Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 5 - Utisci

Nego , da vas pitam nesto : Pojavljuju mi se neke horizontalne linije po sredini ekrana kada igram PES5 ( kao da se slika prelama ). Bilo ih je i u PES4, ali samo na pojedinim stadionima, a sada na svakom. Ima li neko slican problem , i da li ga je resio ?

Poslednja izmena od urednika:
M-tech je napisao(la):
Ma sramota. Ovaj mora da je :bottle:

Nego , da vas pitam nesto : Pojavljuju mi se neke horizontalne linije po sredini ekrana kada igram PES5 ( kao da se slika prelama ). Bilo ih je i u PES4, ali samo na pojedinim stadionima, a sada na svakom. Ima li neko slican problem , i da li ga je resio ?
I meni se pojavljuju u 1280x1024.Probaj da smanjis rezoluciju.

M-tech je napisao(la):
Koja ti je konf?
Kod mene nema nikakvih linija na 1280x1024 (barton 2500,9800pro,768MB...)

Poslednja izmena:
M-tech je napisao(la):
Stavi osvezenje na maximalno moguce koje podrzava monitor pri toj rezoluciji,ovo je meni pomoglo...

za PES4 i PES5 refresh rate monitora mora da bude 60Hz,
ja igram max u 800x600-max, 60Hz iako mogu da teram i maximum,
nije poenta u visokoj rezoluciji vec u podesavanju kartice,

antialiasing x6,
Anisotropic Filtering x16,
texture/prformance na max
mipmap detail level na max
itd...

mozda pomogne :cigar:

Linije ne zavise od ploce ,cpu-a i grafe nego od monitora koji ne moze da pokrene kako treba u velikoj rezoluciji.

posle josh mnogo utakmica u prstima, mogu samo da potvrdim utisak da je igra odlichna. Golovi ne pljushte previshe uopshte, max (retko) 3-4 na tekmi, sasvim realno (@10min).
Znachi... odushevljenju nikad kraja :)

Poslednja izmena:
filipos je napisao(la):
barton 2500+@3200+;1024MB pc3200; asus 9550td\ge @ 391\512;
u 1280x1024 radi na medium setovanjima, nikakvih linija, nista, inace probajte neke druge drivere za garficku moze pomoci, koristim OMEGA 2.6.75 i rade extra

predpostavljam da u toj rezoluciji monitor "tera" 60Hz tako da se problem javlja kod nizih rezolucija gde monitor na 640x480, 800x600 i 1024x768 teraju na 75 ili 85 Hz, da pojasnim jos jednom, linije ili talasi se stvaraju zbog rezolucije vece od 60Hz, a razlog je vrlo jednostavan, igra nije pravljena za vecu Hercazzu! :wall:

Poslednja izmena:
Moje misljenje - Pes5 me je nakon nekoliko godina totalne apstinencije od bilo kog tipa sportskih igara (pri cemu sam svaki fudbal koji je izasao u medjuvremenu probao) naterao da se vratim igranju fudbala na pc-u. Mislim da je svaki dalji komentar suvisan.

P.S. zhigicu, srecan vam Tromzovdan zelim! ;)

ma daj ne smaraj bre. esi gledo tekmu? zabranio bih igranje takmicharskih utamica po onakvim njivama. jesmo ochajno igrali al bre gde cesh bolje po onakvom terenu.

on-topic:
Ima li nekog smisla igrati master-league mod? Igram obicnu ligu, za sada je super! Ne bih se smarao sa menadzerisanjem i transferisanjem osim ukoliko nema nekih ozbiljnih beneficija u smislu otkljucavnnja necega i slicno, ako je nagrada samo poruka "cestitamo, uzeli ste titulu" ne bih ga ni igrao.

