Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

My eBay/account/personal information i na "Registered name and address" kliknes edit.

Hvala, mislim da neće biti potrebno, to ćemo probati kao poslednju opciju ....

Jer, jutros dodjem na posao, i sačeka me:

From: eBay Customer Support Expires: May-17-11
Hello,

Thank you for your patience while I review this.

I have resolved this for you and simply had PayPal issue a $25.00
courtesy credit to your PayPal account. This credit should be available
within 2-3 business days.

In regards to the gift card, it was unavailable to use as the email
address on your eBay account and PayPal account are not the same. That
caused the problems redeeming the gift card. If there is someone you
know that could use and appreciate the gift card please feel free to
share.

Thanks again, you have been most patient!

Sincerely,
Chet Ricketts
Office of the President

Proverim PayPal, već dremaju 25 USDollari tamo, i šta ću prvo ...

Prvo kupim ono što sam hteo, da potrošim da budem siguran.

Sada se spremam da lepo sročim odgovor.

Jer, ako je samo to problem, kako on tvrdi, ja sam se već nekoliko puta žalio na to.

Naime, imam SBBovu adresu.
Još davno, kada su promenili na @sbb.rs , uspeo sam da zamenim na PayPal-u, a na EBay nisam.

To se tako vuklo mesecima, ja s vremena na vreme probam, neće, pa neće .... ulagao sam žalbe, pokušavao, imao chat uživo (svaki chat je uživo, ali ajde) sa njihovim "tehničkim podržačima", step-by-step, ali ništa nije pomagalo ....

Kako se bližilo totalno ukidanje @sbb.co.yu , ja napravim za ebay @gmail.com i (opet pomoću ljudi ovde sa foruma) preusmerim na moj @sbb.rs i to za sada tako radi.

Sada ću da mu kažem da sam se već nekoliko puta žalio, možda mi to pomogne da konačno sredim i to stanje, a možda mi je bezbolnije da na PayPal-u ubacim istu @gmail.com ? Da ne čačkam mečku?

Pa da onda probam i giftcard da potrošim ..... i ako uspem, onda opraštam onome što me zahebo za onih mojih prvih 12 dolara .... :) :) :)

sinoc pazario nesto na ebay.uk i prodavac mi kaze gledace da mi sto pre posalje paket, zato sto paypal odmrzava novac tek kad ja ostavim feedback ? i to je kao nova poslovna politika

jel to istina ?

Moguće..... mada, ima kupovina koje nikada ne dobiju feedback, tako da je malo glupo .... ja npr ne ostavim feedback dok ne stigne paket. A nekad stigne posle 2 meseca, i prodju svi mogući rokovi za žalbe, feedbackove i ostalo. Čak mi se ta aukcija više i ne vidi u profilu ... Šta onda?

Ma daj! Ne dajte da vas prodavci tako zavlace, to je njima sigurica da vi necete traziti refund ako roba ne stigne. Naravno da paypal ne zamrzava sredstva!!!

Sta mislite, kolike su sanse da mi ne ocarine mrezu za odbojku? Cena, sa postarinom, je oko 4500.

Poslednja izmena:
Ma odlucio sam se ipak da uzmem onu jeftinu kinesku. Nju ne bi trebalo da carine

Carinici cesto pogledaju na netu pa uzmu najvisu cenu koju nadju za osnovicu, tako da nije sigurno da ti nece cariniti kao neku skuplju mrezu...
Naravno ja ti drzim palceve da prodje bez carine (ima sanse).

Da li je ovo za pravna ili fizicka lica? Moguce je da se stope razlikuju u zavisnosti od toga.

Meni opet stiže sve bez carine.:banana:
Samo su mi jednu original MacBook Pro unibody bateriju raščerupali kao prasci, sve do kese u kojoj je bila. I na sve to udarili carinu 2200 rsd.
Zarada NULA, a i imao sam problema da objasnim čoveku da je baterija ganc nova, samo su se ovi na carini malo zaneli pa pocepali i originalnu kutiju, i onu običnu kartonsku unutra, pa i kesu u kojoj je bila zapakovana.

