Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2016

Ne znači im ništa, već su rekli da se povlače sa AAA gaming marketa uključujući i konzole, te da će zadržati jedino PES serijal, jer im je veća zarada na igrama za mobilne telefone i tablete, a i PES će im potrajati dok fox engine bude akutelan, pošto je tim ljudi koji je radio na njemu već počeo da se osipa.

http://www.polygon.com/2015/9/18/9351779/report-konami-quits-aaa-production

Mada nije to nikakva šteta, ionalo je FIFA već godinama unazad lider na ovom polju.

Poslednja izmena:
pa u najgorem slucaju obustave pc platformu, samo ne znam sto bi to uradili, treba da se opamete i odradde nextgen i za pc, jer je realno nadmocniji i bolji od ng-a, i jedino pc gaming raste, ali dobro njihov problem, bice nam zao svima ali sta je tu je.
meni se svidja 16, posle ova 2 demo pesa(14-15) u novom enginu ovo konacno izgleda okej, mislim na gameplay, ubacen patch za dresove i nova trava i vec lici na nesto skroz ok...

Ne znači im ništa, već su rekli da se povlače sa AAA gaming marketa uključujući i konzole, te da će zadržati jedino PES serijal, jer im je veća zarada na igrama za mobilne telefone i tablete, a i PES će im potrajati dok fox engine bude akutelan, pošto je tim ljudi koji je radio na njemu već počeo da se osipa.

http://www.polygon.com/2015/9/18/9351779/report-konami-quits-aaa-production

Mada nije to nikakva šteta, ionalo je FIFA već godinama unazad lider na ovom polju.

Pa jeste šteta, koliko god loš bio, predstavlja kakvu, takvu konkurenciju

Pa verovatno da hoće, sada kada više neće raditi AAA naslove za konzole i PC. Ali očekuj brdo IAP-a.

Pa evo, posle igranja na PS4 i PCju, jedina uteha za PC igrače definitivno je činjenica da je ove godine sve isto sem grafike... Mene ni grafika na PS4 ne impresionira bogzna koliko. Igrači hajde, tu su oko FIFA, možda su nekome i bolji ali ostali elementi...

Moram priznati da mi se dopada kako sad izgleda Master liga - sve sad mnogo više oponaša stvarnost uključujući transfere a tu je i tona opcija kojih nema u FIFA karijernom režimu. Recimo trening ili dublje analize... Kad na to dodate licencu za UEFA takmičenja, mislim da PES 2016 bez problema rastura FIFA 16 u tom segmentu. Govorim iz ugla nekog ko primarno igra karijeru u FIFA i ima odigranih 6 sezona (oko 300 utakmica) u FIFA 15.

Ono što je meni kompletna misterija jeste AI - pošto sam PES jako slabo igrao u poslednjih 4-5 godina, počeo sam od professional težine i očekivao sam da me unakaze. Međutim, vodeći Milan u igri u prve tri utakmice sam pobedio sa 5-1, 3-0 i opet 5-1. Onda sam bukvalno sve stavio na manual i dobio Tvente u Ligi Evrope sa 2-0. Na kraju, podignem težinu na peti nivo, sve manual, PSŽ protiv Reala i dobijem Real 1-0 mada sam po igri zaslužio pobedu sa 2-3 gola razlike. Bez obzira na nivo težine mnogo je lako ušetati se u 16 metara. Odbrana je slaba i često se poigrava ispred svog golmana pa sam dosta golova dao tako što sam im jednostavno oteo loptu. Takođe, šutevi iz daljine su razorni - na ovih par utakmica dao sam golova sa 25 metara koliko u FIFA 15 za celu prošlu godinu.

Ne možeš da očekujaš više od arkade :)

Razbija sa UEFA licencom samo tako... pogotovu kad ga osvojis sa London FCom :D

Ostaje činjenica da je Master liga daleko kompleksnija nego u FIFA. EA Sports godinama prodaje maglu a i ovog puta su se bavili ******štinama.

EA Sports godinama prodaje maglu a i ovog puta su se bavili ******štinama.

