Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

Pomenuo si Kineze i u sledecoj recenici da hoces da kupis nesto vredno, pa sam povezao da hoces od njih to nesto vredno da kupis...

pomenuo sam kineze jer su mi se sa njima desavali problemi da mi posalju totalno drugi predmet... poslednji put sam kupio daljinski merac temperature kinez mi poslao neki vga konverter... znaci nigde veze... pa sam problem resavao tako sto sam se ubedjivao sa njima da nemam vremena da im vracam paket pa da cekam da im stigne da bi oni poslali to sto sam kupio ponovo vec sam morao da platim pola cene tog pogresnog... tim kinezima sto imaju firmu i zive od toga sto prodaju gomilu stvari na ebay se ne isplati da dobiju negativan feedback da ne ugrozavaju posao ali sta je sa pojedincima koji prodaju polovne stvari velike vrednosti?? ko mene stiti od takve moguce prevare i kako?? mogu li ja da dokazem ebay-u da on nije poslao to sto sam ja kupio ako sam ja uredno primio paket i potpisao?? msm ko ce to meni da veruje ako taj nema negativan feedback??

Pa ne salju samo Kinezi sa Ebaya pogresno, nego i ovi sa sajtova. Ama bas svaki put kada sam narucivao , poslali su mi bar jednu stvar pogresnu. U pitanju su bile sitnice pa se nisam ni zalio, ali takvi su oni , da li je to namera , ne mogu da kazem, jer iako sitna novcano je uvek graska bila u moju korist, tako da pre bih rekao da ne znaju Engleski i da slabo poznaju finese jer prodaju i desetine hiljada razlicitih kojekakvih dzidza - bidza.

A od Kineza se nikada ne kupuje nista vredno i Brendirano. Jer je tamo Brendirana roba znaci pravi Iphone skuplji nego u SAD ili EU, tako da se 100 % ako je cena ekstra povoljna dobija laznjak od 40 $.

Poslednja izmena:
To se mozda desava sa tinydeal i slicnim sve za dolar kineskim prodavcima :) Kada kupujes normalne stvari na normalnom mestu (ukljucujuci i Kinu), takve stvari se ne desavaju.

Kakva je sada situacija sa carinom i narucivanjem preko neta? Jel ima ona fiksna granica od 70E (bez otvaranja) ili koliko bese, ili i dalje zavisi od samovolje carinika?

Kakva je sada situacija sa carinom i narucivanjem preko neta? Jel ima ona fiksna granica od 70E (bez otvaranja) ili koliko bese, ili i dalje zavisi od samovolje carinika?

50e ako ti shalje pravno lice
70e ako ti shalje fizichko lice

a ako nema fakture kako utvrdjuju vrednost?

Na osnovu kataloga, cene proizvoda u Srbiji, cene koju nadje na internetu, osecaja,...

Nije bas vezano za temu al moze da prodje (valjda):
Treba da saljem neke prijave za mastere u inostranstvu nekih 4,5 koverata (dakle koverat sa 10tak papira).
Rok za isporuku mi je 31 januar, e sad me zanima kako ovo najefikasnije da posaljem.
Ja bih ovo najradije preko Poste jer je ubedljivo najjefitinije al opet ko mi garantuje da stize do 31og, slao bih negde oko Nove Godine.Zemlje destinacije su mi uglavnom skandinavske (Nor,Swe) plus Italija.
Imate li kakav predlog da ovo stigne do 31og a da ne moram da dajem bubreg za postarinu.Fora je sto MORA da stigne do tog datuma ni dana kasnije.
Hvala

Posaljes postom preporuceno pismo (imas tracking). Ja slao vise puta, u Hong Kong treba 5-6 dana da stigne, jako lepo to funkcionise. To je najjeftinija varijanta.

Preporuceno sa povratnicom druze, pa tamo nek potpise ko god da primi, bitno ti je da imas povratni info da su dobili...

Nije problem ali me zanima koliko vremena treba da stigne obicno pismo ili cestitka na relaciji Beograd - Australija (Melburn), a koliko mu treba vremena ako je poslato vazdusnom postom (air mail)?

zavisi kada salju postu. ako zapdne dan pred avion, moze da krene i sutra, amoze i za 15 dana :(

Nije problem ali me zanima koliko vremena treba da stigne obicno pismo ili cestitka na relaciji Beograd - Australija (Melburn), a koliko mu treba vremena ako je poslato vazdusnom postom (air mail)?

Prošle godine sam slala mesec dana pred Božić čestitke isto za Melburn, air mail preporučeno, bez trackinga i stigle su 3 meseca posle Nove Godine :)
Tako da ako šalješ probaj neku varijantu sa trackingom, verujem da dosta brže stiže.
Generalno je problem U Australiji i njihovoj pošti, nemaju dovoljno kapaciteta zbog povećanog obima trgovine preko e-baya i uopste online kupovine, bar je tako bilo pre godinu dana jer sam bila neko vreme tamo, možda se do sada nešto promenilo.

Zaboravih da se zahvalim na savetima gore, poslao sam preporuceno pismo AIRMAIL, i stiglo je za 7 dana, zaista sam se prijatno iznenadio.
Sad me samo zanima jedno naizgled lako pitanje: Kako nekom iz inostranstava da poklonite nesto putem paketa, recimo neki suvenir ili knjigu ili nesto trece?
Pitam jer ako je nesto poklon onda je poklon, pa ako recimo kosta 30e koja mi je garancija da ga carinik ne proceni na 80e ( ne bih stavljao racun naravno, kakav je to onda poklon :) ?