Svemu dođe kraj, a naručivanju preko interneta je izgleda došao.
Danas sam bio u Savskoj vezano za jednu pošiljku i gospođa Biljana Urošević, više puta ovde pominjana osoba koja carini, mi je u poverenju rekla da su već preduzete mere protiv osoba koje često poručuju robu preko interneta i da će im stići pozivi gde će morati da dokazuju postojanje firme za koju su robu poručivali i da dostave trag o prodaji sve robe koju su poručili u toku ove godine, sa sve dokazima o plaćenom pdv-u.
Za sve za koje su procenili da robu nisu poručivali za lične potrebe tražiće dokaz o sudbini svake stavke koja je poručena.
Ukoliko se dokazi ne dostave uslediće prekršajna prijava za privredni prestup, pošto je onda sama roba preprodavana.
Inače, rekla mi je da nevezano da li se naručuje od fizičkog ili pravnog lica i nevezano da li je roba ocarinjena ili ne, svako ko je poručio neke robe u količini koja prevazilazi broj za ličnu upotrebu biće obuhvaćen ovom akcijom.
Nekima su već spremljene čestitke, danas su ih kucali i biće poslate koliko sutra.
eto, čisto da podelim informacije sa ostalima.
Pozz

p.s. takođe su dobili "savet" da povećaju prihode putem carine, tako da će se sada cariniti sve živo i neživo, nezavisno od cene.

mene neki likovi iz inozemstva ubedjuju da ako mi posalju pda mobilni Fedexom sa oznakom GIFT da nece podleci carini i porezu. Da li je to tacno?

Svemu dođe kraj, a naručivanju preko interneta je izgleda došao.
Danas sam bio u Savskoj vezano za jednu pošiljku i gospođa Biljana Urošević, više puta ovde pominjana osoba koja carini, mi je u poverenju rekla da su već preduzete mere protiv osoba koje često poručuju robu preko interneta i da će im stići pozivi gde će morati da dokazuju postojanje firme za koju su robu poručivali i da dostave trag o prodaji sve robe koju su poručili u toku ove godine, sa sve dokazima o plaćenom pdv-u.
Za sve za koje su procenili da robu nisu poručivali za lične potrebe tražiće dokaz o sudbini svake stavke koja je poručena.
Ukoliko se dokazi ne dostave uslediće prekršajna prijava za privredni prestup, pošto je onda sama roba preprodavana.
Inače, rekla mi je da nevezano da li se naručuje od fizičkog ili pravnog lica i nevezano da li je roba ocarinjena ili ne, svako ko je poručio neke robe u količini koja prevazilazi broj za ličnu upotrebu biće obuhvaćen ovom akcijom.
Nekima su već spremljene čestitke, danas su ih kucali i biće poslate koliko sutra.
eto, čisto da podelim informacije sa ostalima.
Pozz

p.s. takođe su dobili "savet" da povećaju prihode putem carine, tako da će se sada cariniti sve živo i neživo, nezavisno od cene.

pa sve ovo (osim pod p.s.) ima smisla. Shverc je odavno trebao da bude iskorenjen, a mi govorimo o individualnim porudzbima za licne potrebe