Jasta,ubacili one zene i sprej za sudiju koji stoji po 20 min na terenu :d A face igraca im izgledaju ko iz praistorije tj plasticno.Igraci lagani kao perce,smesna fizika lopte,driblanje do besvesti u FUT-u...ma ove godine ne bi kupio fifu nema sile iako sam je uzimao do 15ce,vise necu dok ne promene nesto znacajno (engine).

Meni i dalje to više liči na fudbal... Kad sve staviš na manual, osećaj slobode je već jako dobar. Zaboravih da napomenem najjači utisak za PES 2016 - ništa živo se ne svira. Na 10 utakmica imao sam JEDAN slobodan udarac (i dao gol iz njega) - najkrvaviji startovi s leđa prolaze bez faula a kamoli kartona, bukvalno kao da igram ragbi. Obore ti jednog igrača pa s drugim dotrčavaš po loptu. Genije koji je radio opis na IGNu je čak rekao da je to sjajno jer se ne prekida ritam utakmice! Neverovatno je kako novinar i najveću katastrofu može da pretvori u nešto što je kao dobro...

Da, faulovi NE POSTOJE. Rade nam jedine fudbalske igre kanadsko-americka i japanska kompanija.. makes sense.

Evo igrao sam full verziju PES-a na PC-u, ubacio razne patcheve za lige plus jedan za grafiku, tako da sam ga licencirao :p E sada po koja rec o gameplay-u. Poslednji PES koji sam muski odigrao je 2011, I ponekad 2012 kada odem kod nekoga, inace samo FIFA od 12-ce... Ljudi ovaj PES u odnosu na FIFU 16 demo je blago receno nikakav, sto se mene tice. Posle neko kaze fifa je prebrza, pa sta je onda pes, spor mozda? Ono brzo kao japanski brzi voz koji ide na magnet, fifa je za ovo puz, mislim na 16, ne na 15. Onda, pasevi nekad mi nemaju smisla, ja hocu jednom, on doda drugom, u fifi mi se to veoma retko desava. E sad grafika, lica igraca su njesra, bar sto sam igrao sa City-em, Hart izgleda kao neki debeljuca, Otamendi ne lici na sebe, a De Bruyne kao da ima 35, a ne 24god, mozda su jedino Aguera, Silvu i Yayu pogodili koliko toliko... U fifi 16 su lepo pogodili boju koze igraca u odnosu na 15, I mnogo su lepsi modeli, bar meni. Trava, stadioni, publika sve je na mnogo vecem nivou nego na pesu (igrao sam i xbox one verziju koja je slicna sa ps4 cisto da napomenem). Onaj gore napisa smesna fizika lopte u 16-ci, ja sam se na to samo nasmejao, kada posaljem dugi pas na pesu lopta kao da ima neki curve, ne znam kako to da objasnim, a tek kod pasa u prostor, to necu ni da pominjem. Ne vidim sta je toliko lose u driblanju, na fifi mogu bar da te lomim (posto igram na tastaturi, sve ostalo je komplikovano), a u 16-ci su ubacili malo drugacije lomljenje cisto da lepse izgleda... A evo pitam one koji igraju FUT, koliko puta ste se sretali sa igracima koji toliko siluju dribling? Ja mozda 2, ili 3 puta, ali nije nemoguce zaustaviti ako dobro postavis odbranu. Inace uglavnom igram sa slicnima kao i ja, tj bez puno driblanja, samo dosta paseva i lomljenje prilikom sprinta i to je to. Ovo je neko moje misljenje, sad mozda neko ima drugo misljenje, al ovo je forum, zar, ne? :)

Trebaće ti flame shield za to mišljenje, Mare :D

Ne znam kako imate snage da igrate PES sve dok ne poprave AI (tacnije, ne naprave AI posto ono sto oni koriste nije AI). Mene muka hvata kada stopedesetu godinu za redom gledam kako linija odbrane reaguje na ubacenu loptu u prostor. Ono vracanje unazad koje nema smisla, pa onda moj igrac koji se na sekund zabaguje (umesto da trci napred jer su papani iz protivnicke odbrane otisli po burek) da bi mu odbrambeni uzeo loptu uz neki kao duel koji izgleda kao da obojica saplicu sami sebe. Sve dok to ne naprave da lici na fudbal, ja odbijam da igram ovaj njihov trash koji zovu fudbalskom simulacijom.

