Šta je novo?

Prestigio Multipad PMP5570C DUO

Nesto mi nije jasno. Uz ovaj tablet sam dobio OTG kabl koji ima micro-b USB prikljucak, a na tabletu ima samo mini-b USB port. Kako prikljuciti USB uredjaje na ovaj tablet?

Moguce da ti je grekom uz uredjaj stigao pogresan......

Evo, pazario i ja 5570c. Prvi utisci su pozitivni: fino i brzo radi, ekran je odlican i to je odprilike sve sto za sada mogu da kazem obzirom da sam ga tek danas uzeo. Kao sto i drugi kazu, tablet se greje sa donje strane, nije jaaako strasno ali je primetno.

Imao sam i mali problemcic prilikom prvog ukljucivanja. Tablet je verovarno duze stojao u magacinu ili gde vec i baterija je bila potpuno prazna. Nije mogao da se ukljuci a kad sam ga stavio na punjac nije davao nikakve znake zivota pa je nakon nekih 20 minuta konacno poceo da se puni. Kada sam ga ulkjucio, baterija je navodno bila vec na 95% posle 25 minuta punjenja sto nikako ne stima. Skinuo sam ga sa punjaca da lepo ispraznim bateriju, dosao sam do nekih 40ak %, restartovao tablet i tad mi je prijavljivao 14%. :trust: Ispraznio sam i tih 14% i sad je lepo na punjacu dok se baterija potuno ne napuni.

Takodje sam primetio jedan problem kod odziva displeja, desavalo mi se da mi nije registrovao bas svaki "tap" mada je moguce da je ovaj problem posledica toga sto displej nije koriscen (razradjen) pa je i malo teze scroll-ovati i swipe-ovati dok se malo "ne izmasti" . :d

Podelicu i ostatak utisaka kad prodje malo vremena redovne upotrebe.

Evo, pazario i ja 5570c. Prvi utisci su pozitivni: fino i brzo radi, ekran je odlican i to je odprilike sve sto za sada mogu da kazem obzirom da sam ga tek danas uzeo. Kao sto i drugi kazu, tablet se greje sa donje strane, nije jaaako strasno ali je primetno.

Imao sam i mali problemcic prilikom prvog ukljucivanja. Tablet je verovarno duze stojao u magacinu ili gde vec i baterija je bila potpuno prazna. Nije mogao da se ukljuci a kad sam ga stavio na punjac nije davao nikakve znake zivota pa je nakon nekih 20 minuta konacno poceo da se puni. Kada sam ga ulkjucio, baterija je navodno bila vec na 95% posle 25 minuta punjenja sto nikako ne stima. Skinuo sam ga sa punjaca da lepo ispraznim bateriju, dosao sam do nekih 40ak %, restartovao tablet i tad mi je prijavljivao 14%. :trust: Ispraznio sam i tih 14% i sad je lepo na punjacu dok se baterija potuno ne napuni.

Takodje sam primetio jedan problem kod odziva displeja, desavalo mi se da mi nije registrovao bas svaki "tap" mada je moguce da je ovaj problem posledica toga sto displej nije koriscen (razradjen) pa je i malo teze scroll-ovati i swipe-ovati dok se malo "ne izmasti" . :d

Podelicu i ostatak utisaka kad prodje malo vremena redovne upotrebe.
Ja bih reklamirao/trazio pare nazad, nema tu sta da se razradjuje.

Pa sto se swipe-a i scroll-a tice uvek je teze sa novim displejima kad im se tek skine ona zastitna/reklamna folija. Jednostavno ne klize dovoljno. A ako nastavi da tako ne registruje po koji tap onda nesto nije u redu, to cu jos videti.
Inace, sad su ove prve gore-navedene operacije sasvim uredu. :)

Evo, samo da javim da je problem sa tap-om ipak bio ili softverske prirode ili ja jos nisam navikao na tablet posto mi je ovo prvi. :) Do sad sam se redovno druzio sa Androidom na mobilnim telefonima ali je ovo ipak dosta drugacije iskustvo.
Skinuo sam dva programa za testiranje touchscreen-a I registrovao mi je apsolutno svaki tap.
Btw, ovo sad pisem sa tableta. :D

Ja ga uzeo majci, da gleda malo net, recepte na Coolinarka i sl. Ne primecujem previse razlike u odnosu na Nexus 7 sem u rezoluciji!

Da li ima da se kupi 3G verzija ili se ipak isplati kupiti i 3G modem u kombinaciji ?

Stizu u januaru/februaru modeli od 7" i 10" sa 3g.Ali i na ove modele moze usb 3g.

