Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

odlican je za te pare....gde ga preko ima? u kojoj zemlji? i jel u legalnoj radnji za 250e
kolko sam ja video, on je znacajnije skuplji, preko 350e. cak je i onaj tab 2 7.0 preko 260e.
Samsung Tab 2 od 10" za 250e???
malopre se čuo sa bratom, kaže, e oćeš tab da ti donesem, dual core, 1gb rama 10" samsung galaxy tab 2 evo neka reklama u novinama ravno 250e. kažem ja neka hvala čekam google tab 😛 ja se i dalje nadam toj tegri 3 za 250 eur btw. inače švajcarska je u pitanju. ali da je povoljno jeste.... nema ips doduše koliko sam video, ali soc je dobar ima powervr 540, nekako mi je draga ta grafička nije nešto jaka, ali sve se pravi za nju.

btw nokia n9 je isto pala na 250eur 😀 sreća sreća radost!

Poslednja izmena:
e ta memorija je cudna...doduse koristim neki app2sd da vidim....ali on ima 900mb koje ta aplikacije zove phone i 5+ giga koje aplikacija zove sd....e sad tih 900+ mb je verovatno ram a 5+gb je interna memorija....inace,jel ima neko da mi preporuci dobar menadzer aplikacija kao i app2sd za ics?

Ako ti nije problem skini aplikaciju sa marketa: Android System Info, pisace ti sve, od rama, procesora, preko grafike... 🙂

internal memori....max 503.94mb free 291.68mb
sdcard max 5996.2mb free 5701.32mb
Ram max 745mb, free 509mb

probao sam skajp sa slusalicama i cuje se sagovornik 🙂 a zvucnici inace rade normalno,cuju se sistemski zvuci i sva muzika,video itd....nego,jel zna neko kako da skinem neke igre tipa gta3(nema ih na marketu)...nisu mi o glavu samo zelim da ih probam 🙂

edit : skinuo sam taj android info ali on i dalje pokazuje da je 5996mb sd card,a ustvari je to njegova neka memorija :/ to mi nije jasno
imam sd karticu od 16 gb u njemu i nijedan application manager je ne vidi kao sd kartu osim file managera

Poslednja izmena:
ja sam skinuo Android System Info
download cache max:112mb/free 108mb
internal memori....max 503.94mb free 291.68mb
sdcard max 5996.2mb free 5701.32mb
Ram max 745mb, free 509mb
procesor ARMv7

nisam dugo koristio android tablet.
Dajte neku preporuku da mi aplikacije koje skidam indu na karticu za ICS.

ljudi meni nesto nije jasno....tablet ima oko 6g svoje interne memorije koja je dostupna i nju naziva sd card,a neku memoriju od 900mg naziva phone....a sta je sa regularnom sd kartom? nju ne vidi ni jedan app manager vec samo file manager :/
btw jel imao neko problema da iscupa sd kartu iz tableta? ja ne mogu i dalje da je izvadim 😛

sad sam ubacio micro sd od 1Gb i vidi je bas kao sd card
sad cu da probam i da je izvadim🙂

Piše u specifikaciji ARM Cortex A8 procesor - to je procesor na ARM v7 arhitekturi, tj. instrukcijskom setu. Nisam siguran da v9 i postoji.

Da nisi mislio možda na Cortex A9 ?

Uspeo sam da izvadim karticu, ne bas lako ali.....
na ampalazi pise cortex a8 ma sistem info pise: procesor:ARMv7 procesor rev 2(v7l)
Ed hunter ti bas zelis da dokazes da ovaj uredjaj ne valja.....uredjaj je odlican

jes cortex a9, na to sam mislio... cortex a7 je loš :/

inače... u debeloj sam dilemi da li da pazarim onaj galaxy tab 2 10" za 250 eur. debelo ću da se ugrizem za jezik ako gugl izbaci tegru 3 za 200 evra... a brat mi dolazi uskoro, tako da moram da se smislim...

ed hunter:galaxy tab 2 i gogl otvori novu temu nije ovde mesto da strvaras pometnju ljudima koji su kupili 5097 ili planiraju da ga kupe.

drdekzar i meni vidi sd karticu kao sd card ali kad je otvorim onim explorerom....ali kad upalim neki app2sd on vidi memoriju od 6gb kao sd,a to je zapravo memorija tableta
kako si izvadio karticu? daj savet 😀

ed hunter:galaxy tab 2 i gogl otvori novu temu nije ovde mesto da strvaras pometnju ljudima koji su kupili 5097 ili planiraju da ga kupe.
pazi meni je žao da dam skoro isti novac za duplo bolji tablet od ovog jer se plašim da će USKORO* izaći duplo bolji od njega opet za sličan novac. kako je tek ljudima koji su se istrčali i kupili ovo? mogu samo da kažem iskreno: žao mi je, upozorio sam.

*= ne za dve godine, ili za tri, već za dva meseca...

to je sve ako...ako...2-3 meseca...opet kazem i kad taj izadje najavice bolji za nekoliko meseci i sve tako u krug.

pazi meni je žao da dam skoro isti novac za duplo bolji tablet od ovog jer se plašim da će USKORO* izaći duplo bolji od njega opet za sličan novac. kako je tek ljudima koji su se istrčali i kupili ovo? mogu samo da kažem iskreno: žao mi je, upozorio sam.

ja ne razumem na sta si ti upozorio? uredjaj je odlican -.- sto volim te sto samo kupuju nesto,a na kraju ne kupe nista,jer uvek izlazi nesto bolje....naravno da izlazi nesto bolje,ali nikako za te pare o kojima ti pricas....drugo...ovaj tablet je ODLICAN za svakodnevno koriscenje,ekran je fantastican i dolazi u gospodskom tvrdom,debelom pakovanju sa koznom torbicom

inače... u debeloj sam dilemi da li da pazarim onaj galaxy tab 2 10" za 250 eur. debelo ću da se ugrizem za jezik ako gugl izbaci tegru 3 za 200 evra... a brat mi dolazi uskoro, tako da moram da se smislim...