Poslednja izmena:
Onaj gore napisa smesna fizika lopte u 16-ci, ja sam se na to samo nasmejao, kada posaljem dugi pas na pesu lopta kao da ima neki curve, ne znam kako to da objasnim, a tek kod pasa u prostor, to necu ni da pominjem. Ne vidim sta je toliko lose u driblanju, na fifi mogu bar da te lomim (posto igram na tastaturi, sve ostalo je komplikovano), a u 16-ci su ubacili malo drugacije lomljenje cisto da lepse izgleda... A evo pitam one koji igraju FUT, koliko puta ste se sretali sa igracima koji toliko siluju

Prvo klinjo ja nisam onaj gore nego imam ime na forumu,znaci da naucis da se obracas.Drugo igras PES od juce a generalno i igre a to vidim po verzijama koje spominjes(godine) Ja i ovde nekolicina sa foruma igramo ove fudbalske igre jos od 1995 kad je sve recimo i pocelo 'ozbiljnije' da bude u vezi toga(nisi jos ni u planu bio).Zato nemoj molim te da mi tupis kako je FIFA koja vazi za ARKADNI fubdal i koji to jeste jos iz tih vremena nesto sto nije tj ni priblizno realna ni u jednom aspektu osim tih licenci koje halapljivo drze.PES je isto problematican ali niko ali niko osim takvih koji razmisljaju tako kao ti ne mogu da kazu da nije realniji 100x u svakom smislu.Ono sto mozes da radis sa igracem u FIFI koji ima pace 90 i vise pa to nema na ovome svetu.Sta je sa fels sutevima u FIFI to ti ne smeta?kad je zalomis sa 35m u raslje,realno jel da isto kao i rezultati 6-6 na svakoj drugoj utakmici.U vezi driblanja nemoj da se pravis-te da nema silovanja IMA drugari i to zna svako ko igra FUT vise od 10 utakmica.Mozete da mrzite Konami sto vam nije dao igru kao sto je na PS4 ili da izmisljate nesto trece ali cinjenice stoje i svi znamo prednosti i mane i sta je REALNIJE.Ko ne zna bice mu jasno jednog dana do tada mozete da lozite nekoga drugog,mene i ostale koji ovo kapiraju ne! Zenski fubdal,pena za brijanje :d vau kakve prednosti mislim stvarno unapređenja do moga, copy-paste i platite molim za "novu" igru e pa NE dosta je bilo!

Naravno da je PES arkada i naravno da ju je FIFA prešišala još tamo od FIFA 09 sa PS3/x360 (PC verzija je u korak došla tek negde u FIFA 12), a to govori neko ko ga igra od ISS-a i neko ko je svojevremeno pravio neke od najpopularnijih domaćih PES modova.

PES je serijal koji je ostao u prethodnoj deceniji... arkadica u kojoj ne postoji duel igra... u kojoj igrači nemaju težinu... igra koja ne traži truda da bi se naučilo igranje odbrane, jer su "golovi" jedino što je bitno...igra u kojoj ne postoji AI, ni protivnički ako neko uopšte u današnje doba gubi vreme na igranje protiv AI-a, pa ni timski AI gde se igrači kreću kao u drugoj srpskoj ligi posle pivske dvolitre ispred dragstora... igra u kojoj se snalaze oni koji igraju na krstić i u 21. veku,je igra koja se ne može smatrati ozbiljnim naslovom. A kada se na to doda i online komponenta gde se konamijevi serveri uvek raspadaju, zaista nema smisla ni govoriti o ovome naslovu, a pogotovo što su im jedine inovacije u poslednjih par godina inovacije skarabudžene upravo sa fife :)