Znam ja sve to, ali je meni rekla da npr. za gomilu stvari koje sam poručio za prijatelje mogu da snosim konsekvence, zato što se i to ubraja u nedozvoljene radnje.
Nisu dosledni, samo u tome je problem, tako da nikad ne znaš kako ćeš da se provedeš + što uopšte ne uzimaju u obzir koliko je koštala transakcija, već carine na osnovu "normalne" cene, šta god bila ta normalna cena.
Evo, npr. ja sam kupio adapter za MacBook koji sam platio ukupno sa shipping-om 12$. Carinila mi je na 20$, pri čemu mi je rekla da mi je učinila uslugu, zato što je regularna cena 29,90$ na Apple-ovom sajtu i da je trebala po toj tarifi da carini.
Kada sam je pitao kako po toj, kada sam ja platio 12$, rekla mi je da nema veze i da se kao carinska osnovica uzima "realna" cena, a ova moja nije realna (i nije, jer sam je osvojio na aukciji, ali se to ne računa).
Takođe mi je, između redova, savetovala da ne naručujem više, bilo bi mi bolje. Takođe mi je savetovala da kada naručujem za nekoga na isporuku ide njegova adresa, pošto oni to gledaju, boli ih uvo ko je platio, bitno je na koga stiže, tj. ko plaća carinu, tako da će ubuduće "prijatelji" dobijati pakete na svoju adresu.

mene neki likovi iz inozemstva ubedjuju da ako mi posalju pda mobilni Fedexom sa oznakom GIFT da nece podleci carini i porezu. Da li je to tacno?
Nema veze, sve se carini.
Rekla mi je eksplicitno, da se samo ne carini ako ti pošalje kao gift neko iz inostranstva ko ti je rod, a i to moraš da dokažeš i mora da bude vrednosti ispod 20 evra (i to moraš da dokažeš).
Ako meni npr. sestra pošalje poklon vrednosti 100 evra platiću uredno carinu + pdv, zavisno od toga koji proizvod je u pitanju.

Vidi ja sam dobio Nokiu 6131 kada je izasla iz Nemacke i placeno je svega 15 evra (sve je sredila tetka). Fora je u tome sto je zapakovala telefon i kutiju obelezila sa "medikamenti" :D , tih 15e sto je dala postarina (avionska posta), a carine nema... moze biti korisno ukoliko vam neko salje i ako su u pitanu telefoni pda-ovi itd.

O Boze!!! Da li su oni normalni? Hoce da povecaju prihode preko carine a preporucuju ti da ne porucujes vise...???

Pa to da ne porucuje mu je (ja sam tako razumeo) preporucila ona prijateljski. Nasa vlada se nada da ce sad svi krenuti da narucuju ko blesavi pa da oni cepaju poreze i na taj nacin napune budzet :)

Recimo da mi je to savetovala "prijateljski".
Koliko sam ja skapirao, bila im je neka kontrola i trkeljisali su papire i zamjetili nekolicinu koji se pojavljuju mnogo češće nego što se njima sviđa, te su poručili carinicima da takima pošalju čestitku na kućnu adresu (umesto paketa) - zahtev da se donese dokaz o postojanju firme (pravnog lica) na ime naručioca, a onda i dokaze o sudbini robe koja je poručena, jer je po njihovom sudu ona mogla da bude samo prodavana, a za to traže dokaze o plaćenom pdv-u na robu (vidi, dva puta se plaća pdv, ovo verovatno ima samo kod nas).
Eto, tako nekako mi je gđa Biljana sročila.
Inače, nije tako loša osoba kada se malo popriča sa njom, rastali smo se jako lepo, rekla mi je da nema ništa protiv da fino popriča sa svakim ko dođe i na nešto se žali, ali ne voli likove koji sa vrata krenu da napadaju (takve zapamti, pa im carini sve po ps-u), kao da je carina njena dedovina, ona samo radi svoj posao kako najbolje ume i to je to.

Da, da, carinice sve postanske posiljke, a to sto je u putnickom saobracaju dozvoljeno uneti 100e robe bez carine, nema veze.
A glavni sverc se i obavlja u putnickom saobracaju.
Ali to je vec druga prica :)

Evo ja zvao Bilju zbog nekog drugog problema i isto mi je rekla da smanjim malo :D

Sve vise i vise stvari je pocela da mi carini, kao da se naljutila.

