Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Pozdrav, koji je najpovoljniji operater za minute i poruke? Internet mi ne treba, samo minuti i poruke. Ko ima najbolje promocije?

Pa oko 600 min bi mi zavrsilo posao, a poruke nisu toliko bitne. Ja zaboravio na globaltel. Pogledacu ponudu

Evo ovaj freepaid neograniceno min i poruke i 2gb 900 din. Top

Poslednja izmena:
МТС баш тренира живце, јуче ми је био рок за обнову додатка 1000ГБ уплатом од 500дин што сам и урадио јуче ујутру око 09, данас погледам и нису продужили промоцију и не само то, скинуто ми је око 1500дин припејд кредита.... Уложена је жалба и чекам расплет.
Da li su ti prihvatili reklamaciju?

Da li neko zna,
Friendly dopuna,
transfer kredita ako se prenese pred kraj meseca da li za par dana u narednom mesecu može ponovo da se transferiše max suma i drugo važenje tog kredita na drugoj sim da li kredit važi do istok datuma kao na simu donora?

Da li neko zna,
Friendly dopuna,
transfer kredita ako se prenese pred kraj meseca da li za par dana u narednom mesecu može ponovo da se transferiše max suma i drugo važenje tog kredita na drugoj sim da li kredit važi do istok datuma kao na simu donora?
svakog prvog se resetuje na 2000 limit a vazi ti kredit koliko vazi na toj kartici na koju prebacujes.

hteo bih a1 prepaid ponudu za mocnu tarifu ali nemam broj koji je bio registrovan 3 meseca. imam 1 novu karticu koju nisam aktivirao.
kako bih mogao to da izvedem.
moze i privatna poruka
Ja cu ti reci moje iskustvo iz 2016. Tada je Vip poklanjao 20 roaming SMS svojim korisnicima. Ja sam jedan Telenor broj kupio u maju te godine. Znao sam da je uslov da broj mora biti u Telenoru bar 3 meseca, ali kad sam prolazio pored Vip poslovnice u junu svratio sam da prenesem broj. Popunili mi zahtev, rekao sam da nisam registrovan, dobio Vip privremeni broj na kome sam aktivirao taj dodatak za roaming SMS i otisao bez nade da ce mi broj biti prenet. Dzaba sam dobio karticu, kredit i te roaming poruke. Nakon 5 dana, vidim da su mi preneli broj. Bio sam u cudu, ali je ispalo super. U mom slucaju vredelo je rizikovati. To je, napominjem, bilo 2016.

Uslov nije registrovana kartica , nego aktivna minimum tri meseca u mrezi.
Registracija se moze obaviti kod operatera kod kog se prenosi broj.

Znam, ali ova moja kartica je bila nepunih mesec dana kod Telenora i odobren je prenos. Deluje čudno, ali dogodio se prenos na moje veliko iznenađenje.

Mozda ce zvucati malo off-topic, ali ovo je stvar mog zapazanja.
Od kad je Telenor postao Yettel, sada su jasno diferencirani brojevi u prodaji izmedju obicnog Pripejda i Pripejd Plus paketa.
Naime, primetio sam da, od kad je Yettel poceo da stampa brojeve, svi obicni Yettel pripejd brojevi (400 RSD) su sada sa prefiksom 063, dok su Yettel pripejd plus brojevi (600 RSD) sa prefiskom 062.

Pozdrav drugari,
možete li mi savetovati prepaid karticu na kojoj najjeftinije mogu da aktiviram veći internet dodatak i stavim je u ruter. Dakle po potrebi. zato i ne želim ugovornu obavezu. Na tom broju nisu potrebni minuti i poruke.

Koliko sam video nijedan od operatera nema takvu ponudu jedino su mi rekli da Telenor povremeno daje dobre pripejd ponude ali meni to treba kada treba a ne da čekam ponudu. Zapravo nije za mene već moje roditelje kada odu za vikend u letnju
Kuću. I pojma nemam koliko im interneta treba niti oni znaju koliko potroše. 😁

Najbolje A1 ili globaltel zato što već imamo iskustvo da tamo imaju pun signal.

Razmsli i o vip vikend netu, jeste malo jača investicija na početku, ali omogućuje dodatke sa neograničenim internetom.
I koliko potrošiš toliko platiš, nije klasičan pripejd, ali nema ni mesečne pretplate ako se ne koristi.

Na Yettel aplikaciji još uvek imam dodatak za internet 100gb za 1099 dinara. Ovu ponudu ne vidim na njihovom sajtu. Ako imate neki 062 ili 063 broj proverite na aplikaciji šta vam nude i za koliko novca.

Prilozi

• Yettel.jpg
    Yettel.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 11
Yettel Turistički paket 30 dana 1000 dinara 50GB
Od toga nema bolje i jeftinije bez ugovora
Na žalost, nemam baš nikoga ko mi može potvrditi kakav je Telenor signal na lokaciji. Moji nemaju smartphone. Bilo bi kockanje.

