pazi meni je žao da dam skoro isti novac za duplo bolji tablet od ovog jer se plašim da će USKORO* izaći duplo bolji od njega opet za sličan novac. kako je tek ljudima koji su se istrčali i kupili ovo? mogu samo da kažem iskreno: žao mi je, upozorio sam.
*= ne za dve godine, ili za tri, već za dva meseca...
Prvo, Samsung Galaxy 2 10.1 košta 399 USD/EUR, taj koji ti gledaš je Galaxy tab 2 7.0, on košta 250.
Drugo, nije duplo bolji od ovog, nego je u nekim specifikacijama čak lošiji - npr. plastikaner je, spram aluminijuma kod Prestigia. Nešto je jači po pitanju grafike, ali to ima uticaja jedino kod zahtevnijih igara, što veliki broj kupaca apsolutno ne zanima, pa im samim tim i ne predstavlja prednost, a ta Tegra grafika podiže cenu u nebesa. Sve ostalo je manje-više isto, jedino količina memorije 16GB naspram 8GB kod Prestigia, je na strani Samsunga.
Treće, taj Galaxy tab 2 7.0 je dobio odlične ocene, međutim ako ipak kojim slučajem dobiješ tab 2 10.1 za te pare, treba da znaš da je dobio dosta lošije ocene, slaba baterija, lošija izrada, razočarenje u više pogleda, i u toj klasi je dosta bolji izbor Asus transformer pad 300T, koji košta isto 399 a dosta je bolji uređaj.
Četvrto, ako se pojavi za par meseci taj čuveni Google tablet, i ako bude imao Tegra 3, i ako bude koštao 250 USD/EUR, opet neće biti duplo bolji od tog samsunga, niti 4 puta bolji od ovog Prestigia, pošto će realno imati samo jaču grafiku i ništa drugo neće biti menjano, a po svemu sudeći imaće ekran 7" što uopšte nije klasa sa ovim tabletima.
Peto, ti si brate polupao sve lončiće (izbrkao si sve maksimalno).
😀