Najvise mi se dopada u celoj prici to sto drzavni sluzbenici imaju pravo da se naljute, da te zapamte, da ti odaju sluzbenu tajnu ako im se dopadas, da ti kazu No-No ako preterujes. K'o rod rodjeni :d

to su ti savremene "mice - ubice" :)

I ne moze da uzima cenu koju hoce, nego samo onu sa fakture !
To je kao kada bi drzava uzimala isti PDV za proizvod cija je cena razlicita u dve prodavnice.
Ili kada bi rekli, popust od 30% ne smanjuje PDV, ima da ga platite na onu staru cenu od pre popusta.

I ne moze da uzima cenu koju hoce, nego samo onu sa fakture !
To je kao kada bi drzava uzimala isti PDV za proizvod cija je cena razlicita u dve prodavnice.
Ili kada bi rekli, popust od 30% ne smanjuje PDV, ima da ga platite na onu staru cenu od pre popusta.

Što je najbolje - MOŽE!
I to sve ima crno na belo, uredba na koju se pozivaju, lično sam pročitao (pokazala mi dotična carinica) doslovce kaže da se kao carinska osnova uzima, pazite sad, "standardna cena proizvoda", koju carinik mirne duše može da potraži na internetu.
Sve je stvar slobodne procene, ako carinik proceni da je cena proizvoda neodgovarajuća, online proverava cenovnik datog proizvoda (mora da nađe cenu u valuti u kojoj je roba plaćena; ako su u pitanju $ ne može da carini na npr. funte) i na tu cenu carini i ne može mu niko ništa.
Rekla mi je da uvek mogu da podnesem prigovor na carinjenje (koji se naravno plaća) i da svoja prava mogu da ostvarim, ali mi nikako to ne preporučuje, zato što će tek onda da mi se carini po pe-esu, sve do poslednje pinkle.
U prevodu, ne naručuj mnogo i često, po neki komad, ako je dobra cifra i nadaj se da će da budu zatrpani pošiljkama pa ćeš ti da budeš onaj čiju će pošiljku da "puste".
Pozz svima.

Što je najbolje - MOŽE!
I to sve ima crno na belo, uredba na koju se pozivaju, lično sam pročitao (pokazala mi dotična carinica) doslovce kaže da se kao carinska osnova uzima, pazite sad, "standardna cena proizvoda", koju carinik mirne duše može da potraži na internetu.
Sve je stvar slobodne procene, ako carinik proceni da je cena proizvoda neodgovarajuća, online proverava cenovnik datog proizvoda (mora da nađe cenu u valuti u kojoj je roba plaćena; ako su u pitanju $ ne može da carini na npr. funte) i na tu cenu carini i ne može mu niko ništa.
Rekla mi je da uvek mogu da podnesem prigovor na carinjenje (koji se naravno plaća) i da svoja prava mogu da ostvarim, ali mi nikako to ne preporučuje, zato što će tek onda da mi se carini po pe-esu, sve do poslednje pinkle.
U prevodu, ne naručuj mnogo i često, po neki komad, ako je dobra cifra i nadaj se da će da budu zatrpani pošiljkama pa ćeš ti da budeš onaj čiju će pošiljku da "puste".
Pozz svima.

Nema zvanicne cene, samo cene na fakturi. Sta ako na netu nadje nizu cenu ? Sta za nesto sto se vise ne proizvodi ? Kako ce da ti carini pocepane Leviske, kao nove ?
Ona je tebi lepo objasnila da se ne zalis, ili si ga nej...o. Ali ja znam ljude koji se stalno zale i isteraju svoju pricu - bez placanja prigovora.

I sta je to mnogo ?
Jel se to meri u komadima ili u vrednosti ?
Jel postoji u nekom zakonu mera za umereno porucivanje ?

Izvini, ovo nije nista licno protiv tebe, ali ne mogu da razumem neke (mnoge) stvari.

Sada samo da na forumu ljubitelja marihuane i lakih droga neko objavi da je mu je ministar policije rekao da smanji konzumiranje i da ce biti miran :-devil-:

Nazad
Vrh Dno