I koji dzojpad preporucujete? Ovde ima raznoraznih preporuka i kontroverzi, neko kaze ovaj, neko onaj, a nekome neki od najboljih dzojpeda jednostavno nisu za Pes.
Napominjem da nemam veze blage sa dzojpadima. Ponekad kod ortaka isprobam dzojpad na Soniju, uglavnom bezuspesno...

off-topic:
@vladabgd
Da, teren je bio los pa ste potpuno promenili koncepciju te ste poceli da igrate dugim loptama na Zhigica i Purovica :D Vi ste igrali kako i inace igrate, a bruka je koliko su bolje akcije oni pravili igrajuci do noge po onakvom terenu. Uostalom i oni su igrali na istom terenu :)
Ali da ne ispadne da ja solim pamet svim zvezdasima, mi smo ove sezone jos gori :d Mada imajte na umu da smo i kao takvi do sada ove sezone osvojili vise bodova od vas za onu rang listu uefe...a najgora nam je sezona sto se Evrope tice ;)

ako mozesh da se naviknesh na igru (vodjenje igracha) na analognom sticku a d-pad ti nije potreban onda moja preporuka ide dual actionu. desni analogni stick je jako zgodan za driblinge.

shto se tekme tiche... ni ne nerviram se previshe kad vidim na terenu mudrinica i lane moje joksimovica. *** jesam i na tiketima imao dvojku al nisam bash bio ubedjen u pobedu. nadam se da cemo romu dobiti ovdi pred prepunom marakanom i tako bar imati neku lepu uspomenu na ligu uefa

potpuni offtopic:

onu utakmicu bi samo Čelzi dobio dugim loptama...

ja sam bio i u bijelom polju, ali onakav teren...

Čuo sam da im je i vojska pomagala da odmrznu teren, a tek ona ledena kiša na kraju... iskreno žao mi je Norvežana što igraju fudbal na takvom terene. Btw: kod njih je prvenstvo odavno završeno...

Bravo Vlado za joksimovića... katastrofa od igrača, iako nije toliko loše igrao danas... PUrović je bio katastrofa... potpuna...

Poslednja izmena:
@filipenko
Po meni ima smisla igrati master ligu,igras na duze staze,znaci manje se smoris i imas neki cilj jer kreces iz druge lige komplet sa kupovima pa tako do lige sampiona a u pes5 je drugacije nego do sada jer ces igrati ili spansku ili italijansku ili koju god vec ligu a ne mesano kao pre + mozes da trejdujes igrace(maksimalno uprosceno,svodi se na bacanje kockice jer posle desetak load-a ce bilo ko da predje za bezobrazno male pare) i nema vise onih smornih treninga da sam radis vec moze automatski...sve u svemu definitivno je bolje od obicne lige i po meni to je sustina single player-a kod pes-a uopste...

jos malo offtopic-a :) :
jeste, teren je bio bas katastrofa, al zvezda je igrala tolko ocajno da im ni teren nije smetao. ovi su kao i imali neke akcije koje su znale da propadnu iskljucivo zbog terena, zbog cega su se (njihova) igraci bas (iz)nervirali. tako da, los teren je vise smetao njima nego cig... zvezdi. inace, sto je sviran penal, nisam skapirao?

ps. bezobraznijeg igraca od zigica jos nisam video!!!!

kimi je napisao(la):
jos malo offtopic-a :) :
jeste, teren je bio bas katastrofa, al zvezda je igrala tolko ocajno da im ni teren nije smetao. ovi su kao i imali neke akcije koje su znale da propadnu iskljucivo zbog terena, zbog cega su se (njihova) igraci bas (iz)nervirali. tako da, los teren je vise smetao njima nego cig... zvezdi. inace, sto je sviran penal, nisam skapirao?

p.p.s. da pogodimo za koga kimi navija :d

mislim da ce neki moderator da obrise ove poruke...stalno mi to rade hi hi hi hi...

nekako se chovek navikne...