Poslednja izmena:
Prvo klinjo ja nisam onaj gore nego imam ime na forumu,znaci da naucis da se obracas.Drugo igras PES od juce a generalno i igre a to vidim po verzijama koje spominjes(godine) Ja i ovde nekolicina sa foruma igramo ove fudbalske igre jos od 1995 kad je sve recimo i pocelo 'ozbiljnije' da bude u vezi toga(nisi jos ni u planu bio).Zato nemoj molim te da mi tupis kako je FIFA koja vazi za ARKADNI fubdal i koji to jeste jos iz tih vremena nesto sto nije tj ni priblizno realna ni u jednom aspektu osim tih licenci koje halapljivo drze.PES je isto problematican ali niko ali niko osim takvih koji razmisljaju tako kao ti ne mogu da kazu da nije realniji 100x u svakom smislu.Ono sto mozes da radis sa igracem u FIFI koji ima pace 90 i vise pa to nema na ovome svetu.Sta je sa fels sutevima u FIFI to ti ne smeta?kad je zalomis sa 35m u raslje,realno jel da isto kao i rezultati 6-6 na svakoj drugoj utakmici.U vezi driblanja nemoj da se pravis-te da nema silovanja IMA drugari i to zna svako ko igra FUT vise od 10 utakmica.Mozete da mrzite Konami sto vam nije dao igru kao sto je na PS4 ili da izmisljate nesto trece ali cinjenice stoje i svi znamo prednosti i mane i sta je REALNIJE.Ko ne zna bice mu jasno jednog dana do tada mozete da lozite nekoga drugog,mene i ostale koji ovo kapiraju ne! Zenski fubdal,pena za brijanje :d vau kakve prednosti mislim stvarno unapređenja do moga, copy-paste i platite molim za "novu" igru e pa NE dosta je bilo!

Pa ti si mene isto omalovazavao, pa red je i da ja tebe malo bocnem [emoji6] ja sam samo rekao da sam POSLEDNJI pes koji sam ozbiljnije igrao bio 2011, a igrao sam i pes 4, 5 i 6, mozda sam u to vreme bio bas klinac ali igrao sam, sta vise pes 6 sam cak i doktorirao, regularno dobijao na top player komp sa vise od 3 razlike, a onda je dosla fifa 12 i batalio sam pes zauvek... Da to mozes u 15-ci, ali cim sam naucio da igram odbranu, ni Azar ni Messi ni Ronaldo nisu mogli da prodju tek tako, ko ih je kontrolisao morao je da se zesce pomuci da bi me prosao. A kao fals sutevi ne postoje? Nemoj me zezati da ti i to smeta, pa mislim da se u pravom fudbalu to najcesce i koristi [emoji2] Evo, van svog sesneasterca sam primio mozda 5 ili 6 golova, i to su stvarno bili sutevi, a ja sam takodje nisam dao puno golova van 16, mozda na ivici kada naletim na neki odbitak, ali sa 35, nono... Ja sam odigrao preko 150 utakmica online u 14-ci, i oko 80 u 15-ci (samo FUT bez seasons), i kao sto sam rekao vrlo, ma veoma retko naidjem na te dobre skillere, koji znaju da barataju sa fintama, znaci bas retko... E sad ako neko bas cesto nailazi verovatno i on sam koristi otkud znam, ali ja ovo pricam iz svog iskustva. Ja cu samo reci da pes nije ono sto je bio i da nema sta da trazi pored fife 16, dobar je da se opika neki evropski kup i nista vise od toga... Ako neko misli da sam nesto lose rekao neka me ispravi, ali i dalje stojim iza reci da je pes nikakav u odnosu ma fifu i ove godine [emoji12] [emoji13]

PES je najobicnija arkada, hteli to da prihvate ljubitelji ove igre ili ne.

Ako je igra last gen, ima groznu grafiku koju ne mogu popraviti ne pet pečeva, fale licence, sta ima u ovom naslovu ?

http://9gag.com/gag/a8jeKrQ

Da se ne ponavljam, sve je vec receno. Igram PES od "japanskih" verzija a zadnje 3 verzije (14, 15, 16) su uvreda gejminga. Zayebi fifu, neka ne postoji, PES 16 je sramota sta su izbacili u poredjenju sa drugim naslovima. Ovo je zaostala igra koja realno vrijedi 3-4$.

