal refundira novac, a ti da ostanes bez robe.

eh, ROBA KOJA PODLEZE CARINSKOM PREGLEDU, niko ti u Srbiji ne zna i ne moze reci koja je to roba to ti ja garantujem.

Sve zavisi od salterskog radnika barem ovde u Nisu, ja sam ih vremenom probao sve tako da bi sada mogao i gudro da posaljem bez problema...a ima i onih koji bi ti trazili i rektalni bris ukoliko saljes u inostranstvo.:d

Svaki radnik ima svoja pravila sto se tice carinskog pregleda...zakon koji regulise tu oblast je potpuno nedorecen. Cirkus kao i uvek u banana drzavi.

Da li neko ima neka iskustva sa izgubljenim posiljkama?

Imam ja, ali ja saljem obicno (ne preporuceno) i nemam nikakv mehanizam da ucinim bilo sta.
Jednostavno ponudim refund ili posaljem ponovo ako se kupac slaze.

A da li neko ima iskustva sa placenjem odnosno slanjem novca u pismu. Lik mi nudi tu opciju posto nema PayPal. Licno mislim da je to trulo, ali ako neko ima iskustva neka javi. Suma je sitna, 15EUR.

Nazad
Vrh Dno