Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2016

Ipak se čekaju ozbiljniji pathevi. Nego, ljudi treba mi savet, otisao mi je logitech gamepad. E sada novi logitech da kupujem, vidim da ih
cena kao da su suvo zlato. Imate li neke alternative koje su jeftinije a pokazale su se dobro?
Gigatech GX-105 

Hvala svima na savetima uzimam sve u razmatranje.... Sto se tice patcha, zadnji koji sam koristio i bio je vise nego solidan jeste PTA patch 8.4, naravno za pes 2015, za 16-icu se jos uvek ceka PTA. Smoke patcevi su takodje vrlo dobri...

Zar nema ko ranije onog NO Blur patcha. Meni jedino to smeta, mnogo mutno i pokreti usporeni. Steam verzija.

Zato ce Konami da propadne i sa Pesom uskoro i definitivno predje sa igrama za androide.

Ja skinuo PES professional patch, nesto mi oko instalacije tog PTA delovalo sumnjivo. Pravi dresovi i prava imena klubova, to je sve sto mi i treba u patchu. U svakom slucaju, ne 'klikce' sa mnom ovaj 2016, mlako je sve to i poprilicno 'fifasto', oduzimanja lopte su mi uzasna, svako oduzimanje mora onako da se ogradi sa istom animacijom, golmani ocaj, pasovi previse navodjeni cak i kad ugasis assistance i ne idu kome sam namerio, sudije nista ne sviraju.. Kad upalim 2015 'prodisem'..

Poslednja izmena:
Ja zato i ne palim PES niti FIFU dok to ne bude licilo na simulaciju fudbala. PES svake godine resi X mana, ali zato uvede jos toliko. Isto vazi i za FIFU, s tim sto je ne mogu igrati preko tastature. I ne, necu uzimati gamepad samo zbog FIFE, niti zelim da igram preko gamepada, no thanks. Od kako znam za sebe PES je mogao lepo da se igra preko tastature, ili ti bilo koji drugi fudbal, samo FIFA ne. Mislim moze, ali je uzasno.

Dobar fudbal bas ove godine. Mozda su malo zakazali sto se tice faulova ali dueli su realniji i samo kretanje igraca.. Ne moze se reci da je idealno ali po meni sigurno vise "podseca" na pravi fudbal.. Ono u 2013 verziji je bila smejurija iako sam igrao i te godine PES.

Jel zna neko da li moze patch sa dresovima i grbovima ali za original da radi sve ?

Sada sam nabavio pes16 pa koje patcheve mi preporucujete da instaliram?

@DoX @ ZOGLI
Samo izaberite PTE,PESMix 2016 Patch(koristan do izlaska nekog boljeg) ili sacekajte Smoke patch po meni najbolji u proslim verzijama.
Cujem izasao QPES pach, verovali ili ne placa se 500 din! :d Izgleda da je moding otisao u Qrac!

Koliko je nisko pao ovaj PES, nije humano. NEkada sam igrao 25-30 minuta tekme u PES6 sa uzivanjem, sada 10 minuta tekma je MNOGO. Em sto je iritantno do bola koliko je busna odbrana i koliko si nemocan u odbrani, 3 ista gola primim po utakmici minimum. Svaki AI sut zavrsava u mrezi, a 50% mojih suteva golman brani. Kao sto rekoh AI 80% golova daje tako sto CF prodje izmedju mojih CB kao da su zaspali i u 90% slucajeva je gol. Cim vidim da prolazi odrambene dizem ruke jer znam da ne mogu nista da ucinim. Svaku sledecu utakmicu igram u nadi da nece biti toliko lse, i zato sto je master liga ove godine malo bolja.

Poslednja izmena:
Uz dodatna podesavanja odbrane i taktike resava se svaki problem, naravno da uvek ima propusta i glupih situacija ali zar ih nema i u pravom fudbalu?

Igram cesto protiv Superstar kompa tako da znam da ima sanse da se zaustave cak i sa slabijim timovima...

Jesam podesavao odbranu i taktiku vec jedno 3 puta, i taman pomislim kako sam nasao resenje, zavuce mi 3 gola u prvih 10 minuta utakmice (svaki sut je bio gol), sto je recimo 2 minuta igranja. Utakmicu pre te odigrao 1-0, i taman pomislim da i nije tako lose. KAda nalete te nenormalne utakmice, obavezno primim gol u prvom napadu. Ja ne znam ko moze da ostane normalan pored ovog PES-a.

Ili je ovaj PES tezak, ili meni dzojstik ne valja, ili ne znam igrati. Odbrana veoma teska za igrati, kako nema onog automatskog prebacivanja igraca, nego moras manuelno. Ali sve je to u redu, da i u napadu ne ide lako. Tesko je iskontrolisati pokrete igraca, dodavanje je sporo, dodavanje iz prve misaona imenica.

I jos, ima li faula u ovom PESu, odigrao sam 10 utakmica do sada, jos faula nisam vidio. Cak i klizeci ako hocu da uletim, ne mogu potrefiti.

Mozda je do mene problem, ali ovakvi su utisci.