Da napisem sta mi se desilo.Narucim neke sitnice iz UK za 10 funti 8 januara i cekam paket i ne stigne do 1 februara(poslato Royal mail small package bez treking koda).Kontaktiram prodavca (inace svi ga hvale kao stize iz UK za 7 dana max veoma korektan).Odgovori kao zao mu sto nije stiglo poslacu ti sutra replacemnt.Posalje mi paket i to onom registered Royal mail sa treking kodom i stvarno stigne za nedelju dana.Javim mu da stiglo.Danas postar na vrata, stigao paket.Znam nisam nista narucivao,kad ono originalni paket poslat 8 januara iz UK otisao u f@*king Guyana.Pa odatle kao pogresna adresa, u Srbiju i stiglo za 40 dana.Javim coveku stigla originalna porudzbina,daj adresu da ti vratim nazad,medjutim frahjer kao ne isplati se truda postarina,paperwork i zadrzi.Ne treba uvek kriviti nase i Royal mail moze da pogresi.Narucujem 4 godine preko neta i prvi put da zaluta paket

Nije Royal Mail pogresio nego prodavac. Meni su par puta tako slali iz USA, pa kad ne nadju Srbiju u usps aplikaciji (fensi aplikacija, stampa adrese na lepljivi papir :D ) stave Brunei Darussalam, Sao Tome i Principe i tako dalje...
Paket stigne, ali posle 4 meseca van turisticke sezone :D

Nije Royal Mail pogresio nego prodavac. Meni su par puta tako slali iz USA, pa kad ne nadju Srbiju u usps aplikaciji (fensi aplikacija, stampa adrese na lepljivi papir :D ) stave Brunei Darussalam, Sao Tome i Principe i tako dalje...
Paket stigne, ali posle 4 meseca van turisticke sezone :D

Ne znam kako mislis pogresio prodavac.Na paketu koji je stigao je lepo pisala moja adresa zemlja Serbia.

Odstampano Serbia? Onda ne znam koji je mozak i na osnovu cega to prosledio u Gvajanu :D

Sad me samo zanima jedno naizgled lako pitanje: Kako nekom iz inostranstava da poklonite nesto putem paketa, recimo neki suvenir ili knjigu ili nesto trece?
Pitam jer ako je nesto poklon onda je poklon, pa ako recimo kosta 30e koja mi je garancija da ga carinik ne proceni na 80e ( ne bih stavljao racun naravno, kakav je to onda poklon :) ?

Takav paket moras licno da odneses u postu kod zeleznicke stanice na carinu i da proveris da li treba carinski pregled. Prilikom predaje ce sluzbenik "proceniti" da li treba da te posalje na prvi sprat na carinu ili ne. Ako se dvoumi onda odete zajedno i samo se pita na carini da li ovo podleze carinskom pregledu ili ne. Ako ne, onda ti ovaj prvi to lepo zapakuje dole (naplati 17 din) i lupi pecat "ne podleze carini". Ako treba da se carini onda ti ovi gore na prvom spratu uzmu cini mi se 450 din za pregled plus carina.

Odstampano Serbia? Onda ne znam koji je mozak i na osnovu cega to prosledio u Gvajanu :D

Jeste odstampano na papiricu i zalepljeno,kao kad bi ja slao sam sebi iz inostranstva.Posto cesto salje za Srbiju (a na sajtu mu stoji Serbia and Montenegro),vec navikao kad salje ovamo,pa stavi samo Serbia.Zato mi je ovo i neverovatno.Narucivao sam x puta iz Engleske i nikad nije bilo problema cak su cesto brzi i od nemacke poste.

Jedino da javis tim iz Prolimatecha i da oni pokrenu potraznju preko svoje poste. Medjutim, to je jaaaako sporo.

Meni kad su slali iz Amerike neka vrsta airmail ima isto fora da prvo ode u Nemacku centralu i tamo paket stoji par nedelja verovatno dok se nankupi iz dugih delova pa onda salju ka Srbiji.Samo ja nisam imao treking kod pa nisam znao kad je doslo u Nemacku ali obicno stize za nekih 30 dana.Jednom clanu foruma je stiglo za 40 dana.

Ima li ko iskustva sa slanjem pošiljke iz Nemačke preko Hermesa (Hermes Paket International)?
Pre svega me zanima da li ta služba isporučuje paket našoj pošti, pa onda oni meni nakon carine ili ide preko neke naše kurirske službe, kao posrednika ili predstavnika u Srbiji.
Ova druga varijanta verovatno znači mnogo veće dažbine, ali možda neko zna konkretnije kako to ide.

Ne salje ti taj Herpes za Serbien :)

Versand in folgende Länder: Belgien, Dänemark (außer Färöer, Grönland), Estland, Finnland (außer Åland), Frankreich (außer Überseegebiete), Irland, Italien (außer Campione d’Italia, Livigno, San Marino, Vatikanstadt), Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Monaco, Niederlande (außer Überseegebiete), Österreich, Polen, Portugal (außer Azoren, Madeira), Schweden, Schweiz, Slowakei, Slowenien, Spanien (außer Kanarische Inseln, Ceuta, Melilla), Tschechische Republik, Ungarn, Vereinigtes Königreich Großbritannien und Nordirland (außer Überseegebiete).

Vrh Dno