Razmsli i o vip vikend netu, jeste malo jača investicija na početku, ali omogućuje dodatke sa neograničenim internetom.
I koliko potrošiš toliko platiš, nije klasičan pripejd, ali nema ni mesečne pretplate ako se ne koristi.
Koliko sam video, moram da kupim ruter od 4.200din! A već imam 4G ruter. Da li vikend net znači da bukavlno da može -- samo da se koristi vikendom?

Na Yettel aplikaciji još uvek imam dodatak za internet 100gb za 1099 dinara. Ovu ponudu ne vidim na njihovom sajtu. Ako imate neki 062 ili 063 broj proverite na aplikaciji šta vam nude i za koliko novca.
Hvala, ove je isto problem na savet koji je dao @Sunshine4747, ne znam kako Telenor radi. Sem toga nemam Telenor karticu, i nemam vremena da na nju uplaćujem kredit i proveravam stanje i nadam se da će se odlazak kojih roditelja poklopiti sa akcijom 100Gb za 1100din. Hvala na savetu.

Do skoro je na Globaletlu moglo da se uzme 40GB za male pare (bez obzira na paket i bez roka isteka), ali nisam. Prosto ne znam koja je potrošnja mojih roditelja, uvek zaboravim da pogledam kada se vrate, ili da pogledam svaki sedmice ili mesec dana (jer leti su mesecima u letnjoj kući) i gledaju na kompu EON, tako imaju Total TV. Zbog vraćanja unazad. Tada sam od druga pozajmio Vip Kućni Net najmanji paket, on je ima 10Mbps max brzinu i 100GB i to je zadovoljavalo sve njihove potrebe. (Vip Kućni net ne može bez UO24 i rutera.

Zanimljivost, tamo u divljini na Dunavu imali su punih 10Mbps, dok u centru grada (Terazije) nikad nisam mogao da izvučem više od 5-6Mbps tokomdana ili noći iz puuuno pokušaja.

Hvala svima! (y) ;)

Koliko sam video, moram da kupim ruter od 4.200din! A već imam 4G ruter. Da li vikend net znači da bukavlno da može -- samo da se koristi vikendom?
Da, moraš da kupiš ruter, koji lako možeš prodati za 3-3500. I da, bukvalno možeš koristiti 1 dan i toliko će ti stići račun. Ako ne koristiš - nema računa.

Da li vikend net znači da bukavlno da može -- samo da se koristi vikendom?
Ne znaci da mozes koristiti samo vikendom. Mozes kad god hoces, samo je potrebno odabrati broj dana. Postoje paketi za 1, 2, 7 i 30 dana. Nakon isteka perioda vise ne radi konekcija. Nema ogranicenja kolicine prenetih podataka.

@owim Jesi li razmišljao o tome da neku staru pripejd karticu preneseš u Globaltel? Čini mi se da i dalje važi povoljnost da se prlikom prelaska u Globaltel na poklon dobija 200 GB koji se mogu produžiti kupovinom bilo kog internet dodatka. Naravno, sve pod uslovom da vidiš kakav signal imaju na tom mestu i kolika je mesečna potrošnja tvojih roditelja.

Zna li neko koliko je vremena aktivna prepaid kartica Globaltela od poslednje uplate kredita? U Globaltel temi nema odgovora..

@owim Jesi li razmišljao o tome da neku staru pripejd karticu preneseš u Globaltel? Čini mi se da i dalje važi povoljnost da se prlikom prelaska u Globaltel na poklon dobija 200 GB koji se mogu produžiti kupovinom bilo kog internet dodatka. Naravno, sve pod uslovom da vidiš kakav signal imaju na tom mestu i kolika je mesečna potrošnja tvojih roditelja.
Tačno je da se prenosom broja u globaltel dobija 200 megabajta ali to važi samo za pripejd pakete koji uključuju neograničeni broj minuta i poruka što meni uopšte ne treba već samo internet.

Ja sam u globaltelu i kada sam iz mts-a prešao u globaltel na paket uzbudljivi prepaid dobio sam na poklon 20 ili 25 GB. Bila je sada akcija oko nove godine gde je moglo prilično povoljno da se kupi čini mi se 200 ili 400 GB, ali treba imati u vidu da oni imaju mesečni FUP na 40GB.

Nemam pojma koliko moji roditelji troše jer uvek zaboravim da pogledam u izveštaju operatera ili na samom ruteru, ali umeju da otvore eon i da im se vrti ceo dan. Kao i YT.

Na A1 mreži eon nije blokiran uopšte.

Hvala veliko svima na savetu! ☺️

ali umeju da otvore eon i da im se vrti ceo dan. Kao i YT.
Tako nešto ne pokrivaju ni postpaid mobilni net paketi (osim A1 "Vikend Net" koji je flatrate) a kamo li prepaid.
Video streaming + fixirane kvote GB + nemar starijih ljudi ne mogu da idu u istu rečenicu.