Ja moj PES 4 necu da unninstalliram jer sam nabavio sve one sjajne ekipe, sto bi rekli ljudi klasik i nekako mi puno srce kad igram sa van bastenom, puskasem, klinsmanom, i man utd'om 98...

pride sam ih i sve obukao u originalne dresove (mislim ekipe normalne, a ne all star i classic timove), i manchester-u obukao zvezdine sa sharp reklamom :d

kimi je napisao(la):

pa jedino ako se bavish shtrikanjem :) :D shta je zigic to bezobrazno uradio ? to shto je vishi od pola odbrane i svaki put ga neko u skoku zabode laktom i sudija nishta ne svira.

CamBieL je napisao(la):
mislim da ce neki moderator da obrise ove poruke...stalno mi to rade hi hi hi hi...

nekako se chovek navikne...

pa kad nece da otvore off topic sobu. ranije je kolko vidim i chujem od starosedelaca na benchu u onom threadu "reviving memories" :) bilo svega i svachega.

vladabgd je napisao(la):
pa kad nece da otvore off topic sobu. ranije je kolko vidim i chujem od starosedelaca na benchu u onom threadu "reviving memories" :) bilo svega i svachega.

c'est la vie...

Sto se Zige tice... majke mi, ja nisam video da nekog igraca biju kao sto njega mlate... Lako ga je zveknuti... Jedino sto je opalio onog golmana pesnicom, ali moze biti i da nije bilo namere...

Poslednja izmena:
ja preporucujem playstation to usb convertor sto se tice joypada, ako se iko seca, ovde smo nekad pricali o pes5 ;)

Koliko kosta taj konvertor i gde ga ima? PS2 dzoj je savrsen i odgovarao bi mi.

Taj adapter može da se kupi kod kineza u starom tr. centru, blok 70. Radnja je na spratu i gleda prema J.Gagarina. Ja sam ga skoro uzeo za 400 din, i perfektno radi. Prima 2 PS joypada, i dobijaju se drajveri sa njime. Radi sve, pa čak i vibracija. Kad kinezi oprave...
Jedino sto ne bih preporucio je kupovina kopije joypada (800din), jer su tasteri previše neosetljivi. Dakle, samo 'original', koji je oko 1500din.

Logy Rumblepad2(2 god garancije) odlican uzeo sam ga i progledao posle Precision-a(koji uopste nije losh).Odlicne kontrole i vise mogucnosti u driblinzima i dodavanjima.

Ukoliko uzmem wireless varijantu doticnog da li to znaci da cu imati lag? :d
Koliko vidim 35€ je obicna a wireless varijanta je 48€. Mozda nije lose isprsiti se za ovu drugu, posto ni prva nije bas jeftina.

DirectX 8.1 or better...

Pise u readme-u...

Sto verovatno objasnjava grafiku :)

Sto se mene tice moze da izgleda ko fifa98, ako valja, a da valja...VALJA!!!

filipenko je napisao(la):
Ukoliko uzmem wireless varijantu doticnog da li to znaci da cu imati lag? :d
Koliko vidim 35€ je obicna a wireless varijanta je 48€. Mozda nije lose isprsiti se za ovu drugu, posto ni prva nije bas jeftina.

Ipak preporučujem konvertor PS2 (ili PSone sve jedno je) gamepad to PC (ide na USB). Promenio sam sve žive gamepadove i Logitech i Speedlink i Trust. Najduže mi se zadržao Speedlinkov Bullfrog Blue Touch Edition (onaj crni gumirani). Ali ipak je ORIGINAL-original. :D Konvertor imaš u ExeCentru (oglas u svakom Svetu K. kao distributeri Speedlinka). Tamo imaš i originalne PS2 gamepadove.
Toliko i...
Pozdrav. :wave:

Ja sam bio ubedjen da je ovaj moj g-09d dobar dzoj..kad mi posle manje od godinu dana ostao kursor na palcu...

sr****

Hvala svima na ukazivanjima, savetima i pomoci oko dzojpada! :)

Vrh Dno