Evo ljudi i ja sam od juce ponosan vlasnik ovog tableta. Prvi utisci su super ali sam imao par problema, desilo se da se ukocio skroz nista nisi mogao snjim da radis, dugme za reset nema pa sam pokusavao daa drzim power dugme al nista bekoliko puta i tako je stajao oko sat vremena povremeno pokusavao power dugme al nije hteo, odlucim ja da pozovem prodacvnicu gde sam kupio i ona mi kaze probaj da ga resetujes ja kezem da nema reset dugme ona kaze ono za power ja kazem da sam probao i nista kazw donnesi ga kod nas da vidimo sta je, posto nisammogao juce u toku danna jer sam bio na poslu kezem donwcu ga sutra i zavrsimo razgovor. i ja rekoh daj da probam da opet power dugme. kad ono ugassi se on i upalih ga i kao da nije bilo nista. mozda ja pre toga nisam drzao dovoljno dugo power dugme ili se on bas u tom trenutku rasvestio, stvarno neznam. Jos nesto me juce nerviralo , a to je sto kada se baterija prazni ne smanjuje se za 1 procenat nego stojina peimer na 24 pa odjednom na 14 al od jutros kda sma ga ukljucio posle celo nocnog punjenja, sinoc se ugasio sam, ugasen se punio , sve lepo pokazuje. I da li je normalno sto se dugo puni? Mozda sam ja naviko na moju Xperiu Mini PRO koja se full napuni za 2 sata. I jos nesto vezano za bateriju kada je na punjacu i kada se nesto radi snjim kao dase ne puni uopste ili mu pa treba onda duze vreme jer ga nisam koristio tako malo dduze. E sada onaj akcelerometar kao da kasni malo .
Igrice rade super mada sma probao samo par njih medju kojima je i GTA Vice City koji radi na najvisim detaljima u podesavanjima glatko.
Svako ko zeli da ga kupi a ima nekih pitanja na raspolaganju sam mu samo neka postavi pitanje ovde

Gde si ga kupio ? Moze u inbox, ako je ovde zabranjeno da se o tome prica ...

Ljudi imam problem, evo skoro će dve nedelje kako sam uzeo ovaj tablet a već ima dva mrtva piksela za koje sam što pošto siguran i još nekoliko. Šta vi mislite da ga nosim na reklamaciju ili da nastavim korišćenje. Ako bi ga nosio verovatno bih tražio da mi vrate novac, šta mislite jel moguće? Sve u svemu nisam zadovoljan snjim, 2 sata posle kupovine on je zakucao i na ništa nije reagovao sat vremene, povremeno mi se pojavi ono kao kad pojacavas zvuk a da pritom nisam ni pipnuo dugmice za pojačavanje, srce bateriju na wifi-u i gore pomenuti problemi sa pikselima, ako se za 2 nedelje od kupovine pojavilo nekoliko mrtvih piksela šta će da bude u nekom dužem vremenskom roku, licice na dalmatinca a pri tom sam dao 15000 dinara što nisu baš male pare. Molim vaš pomozite mi šta da radim.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,prvo da se zahvalim na vasim utiscima u ovoj temi jer sam se zahvaljujuci njima ponovio doticnim uredjajem.Utisci su ocekivani,znaci fantasticna brzina i lep ekran,dok je mana hiljadu puta vec pomenuta baterija.Uostalom za te pare po meni super kupovina.Vidim neki se zale na pregrejavanje,al nista preterano,bar kod mene.Probao sam da mu zakacim 3g modem na onaj OTG kabl,ali nece da radi.Modem mi super radi na racunaru al vamo nista,samo mi pokazuje YUG 03 i cita stranu al nikako da je otvori:S:Jel neko imao iskustva stim,jel treba podesiti neke parametre ili sta?

Pokusaj tako sto ces da restartujes tablet dok je modem prikljucen.

Pokusao,al ne vredi:S:
nasao sam ovde na trecoj strani i podesavanja za mts modem i opet neradi:smash:
Ocigledno nesto radim pogresno:wall: pokusacu veceras ponovo.

Proveri na zvanicnom sajtu da li je modem na listi podrzanih. Ako nije, moraces da nabavis neki od modema sa liste. Ja sam imao problem sa novim ZTE modemom ali stari Huawei sam samo prikacio, upalio tablet, podesavanja je automatski uneo I net je proradio za ocas posla.

Ako nije podržan nebi bilo loše i da pogleda ima li nadogradnje softvera jer se obično doda i poneki novi model

Pogledao sam,podrzava ovaj model u ovom slucaju Huawei E173.
Desilo mi se sinoc nesto cudno.Naime kad sam prikljucio modem izbacio mi je obavestenje da mi je SD kartica ostecena i da je formatiram!?!Cudno je jer nemam SD karticu ni na tabletu ni na modemu:S: Kad iskopcam modem pise da je SD kartica uklonjena,ko je tu lud:crash: Internet naravno opet nije hteo da radi,pokazivao je mrezu YUG 03,cak i pun signal,al nevredi,stranu nece da otvori.Pocinjem da sumljam u ovaj mali kablic,OTG,meni to izgleda kao obican usb kabl,samo ocvikeren na pola:exploder:

Da li taj modem koji si koristio ima na sebi slot za mem. karticu? Ako ima moze biti da je to, probaj sa nekom karticom u modemu. Ovo je nevezano za rad modema nego sa tvojim problemom sa prijavljivanjem ostecene kartice.