@owim Nisam znao za to, ja sam mislio da se tih 200 GB dobivaju bezuslovno prilikom samog prelaska u Globaltel. Sad vidim da si ti imao iskustva sa tim, pa si bolje upućen od mene.

Ne znam da li bi ti značio ovaj info, ali pre nekoliko meseci viđao sam na oglasima neke Yettel pripejd kartice sa 2 ili 3 TB da se prodaju za oko 3-4000 RSD. Produžavaju se najmanjim internet dodatkom. Sad ne mogu da se setim na kom sam ih sajtu video, ali postoje. To su neki likovi imali neke povoljnosti na tim brojevima i samo ih gomilali i istakli na prodaju. Čak se sećam da su na tim oglasima postavljali skrinšotove sa aplikacija gde jasno piše preostali internet saobraćaj.

Mora da se ispravim - ovo gore 1 GB po satu važi za HD video na YT.

Sada upravo odgledah tenis i EON Smart box, je za 56 minuta potrošio 2,46 GB (Globaltel 4G).

EON, a i vecina Iris GO, Orion TV i slicnih servisa trose oko 5-6Mbps na najvecem kvalitetu. To je oko 2700MB na sat.

YT prvenstveno zato sto ne koristi po defaultu H264 kodek, vec bar VP9, a kod popularnijih video klipova i AV1 kodek, moze da isporuci 1080 sliku u 2-3x manje podataka, odnosno trosi oko 1000-1500MB na sat.

Pozdrav svima ovde na Benchmark forumu!

Ovo je moj prvi (najverovatnije ne i poslednji) post. Već nekoliko dana čitam postove u nadi da ću naći odgovor na moje pitanje, ali uzalud.

Naime radi se o sledećem:

Živim u inostranstvu (EU) i samo povremeno (jednom godišnje) dolazim u Srbiju na odmor u trajanju od 10-15 dana. Mobilni operater kojeg koristim je deo Telenora, i koristim tarifni paket s EU-romingom. Kako je Telenor svojevremeno bio mobilni operater i Srbiji, Srbija i još nekoliko država Zapadnog Balkana su takođe bile uključene u EU-roming. Međutim, Telenor se povukao sa ZB, i ja sam pretpostavljala da je samo pitanje vremena kada će zemlje ZB biti izbačene s liste, ali sam se, zbog nedavnih priča u medijima o uključivanju ZB u EU-roming, nadala da se to ipak neće desiti.

Pre nekoliko dana sam dobila mail da 1. juna 2023. Srbiju, BiH, Crnu Goru, Kosovo, Sev. Makedoniju i Albaniju prebacuju iz tarifnih paketa s EU-romingom u (skupe) pakete s globalnim romingom.

Zato sam proučavala ponudu eSIM pripejd kartica mobilnih operatera u Srbiji, i koliko je za mene izvodljiva dopuna kredita. Ono što je za mene bitno je da paket:
  • Ima najmanje 30 GB (ja obično trošim 1,5-2 GB dnevno) za potrošnju u nacionalnom saobraćaju,
  • Ima najmanje 100 sms poruka ka svim mrežama u Srbiji (u nacionalnom saobraćaju),
  • Ima nešto malo minuta, ako zatreba,
  • Dostupan u romingu (tj. da barem može da primi sms poruke zbog eUprave, u kojoj ne može da se registruje inostrani broj mobilnog telefona),
  • Da se kredit može dopuniti online inostranom platnom karticom (Yettel, MTS i A1 prihvataju isključivo kartice izdate u Srbiji),
  • Da se QR kod za eSIM karticu može isporučiti mailom, a ne odlaskom u poslovnicu, na trafici i sl.
Od svih operatera jedino Globaltel ima mogućnost dopune kredita kroz Apple Store, dok je na njihovom sajtu nemoguće naći podatak da li prihvataju inostrane platne kartice za dopunu preko internet stranice. Problem je što ih ja uopšte ne poznajem, a ono što sam uspela da pročitam o njima ovde i na FB ide iz krajnosti u krajnost – utisci idu iz krajnosti u krajnost! Pročitala sam i da se mnogi žale na njih da GB iz paketa budu potrošeni daleko brže nego kod drugih operatera – možda je u pitanju zaokruživanje potrošenih MB (a pametni telefoni često ažuriraju u pozadini).

Kakvi su vaši utisci kada je Globaltel u pitanju i da li još neki operater ima mogućnost dostave QR koda mailom i dopunu kredita inostranim platnim karticama?

Alternativa je da se po potrebi prebacim na globalni tarifni paket i koristim ga dok sam u Srbiji i po povratku kući vratim se na EU-paket.

Nazad
Vrh Dno