I poprilicno je HW zahtjwvniji nwgo recimo prosle godine. Imam Core 2 Duo 2.6GHz, 6 GB rama, i grafika geforce 9650m gt 1GB, laptop, i jedino na low quality ne laguje.

Poslednja izmena:
Za faulove se slazem a sto se tice igranja odbrane i dodavanja imam bas suprotne utiske samo se treba izvezbati.

Inace ovo je prvi PES od kako igram simulacije fudbala (jos od SONY keca) da sam poceo sa Stickovima da se krecem..Ranije mi je to bilo nezamislivo ali sada sam morao da probam jer sam uzeo Dualshock 4 i povezao na PC i tako je podeseno po defaultu.

Zao mi je samo sto nisam ranije uzeo ovaj dzojstik i igrao ovako :p

Ja se slazem sa DoX-om. Krenuo sam da igram na pecurkice, sada se pitam sto nisam ranije tako. :)
Isti dozivljaj sa tezinom i odbranom sam imao kada sam krenuo da pikam, ali... kupusao sam malo taktiku i dosao do 4-4-2 sa dijamantom u sredini kao idealnoj. Takodje, za odbranu je JAKO BITNO namestiti Mark settings pre svake utakmice i to tako da ne idu oba CB-a na npr. jednog isturenog napadaca, jer ce se poklapati sa kretnjom i obojica ispadati iz igre ako je napadac brzi.
Faulovi su retki, ali i to zavisi od toga kako se prolazi igrac. Ako se pusti trcanje i krene oko igraca na promenu pravca bez punog sprinta mnogo cesce ce biti sudjen faul...
Inace sam u pola druge sezone ML na Superstar, drugi sam na tabeli sa MU, desilo mi se da dobijem Newcastle 8-0 pre neki dan, posle one reprezentativne pauze kada su svi igraci umorni, pa je duza klupa bila presudna, a potom izgubio od Sunderlanda 0-1... Ono, ima bagova, klasika, ali mislim da je ovo posle 2008mice najbolje PES izdanje...

Batalio PES 2016, instalirao PES 6 i progledao. KOliko je bolji fudbal, ma nije za poredjenje uopste. Na stranu outdated zvuk/grafika/animacija, gameplay je neuporedivo bolji, i postoji izazov, a to je ono najbitnije. U 2016 pljuste golovi kao kisa, lako primam golove i lako ih dajem, uzasno dosadno. U sestici se tesko daju golovi i tesko primaju ako se uvezba odbrana, a realno mnogo je lakse igrati dobru odbranu jer je gameplay neuporedivo bolji. Ceka se najnoviji Shollym 2016 patch and you are good to go. :)

Realniji fudbal po kretanju igraca, sutiranju, dodavanju, fizici do ove godine nije izasao... Igrao sam svaku PES simulaciju jos od 2001. i to je moje misljenje...

Realniji fudbal po kretanju igraca, sutiranju, dodavanju, fizici do ove godine nije izasao... Igrao sam svaku PES simulaciju jos od 2001. i to je moje misljenje...

Toliko je realan fudbal da svaki sut zavrsi u mrezi, i to rezultira da na svakoj utakmici padne minimum 5-6 golova, i to na 10 minuta duzine. Ako mene pitas ovo je arkada, kakva bre simulacija fudbala i realnost.

Toliko je realan fudbal da svaki sut zavrsi u mrezi, i to rezultira da na svakoj utakmici padne minimum 5-6 golova, i to na 10 minuta duzine. Ako mene pitas ovo je arkada, kakva bre simulacija fudbala i realnost.
Kod mene je prosek od 2-6 i to kad igram na Superstar ovako Offline, ne netu je malo drugacije jer zavisi s kim igram tj. kako taj neko igra, da li je ofanzivni tip ili igra takticki. Igram sa malo slabijim timom tako da to "svaki sut zavrsi u mrezi" sto rade Ronaldo Bejl i njima slicni kod mene se ne desava tako cesto...

Dox po kojoj fizici, kom sutiranju? Umor kod igraca ne postoji, sutevi su prejaki, odbrana ne postoji. Uzmi real i kada se branis pogledaj gde stoje tri napadaca (ronaldo, bejl i benzema) kada se branis.
Ne znam da li mozda ima neke veze ali ja PES na PC-u igram preko Dualshock4-ke tako da je kontrola suteva, dodavanja i kretanja mnogo bolja nego kod obicnih dzojstika ili daleko bilo tastature, ja uocavam da igraci "teze" trce posle 75. minuta tako da mislim da ima i umora...a sto se tice odbrane samo dobra taktika i nista vise. Imao sam i ja taj problem na pocetku pa sam posle sredio kako sta treba da stoji detaljnije u podesavanjima, sto je skroz ok odradjeno kako zelis da postavis taktiku uzavisnosti da li je fluidna formacija ili fiksna...
Kapiram ja da nije skroz idealno sve jer to je samo igra i uvek ce nesto da smeta, bio to sudija, golmani, kretanje lopte itd... Ne moze svakome da se svidi isto...

Pricitah negdje sutra izlazi zvanicni patch, bit' ce i partizan dodat.

Nazad
Vrh Dno