I nemoj te biti hipsteri pa pricati kako grafika nije bitna. Sto ne igrate onda stare PES-ove ? Koji djavo onda instalirate grafičke pečeve komjunitija i kilave sweetfx efekte ? Nije bitna grafika a ubiste sa grafičkim patch linkovima.

Šuplja kao i za 3310, najbolji telefon a svi hoce facebook na telefonu 24/7 da uploaduju svoje ružne face. Ovaj serijal treba ugasiti jer vec par godina ime PES koje je nekada nesto znacilo, sve dublje tjeraju pod zemlju.

PES 16 je grozan i gameplay koji toliko isticete uopste nije niti revolucuonaran niti vrijedan igranja. Osrednja igra bez licenci sa 2007 grafikom.. da izvine crysis.

Poslednja izmena:
Sreca pa Shollym (kralj!) svake godine odradi patch za PES6. :Klanjanje

Ok, da sumiramo,imamo dve arkade,dve katastrofalno odrađene simulacije,dve krš fudbalske igre,dva pokušaja da se nešto uradi i imamo 1000 ljudi na forumu koji tvrde da je jedna bolja od druge.

Na kraju imamo mogućnost:
1.Da batalimo ove glupe igre
2.Da čekamo bolju verziju sledeće godine
3.Da izaberemo jedno od ove dve (manje zlo)

Ja sam izabrao za ovu sezonu,na vama ostaje da odlučite ovo ili ono ali ljudi jel vidite u šta se pretvorio ovaj forum da ti se smuči čitanje tema o igri koja te zanima niti ima šta korisno(retkost) a ovo pre svega mislim na PC teme gde je 80% prepucavanje i neretko spominjanje konzola što je opet smešno.
Ja se odjavljujem a vi nastavite,nemam vremena ni živaca za ovo zaista.Mišljenja ima puno a i svi smo različiti te možemo do ujutru šta je bolje odnosno lošije ali neki baš vređaju sa izjavama i pljuju po PES-u,što je najlakše i nije korektno zbog ljudi koji vole baš to,i onda kada se uzvrati istom merom nastaje haos.

"pljuju po PES-u,što je najlakše i nije korektno zbog ljudi koji vole baš to"

Cek, jesam li ja ovdje prepoznao američki sindrom political correctness ? Znaci ne smije se kritikovati igra koja je objektivno retardirana i osakacena u odnosu na konzole (s tim povodom se konzole spominju) jer se nekome ta igra svidja ? Neka taj neko živi ispod kamena i ne komunicira sa ljudima ako ima problem sa drugim mišljenjem.

I da, PES nije los radi necijeg mišljenja, PES objektivno nema licence, PES objektivno ima užasnu grafiku i PES objektivno nema revolucionarni gameplay u odnosu na FIFU. Razumijem da se taj neki gameplay moze nekome dopasti ali nije uopste toliko dobar da se ostale stavri zanemare. FIFA objektivno ima bolju grafiku i bolje iskoristen engine, FIFA objektivno ima licence, FIFA objektivno ima online sistem koji radi a ne PES ..radi kao žmigavac pa igraj master lugu na piratu. Ovo par utakmica, PES 16 full i FIFA 16 demo, FIFA mnogo bolje komunicirqa izmedju igraca, pasovi su mnogo korisniji i pametnije plasirani u odnosu na 15 i u odnosu na PES 16. Sta onda PES nudi ako nije grafika, licence i gameplay ?

PES, samostalno ne poredivši ga sa fifom, je nekvalitetna igra koju je konami izbacio radi reda (ili mozda cak testira mobilni port) a politika unutar samog konamija je odraz koji je oslikan na PES-u. To nije mišljenje, to je činjenica a ja se divim koliko neko moze biti privrzen korporativnim konzumeristickim stvarima.

Poslednja izmena:
"pljuju po PES-u,što je najlakše i nije korektno zbog ljudi koji vole baš to"

Cek, jesam li ja ovdje prepoznao američki sindrom political correctness ? Znaci ne smije se kritikovati igra koja je objektivno retardirana i osakacena u odnosu na konzole (s tim povodom se konzole spominju) jer se nekome ta igra svidja ? Neka taj neko živi ispod kamena i ne komunicira sa ljudima ako ima problem sa drugim mišljenjem.