Aman covece... sto je tebi dosadno ***!
Hajde sto pises nema veze nego ne znas ni sta pises... samo cekas ko ce sta da napise da popljujes ovaj odlican tablet, kupi Tab za 250e molim te, ali ima tema za njega cini mi se ako ne otvori je.
"Upozorio sam" ja moram da te pitam jel ti dobro?

Već je kasno, pa moram u krevet. Ajde javi hitno šta su odlučio ili neću moći da zaspim. Ako ne odlučiš do ponoći, molim te da nam sutra napišeš izveštaj na četiri A4 kucane strane šta si se sve predomišljao, da mogu da odštampam, pa da ponesem sa sobom i čitam u prevozu.

P.S. WGF!

Već je kasno, pa moram u krevet. Ajde javi hitno šta su odlučio ili neću moći da zaspim. Ako ne odlučiš do ponoći, molim te da nam sutra napišeš izveštaj na četiri A4 kucane strane šta si se sve predomišljao, da mogu da odštampam, pa da ponesem sa sobom i čitam u prevozu.

P.S. WGF!

DJ-a čoveče! Ja ću ti se javim sa još sedmoricom ovdašnjih sa foruma/ove teme pa možemo konzilijum da sastavimo!:laugh:

Poslednja izmena:
Evo i mojih utisaka...

Vrlo sam zadovoljan.
Tablet stvarno dobro izgleda, nema krckanja i uvijanja.
Ekran odličan, bez probijanja pozadinskog osvetljenja, mrtvih ili zaglavljenih piksela. Dodir prepoznaje bez greške.
Nisam instalirao neke zahtevne igrice, ali odziv u radu je ok. Nije na nivou Galaxy S2, ali bože moj... nisam to ni očekivao.
Malo sam iznenađen raspodelom prostora na "disku". Data particija ima svega oko 500MB. Moglo je i više da se odvoji - ovako će morati da radi App2SD, pre ili kasnije. Sreća pa u ICS to radi daleko bolje nego što je bilo sa Froyo-m recimo.
Nisam ubacivao karticu ali koliko vidim njen sadržaj bi trebalo a se pojavi u /mnt/external_sd. Postoji i /mnt/usb_storage gde bi trebalo da se mountuje sadržaj USB diska, ako neko ima USB OTG kablić.
Pri prvom dizanju, instalira se dosta softvera ali mu je veza sa marketom polomljena. Znači, ako hoćete da updateujete Flash Player, morate da deinstalirate fabrički pa onda sa marketa da skinete aktuelnu verziju. To svakako preporučujem jer sam sa originalnim flash playerom imao u browseru problem da mi flash sadržaj scrolluje preko tabova + ga opera nije detektovala. Posle update-a sa marketa, sve radi kao sat.

Eto, za sad toliko...
Pozdrav, Vasa

Kad smo već tu, ima li negde kod nas da se nabavi mini USB OTG kablić?
Vidim da micro može da se nađe, ali mini - mrka kapa.

poz, vasa

Niko mi nije odgovorio kakav je muzicki plejer? Stari onaj krs ili ICS?
I kvalitet reprodukcije sa boljim sluskama?

Ne znam kako izgleda ICS plejer, ali ovom na tabletu prilično dobro pasuje opis "krš".
Što se kvaliteta zvuka tiče - zavisi na šta je ko navikao i koliko ko oštećen sluh ima.
Meni zvuči dobro. 🙂

Prvo, Samsung Galaxy 2 10.1 košta 399 USD/EUR, taj koji ti gledaš je Galaxy tab 2 7.0, on košta 250.

Drugo, nije duplo bolji od ovog, nego je u nekim specifikacijama čak lošiji - npr. plastikaner je, spram aluminijuma kod Prestigia. Nešto je jači po pitanju grafike, ali to ima uticaja jedino kod zahtevnijih igara, što veliki broj kupaca apsolutno ne zanima, pa im samim tim i ne predstavlja prednost, a ta Tegra grafika podiže cenu u nebesa. Sve ostalo je manje-više isto, jedino količina memorije 16GB naspram 8GB kod Prestigia, je na strani Samsunga.

Treće, taj Galaxy tab 2 7.0 je dobio odlične ocene, međutim ako ipak kojim slučajem dobiješ tab 2 10.1 za te pare, treba da znaš da je dobio dosta lošije ocene, slaba baterija, lošija izrada, razočarenje u više pogleda, i u toj klasi je dosta bolji izbor Asus transformer pad 300T, koji košta isto 399 a dosta je bolji uređaj.

Četvrto, ako se pojavi za par meseci taj čuveni Google tablet, i ako bude imao Tegra 3, i ako bude koštao 250 USD/EUR, opet neće biti duplo bolji od tog samsunga, niti 4 puta bolji od ovog Prestigia, pošto će realno imati samo jaču grafiku i ništa drugo neće biti menjano, a po svemu sudeći imaće ekran 7" što uopšte nije klasa sa ovim tabletima.

Peto, ti si brate polupao sve lončiće (izbrkao si sve maksimalno). 😀

Nazad
Vrh Dno