Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

prvo i jedino.

imam ponudu za galaxy tab 2 od 10" koji ima dual core a9 i powervr 540 i sto je najvaznije 3g. za 250e, ne za 400. to je skoro pa u rangu sa ovim, ali sam odlucio da ipak cekam google, nece taj galaxy tab nikud pobeci za 2 meseca. doduse ova akcija u ovoj radnji mozda hoce...

ne mozete me ubediti da je ovaj prestigio bolji od samsunga, mozda po kvalitetu izrade, i sigurno po ekranu, ali ja bih pre izabrao sve ostalo, a i drugi bi da se nisu izleteli... era jeftinih tableta tek dolazi, prvi macici se u vodu bacaju, polako.

elem svi koji su kupili tablet neka uzivaju u njemu i neka ih lepo sluzi. ja pratim ovu temu da bih naucio nesto novo, i da dojavim ako nadjem neki tablet u toj ceni, jer mnogi ljudi se premisljaju sta da kupe u ovom cenovnom rangu, pa eto da znaju da ima mozda i boljeg izbora...

Poslednja izmena:
Imas ponudu ti da kupiš jedna komad galaxy tab-a za 250€ negde preko nekog ili znaš radnu u kojoj svi mogu da kupe GT2 za 250€?

Ako je ovo prvo, onda je glupo da porediš, ko kad bih ja rekao da neko može da mi donese iPad 3 64GB 4G za 250€ i da je tvoja kupovina glupa.

Modele poredi prema MP cenama za koje svi mogu da ih kupe, a ne prema tome za koje pare neko može da ga "nabavi". Npr. ako kupuješ kradenu robu i sl.

Bilo bi lepo kada bi završili raspravu na temu Svi tableti - valjaju vs Prestigio 5097 - ne valja, pa da nastavimo o Prestigio.
ed_hunter, stvarno si dovoljno trolovao.
Kupi nešto, ili nemoj kupiti, ali nemoj trolovati... Dobronamerno si upozorio ljude na teoretske nedostatke Prestigio-a, par puta si to ponovio, i mislim da su svi shvatili šta valja a šta ne valja na Prestigio-u.

prvo i jedino.

imam ponudu za galaxy tab 2 od 10" koji ima dual core a9 i powervr 540 i sto je najvaznije 3g. za 250e, ne za 400. to je skoro pa u rangu sa ovim, ali sam odlucio da ipak cekam google, nece taj galaxy tab nikud pobeci za 2 meseca. doduse ova akcija u ovoj radnji mozda hoce...

ne mozete me ubediti da je ovaj prestigio bolji od samsunga, mozda po kvalitetu izrade, i sigurno po ekranu, ali ja bih pre izabrao sve ostalo, a i drugi bi da se nisu izleteli... era jeftinih tableta tek dolazi, prvi macici se u vodu bacaju, polako.

.

Ti ne shvatas da 90% ljudi koji su kupili ovog prestigia, nece igrati igrice vec ce surfovati, gledati filmove i citati knjige, a za sve to je najbitnija stavka DOBAR EKRAN sto IPS sigurno jeste, jer ima odlicne uglove, koji su neophodni za ugodano koriscenje svega sto sam naveo. Samsung jeste bolji, ali retko da bi to iko i osetio, jer je glupost igrati na tabletu igrice, imao sam 9.7 ili sad 7 incha i vrlo dobro znam o cemu pricam, igrice koje zahtevaju odredjenu koncentraciju se ne igraju na tabletu, tablet je za angry birds i tako te koje sluze da ubijes vreme..
Moje misljenje (da se vratim na Prestigia) po onome sto su izneli vlasnici, da je jako dobar uredjaj za tu cenu i da pruza ono sto do sad po toj ceni nije bilo dostupno NA NASEM TRZISTU..

p.s. Mogu i ja da kazem kako je HP TOUCHPAD koji sam imao babaroga za taj samsung i jos je Hp kostao 99$ a idealna je platforma za budzenje androida, ICS na njemu je leteo, 1Gb rama i sta sam ja ovde treba da ubedjujem sve da ne kupuju Prestigia, nego da im ja preko nekog mog mogu nabaviti Hp Tp za 150e sa 16 ili 32GB . . Pusti ljude, uzeli su ono sto im je ponudjeno za dobru cenu i ja mislim da nisu pogresili, a da li jesu pokazace vreme...

I da dolazi polako vreme jeftinih tableta, ALI POLAKO.. 😉 😀

Poslednja izmena:
Meni će moja tetka da pokloni iPad2 tako mislim da je stvarno glupo da ljudi daju 200E za ovaj Prestigio...

prvo i jedino.

Hahaha, 3G Galaxy tab 2 10.1 za 250 eur? Ja sam mislio da ti to ozbiljno. Pa kupi brate mili ako je tako jeftino, ovde ces ga prodati za najmanje 500 eur koliko taj model zapravo kosta. To je ili ukradeno, ili polovno, zasto bi ti inace neko poklanjao za 250 eur uredjaj koji kosta 500 eur svuda?

Sto se tice poredjenja Samsunga i Prestigia, uopšte se ne mogu se porediti, Samsung je skoro duplo skuplji pa tu poredjenja nema, a ta cena ne donosi ni veću upotrebnu vrednost, osim za igrice.