I da, PES nije los radi necijeg mišljenja, PES objektivno nema licence, PES objektivno ima užasnu grafiku i PES objektivno nema revolucionarni gameplay u odnosu na FIFU. Razumijem da se taj neki gameplay moze nekome dopasti ali nije uopste toliko dobar da se ostale stavri zanemare. FIFA objektivno ima bolju grafiku i bolje iskoristen engine, FIFA objektivno ima licence, FIFA objektivno ima online sistem koji radi a ne PES ..radi kao žmigavac pa igraj master lugu na piratu. Ovo par utakmica, PES 16 full i FIFA 16 demo, FIFA mnogo bolje komunicirqa izmedju igraca, pasovi su mnogo korisniji i pametnije plasirani u odnosu na 15 i u odnosu na PES 16. Sta onda PES nudi ako nije grafika, licence i gameplay ?

PES, samostalno ne poredivši ga sa fifom, je nekvalitetna igra koju je konami izbacio radi reda (ili mozda cak testira mobilni port) a politika unutar samog konamija je odraz koji je oslikan na PES-u. To nije mišljenje, to je činjenica a ja se divim koliko neko moze biti privrzen korporativnim konzumeristickim stvarima.

Vrhunac prose...nja na forumu.Idi igraj tu FIFU molim te za koju si rekao pre otprilike 2 meseca da tvoje pare nece videti EA pa sad ovde opet filozofiras kao po obicaju sa tako smesnim izjavama.I opet vređas sa izrazom retardiran,pa ja bas mislim eto da je FIFIN gameplay takav.Ma kome ja i odgovram al'morao sam jer gospodin nastavlja da bulazni do takvog nivoa da je nepodnosljivo za citanje.

milosma: "Ja se odjavljujem"

Licno smatram da su obe igre zaostale u vremenu i retardirane u poredjenju sa velikim AAA naslovima, svaka na svoj nacin. Fudbal godinama stagnira i problemi sa fudbalom koji su imali naslovi prije deset godina se nekada mogu vidjeti i u današnjim verzijama a razlog je jednostavan: manjak konkurencije. Nafta se konzumira i vadi danas kao i prije stotinu godina jer ne postoji adekvatna alternativa i konkurencija.

Samo je problem sto ti to prihvatas lično. Prvo se razbistri i skontaj da se rasprava vodi o proizvodu koji se konzumira pa onda komuniciraj sa ljudima. Meni je licno smor pomisliti i na fifu i na PES ali volim fudbal i kao sport i kao igru, ostavio sam dosta sati prez TV-om igrajuci PES godinama i godinama jos od play station 1 tako da se svake godine nadam: mozda sada bude to to.

Sto se fife 15 tice, vise sam igrao DEMO nego full igru koliko je AI debulan pa sam mozda rekao nesto slicno (nadji citiraj me ..ja se ne sjecam) ali je nemoguce naci alternativu nekih naslova koje EA posjeduje tako da cu na zalost morasti i u buducnosti dati njima koju kintu ako zelim odigrati XY stvar.

A sada lijepo procitaj svoje postove koji sadrze 0 argumentacije i zdrave diskusije osim:

milosma: Prvo klinjo ja nisam onaj gore nego imam ime na forumu,znaci da naucis da se obracas.

Kako sam rekao, previse uzimas licno dva proizvoda koji su dosli od najpohlepnihij izdavaca. Ohladi glavu i drzi se činjenica. Ako neko vrijedja na ovoj temi, onda si to ti a ako ja kazem da je PES 16 malouman, to sto si se ti pepoznao da si ti PES 16 je tvoj problem. Ja pricam o igri a ti se transformiši u svojoj glavi u sta god hoces.

Poslednja izmena:
@Glenn nisam te ni spomenuo nego si izvuko iz konteksta u onoj poruci gde sam "smirivao" strasti da se ne nastavljaju bezvezne poruke kao ove.Ali ti si dodatno morao da me spomenes i opet nastavljas i teras me da pisem iako sam rekao da necu,ti iniciras to namerno i smisljeno.

Nazad
Vrh Dno