Poslednja izmena:
Samo da javim u vezi Prestigio tableta da su me zvali i dali novi tablet jer stari nije mogao da se popravi. Kada sma pitao da li mogu novac da mi vrate rekli sa da je servis poslao zamenski uredjaj i tako da oni tu ne mogu ništa, a rekla je kada sam odneo stari na reklamaciju da ukoliko ne može biti popravljen biće zamena uredjaja ili povaratak novca, kako kupac želi, ali nema veze ovaj je glanc nov sa garancijom tako da ću da postavim oglas da ga prodam.

pozdrav svima, novi sam na forumu i tu sam radi navedenog tableta, danas ga kupio( 269,00 KM) prvi utisci su upravo onakvi kakve sam i očekivao, solidan ekran, solidna brzina rada, solidna baterija, tablet ću uglavnom koristiti za gledanje video sadržaja(480p) i čitanje knjiga, danas nakon dobrih pet sati korištenja i prvotnog podešavanja svega i svačega potrošio pola baterije (ja zadovoljan), mislim da je omjer uloženog i dobivenog u ovom slučaju realan ( kupljen u techno shop-u stanić).
jedno pitanje: jel ima neka opcija u podešavanjima u bsplayeru ili mx playeru da ide full screen (tj.da ne ostaje ona linija na dnu gdje je sat) kao u stock video playeru?

Ako mozes napisi neki savet za ta podesavanja u vezi baterije. A i mene zanima full screen u mx pleyeru.

pozdrav svima, novi sam na forumu i tu sam radi navedenog tableta, danas ga kupio( 269,00 KM) prvi utisci su upravo onakvi kakve sam i očekivao, solidan ekran, solidna brzina rada, solidna baterija, tablet ću uglavnom koristiti za gledanje video sadržaja(480p) i čitanje knjiga, danas nakon dobrih pet sati korištenja i prvotnog podešavanja svega i svačega potrošio pola baterije (ja zadovoljan), mislim da je omjer uloženog i dobivenog u ovom slučaju realan ( kupljen u techno shop-u stanić).
jedno pitanje: jel ima neka opcija u podešavanjima u bsplayeru ili mx playeru da ide full screen (tj.da ne ostaje ona linija na dnu gdje je sat) kao u stock video playeru?

Nisam mislio na podešavanja baterije, probavanje raznih programa podešavanje računa itd. evo večeras sam upravo noćna smjena i pregledao sam nekih 5 sati videa (480p) i baterija je na 10%, mislim da je stvar da se ne pregrijava puno nakon 2 sata sam napravio pauzu nekih 30 min. Primjer: serija od 42 min potroši u prosjeku od 10 do 13% baterije.
P.S. rješenje za playere u full screen nisam našao.

Jel zna neko zasto mi se desava da se nakon duzeg nekoriscenja, ugasi i jedini nacin da ga upalim jeste da drzim u isto vreme "volume down" i power dugme?

TI ga očito pališ što ga u neku ruku resetuješ. Da li je baterija ispravna imaš li bilo kakvin još problema na njemu?

Ni jedan "problem" vise (osim sto sam razbio digitizer i traze mi 8kdin za zamenu sa sve tft-om jer nemaju "peglu" za lepljenje, kako rekose. Te ako neko zna gde da ovo sredim bez zamene tft-a, nek mi slobodno da predlog). Jednom se zaglupeo sa Blic aplikacijom prilikom rotiranja i restartovao sam ga dugim drzanjem power dugmeta.
Sada ne mogu da se setim da li je ovo pocelo da se desava od kada sam instalirao Nova launcher ili se desavalo i pre Nove. Kad ga "probudim" sa kombinacijom tastera, sve je ok - sva podesavanja. Baterija drzi 4h, + - 30min - non stop na wifi-u sa najmanjim osvetljenjem.

Poslednja izmena:
Ako si ga "budžio raznim aplikacijama" ond abi rešenje bilo harfversk ireset na fabrička podešavanja da vidiš d ali bi svi problemi nestali

Probacu ovih dana da obrisem Novu pa da vidim sta ce da se desava. Sumljam na nju, a bas sam se navikao na nju pa mi se ne brise po cenu i da zbog nje baguje.
Btw. Prijatno me iznenadila baterija - osam sati gledanja filmova i spala na oko 10%. Ugasen wifi i osvetljenje na minimumu.

Nazad
Vrh Dno