P.S. Ako su ovo prvi mačići, šta su onda one stotine modela tableta u zadnje dve godine?

prvo i jedino.

ne mozete me ubediti da je ovaj prestigio bolji od samsunga, mozda po kvalitetu izrade, i sigurno po ekranu, ali ja bih pre izabrao sve ostalo, a i drugi bi da se nisu izleteli... era jeftinih tableta tek dolazi, prvi macici se u vodu bacaju,

Taj tab se prodaje za 399 usd/eur. Ako si mogao da ga kupis za 250 evra, prodas ovde za min 330 i stavis 80 eur u dzep, a nisi jer "cekas google tab", onda je to toliko neracionalna (da se blago izrazim) odluka, da je tebe tesko ozbiljno shvatiti, a jos manje od tebe primati savete i "upozorenja".

Ovi momci ce uzivati u svom tabu narednih nekoliko meseci, zatim ga prodati za 150-160 evra, dodati jos 30-40 i kupiti nesto novije i bolje. A ti ces i dalje cekati jer je opet neko najavio nesto "super" za samo "par meseci".

Prosto je neverovatno kako se na zadnje tri strane ovog foruma vodi polemika o svemu osim o tome zašta je on otvoren.
Molim sve forumaše da se suzdrže raznih komentara da bi smo mi koji stvarni žele nešto saznati o MultiPad modelu, to mogli i učiniti.

A sada, da li ima nekog ko je stvarno pazario ovaj Tab da nam pusti neke utiske, vizuelne ili pisane???

Ja sam danas preuzeo svoj primerak i ako uzmemo u obzir da je ovo moj prvi ozbiljniji kontakt sa uređajem ove vrste za sad mogu samo da kažem da sam vrlo zadovoljan ekranom i kvalitetom izrade. Što se tiče nekih detaljnijih utisaka to mogu da napišem ovih dana kada se malo ozbiljnije upoznam sa uređajem ali za sada nisam naišao ni na jedan problem...

beloblato,svi smo mi kupili tablet osim onog eda i mozda jos dvoje ljudi...pisemo utiske na prethodne 4 strane vec

Ja sam postavio sliku, dao par komentara, imam od ranije 5080 ali ga supruga koristi nisam se mnogo udubljivao ( koristioo sam IOS uredjaje) tako da mi je ovo prilicno novo.Zbog toga sam i dao onoliko komentara koliko mogu, a da nelupetam.
Od igrica sam probao PES i radi lepo.
Sistem info sam skinuo i napisao na nekoj od prethodnih strana.
Ekranom sa odusevljen (moze da se poredi sa ekranom IPAD2) sto je meni bilo najvaznije.
Nadam se da cu za vikend imati vremena da ubacim dosta programa, da ga probam kao E-book mislim da ce raditi extra.

Zvali su me danas iz Gigatrona. Sutra ga preuzimam i prosledjujem utiske. 🙂

jel pes ima na marketu ili mora sa strane da se skida neka narodska verzija?

Vl@da je napisao(la):
Gde si našao PES, ja tražio i ne mogu da nađem...?

Za narodne verzije programa i igara koristi black markete ima ih brdo. Mozes da probas na mobilism marketu ili blapk marketu...

Ja sam da nas preuzeo svoj primerak i za sada sam jako zadovoljan ovim tabletom. Interesuje me da li ima negde kuputi zaštitnu foliju i slično?

Niko da pomene koliko traje baterija ? poz.

Danas sam merio trajanje baterije, izdržala je tačno 5 sati i 30 minuta. Najveći deo vremena je bio uključen video (720p u MX Playeru), a i malo sam čitao i surfovao.

Pustio sam da se potpuno isprazni i onda stavio na punjenje. Do 100% mu je trebalo tačno 4 sata i 56 minuta. Interesantno da je od 99% do 100% trebalo skoro sat vremena...

Evo grafikona iz programa Battery Mix, sa njim sam merio vreme:

Screenshot_2012-05-23-22-32-43.png

Sa tabletom sam za sada zadovoljan, radi brzo i pouzdano. Ekran je odličan, ali mi smeta odsjaj za čitanje knjiga. To je mana svih tableta, nije ovaj ništa gori od drugih. Nadam se će mi neka anti-glare folija pomoći. Neko je spomenuo da odgovaraju one za iPad 2 - to je odlična vest, ima ih puno na tržištu.

Za programe ima samo 500 MB na raspolaganju, a ne gigabajt, kako sam ja mislio. Zna li neko da li su ta memorija i ona za skladištenje identične, tj. da li se nekako može povećavati jedna na uštrb druge?

nemojte to tetka mi poklanja, prijatelj mi donosi, kradeno, ovo ono..... ovo je 250eur za galaxy tab 2 u radnji kulturno. samo je na akciji. i ne. ne želim da dovlačim stvari iz inostranstva i preprodajem, kao što mnogi to rade sa ipadom. over and out!

Što hejtujete dečka, ja razumem šta hoće da kaže. Svi mi imamo te momente kupiti ovo ili ono, sačekati da izađe nešto i razmišljati da li vredi ovo u odnosu na ono... To je čekanje trenutka da investicija bude što pametnija i da dobiješ nešto što će biti najbolje za uloženi novac. Neki to vide u ovom Prestigiu, neki u drugim modelima tableta.

Što hejtujete dečka, ja razumem šta hoće da kaže. Svi mi imamo te momente kupiti ovo ili ono, sačekati da izađe nešto i razmišljati da li vredi ovo u odnosu na ono... To je čekanje trenutka da investicija bude što pametnija i da dobiješ nešto što će biti najbolje za uloženi novac. Neki to vide u ovom Prestigiu, neki u drugim modelima tableta.

Sve je to ok, ali čovek na 10 strana objašnjava drugima kako je ovaj tablet shit i da je sve drugo bolje.

Konacno stigo i moj primerak. Kolko ovo dobro izgleda. :-D

Nazad
Vrh Dno