- Učlanjen(a)
- 10.02.2005
- Poena
- 649
My eBay/account/personal information i na "Registered name and address" kliknes edit.
From: eBay Customer Support Expires: May-17-11
Hello,
Thank you for your patience while I review this.
I have resolved this for you and simply had PayPal issue a $25.00
courtesy credit to your PayPal account. This credit should be available
within 2-3 business days.
In regards to the gift card, it was unavailable to use as the email
address on your eBay account and PayPal account are not the same. That
caused the problems redeeming the gift card. If there is someone you
know that could use and appreciate the gift card please feel free to
share.
Thanks again, you have been most patient!
Sincerely,
Chet Ricketts
Office of the President
Svemu dođe kraj, a naručivanju preko interneta je izgleda došao.
Danas sam bio u Savskoj vezano za jednu pošiljku i gospođa Biljana Urošević, više puta ovde pominjana osoba koja carini, mi je u poverenju rekla da su već preduzete mere protiv osoba koje često poručuju robu preko interneta i da će im stići pozivi gde će morati da dokazuju postojanje firme za koju su robu poručivali i da dostave trag o prodaji sve robe koju su poručili u toku ove godine, sa sve dokazima o plaćenom pdv-u.
Za sve za koje su procenili da robu nisu poručivali za lične potrebe tražiće dokaz o sudbini svake stavke koja je poručena.
Ukoliko se dokazi ne dostave uslediće prekršajna prijava za privredni prestup, pošto je onda sama roba preprodavana.
Inače, rekla mi je da nevezano da li se naručuje od fizičkog ili pravnog lica i nevezano da li je roba ocarinjena ili ne, svako ko je poručio neke robe u količini koja prevazilazi broj za ličnu upotrebu biće obuhvaćen ovom akcijom.
Nekima su već spremljene čestitke, danas su ih kucali i biće poslate koliko sutra.
eto, čisto da podelim informacije sa ostalima.
Pozz
p.s. takođe su dobili "savet" da povećaju prihode putem carine, tako da će se sada cariniti sve živo i neživo, nezavisno od cene.
Nema veze, sve se carini.mene neki likovi iz inozemstva ubedjuju da ako mi posalju pda mobilni Fedexom sa oznakom GIFT da nece podleci carini i porezu. Da li je to tacno?
mene neki likovi iz inozemstva ubedjuju da ako mi posalju pda mobilni Fedexom sa oznakom GIFT da nece podleci carini i porezu. Da li je to tacno?
I ne moze da uzima cenu koju hoce, nego samo onu sa fakture !
To je kao kada bi drzava uzimala isti PDV za proizvod cija je cena razlicita u dve prodavnice.
Ili kada bi rekli, popust od 30% ne smanjuje PDV, ima da ga platite na onu staru cenu od pre popusta.
Što je najbolje - MOŽE!
I to sve ima crno na belo, uredba na koju se pozivaju, lično sam pročitao (pokazala mi dotična carinica) doslovce kaže da se kao carinska osnova uzima, pazite sad, "standardna cena proizvoda", koju carinik mirne duše može da potraži na internetu.
Sve je stvar slobodne procene, ako carinik proceni da je cena proizvoda neodgovarajuća, online proverava cenovnik datog proizvoda (mora da nađe cenu u valuti u kojoj je roba plaćena; ako su u pitanju $ ne može da carini na npr. funte) i na tu cenu carini i ne može mu niko ništa.
Rekla mi je da uvek mogu da podnesem prigovor na carinjenje (koji se naravno plaća) i da svoja prava mogu da ostvarim, ali mi nikako to ne preporučuje, zato što će tek onda da mi se carini po pe-esu, sve do poslednje pinkle.
U prevodu, ne naručuj mnogo i često, po neki komad, ako je dobra cifra i nadaj se da će da budu zatrpani pošiljkama pa ćeš ti da budeš onaj čiju će pošiljku da "puste".
Pozz svima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari